Näin kirjoitat keittiömestarin ansioluettelon
Keittiömestarin tulee osata laatia kiinnostavia ja miellyttäviä ruokalistoja. Keittiömestarin ansioluettelosta tulee ilmetä taidot, joita tarvitaan ravintolakeittiön tuottavaan ja turvalliseen hallintaan. Ansioluettelossa on hyvä mainita tärkeitä ominaisuuksia, kuten luovuus, johtamistaidot, hygieniamääräysten valvominen ja huomion kiinnittäminen yksityiskohtiin. Ihanteellinen työnhakija kiinnittää huomiota asiakaspalveluun ja osaa valmistaa asiakkaille herkullisia ruoka-annoksia.
Keittiömestarin ansioluettelossa tulee näkyä työnhakijan intohimo ruoanlaittoon sekä korkea työmoraali, jota vaaditaan tuottavan keittiön johtamiseen. Kun käytät Cvapp.fi:n testattuja ansioluettelomalleja ja noudatat seuraavia ohjeita ansioluettelon laadinnassa, löydät nopeasti juuri sinulle sopivan työpaikan.
Esimerkki Profiilista
Sisällytä tähän kohtaan tärkeimmät saavutuksesi ja taitosi. Muista käyttää dynaamisia verbejä ja työpaikan kannalta relevantteja tietoja. Keittiömestarilla tulee olla erinomaiset kulinaariset taidot, mikä takaa kiinnostavien ja maukkaiden annosten valmistamisen. On tärkeää, että korostat niitä taitoja ja saavutuksia, jotka osoittavat sinun soveltuvan hakemaasi työpaikkaan.
Kokenut ja intohimoinen keittiömestari, jolla on kokemusta erilaisista ravintola- ja suurkeittiöistä. Tavoitteenani on valmistaa mahdollisimman hyvää ruokaa. Minut tunnetaan visionäärisenä keittiömestarina, joka tuntee ruokatrendit ja uskaltaa luoda yllätyksellisiä ruokalistoja. Tunnen maut ja makuyhdistelmät hyvin ja osaan kehittää houkuttelevia ruokalistoja ja ruoka-annoksia, jotka saavat veden kielelle. Johdan keittiötä ja keittiöhenkilökuntaa tehokkaasti ja hallitsen vaihtuvat ruokalistat.
Esimerkki työkokemuksen muotoilusta
Luettele kaikki työpaikat, jotka ovat keittiömestarin työn kannalta oleellisia. Muista käyttää dynaamisia verbejä ja mainitse ansiot ja saavutukset, jotka todistavat sinun olevan erinomainen ehdokas.
- Johti yli 40 hengen keittiöhenkilökuntaa.
- Valvoi kaikkia keittiö- ja ruoanvalmistustoimia.
- Kehitti houkuttelevia ja suosittuja viini- ja ruokalistoja.
- Seurasi ruokatrendejä ja sesonkituotteiden tarjontaa.
- Piti annosten raaka-ainekustannukset hyvin hallinnassa.
- Vastaanotti Best Fine Dining in New York -palkinnon (2017).
Esimerkki Koulutuksesta
Luettele tässä kohdassa kaikki suorittamasi tutkinnot. Myös erilaiset kunniamaininnat ja stipendit on hyvä mainita. Jos olet suorittanut alempaa korkeakoulututkintoa eli kandidaatin tutkintoa korkeamman tutkinnon, ylioppilastutkintoa ei tarvitse mainita.
- 2017-2018 Perho Liiketalousopisto, Ravintola- ja Cateringalan Perustutkinto, Helsinki
Esimerkki Taidoista
Keittiömestarin ansioluettelo sisältää tämän esimerkin mukaisesti merkittäviä taitoja, joita työnantaja etsii työnhakijassa. Rekrytoinnista vastaava johtaja etsii keittiömestaria, joka on lahjakas ja innostunut ja hallitsee ruoanvalmistusmenetelmät erinomaisesti. Muista liittää ansioluetteloon tietoja työnkuvan kannalta oleellisista taidoista.
- Ruokatuntemus
- Johtaminen
- Laadunhallinta
Mitä keittiömestarin toimenkuvaan kuuluu?
Keittiömestarit valmistavat ruokaa ravintoloissa tai laitoksissa, joissa tarjoillaan ruokaa. He valvovat keittiön eri toimintoja ja johtavat ruokia valmistavan tiimin jäseniä. Keittiömestarit päättävät, mitä annoksia asiakkaille tarjotaan, sekä mitä raaka-aineita ostetaan.
Keittiömestarit ovat palveluhenkisiä ja usein he yksilöivät annoksia asiakkaiden tarpeiden ja mieltymysten mukaan. He noudattavat työssään hygienia- ja elintarviketurvallisuusmääräyksiä ja pitävät keittiön puhtaana ja hyvässä järjestyksessä. Ihanteellinen hakija on tehokas monisuorittaja ja hallitsee ruoanvalmistusmenetelmät erinomaisesti.