1. Blogi
  2. Työhaastattelu
  3. Vahvuudet ja heikkoudet (ja miten käsitellä niitä työnhaun yhteydessä)
kirjoittanut Susan ShorSusan Shor

Vahvuudet ja heikkoudet (ja miten käsitellä niitä työnhaun yhteydessä)

21 min lue
Vahvuudet ja heikkoudet (ja miten käsitellä niitä työnhaun yhteydessä)
Olet hakemassa unelmiesi työpaikkaa ja olet saanut kutsun haastatteluun. Huimaa! On tärkeää, että onnistut luomaan hyvän vaikutelman ja haluat valmistautua kiperiin kysymyksiin, kuten: ”Mitkä ovat vahvuutesi?” sekä sitä lähes väistämättä seuraava ”Mitkä ovat heikkoutesi?”. Tämä on unelmiesi työpaikka ja haluat saada sen.

Ajatus haastattelusta hermostuttaa sinua, koska todella haluat tämän työpaikan. Mitä haastattelijat haluavat kuulla esittäessään kuuluisan kysymyksen ”Mitkä ovat vahvuutesi ja heikkoutesi?”. 

Mitkä ovat hyviä esimerkkejä vahvuuksistasi ja heikkouksistasi ja miten voit esittää ne niin, etteivät ne kuulosta kliseeltä? (Suurin vahvuuteni on, että olen ahkera työntekijä. Esimerkki heikkoudesta on, että olen perfektionisti!)

Erotu eduksesi räätälöidyllä vastauksella, jossa työpaikan vaatimukset ovat keskeisellä sijalla. Kerro sellainen vahvuus, jolla harva hakija voi ylpeillä, ja heikkous, joka ei ole ratkaiseva este työpaikassa menestymiselle. 

Tämä blogi sisältää seuraavat kohdat:

  • Esimerkkivastauksia vahvuuksia ja heikkouksia käsitteleviin kysymyksiin
  • Mitä vahvuuksia työhönottajat etsivät työhaastattelussa?
  • Valmistaudu haastatteluun huolellisesti: näin löydät vahvuutesi ja heikkoutesi
Asiantuntijan vinkki

Jos etsit ansioluetteloosi hyviä esimerkkejä vahvuuksista ja heikkouksista, tutustu ansioluetteloesimerkkeihimme ja ansioluettelopohjiimme.

”Mikä on suurin vahvuutesi?” – esimerkkivastauksia

Haastattelijasi ei halua kuulla yhden tai kahden sanan vastauksia, joten valmistaudu kertomaan anekdootti, joka tukee kertomaasi. Parhaat vastaukset selittävät, miksi vahvuutesi tekee sinusta sopivan hakemaasi tehtävään. Seuraavassa on viisi esimerkkivastausta kysymykseen ”Mikä on suurin vahvuutesi?”.

1. Kokonaisvaltainen ajattelu

Minun suurin vahvuuteni on nähdä metsä puilta. Nykyisessä työssäni minua pyydettiin tarkistamaan ohjelmistosovelluksen dokumentaatiota. Näin keinon tehostaa koko dokumentaation tarkistusprosessia ja esitin sen ryhmänjohtajalle, Ehdotuksen ansiosta säästimme monta tuntia, ja tiimi vapautui kehittämään uusia sovelluksia. 

Huomaa, että vastauksessa ei pelkästään mainita vahvuutta, vaan selitetään myös, miten vahvuus näkyy työpaikalla ja mitä hyötyä siitä on yritykselle. Selitä vahvuus termein, jotka kaikki ymmärtävät, ja kerro sitten yksityiskohtia siitä, mitä se voi merkitä mahdolliselle potentiaaliselle työnantajalle. 

2. Ihmisläheisyys

Olen ihmisläheinen ihminen. Tällä tarkoitan paljon muutakin kuin sitä, että tulen toimeen työtovereideni kanssa. Olen hyvä sillanrakentaja. Toimin yhteyshenkilönä tuotekehitys- ja markkinointiosastojen välillä. Juuri viime viikolla sain selvitettyä erästä tuotetta koskevan väärinkäsityksen, joka olisi voinut aiheuttaa harhaanjohtavaa markkinointia. 

Tässä tapauksessa vastauksessa selvitetään, mitä ”ihmisläheinen ihminen” tarkoittaa työnhakijalle. Varmista, että haastattelija ymmärtää tarkalleen, mitä vahvuutesi merkitsee sinulle. Tämä on yleisesti mainittu vahvuus, joten anna vastauksellesi mahdollisimman paljon kontekstia. Miten vahvuutesi vaikuttaa muihin? 

Kuinka vastata, kun sinua pyydetään haastattelussa kertomaan jotakin itsestäsi (sisältää esimerkkejä)
Aiheeseen liittyvä artikkeli
Kuinka vastata, kun sinua pyydetään haastattelussa kertomaan jotakin itsestäsi (sisältää esimerkkejä)

”Kerro jotakin itsestäsi” – pelätty haastattelun aloituskysymys, johon useimmat hakijat törmäävät jossain vaiheessa uraansa. Tässä blogissa kerromme, kuinka tähän kysymykseen kannattaa vastata ja annamme esimerkkejä loistavista vastauksista.

3. Monipuolisuus

Pidän itseäni yleispelaajana, koska olen hyvin monipuolinen. Voin tehdä lähes mitä tahansa työtä osastollani. Itse asiassa viimeisen puolen vuoden aikana olen tuurannut kahta sairaslomalla olevaa kollegaa ja hoitanut samalla omat työtehtäväni.

Tämä vastaus ei ainoastaan havainnollista vastaajan monipuolisuutta, vaan myös korostaa hänen tiimihenkeään ja valmiuttaan auttaa tarvittaessa. Se antaa hakijasta luotettavan ja avuliaan kuvan. Haastattelussa pitäisi olla hetkiä, jolloin silmäsi loistavat ylpeydestä. Haastattelija uskoo silloin joka sanan (tämän ja kaiken, mitä sanot sen jälkeen). 

4. Tarkkuus

Tuntuu itsestään selvältä, että kirjanpitäjä sanoo olevansa tarkka, mutta se on suurin vahvuuteni. Se on yksi syy siihen, miksi valitsin tämän alan. Rakastan varmistaa, että tilit täsmäävät ja että budjetti on järkevä. En väitä, että virheiden löytäminen on ilo, mutta tunnen ylpeyttä, kun pystyn poistamaan pieniä virheitä, jotka voisivat muuten kasvaa ajan myötä. 

Tässä esimerkissä haastateltava tunnustaa, että tarkkuus ei ole kirjanpitäjälle yllättävää, mutta tietää myös, että se on tässä työssä välttämätön ominaisuus. Vastauksesta ilmenee, miksi hän nauttii työstään. Tämä ilahduttaa työnantajaa, joka tarvitsee jonkun, joka pitää taloutta silmällä. 

5. Sopeutumiskyky

Opetusala kasvaa ja kehittyy nopeasti. Sopeutumiskykyni on vuosien varrella auttanut minua olemaan paras mahdollinen opettaja, vaikka opetussuunnitelmat ja tekniset apuvälineet ovatkin jatkuvasti muuttuneet Nyt tämä kyky antaa minulle mahdollisuuden siirtyä oppimateriaalien myyntiin hyödyntäen opiskelijoiden tarpeisiin liittyvää osaamistani.

Tässä vastauksessa ”sopeutumiskyky” osoittaa keskeisen pehmeän taidon, jota työnantajat usein etsivät, mutta haastateltava käyttää myös tilaisuutta hyväkseen kertoakseen, että tämä ominaisuus mahdollistaa nyt uranvaihdon. 

Näin kirjoitat ansioluettelon
Aiheeseen liittyvä artikkeli
Näin kirjoitat ansioluettelon

Kaikki ansioluettelon kirjoittamiseen tarvittavat ohjeet, työkalut, asiakirjapohjat ja esimerkit

Miten vastata kysymykseen ”Mitkä kolme vahvuutta tuot työhön?”

Voit valmistautua tähän kysymykseen valitsemalla kolme toisiaan täydentävää vahvuutta. Voit jopa valmistella pienen tarinan, joka havainnollistaa kolmea vahvuuttasi. Seuraavassa on esimerkkejä kolmen vahvuuden luetteloista sekä ideoita niiden esittelyyn. 

On tärkeää miettiä, mitä vahvuudet sopivat hakemaasi työpaikkaan. Muista siis tutkia tarkkaan työpaikkailmoituksessa mainittuja vaatimuksia. Jos luettelet vahvuuksia, jotka eivät ole työn kannalta olennaisia, työhönottaja voi epäillä, ettet ole ymmärtänyt työn luonnetta. 

1. Innostunut, yhteistyökykyinen, rehellinen

Oletko antanut mieluisassa projektissa kiitosta niille, joille kiitos kuuluu? Siinä tapauksessa sinulla on edellä mainitut vahvuudet. Osoita, miten nämä vahvuudet tekevät sinusta paremman työssäsi. Innostus ja yhteistyökyky auttavat saavuttamaan yhteisiä tavoitteita ja rehellisyys varmistaa avoimen ja luottamuksellisen ilmapiirin.

2. Määrätietoinen, omistautunut, jatkuvaan oppimiseen sitoutunut

Jos olet suorittanut tutkinnon kokopäivätyön ohessa tai palannut opiskelemaan vaihtaaksesi alaa, voit reilusti kertoa omaavasi nämä vahvuudet. Tämä luettelo pätee myös siinä tapauksessa, että olet hankkinut uusia taitoja mentorointiohjelman tai muun koulutusohjelman kautta. Varo käyttämästä vahvuuksia kuvaavia sanoja synonyymeina – tee jokaisesta vahvuudesta oma lukunsa. 

3. Luovuus, johtamistaidot, tekniset taidot

Havainnollista näitä vahvuuksia kertomalla tilanteesta, jossa keksit ainutlaatuisen ratkaisun tekniseen ongelmaan ja johdit ratkaisun käyttöönottoa. Luovan ajatteluprosessin ja sen toteuttamiseen tarvittavien teknisten taitojen yhdistelmä on voittoisa monella alalla. 

On aika siirtyä käsittelemään heikkouksia.

Erityisosaamisen esittäminen ansioluettelossa
Aiheeseen liittyvä artikkeli
Erityisosaamisen esittäminen ansioluettelossa

Vinkkejä, muotoiluesimerkkejä ja avainsanoja erityisosaamisen esittämiseen ansioluettelossa.

Miten vastata kysymykseen: ”Mikä on suurin heikkoutesi?”

Tämä kysymys on hankala, jos et ole etukäteen valmistautunut vastaamaan siihen. Heikkoudet? Pitääkö minun myöntää, että minulla on heikkouksia? Pitää. Jos sanot, että sinulla ei ole heikkouksia, vaikuttaa siltä, että tunnet itsesi huonosti tai asenteesi on itsekeskeinen.

Yritän kertoa nöyrästi taito tai luonteenpiirre, josta et ole ylpeä. Heikkoutesi tiedostamista voidaan pitää vahvuutena, mutta suunnitelmat heikkouden korjaamiseksi vievät sinut vielä pitemmälle. Työhönottaja haluaa arvioida, miten suhtaudut vastoinkäymisiin, joten anna esimerkkejä, joista käy ilmi, miten selätät eteesi tulevat esteet. 

Toinen vaihtoehto on kertoa heikkoudesta, jota voidaan toisessa yhteydessä pitää vahvuutena. Ne ovat ikään kuin saman kolikon kaksi puolta. Muista kuitenkin, että ei kannata mainita sellaista heikkoutta, joka on hakemasi työpaikan kannalta ongelma. 

