1. Ansioluetteloesimerkit
 2. Lääkäri

Työnimikkeen Lääkäri ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2023. Voit muokata tästä työnimikkeen Lääkäri ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
4.5
Keskimääräinen arvosana
69 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen Lääkäri ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Näin kirjoitat lääkärin ansioluettelon

Lääkärin ansioluettelon anatomia on käytännössä sama kuin muissakin ammateissa, ja se koostuu seuraavista olennaisista osista:

 • Otsikko
 • Profiiliteksti
 • Työkokemusosio
 • Koulutusosio
 • Taidot-osio

Ansioluettelon otsikko: erotu joukosta

Selkeä ja silmää miellyttävä otsikko saa ansioluettelosi erottumaan muista heti ensisilmäyksellä. Nimen, ammatin ja yhteystietojen esittäminen selkeästi auttaa rekrytoijia ottamaan sinuun yhteyttä, kun he ovat valmiita ryhtymään tositoimiin.

Pieni ylimääräinen vaivannäkö kannattaa, sillä edustavat ja visuaalisesti samantyyliset asiakirjat houkuttelevat työhönottajaa perehtymään niihin tarkemmin. Saman muotokielen käyttäminen työhakemuksessa ja ansioluettelossa näkyy selkeimmin otsikoissa.

Esimerkki lääkärin ansioluettelon profiilitekstistä: markkinoi itseäsi tyylikkäästi

Ansioluettelon profiiliteksti, joka tunnetaan myös nimellä tiivistelmä, on paras tilaisuutesi tehdä omin sanoin selväksi, että olet erinomainen työntekijä. Työnantaja näkee ensimmäiseksi ansioluettelon profiilitekstin, joka on tiivis yhteenveto sinusta, ammattitaidostasi ja ammatillisista kiinnostuksen kohteistasi. Profiilitekstissä voit kuvailla parhaita ominaisuuksiasi ja esittää parhaat valintaasi puoltavat argumenttisi. 

Profiilitekstin muunneltava esimerkki

Esimerkki

Työlleen omistautunut lääkäri, jolla on laaja kokemus sisätaudeista ja sairaalahoidosta. Olen taitava tekemään diagnooseja ja laatimaan hoitosuunnitelmia. Asenteeni on empaattinen ja ammattimainen ja olen sitoutunut tarjoamaan potilaille parasta mahdollista hoitoa. Olen kokenut antamaan potilaille ennaltaehkäisevään hoitoon ja myönteisiin elämäntapamuutoksiin liittyviä neuvoja. Vahva johtaja, joka toimii hyvin paineen alla ja yhdessä muiden hoitoalan ammattilaisten kanssa.

Jäljennetty!

Esimerkki työkokemusosiosta: käytännön kokemus

Dynaaminen kieli - ennen kaikkea vahvat toimintaverbit - ovat vaikuttavan työkokemusosion tunnusmerkki. Korosta vahvoilla toimintaverbeillä sitä työkokemusta, joka tuo parhaiten esiin koulutuksesi ja kokemuksesi. 

Se, mitkä tiedot päätät listata tähän ansioluettelon osioon, riippuu luonnollisesti urasi vaiheesta. Olitpa sitten vastavalmistunut tai kokenut konkari, mukaan otettavat kohdat on hyvä valita tarkasti. Valintakriteeri on aina sama: esittele hakemasi työpaikan kannalta oleellisin työkokemus.

Seuraavassa on lääkärin ansioluettelon työkokemusosion malli, jota voit muokata.

Esimerkki

Sisätautilääkäri paikassa Peijaksen sairaala, Vantaa
Toukokuu 2013 — Syyskuu 2019

 • Sain vähennettyä leikkausten määrää 18 % suosittelemalla vaihtoehtoisia hoitomuotoja yhteistyössä muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.
 • Potilaiden kiitokset yksilöllisestä hoidosta olivat yhdenmukaisia seurantakyselyjen keskimääräisten 92 prosentin tyytyväisyyspisteiden kanssa.
 • Luottamukselliset suhteet potilaisiin ja perheisiin paransivat hoitomyöntyvyyttä.
 • Johti osaston tiimiä sähköisen potilastiedoston ja laskutusohjelmiston käyttöönotossa aikataulua nopeammin ja alle budjetin.

Yleislääkäri paikassa Peijaksen sairaala, Vantaa
Syyskuu 2008 — Huhtikuu 2013

 • Hoidin suurta aikuis- ja lapsipotilaiden määrää pitkittyneen lääkärivajeen aikana.
 • Vähensin yhteistyössä hoito- ja hallintohenkilöstön kanssa tarvikekustannuksia 18 prosentilla.
 • Ohjasin hanketta, jolla virtaviivaistettiin viestintää laboratoriohenkilöstön kanssa ja lyhennettiin testitulosten odotusaikoja 8 %. Positiiviset suhteet muiden terveydenhuoltolaitosten lääkäreihin auttoivat lisäämään potilaiden lähetteitä 21 %.
Jäljennetty!

Esimerkki lääkärin ansioluettelon koulutusosiosta: kerro enemmän kuin oppilaitoksen nimi

Koulutuksellasi on ratkaiseva merkitys työnhaussa, ja se kannattaa esitellä tavalla, johon työhönottajat ovat tottuneet. Ilman akateemista loppututkintoa sinusta voi tulla teknologiamiljardööri, mutta lääkärin uralla tutkinto on ehdoton vaatimus. Tutkinnon ja siihen sisältyvien harjoittelujaksojen suorittaminen ovat edellytys lääkärinä toimimiselle. 

Päästäksesi lääkäriksi sinun on ensin suoritettava lääkärin perusopinnot (kuusi vuotta), jotka johtavat lääketieteen lisensiaatin tutkintoon. Sen jälkeen voit hakeutua ammatilliseen tai tieteelliseen jatkokoulutukseen. Ammatillinen jatkokoulutus johtaa erikoislääkärin tutkintoon ja tieteellinen jatkokoulutus lääketieteen tohtorin tutkintoon. 

Muilla aloilla maisterin tutkinnon suorittaminen kestää yleensä 2 vuotta ja tohtorintutkinnon suorittaminen neljä vuotta eikä niillä ei vaadita käytännön harjoittelua tohtorintutkinnon suorittamisen jälkeen. Lääkärit ovat lääkäreitä syystä. Lääkärin ammatti on laillistettu ammatti.

Lääkärin ammattiin johtavan peruskoulutuksen jälkeen Valvira myöntää hakemuksesta oikeuden harjoittaa lääkärin ammattia laillistettuna ammattihenkilönä ja vastaavasti erikoislääkärin koulutuksen suorittamisen jälkeen oikeuden harjoittaa erikoislääkärin ammattia laillistettuna ammattihenkilönä. 

Esimerkki

Sisätautien erikoislääkäri, Turun yliopisto, Turku
Elokuu 2001 — Toukokuu 2001

Lääketieteen lisensiaatti, Turun yliopisto, Turku
Elokuu 1995 — Toukokuu 2001
• Valmistunut erinomaisin arvosanoin

Jäljennetty!

Esimerkki taitojen esittämisestä ansioluettelossa: miten erotut joukosta?

Miten erotut joukosta, jos työpaikkaa hakee useita yhtä päteviä henkilöitä? Kiehtova profiiliteksti sekä vaikuttava työ- ja koulutusosio auttavat sinut alkuun. Mutta entä jos joku toinen hakija on panostanut yhtä paljon näiden osioiden laatimiseen?

Profiilitekstissä ja taidot-osiossa kannattaa rohkeasti kertoa, missä asioissa olet erityisen hyvä. Onko sinulla poikkeuksellista lääketieteellistä asiantuntemusta jollakin erityisalalla? Puhutko jotain vierasta kieltä, jonka avulla voisit kommunikoida potilaiden kanssa, jotka eivät puhu englantia? Oletko erinomainen viestijä, joka pystyy auttamaan potilaita ymmärtämään heidän hoitoonsa liittyviä asioita sekä toimimaan hyvässä vuorovaikutuksessa kollegoiden kanssa? Mikä tahansa näistä voi antaa sinulle etulyöntiaseman - jälleen kerran sen perusteella, miten se vastaa työn vaatimuksia.

Seuraavassa on esimerkki lääkärin ansioluettelon taidot-osiosta.

Esimerkki
 • Viestintätaidot
 • Hoitokäytännöt
 • Ennaltaehkäisevä hoito
 • Laadunvalvonta
 • Diagnosointi ja hoito
Jäljennetty!

Ansioluettelon asettelu ja muotoilu: ulkonäöllä on väliä

Siisti, selkeä ja linjakas ulkoasu ja asettelu ovat oleellisen tärkeitä lääkärin ansioluettelossa. Et päästäisi potilaita sotkuiseen ja likaiseen tutkimushuoneeseen, ja on tärkeää huolehtia ansioluettelosi siisteydestä yhtä tarkasti. Järjestelmällinen, tasapainoinen ja edustava. Siisti, johdonmukainen, selkeä, ytimekäs. Näyttävä, mutta yksinkertainen. Tyylikäs, mutta hillitty. Siisti, selkeä ja virheetön muotoilu on olennainen osa lääkärin ansioluetteloa. Et päästäisi potilaita sotkuiseen ja likaiseen tutkimushuoneeseen, ja on tärkeää huolehtia ansioluettelosi siisteydestä. Siisti, johdonmukainen, selkeä, ytimekäs. Näyttävä mutta yksinkertainen. Tyylikäs mutta hillitty.

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo

Näyttävät ansioluettelopohjat

Vakuuta työnantajat ja työhönottajat valitsemalla jokin meidän 18 tyylikkäästä, ammattimaisesta ansioluettelopohjastamme.
4.5 / 5
luokitus perustuu 431 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm resume template
Stockholm
6 700 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York resume template
New York
3 100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna resume template
Vienna
1 600 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney resume template
Sydney
1 300 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon resume template
London
2 200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin resume template
Dublin
2 200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova resume template
Moskova
560 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam resume template
Amsterdam
1 300 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid resume template
Madrid
1 100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago resume template
Santiago
870 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore resume template
Singapore
520 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo resume template
Oslo
400 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town resume template
Cape Town
28 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis resume template
Paris
390 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini resume template
Berliini
1 100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva resume template
Geneva
15 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver resume template
Vancouver
420 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo resume template
Tokyo
260 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano resume template
Milano
770 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon resume template
Lisbon
100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona resume template
Barcelona
400 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen resume template
Copenhagen
54 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago resume template
Chicago
93 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio resume template
Rio
120 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome resume template
Rome
100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston resume template
Boston
59 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRirekisho resume template
Rirekisho
5 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto resume template
Toronto
760 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet