1. Esimerkkejä
 2. Sairaanhoitaja
kirjoittanut Karl KahlerKarl Kahler

Työnimikkeen Sairaanhoitaja työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Sairaanhoitaja työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Sairaanhoitaja vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
4.1
Keskimääräinen arvosana
69 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen Sairaanhoitaja työhakemusesimerkki
Muokkaa tätä työhakemusta

Tämä kirjoitusopas auttaa sinua kirjoittamaan työhakemuskirjeen, joka heijastaa taitoasi ja sitoutumistasi sairaanhoitajana. Kuten hoitotyössä, myös hakemuksen laatimisessa tarvitaan empatiaa, tarkkuutta ja hyviä viestintätaitoja. Asiantuntijoiden ohjeiden avulla laadit hakemuksen, joka erottaa sinut muista hakijoista ja korostaa niitä ominaisuuksia ja saavutuksia, jotka osoittavat sinut sopivan hakemaasi työpaikkaan. Oletko valmis luomaan hakemuksen, joka avaa ovet unelmiesi työpaikkaan? Ei muuta kuin aloitetaan!

Sairaanhoitajan työhakemusesimerkin koko teksti 

Sairaanhoitajan työhakemusesimerkin koko teksti

Hyvä Liselotte Järvi

Minulle sairaanhoitajan ammatti on enemmän kuin työ, se on kutsumus, josta nautin syvästi. Rakastan sairaanhoitajan työtä, koska se tarjoaa minulle mahdollisuuden auttaa ja tukea ihmisiä heidän haavoittuvimmilla hetkillään.

Erityisen merkitykselliseksi olen kokenut työskentelyn haavahoidon parissa. Jokainen haava on tarina selviytymisestä ja toipumisesta. Eräs mieleenpainuvimmista kokemuksistani oli hoitotilanne, jossa hoidin vakavan palovamman saanutta potilasta. Nähdessäni potilaan tuskan ja pelon tunsin, että minulla on mahdollisuus tehdä jotain merkityksellistä. Pystyin tarjoamaan hänelle paitsi fyysistä hoitoa myös henkistä tukea ja rohkaisua. Nähdessäni hänen haavojensa paranevan ja voimansa palaavan, tunsin kiitollisuutta siitä, että sain olla osa hänen toipumisprosessiaan.

Haen paikkaa plastiikkakirurgiaosastolla, koska uskon, että minulla on tarvittavaa osaamista ja kokemusta tämän herkän ja tärkeän työn tekemiseen. Haluaisin olla osa tiimiä, joka auttaa potilaita saavuttamaan heidän esteettisiä ja toiminnallisia tavoitteitaan. Uskon, että laaja kokemukseni haavahoidosta ja kykyni tarjota empaattista ja yksilöllistä hoitoa auttaisivat minua menestymään tässä tehtävässä.

Haluan myös mainita, että olen täysin kaksikielinen ja puhun suomen lisäksi sujuvasti englantia. Tämä auttaa minua kommunikoimaan joustavasti erilaisten potilaiden kanssa, mikä on erityisen tärkeää monikulttuurisessa ympäristössä.

Kiitos jo etukäteen mahdollisuudesta tulla haastatteluun ja kertoa lisää kokemuksistani ja motivaatiostani.

Ystävällisin terveisin

Laura Evans

Jäljennetty!

Sairaanhoitajan työhakemuksen osat 

Hyvä työhakemuskirje voi saada sinut erottumaan muista hakijoista. Se on tärkeä lisä ansioluettelolle, sillä se antaa mahdollisuuden esitellä osaamistasi ja motivaatiotasi hieman laajemmin. Tuo kirjeessä ammatillisen osaamisen lisäksi esille pehmeitä taitoja, kuten empatiaa, tiimityöskentelytaitoja ja kykyä toimia paineen alla.