Luettelo heikkouksista, jotka eivät estä sinua saamasta työpaikkaa

Kuten edellä kerroimme, kannattaa valita heikkous, joka ei estä sinua toimimasta hakemassasi työpaikassa. Varmista ennen haastattelua, että tiedät, mitä vaatimuksia työnantajalla on työn suhteen. Ole rohkea äläkä valitse esimerkiksi mitään naurettavan vähäpätöistä heikkoutta. 

Onko sinulla jokin seuraavista heikkouksista?

  • Esiintymisjännitys: Tämä heikkous on yleinen ja ymmärrettävä. Ellet suunnittele TedTalk-puhetta tai joudu pitämään säännöllisesti puheita asiakkaille ja työtovereille, tämä heikkous ei luultavasti häiritse työsi sujumista.
  • Sotkuinen työpöytä: Myös tämä on yleinen ongelma, mutta onneksi helposti ratkaistavissa. Sillä ei ole juurikaan väliä, jos haet etätyöpaikkaa.
  • Delegoinnin vaikeus: Jos et ole esimies, tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että suoritat ilman apua kaikki tehtävät, jotka sinulle annetaan. Jos olet esimies, olet toivottavasti hyvä delegoimaan.
  • Kokemattomuus ohjelmiston käytössä tai muun oheistehtävän suorittamisessa: Kokemattomuus on heikkous vain siihen saakka, kunnes saat kokemusta. Älä mainitse tätä, jos ohjelmisto on olennaisen tärkeä työn suorittamisen kannalta.
  • Suorapuheisuus neuvoja tai kritiikkiä antaessa: Tämä heikkous voi olla vaikeampi myydä, mutta vain siinä tapauksessa, että käyttäydyt haastattelussa ylimielisesti. Se, että tiedät olevasi suorapuheinen, tarkoittaa luultavasti sitä, että yrität parantaa tapaasi.
  • Liiallinen itsekriittisyys: Kova itsekritiikki on suurempi ongelma sinulle kuin työnantajallesi, ellei virheiden pelko lamaannuta sinua. Omien virheiden analysointi auttaa myös kehittymään ja oppimaan.
  • Riskinoton välttäminen: Se, kuinka tärkeää tai toivottavaa riskien ottaminen on, riippuu työpaikasta ja työnantajasta.
  • Päätöksenteon hitaus: Liika vaihtoehtojen punnitseminen voi viedä kallista aikaa, mutta toisaalta se varmistaa, että tehdyt ratkaisut ovat hyvin perusteltuja ja harkittuja.
  • Ajanhallinta: On yleistä, että aikaa on vaikea hallita tehokkaasti, erityisesti monimutkaisissa projekteissa, mutta ajanhallintataitoja voi oppia ja kehittää.
  • Liiallinen innostuminen: Jos innostuu uusista asioista liikaa, voi huomaamattaan kahmia itselleen liikaa tehtäviä. Toisaalta innostus antaa myös energiaa ja auttaa saavuttamaan erinomaisia tuloksia.
Myy minulle tämä kynä: Näin vastaat yhteen vaikeimmista haastattelukysymyksistä
Aiheeseen liittyvä artikkeli
Myy minulle tämä kynä: Näin vastaat yhteen vaikeimmista haastattelukysymyksistä

”Myy minulle tämä kynä” on yleinen haastattelukysymys, joka voi saada hakijan menemään täysin lukkoon. Tässä blogissa kerromme sinulle, mitä työnantaja etsii ja millainen vastaus tekee työnantajaan hyvän vaikutuksen.

Mallivastauksia kysymykseen ”Mikä on sinun suurin heikkoutesi?”

