Miten saat loistavan työpaikan ravintola-alalla? Riippumatta siitä, onko sinulla jo kokemusta ravintolapäällikön, kokin, tarjoilijan tai tiskaajan tehtävistä vai etsitkö ensimmäistä työpaikkaasi alalla, tärkeintä on ymmärtää, mitä ravintolat toivovat työntekijöiltään. Kun tiedät, mitä ravintolat etsivät ja mitä sinulla on tarjota työnantajalle, on aika kirjoittaa vaikuttava työhakemuskirje, joka saa sinut erottumaan muista hakijoista. Cvapp.fi-palvelun ilmaisten työhakemuspohjien ja kirjoitusoppaiden avulla työhakemuksen kirjoittaminen on helppoa ja nopeaa!
Ennen kuin alat kirjoittaa vaikuttavaa työhakemuskirjettä, kannattaa varmistaa, että ansioluettelosi on ajan tasalla ja edustavassa kunnossa. Me voimme auttaa myös ansioluettelon kirjoittamisessa ja viimeistelyssä. Tutustu cvapp.fi-palvelun ilmaisiin ansioluetteloesimerkkeihin. Kun ansioluettelo on kunnossa, työhakemuksen kirjoittaminen on helppoa!
Hyvä Carlo Lahti
Ymmärrän, että Ravintola Rosa tarvitsee erityisen pätevän ja omistautuneen ravintolapäällikön voidakseen tarjota asiakkailleen ensiluokkaista palvelua, varsinkin kun kilpailu alueella on niin kovaa, että kävelyetäisyydellä on neljä kilpailevaa ravintolaa.
Haluaisin painottaa, että olen kasvanut italialaisen ruokakulttuurin parissa seuraten isäni ja italialaisen isoisäni jalanjälkiä. Tämä on synnyttänyt minussa vahvan intohimon ja syvän ymmärryksen alaa kohtaan. Olen menestyksekkäästi johtanut sukuni omistamia ravintoloita, mutta nyt haluan laajentaa osaamistani ja kokemustani vakiintuneessa ja arvostetussa ravintolaketjussa, kuten Ravintola Rosassa.
Olen suorittanut majoitus- ja ravitsemusalan esimiestyön erikoisammattitutkinnon Perho Liiketalousopistossa ja täydentänyt osaamistani työskentelemällä opintojeni jälkeen kaksi vuotta Roomassa setäni ohjauksessa hänen viiden tähden ravintolassaan. Palattuani Suomeen olen toiminut yhteensä kahdeksan vuotta ravintolapäällikkönä kahdessa palkitussa ravintolassa.
Viimeisimmässä ravintolassani asiakastyytyväisyys nousi merkittävästi 85 prosentista 98 prosenttiin aloitettuani ravintolapäällikön tehtävissä. Tämä saavutettiin uudistamalla ruokalista, parantamalla kustannuspohjaa, keskittymällä asiakaspalveluun ja vähentämällä hävikkiä.
Olen luonteeltani ennakoiva ja tunnen italialaisen keittiön läpikotaisin, mikä antaa minulle mahdollisuuden osallistua aktiivisesti keittiön toimintaan ja varmistaa, että käytämme laadukkaita raaka-aineita. Uskon vahvasti, että voisin edistää Ravintola Rosan menestystä toimimalla sen ravintolapäällikkönä ja tulevaisuudessa ehkä aluepäällikkönä.
Odotan innolla mahdollisuutta keskustella kanssanne siitä, miten voisin tuoda osaamiseni ja kokemukseni Ravintola Rosaan ja auttaa ravintolaa saavuttamaan sen täyden potentiaalin.
Ystävällisin terveisin
Aria Rossi
Ravintola-alan työhakemuksen osat
Työhakemuksen kirjoittamiseen voidaan soveltaa samoja periaatteita kuin ravintolassa työskentelyyn – molemmissa on tärkeää toimia rauhallisesti ja järjestelmällisesti ja priorisoida tehtävät. Työhakemuskirje on paras paikka osoittaa motivaatiosi, työmoraalisi ja sitoutumisesi asiakastyytyväisyyteen. Lisäksi voit kirjeen avulla välittää persoonallisuuttasi ja intohimoasi alaa kohtaan.
Työhakemuksen tulisi sisältää seuraavat osat:
- Työhakemuksen otsikko ja tervehdys. Aloita kirjoittamalla omat yhteystietosi sekä päivämäärä. Tervehdi rekrytoijaa nimeltä, sillä se osoittaa, että panostat henkilökohtaisen yhteyden luomiseen.
- Johdanto. Kirjeen johdantoa voi verrata tilanteeseen, jossa tervehdit asiakasta – sen tarkoituksena on herättää rekrytoijan kiinnostus ja saada hänet jatkamaan lukemista.
- Runko. Tämä on tarinasi ydin, jossa voit esitellä aiempaa kokemustasi ravintola-alalla ja hakemasi työpaikan kannalta oleellisia taitojasi. Kerro, miten voit täyttää yrityksen odotukset ja tarpeet.
- Loppukappale. Tiivistä kirjeen loppuun viesti pätevyydestäsi tehtävään ja osoita selkeästi olevasi innostunut tarjolla olevasta mahdollisuudesta. Kerro, että odotat innolla mahdollisuutta päästä haastatteluun.
- Allekirjoitus. Päätä kirje kohteliaaseen ja ammattimaiseen lopputervehdykseen, joka sisältää allekirjoituksen.
Muista, että työhakemuskirjeen jokainen kappale on olennainen osa yhtenäistä kertomusta urastasi ja kehityksestäsi ravintola-alan ammattilaisena. Kirjoita tiivis, yhden sivun mittainen kirje, joka esittelee taitosi ja persoonasi. Vakuuttava tarina herättää lukijan kiinnostuksen ja antaa sinusta kuvan luotettavana ja motivoituneena työntekijänä.
Kaipaatko inspiraatiota? Voit ehkä löytää lisää ideoita omaan työhakemuskirjeeseesi seuraavien ammattien työhakemusesimerkeistä:
Ravintola-alan työhakemuksen johdanto
Koska ravintolapäälliköillä on yleensä vain vähän aikaa lukea työhakemuksia, he päättelevät usein jo avauskappaleen perusteella, millainen työntekijä sinä olisit. Siksi on tärkeää, että käytät aikaa huomiota herättävän, ammattimaisen johdantokappaleen kirjoittamiseen. Voit kertoa esimerkiksi anekdootin tilanteesta, jossa tarjosit poikkeuksellista asiakaspalvelua tai kertoa työkokemukseesi liittyvän kiinnostavan ja vaikuttavan numerotiedon.
Johdannon tavoite on herättää ravintolapäällikön kiinnostus ja saada hänet lukemaan työhakemuskirjeesi loppuun.
Kuvitelkaa seuraava tilanne: asiakkaat kiittävät ja kriitikot sulavat maistellessaan ruokalistanne herkkuja. Kuvitelkaa seuraavaksi, että minä voisin olla mukana luomassa tätä mahtavaa kokemusta. Olen innostava johtaja ja luova ruoanlaittaja – toisin sanoen keittiömestari-taikuri, joka taikoo paitsi herkullisia aterioita, myös tunnelmaa.
Haluan täten osoittaa kiinnostukseni avoinna olevaan keittiömestarin tehtävään. Olen kokenut alan ammattilainen ja uskon, että osaamisestani ja kokemuksestani olisi hyötyä organisaatiossanne.
Hyvä Carlo Lahti
Ymmärrän, että Ravintola Rosa tarvitsee erityisen pätevän ja omistautuneen ravintolapäällikön voidakseen tarjota asiakkailleen ensiluokkaista palvelua, varsinkin kun kilpailu alueella on niin kovaa, että kävelyetäisyydellä on neljä kilpailevaa ravintolaa.
Ravintola-alan työhakemuksen runko
Työhakemuskirjeen rungossa on tilaa kertoa yksityiskohtaisemmin tavoitteistasi, saavutuksistasi ja motivaatiostasi työskennellä juuri tässä ravintolassa. Tämän osan on tarkoitus antaa sinusta kattava kuva ravintola-alan ammattilaisena. Tuo esiin koulutus, työkokemus, erityistaidot ja luonteenpiirteet, jotka tekevät sinusta arvokkaan lisän tiimiin. Pyri vakuuttamaan työhönottaja siitä, että olet pätevä ja motivoitunut työhön.
Rungon ensimmäinen kappale – soveltuvuutesi tehtävään
Yritä työhakemuskirjeen runko-osassa vakuuttaa ravintolapäällikkö siitä, että olet sopiva juuri heidän ravintolaansa ja hakemaasi tehtävään. Tässä muutamia ohjeita, jotka voivat auttaa sinua:
- Tutustu ravintolaan. Aloita kertomalla, miksi juuri kyseinen ravintola on herättänyt kiinnostuksesi. Voit mainita esimerkiksi ravintolan konseptin, ruokalistan, arvot tai maineen, jos ne resonoivat kanssasi ja innostavat sinua hakemaan työpaikkaa.
- Korosta kokemustasi ja taitojasi. Kerro lyhyesti taustastasi ja kokemuksestasi ravintola-alalla. Painota erityisesti niitä taitoja ja kokemuksia, jotka ovat olennaisia kyseisen ravintolan tarpeisiin.
- Osoita soveltuvuutesi. Osoita esimerkkien avulla olevasi joustava ja sopeutuva työntekijä. Voit mainita tilanteita, joissa olet nopeasti oppinut uusia taitoja tai sopeutunut erilaisiin työympäristöihin.
- Osoita intohimosi ruoanlaittoon ja asiakaspalveluun. Kerro, miksi ravintola-ala kiehtoo sinua.
- Korosta luovuuttasi ja innovatiivisuuttasi. Mainitse tilanteita, joissa olet esimerkiksi kehittänyt uusia reseptejä tai tuonut esiin uusia ideoita ravintolan toiminnan parantamiseksi.
- Kirjoita lyhyesti ja selkeästi. Keskity olennaiseen ja vältä toistamasta ansioluettelosi tietoja. On tärkeää herättää ravintolapäällikön kiinnostus, joten kirjoita napakasti ja vakuuttavasti.
- Käytä positiivista kieltä. Käytä positiivisia ilmaisuja ja korosta vahvuuksiasi.
Muista tehdä kirjeestä mahdollisimman henkilökohtainen, sillä se auttaa sinua erottumaan joukosta ja osoittaa ravintolapäällikölle, että olet vakavissasi hakemuksesi kanssa.
Kun haet ravintola-alan työpaikkaa, kerro ansioluettelossasi ja työhakemuskirjeessäsi rehellisesti persoonallisuudestasi, sillä se auttaa ravintolapäällikköä arvioimaan sopivuuttasi työpaikkaan ja työympäristöön. Työnantajat arvostavat avoimuutta ja rehellisyyttä, ja rehellinen lähestymistapa työhakemuksessa antaa positiivisen ensivaikutelman työnhakijasta.
Rehellisyys auttaa myös varmistamaan, että työnhakija valitsee työpaikan, joka sopii hänen omiin arvoihinsa ja odotuksiinsa.
Jos haluat tietää, miten valitset ansioluetteloosi ja työhakemukseesi ne luonteenpiirteet, jotka tekevät suurimman vaikutuksen työhönottajaan, tutustu blogiimme Parhaat esimerkit persoonallisuuspiirteistä ansioluetteloosi.
Rungon muut kappaleen – räätälöinti organisaation tarpeisiin
Käsittele kirjeen rungon toisessa kappaleessa kiinnostustasi hakea töihin juuri tähän ravintolaan. Osoita, että ymmärrät ravintolan tarpeet ja olet valmis tekemään parhaasi ravintolan menestyksen eteen.
Pyri selvittämään, mitkä ovat ravintolan erityistarpeet ja painopisteet. Tämä voi sisältää esimerkiksi ravintolan ruokalistan, erikoisruokavaliot tai palvelukonseptit. Korosta omia vahvuuksiasi ja kokemuksiasi näiden tarpeiden täyttämisessä ja kerro, miten voit tuoda lisäarvoa ravintolan toimintaan. Esimerkiksi, jos ravintola panostaa erityisesti lähiruokaan, voit korostaa kokemustasi lähituottajien kanssa työskentelystä tai kiinnostustasi paikallisten raaka-aineiden hyödyntämiseen.
Pyri luomaan kirjeessä henkilökohtainen yhteys työhönottajaan, sillä se osoittaa aitoa kiinnostusta ja motivaatiota työskennellä juuri kyseisessä ravintolassa. Painota, kuinka innoissasi olisit mahdollisuudesta olla osa ravintolan tiimiä. Tällainen lähestymistapa antaa työnantajalle selvän kuvan siitä, että olet valmis sitoutumaan ja tuomaan arvokasta panostasi ravintolan toimiin.
Haluaisin painottaa, että olen kasvanut italialaisen ruokakulttuurin parissa seuraten isäni ja italialaisen isoisäni jalanjälkiä. Tämä on synnyttänyt minussa vahvan intohimon ja syvän ymmärryksen alaa kohtaan. Olen menestyksekkäästi johtanut sukuni omistamia ravintoloita, mutta nyt haluan laajentaa osaamistani ja kokemustani vakiintuneessa ja arvostetussa ravintolaketjussa, kuten Ravintola Rosassa.
Olen suorittanut majoitus- ja ravitsemusalan esimiestyön erikoisammattitutkinnon Perho Liiketalousopistossa ja täydentänyt osaamistani työskentelemällä opintojeni jälkeen kaksi vuotta Roomassa setäni ohjauksessa hänen viiden tähden ravintolassaan. Palattuani Suomeen olen toiminut yhteensä kahdeksan vuotta ravintolapäällikkönä kahdessa palkitussa ravintolassa.
Viimeisimmässä ravintolassani asiakastyytyväisyys nousi merkittävästi 85 prosentista 98 prosenttiin aloitettuani ravintolapäällikön tehtävissä. Tämä saavutettiin uudistamalla ruokalista, parantamalla kustannuspohjaa, keskittymällä asiakaspalveluun ja vähentämällä hävikkiä.
Olen luonteeltani ennakoiva ja tunnen italialaisen keittiön läpikotaisin, mikä antaa minulle mahdollisuuden osallistua aktiivisesti keittiön toimintaan ja varmistaa, että käytämme laadukkaita raaka-aineita. Uskon vahvasti, että voisin edistää Ravintola Rosan menestystä toimimalla sen ravintolapäällikkönä ja tulevaisuudessa ehkä aluepäällikkönä.
Kehotus toimintaan ja loppusanat
Olet päässyt työhakemuskirjeesi loppuun. Pyri kirjoittamaan viimeinen kappale niin, että työhönottajalle jää myönteinen vaikutelma ja hän on kiinnostunut tutustumaan sinuun paremmin. Ilmaise selkeästi innostuksesi työpaikkaa kohtaan ja toiveesi päästä haastatteluun, sillä se antaa työnantajalle signaalin siitä, että olet motivoitunut ja sitoutunut mahdolliseen työtehtävään. Jos sivulla on tilaa, voit toistaa yhteystietosi kirjeen lopussa.
Lisää viimeisen kappaleen jälkeen ammattimainen ja ystävällinen lopputervehdys ja kirjoita sen alle koko nimesi.
Yhtenäistä asiakirjojen tyyli
Ravintolat huolehtivat tyylinsä ja brändinsä yhtenäisyydestä monin eri tavoin varmistaakseen, että heidän viestiensä, tilojensa ja henkilöstönsä ulkoasu ovat johdonmukaisia ja tunnistettavia.
Samaan tapaan on tärkeää, että työnhakija yhtenäistää ansioluettelonsa ja työhakemuskirjeensä tyylin. Yhtenäiset asiakirjat antavat ammattimaisen ja organisoituneen vaikutelman työnhakijasta. Tämä osoittaa huolellisuutta ja tarkkuutta, joita arvostetaan ravintola-alalla.
Cvapp.fi-palvelun ilmaisten ansioluettelo- ja työhakemuspohjien avulla luot helposti ja nopeasti oman valintasi mukaiset tyylikkäät ja yhtenevät asiakirjat.
Odotan innolla mahdollisuutta keskustella kanssanne siitä, miten voisin tuoda osaamiseni ja kokemukseni Ravintola Rosaan ja auttaa ravintolaa saavuttamaan sen täyden potentiaalin.
Ystävällisin terveisin
Aria Rossi
Ravintola-alan työhakemuksen kirjoittaminen ilman työkokemusta
Jos sinulla ei ole kokemusta ravintola-alalta, kerro työhakemuskirjeessä siirrettävistä taidoista ja persoonallisuuden piirteistä, joita ovat muun muassa positiivisuus, tiimityöskentelytaidot, tehokkuus ja tarkkuus.
Riippumatta siitä, oletko työskennellyt aiemmin ravintola-alalla, on olemassa muutamia keskeisiä ominaisuuksia, joiden avulla saat työhakemuksesi erottumaan eduksesi.
- Tehokkuus. Ravintoloiden on tarjottava tehokasta ja täsmällistä palvelua menestyäkseen. Esimerkit tilanteista, joissa olet valmistanut ruokaa nopeasti ja virheettömästi tai hoitanut tarjoilun ystävällisesti ja tarkasti kiireisenä juhlapäivänä, osoittavat arvosi potentiaaliselle työnantajalle.
- Asiakaspalvelutaidot. Liian monta tyytymätöntä asiakasta voi merkitä ravintolan loppua. Miten sinä teet kaikkesi, jotta jokainen vieras tuntisi itsensä tervetulleeksi?
- Yksityiskohdat. Työnantajat arvostavat työntekijöitä, jotka pystyvät parantamaan asiakaskokemusta kiinnittämällä huomiota pieniinkin yksityiskohtiin.
- Tiimityö. Ravintola on hyvin orkestroitu sinfonia. Jokaisella jäsenellä on oma tehtävänsä, eikä yksikään voi toimia ilman toisia. Varmista, että kirjeestä ilmenee ystävällinen ja ammattimainen käytös kollegoita kohtaan.
Pyri ymmärtämään ravintolan tarpeet. Tutki työpaikkailmoitusta sekä ravintolan verkkosivustoa ja sosiaalista mediaa huolellisesti. Mitä tietoja ne tarjoavat ihanteellisesti työntekijäistä? Onko kyseessä korkeatasoinen ravintola, jossa ammattitaito ja yksityiskohtien huomioiminen ovat avainasemassa? Vai tarvitseeko perheravintola ystävällistä ja ripeää tarjoilijaa?
Seuraavassa on esimerkkejä ominaisuuksista, jotka eivät edellytä aiempaa työskentelyä ravintola-alalla:
- Oma-aloitteisuus
- Organisointikyky
- Viestintätaidot
- Kyky noudattaa ohjeita
- Tehokkuus
- Tarkkuus
- Hyvä muisti
- Myönteinen asenne
- Hymy
Tärkeimmät ohjeet
Vakuuttava työhakemuskirje lisää mahdollisuuksiasi saada töitä ravintola-alalta. Lopuksi haluamme kerrata kolme tärkeää ohjetta:
- Räätälöi työhakemus erikseen jokaista työpaikkaa varten ja kerro selkeästi, miksi haluat työskennellä juuri kyseisessä ravintolassa.
- Ravintola-alalle on mahdollista päästä töihin, vaikkei sinulla ei olisi aiempaa työkokemusta. Kerro siinä tapauksessa työhakemuskirjeessä työn kannalta oleellisista luonteenpiirteistäsi.
- Muotoile kirje niin, että se on siisti ja edustava.
Cvapp.fi-työkalupaketin avulla laadit upean työhakemuskirjeen muutamassa minuutissa.