Profiiliteksti: henkilökohtainen kosketus
Ansioluettelon profiiliteksti antaa rekrytoijille käsityksen siitä, kuka sinä olet rakennusinsinöörinä ja henkilönä. Ansioluettelon runko-osassa voit mainita kaikki saavutuksesi ja menestyksekkäät projektisi, mutta profiiliteksti saa olla hieman luovempi. Rekrytoijat etsivät hakijoissa tiettyjä taitoja, mutta he etsivät myös persoonallisuuksia, jotka istuvat hyvin työympäristöön. Juuri tämän vuoksi ansioluettelon profiiliteksti on tärkeä – se on lyhyt kappale, jossa voit kuvailla työtapaasi ja ammatillista henkilöllisyyttäsi.
Työlleen omistautunut ja kokenut rakennusinsinööri, jonka ydinosaamista ovat rakennusalan menetelmät, teoriat, määräykset ja standardit. Minulla on tarjottavana hyvät johtajuustaidot, tarmokas työtahti ja seitsemän vuoden käytännön kokemus. Lisäksi minulla on runsaasti näyttöä projekteista, jotka olen saattanut päätökseen ajallaan ja alle kustannusarvioiden. Olen perehtynyt ympäristöä säästäviin rakennusmenetelmiin.
Työkokemus: uratarinasi
Tämä osio on enemmän kuin pelkkä kronologinen työpaikkaluettelo, se nimittäin osoittaa rekrytoijille, että kehityt jatkuvasti rakennusinsinöörinä. Yksi ensimmäisiä asioita, jonka rekrytoija tarkistaa ansioluettelossasi, on senhetkinen työpaikkasi. Sen jälkeen hän kiinnittää huomiota saavutustesi ja menestystesi muodostamaan kuvioon. Työnantajat haluavat tietää, mitä annettavaa sinulla on yritykselle, ja oletko sinä valmis oppimaan ja ottamaan vastaan uusia haasteita rakennusinsinöörin roolissa.
Rakennusinsinööri, Kuusikulma oy, Rauma
Syyskuu 2014 – syyskuu 2019
- Johdin projekteja niin, että tavoitteet saavutettiin sovitun aikataulun ja kustannusarvion puitteissa.
- Osallistuin kokouksiin, joissa keskustelin projekteista asiakkaiden, urakoitsijoiden, rakennuttajien ja osakkaiden kanssa.
- Loin yksityiskohtaisia suunnitelmia ja valvoin töiden edistymistä projektitavoitteiden toteutumisen takaamiseksi.
- Varmistin, että rakennusmääräyksiä noudatettiin, ja annoin erikoistilanteissa tarkat ohjeet ongelmien ratkaisemiseen.
Rakennusinsinööri, Pukkinen & Uotila oy, Pori
Elokuu 2012 – elokuu 2014
- Suunnittelin ja johdin erilaisia projekteja niiden taloudelliset, hallinnolliset ja fyysiset vaatimukset huomioon ottaen.
- Perehdytin uudet insinöörit työhön ja ohjasin heitä noudattamaan alan standardeja ja käytäntöjä.
- Laadin päivittäin raportin töiden edistymisestä ja laatuvaatimusten noudattamisesta.
- Neuvoin projektipäälliköitä taloudellisten päätösten tekemisessä tuotehintojen osalta.
Nuorempi rakennusinsinööri, Pukkinen & Uotila oy, Pori
Elokuu 2009 – elokuu 2012
- Avustin vanhempia rakennusinsinöörejä kaikissa projektitavoitteiden saavuttamiseen liittyvissä tehtävissä.
- Tarkastin kaikki materiaalit ja niiden määrät projektimääritysten täyttymisen varmistamiseksi.
- Tarkastin huolellisesti kaikki tärkeät rakenteet ja valvoin niihin tehtävien muutosten suorittamista.
- Valvoin rakentamista ja tarkastin kaikki tärkeät rakenteet.
- Avustin työraporttien laatimisessa ja laadin niitä myös itsenäisesti.
Koulutus: oppimasi taidot
Koulutus muodostaa menestyksesi perustan ja saat olla siitä ylpeä. Rakennusinsinööreiltä vaaditaan vähintään kandidaatintutkinto, mutta 26 prosentilla on sen lisäksi maisterintutkinto (tiedot: ONet). Jos sinulla on maisterintutkinto, voit jättää ylioppilastutkinnon pois ansioluettelosta ja keskittyä kertomaan korkeakouluopinnoistasi. Jos olet vastavalmistunut ja haet ensimmäistä työpaikkaasi, voit liittää ansioluetteloon tietoja opintojesi arvosanoista (mikäli arvelet voivasi tehdä niillä vaikutuksen). Voit myös harkita työkokemusosion korvaamista kokemusosiolla, jossa voit esitellä opintoprojektejasi.
Rakennustekniikan diplomi-insinööri, Tampereen yliopisto, Tampere
Elokuu 2009 – toukokuu 2011
- Valmistuin erinomaisin arvosanoin.
Insinööri (AMK), rakennustekniikka, XAMK, Savonlinna
Elokuu 2004 - toukokuu 2007
- Valmistuin korkeimmalla mahdollisella arvosanalla.
- Rakennusinsinööriyhdistyksen puheenjohtaja.
Taidot: mainosta kykyjäsi
Rakennusinsinöörinä sinulla on paljon teknistä tietoa, mutta muista kertoa myös sosiaalisista taidoistasi. Kartoita taitosi ennen kuin ala luoda ansioluetteloa. Yksi tapa tehdä tämä on laatia lista, joka sisältää kaikki taitosi riippumatta niiden tasosta. Tästä luettelosta voit myöhemmin poimia ansioluetteloosi haettavan työpaikan kannalta oleelliset taidot.
Taidot voidaan jakaa kahteen kategoriaan: Kovat taidot ovat teknisiä ja matemaattisia taitoja, joita tarvitset työssäsi. Pehmeät taidot ovat taitoja, joita tarvitset kanssakäymiseen muiden ihmisten kanssa sekä työpaikalla toimimiseen. Sekä kovat että pehmeät taidot ovat tärkeitä ja niitä on tärkeä sisällyttää rakennusinsinöörin ansioluetteloon. Laatimastasi taitoluettelosta on apua ansioluettelon laatimisessa.
- Analyyttinen ajattelu
- Tekniset periaatteet ja menettelyt
- Luova ongelmanratkaisu
- Kenttätutkimus
- Projektijohtaminen
Oikean ansioluettelomallin ja -pohjan valinta
Rakennusinsinöörinä osaat suunnitella linjakkaita projekteja. Kuvittele, että ansioluettelo on yksi projekteistasi. Rekrytoijat haluavat löytää oleelliset tiedot ansioluettelostasi nopeasti ja helposti. Tee vaikutus rekrytoijiin taidoillasi ja saavutuksillasi ja varmista näiden tietojen hyvä näkyvyys luomalla selkeä ansioluettelo. Cvapp.fi-sivuston ansioluettelotyökalu sekä asiantuntijoiden testaamat ansioluettelopohjat auttavat sinua keskittymään oleelliseen eli toimivan ja edustavan ansioluettelon luomiseen.
Automaattiset rekrytointijärjestelmät (ATS)
Automaattiset rekrytointijärjestelmät eli ATS-järjestelmät ovat ohjelmistotyökaluja, joita yritykset käyttävät työhönottoprosessin tehostamiseen. Ohjelmisto käy läpi ansioluettelot ja luo niistä hakukelpoisia tiedostoja. Lisäksi se etsii avainsanoja sekä muita työnantajan tärkeinä pitämiä tietoja ja luokittelee tulokset algoritmien avulla.