Aivan kuten “Mitkä ovat vahvuutesi?” -kysymyksen tapauksessa, myös “Mikä on suurin heikkoutesi?” -kysymyksen parhaat vastaukset ovat sellaisia, joihin liittyy tarina. Kun kerrot heikkoutesi, havainnollista samalla tarinan avulla, miten olet selviytynyt heikkoudestasi tai oppinut elämään sen kanssa. 

Seuraavassa on viisi vastausta kinkkiseen kysymykseen ”Mikä on suurin heikkoutesi?”.

1. Esiintymisjännitys

Jännitän suuren yleisön edessä esiintymistä. Ensimmäisessä työpaikassani esimieheni joutui kerran lukemaan esitykseni, koska en saanut sanaa suustani. Nykyään minua ei enää jännitä, kun esitän asioita lähimmille työkavereilleni. Jos joudun puhumaan suuremmalle yleisölle, harjoittelen paljon, mutta esiintymispäivänä vatsaan sattuu ja kädet tärisevät. Esiintyminen tuntuu helpommalta, jos voin tehdä sen yhdessä työkaverin kanssa. 

Haastateltava kertoo yleisestä pelosta ja menetelmistä, joita hän käyttää ongelman ratkaisemiseksi. Esiintymispelon myöntäminen osoittaa, että olet itse tietoinen ongelmasta ja sinut sen kanssa. Se antaa sinusta luotettavan ja avoimen kuvan. Esiintymispelon jakaminen voi myös auttaa luomaan yhteyden haastattelijaan, joka saattaa itsekin ymmärtää tai samaistua tähän yleiseen pelkoon. Tämä voit luoda myötätuntoisen ja ymmärtävän ilmapiirin.

2. Sotkuinen työpöytä

Sinun pitäisi nähdä työhuoneeni kotona. Muistilappuja kaikkialla! Toimistolla se oli vielä pahempaa. Työtoverini uhkasivat vetää kansion jonkun pinon alta nähdäkseen, miten pino romahtaa. Onneksi paperia on nykyään vähemmän, se auttaa minua pitämään työpöydän siistimpänä. Minulle on kehittynyt tapa kerätä kaikki muistilaput iltapäivällä ja hoitaa keskeneräiset työt loppuun ennen työpäivän päättymistä. 

Tämä vastaus osoittaa, että haastateltava osaa nauraa itselleen. Se myös kertoo haastattelijalle, että ongelma on suurimmaksi osaksi ratkaistu. Huumori voi keventää haastattelun tunnelmaa – yhdessä nauraminen rentouttaa molempia osapuolia ja saa haastattelijan luultavasti muistamaan haastateltavan vielä haastattelun jälkeenkin. On kuitenkin tärkeää käyttää huumoria harkiten ja tilanteeseen sopivasti.

3. Liiallinen itsekriittisyys

Urani alussa kävin läpi jokaisen pienen virheen, jonka tein, ja leimasin itseni helposti epäonnistujaksi. Saatoin myöhästyä määräajasta, koska jäin murehtimaan pieniä asioita. Ajan myötä olen oppinut, että on hyvä tutkia virheitä ja yrittää tehdä asioita paremmin, mutta enää en jää miettimään asioita niin pitkäksi aikaa. Eräs mentori auttoi minua toteamalla: “Täydellisyys on hyvän pahin vihollinen”.  

Tässä vastauksessa yhdistyvät itsekritiikin ja perfektionismin elementit, mutta se kertoo työhönottajalle myös, että hakija on avoin mentoroinnille ja henkilökohtaiselle kasvulle. 

4. Suorapuheisuus neuvoja tai kritiikkiä annettaessa

Pyrin aina olemaan rehellinen ja sanomaan asiat suoraan, mikä voi joskus vaikuttaa liian terävältä. Edellisessä työpaikassani annoin kerran tiimipalaverissa suoraa palautetta kollegan projektista, koska halusin auttaa parantamaan työn laatua. Kollega loukkaantui ja ymmärsin, että minun olisi ollut hyvä ilmaista palautteeni empaattisemmin ja rakentavammin. Tämän kokemuksen jälkeen olen tietoisesti pyrkinyt kehittämään tapaani antaa palautetta, jotta se olisi positiivista ja motivoivaa.

Vastaaja myöntää rehellisesti oman heikkoutensa, mikä osoittaa, että hän kykenee analysoimaan omaa käytöstään ja toimintaansa. Rehellisyys on arvostettavaa työnantajan näkökulmasta. Lisäksi vastaaja korostaa, että hän on valmis oppimaan virheistään ja kehittymään jatkuvasti. 

5. Riskinoton välttäminen

En halua ottaa riskejä töissä. Edellisessä työpaikassani kaikki valittivat työnkulustamme. Tiesin, että ystäväni toisessa yrityksessä käytti toista järjestelmää, johon kaikki tuntuivat olevan tyytyväisiä. Kerroin asiasta työkaverilleni, mutta en uskaltanut lähestyä esimiestäni. Lopulta työkaveri teki niin ja pomo oli ilahtunut. Minulla on hyvät välit työkaveriini ja hän antoi minulle tunnustusta asiasta, mutta pomo ihmetteli, miksen itse ottanut asiaa esille. Kannustuksen myötä yritän olla itsevarmempi. 

Tämä vastaus saattaisi olla epäedullinen hakijalle startup-yrityksessä, jossa odotetaan kaikkien osallistuvan aktiivisesti eri tehtäviin ja ottavan riskejä. Sen sijaan se sopii hyvin suurempaan yritykseen tai tehtävään, jossa itsenäisten päätösten tekemistä ja riskinottoa pyritään minimoimaan. Mieti toimialaa, jolla työskentelet, ja omaa tehtävääsi – nähtäisiinkö tämä heikkous siellä pikemminkin vahvuutena? 

Mitä vahvuuksia työhönottajat etsivät työhaastattelussa?

Olet saanut lukea erilaisia esimerkkivastauksia, mutta mistä tiedät, mitkä ominaisuudet kannattaa mainita työhaastattelussa? Tähän ei ole olemassa yleispätevää vastausta, mutta muista, että jos olet saanut kutsun haastatteluun, sinulla on perustaidot työtä varten. Haastattelussa työhönottaja arvioi vaikeammin mitattavia ominaisuuksia, jotka tekevät sinusta sopivan organisaatioon. 

Nämä ominaisuudet ovat tyypillisesti pehmeitä taitoja tai esimerkiksi kykysi tulla toimeen muiden kanssa ja toimia työympäristössä. Seuraavassa on esimerkkejä vahvuuksista, joita työnantajat arvostavat:

  • Luovuus
  • Sopeutumiskyky
  • Uteliaisuus
  • Monipuolisuus
  • Joustavuus
  • Omistautuminen
  • Innovatiivisuus
  • Rehellisyys
  • Tarkkuus
  • Kärsivällisyys
Vahvuuksien esittäminen ansioluettelossa
Aiheeseen liittyvä artikkeli
Vahvuuksien esittäminen ansioluettelossa

Parhaat ansioluettelot sisältävät runsaasti vahvuuksia – ei ainoastaan taitojasi vaan myös luonteenpiirteitä ja osaamista, jotka erottavat sinut muista hakijoista. Lisäämällä henkilökohtaisia vahvuuksiasi ansioluetteloon korostat ammattitaitoasi ja alan tuntemustasi. Juuri oikeiden vahvuuksien mainitseminen ansioluettelossasi saa työhönottajan huomaamaan, kuinka täydellisen sopiva olet avoinna olevaan tehtävään.

Valmistaudu vastaamaan haastattelussa kysymykseen ”Mitkä ovat sinun vahvuutesi ja heikkoutesi?” 

On hyvin todennäköistä, että haastattelussa kysytään vahvuuksistasi ja heikkouksistasi. Tähän kysymykseen kannattaa siis valmistautua etukäteen.

Aloita laatimalla itsellesi tilannekatsaus. Et voi vastata kysymykseen vahvuuksistasi, jos et tiedä, mitkä ne ovat. Käy teknisen tai alakohtaisen osaamisesi lisäksi läpi kaikki ne ominaisuudet, jotka tekevät sinusta arvostetun työntekijän. Ole ylpeä vahvuuksistasi. Tämä auttaa sinua laatimaan vahvemman listan ja lisäksi annat itsevarman vaikutelman kertoessasi vahvuuksistasi haastattelussa.  

Vaatimattomille ihmisille voi tuntua vaikealta laatia luettelo omista vahvuuksistaan. Silloin kannattaa kysyä ystäviltä ja kollegoilta, mitkä heidän mielestään ovat sinun parhaita ominaisuuksiasi. Mieti asioita, joissa olet aina ollut hyvä, mutta myös taitoja, joita olet viime aikoina pystynyt parantamaan. Vahvuudet kehittyvät.

Toista sama prosessi heikkouksien osalta. Jokaisella meillä on asioita, joita haluaisimme parantaa, joten tarkastele itseäsi kriittisesti. Pyydä sitten ystäviltä ja luotettavilta kollegoilta rehellistä palautetta. Tämän jälkeen voit harkita, mitä kerrot työhönottajalle, ja matkan varrella saatat oppia uusia asioita itsestäsi.

Asiantuntijan vinkki

Kirjoittaja, markkinoija ja puhuja Jukka Aalhon mukaan aloittelevan työpaikkahaastateltavan suurin virhe on täydellinen rehellisyys. Hyvä ohjenuora on se, että valehdella ei saa, mutta totuuttakaan ei tarvitse kertoa. Artikkelissaan Mikä on suurin heikkoutesi? Näin vastaat työhaastattelussa Aalho antaa vinkkejä siitä, mitä ei missään tapauksessa kannata sanoa, vaikka se olisikin totta. 

Tärkeimmät ohjeet

Muista seuraavat asiat, kun valmistaudut kertomaan vahvuuksistasi ja heikkouksistasi haastattelussa: 

  1. Korosta niitä vahvuuksia, jotka lisäävät houkuttelevuuttasi kyseisessä työpaikassa. Kohdista vastauksesi juuri siihen työhön ja yritykseen, johon haet. Käytä esimerkkejä, jotka osoittavat, miten kyseinen vahvuus ilmenee työssäsi. Tällainen lähestymistapa auttaa haastattelijaa ymmärtämään, miten voit tuoda lisäarvoa heidän organisaatiolleen.
  2. Valitse heikkouksia, jotka eivät vaikuta hakemasi työn keskeisten tehtävien suorittamiseen, ja pyri osoittamaan, mitä teet niiden kompensoimiseksi tai minimoimiseksi.
  3. Harjoittele, harjoittele, harjoittele.
  4. Laadi luettelo kaikista vahvuuksistasi ja heikkouksistasi.

Laadi loistava ansioluettelo ja hae unelmiesi työpaikkaa!

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo
Jaa tämä artikkeli
Jatka lukemista
Saatekirje7 min lue
Mikä on esittelykirje ja miten se kirjoitetaan?
Mikä on esittelykirje ja miten se kirjoitetaan?
Saatekirje16 min lue
Näin kirjoitat työhakemuksen, jos sinulla ei ole työkokemusta
Näin kirjoitat työhakemuksen, jos sinulla ei ole työkokemusta
Työhaastattelu14 min lue
Miksi meidän pitäisi palkat sinut? 10 ohjetta tämän haastattelukysymyksen vastaamiseen
Miksi meidän pitäisi palkat sinut? 10 ohjetta tämän haastattelukysymyksen vastaamiseen
Ura15 min lue
Otsikko: Europassin ansioluettelo: eurooppalaisen ansioluettelon harvat edut ja monet haitat
Otsikko: Europassin ansioluettelo: eurooppalaisen ansioluettelon harvat edut ja monet haitat
Selaa kaikki
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet