Kun haluat kirjoittaa (tai päivittää) ansioluettelon, mieleesi tulee luultavasti ensimmäisenä tekstinkäsittelyohjelma Word. Sitä käytetään laajalti ja sen avulla on helppo laatia ammattimaisia, helposti muokattavia asiakirjoja.
Se on nykypäivän työpaikoilla välttämätön taito, joten luultavasti osaat jo käyttää ohjelmaa.
Voit luoda helposti huomiota herättäviä ansioluetteloita: tarjoamme käyttöösi laajan valikoiman pohjia, joihin voit lisätä omat tietosi ja joita voit muokata omalle alallesi ja kokemustasollesi sopiviksi.
Muutamia Word-muotoisten ansioluettelopohjien ominaisuuksia:
- esimuotoiltu rakenne
- oikeinkirjoituksen ja kieliopin tarkistus
- rakenne-toiminto asettelun muotoiluun
- valmiit teemat visuaalisen ilmeen yhtenäistämiseen
- keskitetty tasaus, oikean reunan tasaus ja apuviivat
Word-pohjissa on valmiina yleiset ansioluettelon otsikot ” Työkokemus,” ” Koulutus” ja ” Taidot” sekä kenttä yhteystiedoille.
Wordin avulla voit luoda yksinkertaisen, mutkattoman ansioluettelon, jota voit tarvittaessa muokata hieman, vaikka siitä puuttuvatkin ammattimaisen ansioluettelotyökalun kehittyneet ominaisuudet, jollaisia cvapp.fi tarjoaa.
Näin avaat ansioluettelopohjan eli mallin Wordissa:
- Klikkaa Tiedosto ja valitse Uusi.
- Voit tarkastella tarjolla olevia vaihtoehtoja valitsemalla Selaa malleja.
Voit avata ansioluettelopohjan myös näin:
- Avaa uusi asiakirja ja valitse Lisää malleja.
- Mene kohtaan Ansioluettelot ja saatekirjeet, missä on valikoima perusmalleja.
Microsoft Word -muodon hyvät ja huonot puolet
Vaikka Word on nykypäivän työelämässä melko yleinen, se ei välttämättä ole kaikkein paras työkalu ansioluettelon luomiseen. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja harkitse tarkkaan, mikä työkalu sopii sinulle parhaiten.
Vaikka se on loistava työkalu, joka tarjoaa runsaasti muotoiluvaihtoehtoja, sillä on myös haittapuolensa. Tarkastellaanpa, miksi Word voi olla sinulle hyvä vaihtoehto ja myös, miksi sinun kannattaa mahdollisesti valita jokin muu työkalu.
Hyvät puolet
- Hyvä yhteensopivuus useimpien käyttöjärjestelmien kanssa, mikä tarkoittaa käytännössä, että rekrytoijat pystyvät avaamaan Word-tiedoston ja tarkastelemaan sitä helposti.
- Valikoima räätälöitäviä asiakirjapohjia, joita voit muokata omiin tarpeisiisi.
- Et tarvitse Internet-yhteyttä ansioluettelon avaamiseen ja muutosten tekemiseen.
- Suurimmassa osassa Word-ansioluettelopohjista on huomioitu automaattisten hakijaseurantajärjestelmien (ATS) vaatimukset ja ne läpäisevät automaattisen karsinnan ongelmitta.
Huonot puolet
- On kohtalaisen todennäköistä, että asiakirjan asettelu muuttuu, kun se avataan eri käyttöjärjestelmässä tai Wordin eri versiossa.
- Joissakin Wordin ansioluettelopohjissa ei ole huomioitu ATS-järjestelmän vaatimuksia ja niiden sisältämät sarakkeet, grafiikka tai kirjaintyypit voivat johtaa ansioluettelon hylkäämiseen automaattisella karsintakierroksella.
- Joku muu voi muuttaa tai muokata asiakirjaa.
- Koska Wordia käytetään niin yleisesti, on mahdollista, että ansioluettelosi näyttää samalta kuin monet muut ansioluettelot.
- Word ei aina pysy trendien mukana. Se saattaa sisältää vanhentuneita tai epämuodikkaita malleja.
Miksi kannattaa käyttää ansioluettelotyökalua sen sijaan, että muotoilisi ansioluettelon Microsoft Wordissa?
Jos ansioluettelon luominen Wordissa ei tunnu innostavalta, sinun kannattaa harkita muita vaihtoehtoja. Voit käyttää ansioluettelotyökalua, joka tukee sinua ansioluettelon laatimisen eri vaiheissa, tehden prosessista nopean ja vaivattoman.
Ansioluettelotyökalun käyttämisen hyviä puolia:
- Ansioluettelopohjat ovat muotokieleltään moderneja ja rekrytoijien testaamia.
- Ne säästävät aikaa niin, että ansioluettelon laatiminen onnistuu muutamassa minuutissa sen sijaan, että sen muotoiluun menisi tuntikausia.
- Sisältää hyödyllisiä toimintoja, kuten sisältö- ja muotoiluehdotuksia.
- Tekoälypohjainen ammattimainen profiilitekstigeneraattori auttaa sinua kirjoittamaan profiilitekstin alta aikayksikön.
- Räätälöidyt taitoehdotukset auttavat räätälöimään ansioluettelon erikseen jokaista hakemaasi työpaikkaa varten.
- Mukautettava muotoilu, joka on helppoa räätälöidä tarpeidesi ja taitojesi mukaan.
- Helppo ladata Word- (tai PDF-) tiedostoksi.
- Tehosta työnhakuasi luomalla ansioluettelostasi räätälöityjä versioita eri työnantajille.
- Laaja valikoima automaattisen hakijaseurantajärjestelmän (ATS) kriteerit täyttäviä pohjia, jotka auttavat sinua läpäisemään ensimmäisen karsintakierroksen.
Kannattaako ansioluettelo lähettää PDF- vai Word-tiedostona?
Noudata aina työpaikkailmoituksessa annettuja ohjeita. Yleisesti ottaen ansioluettelo kannattaa kuitenkin lähettää PDF-tiedostona.
Tärkein syy on se, että PDF-tiedosto on ”vain luettavissa” eli vastaanottajan ohjelmisto ei voi muuttaa sen muotoa, mikä takaa, että ansioluettelo näkyy juuri sellaisena kuin olet sen muotoillut, riippumatta siitä, avataanko se tietokoneella, tabletilla vai puhelimella.
Lisäksi, jos yritys, johon haet, käyttää automaattista hakijaseurantajärjestelmää, PDF-tiedostot on muita tiedostoja helpommat lukea eli analysoida.
Muita PDF-tiedoston hyviä puolia:
- Ei punaista tai sinistä aaltoviivaa sellaisten sanojen alla, joita oikolukuohjelma ei tunnista.
- Näyttää siistimmältä ja ammattimaisemmalta.
- Voidaan tarvittaessa suojata salasanalla.
- Rekrytoijan sähköpostiohjelman tietoturva tuskin estää tiedoston avaamista, koska PDF-tiedostot ovat vähemmän alttiita viruksille.
Vaikka päättäisit lähettää ansioluettelosi PDF-muodossa, on hyvä pitää myös Word-versio valmiina siltä varalta, että työnantaja toivoo sitä, jolloin sinun ei tarvitse lähteä luomaan uutta ansioluetteloa.