Kirjeen tulisi sisältää seuraavat osat:

 1. Otsikko. Kirjoita otsikkoon omat yhteystietosi sekä päivämäärä. 
 2. Tervehdys. Tervehdys luo ensikosketuksen rekrytoijaan ja osoittaa kohteliaisuutta. Pyri selvittämään rekrytoijan nimi ja tervehdi häntä nimeltä.
 3. Johdanto. Esittäydy johdannossa lyhyesti ja kerro, miksi olet kiinnostunut juuri tästä tehtävästä ja sairaanhoitajan ammatista yleisesti. Pyri erottumaan muiden hakijoiden joukosta ja herättämään lukijan kiinnostus.
 4. Runko. Kerro ammatillisesta taustastasi sekä erityistaidoistasi ja kokemuksestasi sairaanhoitajana. Korosta niitä ominaisuuksia, jotka tekevät sinusta erinomaisen ehdokkaan hakemaasi työpaikkaan. Voit esimerkiksi mainita, että olet tottunut toimimaan tehokkaasti ja ratkaisukeskeisesti kiireen keskellä, sillä sairaanhoitajan työssä nopeat päätökset ovat arkipäivää.
 5. Loppukappale. Kiitä lukijaa hänen ajastaan ja osoita selkeästi olevasi innostunut tehtävästä. Voit vielä lyhyesti korostaa, miksi juuri sinut tulisi valita. Kerro, että toivot saavasi kutsun haastatteluun.
 6. Allekirjoitus. Päätä kirje kohteliaaseen ja ammattimaiseen lopputervehdykseen, joka sisältää allekirjoituksen.

Nyt kun olet saanut käsityksen työhakemuskirjeen olennaisista osista, voit ryhtyä kirjoittamaan omaa hakemustasi. Muista korostaa sairaanhoitajan ammattitaitoasi ja intohimoasi hoitotyöhön ja muotoile hakemus niin, että se erottuu positiivisesti muista hakijoista.

Asiantuntijan vinkki

Kaipaatko lisää inspiraatiota? Ehkä löydät ideoita esimerkiksi seuraavien ammattien työhakemusesimerkeistä:

 • Hoitaja
 • Laboratoriohoitaja
 • Psykologi
 • Fysioterapeutti

Sairaanhoitajan työhakemuksen johdanto 

Työhakemuskirjeen johdantokappale on ensimmäinen tilaisuutesi tehdä vaikutus työhönottajaan. On tärkeää erottua muista työnhakijoista heti kirjeen alussa, sillä kilpailu parhaista työpaikoista on usein kovaa. Paras tapa erottua on luoda lyhyt, mutta vaikuttava esittely, joka herättää lukijan kiinnostuksen ja jättää positiivisen ensivaikutelman. Voit esimerkiksi korostaa omaa persoonallisuuttasi, ammatillisia saavutuksiasi tai sitoutumistasi sairaanhoitajan ammattiin.

Toimi näin

Olen se sairaanhoitaja, joka kävelee huoneeseen hymy huulillaan ja teippirulla kädessään – valmiina paikkaamaan niin haavat kuin hankalat tilanteetkin! Rakastan hoitotyötä, koska se antaa mahdollisuuden olla mukana ihmisten elämän tärkeimmissä hetkissä ja tarjota heille hoivaa ja lohtua.

Älä toimi näin

Haluaisin hakea sairaanhoitajan tehtävää organisaatiossanne. Olen kiinnostunut työskentelemään sairaanhoitajana, koska se antaa minulle mahdollisuuden auttaa ihmisiä. Toivon, että voisin tuoda osaamiseni ja kokemukseni organisaationne hyödyksi.

Työhakemuskirjeen johdannon muunneltava esimerkki

Hyvä Liselotte Järvi

Minulle sairaanhoitajan ammatti on enemmän kuin työ, se on kutsumus, josta nautin syvästi. Rakastan sairaanhoitajan työtä, koska se tarjoaa minulle mahdollisuuden auttaa ja tukea ihmisiä heidän haavoittuvimmilla hetkillään.

Jäljennetty!

Sairaanhoitajan työhakemuksen runko 

Työhakemuksen runko-osassa päästään itse asiaan. Olet jo esittäytynyt ja kertonut mitä tällä hetkellä teet – nyt sinulla on kaksi tai kolme kappaletta tilaa kertoa, miksi olet hyvä työssäsi. Sinun on myös esitettävä tietoja väitteidesi tueksi. Kerro tässä osassa lisää taidoistasi ja kokemuksestasi sairaanhoitajana ja tuo esiin konkreettisia esimerkkejä onnistumisistasi.

Rungon ensimmäinen kappale – soveltuvuutesi tehtävään 

Esittele kirjeen runko-osassa ammatillinen taustasi ja vakuuta työhönottaja pätevyydestäsi tehtävään. Havainnollista saavutuksiasi mahdollisuuksien mukaan mitattavissa olevilla tiedoilla – kerro esimerkiksi, kuinka monessa synnytyksessä olet avustanut työskennellessäsi synnytysosastolla tai kuinka monta potilasta hoidit päivystyksen työvuoroa kohti.

Voit jäsennellä runko-osan seuraavasti:

 1. Koulutus. ​​Aloita kertomalla, miten sairaanhoitajan tutkinto on kehittänyt sinulle palomiehenä tärkeitä taitoja ja osaamista.
 2. Käytännön taidot ja hoitovälineiden hallinta. Näytä osaavasi käyttää hoitoalan uusimpia tekniikoita ja varusteita. Työnantajat arvostavat sairaanhoitajia, jotka ylläpitävät teknistä osaamistaan ja osallistuvat täydennyskoulutuksiin.
 3. Hoitotyöhön liittyvät pehmeät taidot. Havainnollista kokemustasi kertomalla anekdootteja, jotka korostavat nopeaa päätöksentekokykyäsi, joustavuuttasi ja kykyäsi toimia paineen alla. Kerro tilanteista, joissa hoidit ja koordinoit useita tehtäviä hektisen pelastusoperaation aikana rauhallisesti ja järjestelmällisesti.
 4. Potilaiden hoidon arviointi ja seuranta. Oletko laatinut hoitosuunnitelmia, seurannut niiden toteutumista ja arvioinut hoidon tuloksia? Kerro konkreettisia esimerkkejä potilaiden hoidon seurannasta ja arvioinnista.
 5. Moniammatillinen yhteistyö. Kuvaile kokemuksiasi ja yhteistyötä eri hoitoalan ammattilaisten, kuten lääkäreiden, fysioterapeuttien ja sosiaalityöntekijöiden kanssa. Korosta kykyäsi toimia osana moniammatillista hoitotiimiä.
 6. Kriisinhallinta ja hätätilanteiden hallinta. Oletko toiminut ensiapua vaativissa tilanteissa tai hätätilanteiden lääkintä- ja pelastustoimissa? Kerro kokemuksistasi hätätilanteiden käsittelystä ja siitä, kuinka olet ratkaissut nopeasti muuttuvia tilanteita hoitotyössä.

Rungon muut kappaleen – räätälöinti organisaatioon 

Sairaanhoitajan työhakemuskirjeen räätälöinti organisaation, osaston ja työtehtävän tarpeisiin voi olla ratkaiseva tekijä työn saamisessa. Ensimmäinen askel on tutkia perusteellisesti työpaikkailmoitusta ja organisaation arvoja ja toimintaperiaatteita. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mitä työnantaja etsii ja millaisia ominaisuuksia ja taitoja he arvostavat.

Kun olet selvittänyt organisaation tarpeet, voit korostaa omia vahvuuksiasi ja kokemuksiasi, jotka parhaiten vastaavat näitä tarpeita. Esimerkiksi, jos organisaatiossa painotetaan erityisesti potilasturvallisuutta, voit korostaa osaamistasi hoitotyön arvioinnissa ja seurannassa sekä kokemuksiasi hätätilanteiden hallinnassa.

Lisäksi voit käyttää työhakemuksessa organisaation nimeä ja viitata sen toimintaan ja saavutuksiin osoittaaksesi, että olet tehnyt taustatyötä ja olet kiinnostunut juuri tästä työpaikasta. Tämä osoittaa myös, että olet motivoitunut ja sitoutunut työhön.

Älä pelkää tuoda esiin erityistaitojasi ja saavutuksiasi, jotka voisivat hyödyttää juuri tätä organisaatiota. Räätälöity hakemus osoittaa työnantajalle, että tunnet omat vahvuutesi ja ymmärrät, mitä työnantaja etsii.

Työhakemuskirjeen rungon muunneltava esimerkki

Erityisen merkitykselliseksi olen kokenut työskentelyn haavahoidon parissa. Jokainen haava on tarina selviytymisestä ja toipumisesta. Eräs mieleenpainuvimmista kokemuksistani oli hoitotilanne, jossa hoidin vakavan palovamman saanutta potilasta. Nähdessäni potilaan tuskan ja pelon tunsin, että minulla on mahdollisuus tehdä jotain merkityksellistä. Pystyin tarjoamaan hänelle paitsi fyysistä hoitoa myös henkistä tukea ja rohkaisua. Nähdessäni hänen haavojensa paranevan ja voimansa palaavan, tunsin kiitollisuutta siitä, että sain olla osa hänen toipumisprosessiaan.

Haen paikkaa plastiikkakirurgiaosastolla, koska uskon, että minulla on tarvittavaa osaamista ja kokemusta tämän herkän ja tärkeän työn tekemiseen. Haluaisin olla osa tiimiä, joka auttaa potilaita saavuttamaan heidän esteettisiä ja toiminnallisia tavoitteitaan. Uskon, että laaja kokemukseni haavahoidosta ja kykyni tarjota empaattista ja yksilöllistä hoitoa auttaisivat minua menestymään tässä tehtävässä.

Haluan myös mainita, että olen täysin kaksikielinen ja puhun suomen lisäksi sujuvasti englantia. Tämä auttaa minua kommunikoimaan joustavasti erilaisten potilaiden kanssa, mikä on erityisen tärkeää monikulttuurisessa ympäristössä.

Jäljennetty!
Maailma muuttuu - miten muuttuu työelämä?
Aiheeseen liittyvä artikkeli
Maailma muuttuu - miten muuttuu työelämä?

Kymmenessä vuodessa ehtii tapahtua hyvin paljon. Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisyyden heikkeneminen pysähtyi vuonna 2010 jolloin työllisyysaste oli 67,8 prosenttia väestöstä. Vuonna 2023 helmikuussa taas väestön työllisyysaste oli noussut 78,5 prosenttiin. Mitä muuta nämä luvut kätkevät sisällään? Paljon verta, hikeä ja kyyneleitä ja toisaalta kenties iloa, riemua sekä onnistumisia. Työ on meille ihmisille keino ansaita rahaa, töissä voi tavata kollegoita ja työ on yksinkertaisesti inhimillisen tekemisen muoto.

Kehotus toimintaan ja loppusanat 

Olet kertonut, miksi olet paras sairaanhoitaja tehtävään, ja nyt on aika päättää kirje. Loppukappaleen tarkoitus on saada työhönottaja toimimaan – ilmaise toivovasi yhteydenottoa ja tulevasi mielelläsi haastatteluun. Voit kiittää rekrytoijaa hänen ajastaan ja huomiostaan. On tärkeää kuulostaa määrätietoiselta antamatta kuitenkaan kuvaa, että olet varma paikan saamisesta. Kirjoita ystävälliseen sävyyn, mutta vakuuttavasti, jotta lukija ymmärtää sinun olevan tosissasi työpaikan suhteen ja ottaa sinut hakijana vakavasti. 

Päätä kirje kohteliaaseen lopputervehdykseen, kuten ”Parhain terveisin” tai ”Ystävällisin terveisin” ja kirjoita sen alle koko nimesi.

Työhakemuskirjeen loppukappaleen ja -tervehdyksen muunneltava esimerkki

Kiitos jo etukäteen mahdollisuudesta tulla haastatteluun ja kertoa lisää kokemuksistani ja motivaatiostani.

Ystävällisin terveisin

Laura Evans

Jäljennetty!

Sairaanhoitajan työhakemuksen kirjoittaminen ilman työkokemusta 

Sairaanhoitajista on kova pula, mikä avaa ovia myös työkokemusta vailla oleville hakijoille. Hyvän työhakemuskirjeen kirjoittaminen on silti tärkeää, jotta voit erottua muista hakijoista ja saada juuri sen paikan, jonka mieluiten haluat – ja jonka luultavasti myös muut mieluiten haluavat.

Jos sinulla ei ole vielä kokemusta sairaanhoitajan työstä, voit korostaa työhakemuskirjeessäsi seuraavia asioita:

 • Koulutus ja työharjoittelut. Korosta sairaanhoitajan koulutustasi ja mahdollisia harjoittelujaksoja. Kerro, miten nämä kokemukset ovat valmistaneet sinua sairaanhoitajan työhön.
 • Motivaatio ja innostus. Kirjoita vilpittömästi innostuksestasi sairaanhoitajan ammattiin. Kerro, miksi valitsit tämän uran, mitkä ovat arvosi hoitotyössä ja miksi haluaisit työskennellä juuri kyseisessä organisaatiossa.
 • Pehmeät taidot. Korosta sellaisia taitojasi ja luonteenpiirteitäsi, jotka voisivat olla hyödyllisiä sairaanhoitajan tehtävässä. Tällaisia ovat esimerkiksi hyvät viestintätaidot, empatia, tiimityötaidot, stressinsietokyky, tarkkuus, joustavuus ja korkea työmoraali.
 • Sitoutuminen jatkuvaan kehittymiseen. Mainitse halusi kehittyä sairaanhoitajana. Kerro, että olet avoin uusille haasteille ja valmis ottamaan vastaan palautetta ja ohjausta kehittyäksesi ammatillisesti.
 • Kiinnostus organisaatiota kohtaan. Osoita, että arvostat organisaatiota ja sen arvoja. Voit mainita esimerkiksi organisaation maineen, toimintaperiaatteet tai aikaisemmin saamasi positiivisen palautteen organisaatiosta.

Tärkeimmät ohjeet 

Työhakemus on ”hissipuheesi”, jossa selität, miksi sinä olet oikea hakija avoinna olevaan työpaikkaan.

 • Käytä työhakemuksessa asianmukaista rakennetta, jolloin sen jokainen osio saa ansaitsemansa huomion.
 • Käytä emotionaalista kieltä henkilökohtaisen yhteyden luomiseen ja rationaalista kieltä sekä tarkkoja tietoja pätevyytesi korostamiseen.
 • Kiinnitä huomiota oikeakielisyyteen ja pidä kirjeen ulkoasu ammattimaisen siistinä.

Helpoin tapa luoda siisti ja edustava työhakemuskirje on käyttää testattua työhakemuspohjaa ja noudattaa cvapp.fi-sivuston ammattilaisten antamia ohjeita. Me emme voi kirjoittaa kirjettä puolestasi, mutta voimme auttaa sinua selviytymään tehtävästä nopeasti ja helposti.

Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Erotu joukosta ja löydä työtä nopeammin. Hyödynnä asiantuntijoiden suunnittelemia, ammattimaisia työhakemuspohjiamme, joiden avulla saat juuri sinulle sopivan työn.
Kirjoita työhakemus

Ilmaisia ammattilaisten suunnittelemia pohjia

Cvapp.fi-sivustolla on luotu yli 10 miljoonaa ansioluetteloa ja työhakemusta, mikä tekee meistä alan johtavan sivuston, joka auttaa sinua saamaan paikan työhaastatteluun.
4 / 5
luokitus perustuu 480 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm cover_letter template
Stockholm
1 300 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York cover_letter template
New York
420 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna cover_letter template
Vienna
110 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney cover_letter template
Sydney
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon cover_letter template
London
260 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin cover_letter template
Dublin
230 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova cover_letter template
Moskova
60 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid cover_letter template
Madrid
140 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago cover_letter template
Santiago
130 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore cover_letter template
Singapore
50 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo cover_letter template
Oslo
54 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town cover_letter template
Cape Town
7 500 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis cover_letter template
Paris
34 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini cover_letter template
Berliini
90 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva cover_letter template
Geneva
3 200 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver cover_letter template
Vancouver
44 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo cover_letter template
Tokyo
59 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano cover_letter template
Milano
49 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon cover_letter template
Lisbon
28 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona cover_letter template
Barcelona
28 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
21 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago cover_letter template
Chicago
19 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio cover_letter template
Rio
28 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome cover_letter template
Rome
5 300 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston cover_letter template
Boston
17 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto cover_letter template
Toronto
100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet