1. Esimerkkejä
  2. Baristan
kirjoittanut Anna MuckermanAnna Muckerman

Työnimikkeen Baristan työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Baristan työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Baristan vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
4.0
Keskimääräinen arvosana
66 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen Baristan työhakemusesimerkki
Muokkaa tätä työhakemusta

Vaikka työhakemus on huomattavasti vapaamuotoisempi kuin ansioluettelo, se ei tarkoita, että sen voi kirjoittaa aivan miten lystää. Seuraavat osiot auttavat sinua jakamaan kirjoitusprosessin hallittaviin vaiheisiin ja muotoilemaan kirjeen niin, että esimies ymmärtää nopeasti, mitä yrität sanoa.

Työhakemuksen osat ovat:

  • Otsikko
  • Tervehdys
  • Johdanto
  • Runko
  • Lopetus
  • Lopputervehdys ja allekirjoitus

Onneksi työhakemuksen rakenne pysyy samana riippumatta siitä, haetko työpaikkaa Starbucksissa vai kaupalliseen ketjuun kuulumattomassa kahvilassa. Se voi auttaa myös silloin, jos päätät vaihtaa alaa. Ammattimaisen työhakemuksen kirjoittaminen on taito, joka kannattaa opetella, sillä siitä on iloa koko työurasi ajan. 

Työhakemuksen otsikko

Otsikon tärkein tehtävä on esitellä nimesi ja yhteystietosi, jotta esimies tietää yhdellä silmäyksellä, kuka kirjeen on kirjoittanut. Otsikon tarkoitus on myös muotoilullaan kiinnittää lukijan huomio. Tämä on usein ainoa paikka, jossa voit lisätä väriä tai tyylikkäitä muotoiluelementtejä muuten tavalliseen tekstiin. Kannattaa miettiä hetki, mitä saatekirjeen muotoiluvalinnat kertovat sinusta hakijana.

Työhakemuksen otsikon tarkoitus on: kertoa nimesi ja yhteystietosi; luoda visuaalisesti miellyttävä ulkoasu.

Työhakemuksen tervehdys

Työhakemuksen sisältämä tervehdys on avain henkilökohtaisen yhteyden luomiseen, joten sen sävyyn kannattaa kiinnittää huomiota. Pyri aina käyttämään tervehdyksessä vastaanottajan nimeä. ”Hyvä Etunimi Sukunimi” toimii hyvin virallisissa yhteyksissä tai jos et tunne vastaanottajaa henkilökohtaisesti. Jos olet tavannut kahvilan omistajan aiemmin tai jos kyseessä on paikallinen kahvila, jossa on rento tunnelma, voit valita tervehdyksen ”Hei” ja käyttää mahdollisesti lisäksi vastaanottajan etunimeä. 

Työhakemuksen tervehdyksen muunneltava esimerkki

Hyvä Lennu Lehtinen

Ihmiset eivät tulee kahvilaan pelkästään kahvin takia. He ovat valmiita jonottamaan suosittua kanelilatteani, mutta odottavat minulta baristana muutakin kuin erinomaisen kahvin valmistamista. Kahville poikkeaminen on elämys, hiljainen hetki kiireisessä maailmassa. Viimeisten neljän vuoden aikana olen auttanut yli 100 000 ihmistä vaihtamaan kaistaa muutamaksi minuutiksi.

Jäljennetty!

Työhakemuksen tervehdyksen tarkoitus on: puhutella työnantajaa tai esimiestä ystävälliseen sävyyn nimeltä henkilökohtaisen yhteyden luomiseksi.

Työhakemuksen johdanto

Työhönottajat ovat kiireisiä ja heillä on usein paljon hakemuksia luettavanaan. Tämä tarkoittaa, että sinun on avauskappaleessa herätettävä huomiota ja mentävä asiaan nopeasti. Energinen anekdootti, mielenkiintoinen henkilökohtainen havainto tai työnhakuusi jollakin tavalla liittyvä fakta voi olla hyvä aloitus. 

Koska kyseessä on palvelutehtävä, varmista, että mainitset heti kirjeen johdannossa vahvimpia taitojasi ja siirryt sen jälkeen luontevasti kirjeen runkoon.

Työhakemuksen johdannon muunneltava esimerkki

Tessa Manninen

Barista

Jäljennetty!

Työhakemuksen johdannon tarkoitus on: herättää lukijan huomio käyttämällä tietoa, anekdoottia tai havaintoa, joka kertoo soveltuvuudestasi tehtävään ja innostaa vastaanottajaa jatkamaan lukemista.

Työhakemuksen runko

Olet nyt edennyt baristan työhakemuksen runkoon, joka muodostaa suurimman osan kirjeen sisällöstä. Tämä on kohta, jossa voit tuoda esiin luonteenpiirteitäsi ja taitojasi ja hahmotella itsestäsi kuvan laadukkaana baristana. Voit helpottaa työhakemuksen rungon kirjoittamista jakamalla sen kahteen osaan. 

Ensimmäisessä osassa voit luoda STAR-menetelmän avulla lyhyitä anekdootteja, jotka kertovat jotakin oleellista sinusta. Aloita kuvaamalla jokin tilanne (situation) sekä tilanteen vaatima tehtävä (task). Kerro sen jälkeen käyttämästäsi ratkaisusta (action) ja positiivisesta tuloksesta (result). Jotta tämä menetelmä toimisi hyvin, kuvaile sellaisia tilanteita, joita tulet todennäköisesti kohtaamaan baristan työssä. 

Toisessa osiossa voit kertoa saavutuksistasi ja siitä, mitä annettavaa sinulla on yritykselle. Osoita rekrytoivalle johtajalle, miksi sinulle pitäisi antaa mahdollisuus.

Työhakemuksen rungon muunneltava esimerkki

Muutaman minuutin juttutuokio ystävällisen baristan kanssa ilahduttaa ja saa huomion kiinnittymään hetkeksi pois puhelimesta. Vuorovaikutukseen ei liity sen kummempia odotuksia, se on aito arkinen kohtaaminen. Joillekin ihmisille se on kuitenkin todella tärkeä hetki. Kaivatun kahvikupillisin valmistuksen seuraaminen on kuin pieni teatteriesitys keskellä arkipäivän kiireitä. Olen intohimoinen kahvin ystävä, ja houkuttelen usein asiakkaita kokeilemaan uusia makuja.

Ymmärrän, että kahvilanne perustana on tarjoamanne juomavalikoima. Edellisessä työpaikassani olen toiminut pari kuukautta kahvien sisäänostajana ja voin sanoa olevani hyvin perillä erilaisista kahvilaaduista. Olen suorittanut Master Barista -tutkinnon, jonka teoriaosuudesta sain tuloksen 98 %.

Edellisessä työpaikassani voitin useamman kerran Kuukauden barista -palkinnon ja olen saanut paljon kiitosta luovasta lattetaiteestani. Hallitsen baristatekniikat ja hauduttamismenetelmät ja olen tottunut huoltamaan kahvinkeittimiä ja kahvimyllyjä sekä perehdyttämään uusia työntekijöitä. Kun kahvinkeitintä käsittelee oikein, se on luotettava ja kestävä

työkalu. Minulla on hygieniapassi ja työmenetelmien tarkka noudattaminen on minulle kunnia-asia.

Jäljennetty!

Työhakemuksen rungon tarkoitus on: Kertoa STAR-menetelmän avulla laadittuja anekdootteja, jotka kertovat jotakin taidoistasi, työtavoistasi ja persoonallisuudestasi. Kertoa, mitä annettavaa sinulla olisi hakemassasi työtehtävässä.

Työhakemuksen lopetus ja allekirjoitus

Kun baristan työhakemuksen runko on valmis, sinun ei tarvitse enää muuta kuin kirjoittaa lopetus, joka innostaa työhönottajaa kutsumaan sinut haastatteluun. Yritä houkutella lukijaa ryhtymään kirjeen lukemisen jälkeen konkreettisiin toimiin. Ilmaise lyhyesti, kuinka innostunut olet uudesta haasteesta, ja korosta asioita, joiden takia sinut kannattaa kutsua haastatteluun. Halutessasi voit toistaan yhteystietosi, kuten puhelinnumerosi, tässä osiossa. Päätä työhakemus ystävälliseen lopputervehdykseen. ”Ystävällisin terveisin”, ”Parhain terveisin” tai jopa tuttavallinen ”Kiitos” toimivat hyvin.

Lopetuksen ja allekirjoituksen muunneltava esimerkki

Tulisin mielelläni haastatteluun keittämään teille kahvia ja kertomaan lisää soveltuvuudestani tehtävään.

Ystävällisin terveisin

Tessa Manninen

Jäljennetty!
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Erotu joukosta ja löydä työtä nopeammin. Hyödynnä asiantuntijoiden suunnittelemia, ammattimaisia työhakemuspohjiamme, joiden avulla saat juuri sinulle sopivan työn.
Kirjoita työhakemus

Ilmaisia ammattilaisten suunnittelemia pohjia

Cvapp.fi-sivustolla on luotu yli 10 miljoonaa ansioluetteloa ja työhakemusta, mikä tekee meistä alan johtavan sivuston, joka auttaa sinua saamaan paikan työhaastatteluun.
4 / 5
luokitus perustuu 480 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm cover_letter template
Stockholm
1 300 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York cover_letter template
New York
420 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna cover_letter template
Vienna
110 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney cover_letter template
Sydney
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon cover_letter template
London
260 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin cover_letter template
Dublin
230 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova cover_letter template
Moskova
60 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid cover_letter template
Madrid
140 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago cover_letter template
Santiago
130 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore cover_letter template
Singapore
50 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo cover_letter template
Oslo
54 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town cover_letter template
Cape Town
7 500 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis cover_letter template
Paris
34 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini cover_letter template
Berliini
90 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva cover_letter template
Geneva
3 200 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver cover_letter template
Vancouver
44 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo cover_letter template
Tokyo
59 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano cover_letter template
Milano
49 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon cover_letter template
Lisbon
28 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona cover_letter template
Barcelona
28 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
21 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago cover_letter template
Chicago
19 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio cover_letter template
Rio
28 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome cover_letter template
Rome
5 300 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston cover_letter template
Boston
17 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto cover_letter template
Toronto
100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet