1. Esimerkkejä
 2. Googlen
kirjoittanut Paul DruryPaul Drury

Työnimikkeen Googlen työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Googlen työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Googlen vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
4.9
Keskimääräinen arvosana
62 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen Googlen työhakemusesimerkki
Muokkaa tätä työhakemusta

Päästäksesi töihin Googlen ihmemaahan tarvitset enemmän kuin pelkän ansioluettelon. Tarvitset maailmanluokan työhakemuskirjeen. Sen on oltava ammattimaisen vakuuttava, mutta samalla luova ja myyvä. Jos pelkäät, että kirjeesi hukkuu muiden hakemusten joukkoon kuin piippaava puhelin huoneeseen, joka on täynnä häliseviä insinöörejä, ei hätää – me autamme! Tämän kirjoitusoppaan ohjeet ja esimerkit auttavat sinua kirjoittamaan työhakemuskirjeen, joka erottuu joukosta.

Googlen työhakemusesimerkin koko teksti


Hyvä Late Männikkö,

Viimeisten kymmenen vuoden ajan olen seurannut Googlea kuin kilpajuoksua – intensiivisesti ja innokkaasti. Voittamani palkinto nuorille suunnatussa Google Run ‑kilpailussa vuonna 2014 oli kuin ensimmäinen napakka osumani. Siitä lähtien olen haaveillut työskenteleväni Googlen kuuluisassa palvelinkeskuksessa, ja vihdoin olen valmis tarttumaan tähän jännittävään haasteeseen.

Olen suorittanut tietojenkäsittelytieteen maisteriohjelman Helsingin yliopistossa ja viettänyt urani ensimmäiset vuodet valtion kansalaisprojektissa, joka keskittyi digitalisointiin ja datan analysointiin. Projektissa sain arvokasta kokemusta dataan perustuvasta päätösten muotoilusta ja valintateorioista.

Olen liittänyt hakemukseeni informaatiomuotoilua käsittelevän valkoisen kirjani, jota on siteerattu yli 900 kertaa alan julkaisuissa. Lisäksi olen toiminut neljän vuoden ajan PlayTechillä, jossa kehitin pelaamiseen liittyviä algoritmeja. Algoritmien avulla yrityksen voitto kasvoi 48 %. Tämä kokemus vahvisti ymmärrystäni datasta ja sen tehokkaasta hyödyntämisestä.

Olen sisäistänyt Googlen kulttuurin ja arvot ja pyrin heijastamaan niitä omassa työskentelyssäni. Uskon vahvasti, että minulla on ne ominaisuudet, jotka tekevät hakijasta aidon googlerin: olen utelias, uskallan haastaa perinteisiä ajattelumalleja ja haluan kehittyä jatkuvasti. Tiedän, että voisin tuoda mukanani Googleen energisyyttä ja luovuutta ja olisin valmis sitoutumaan yhteisen tavoitteen saavuttamiseen.

Pasi Lamppu suositteli minulle tätä tehtävää, ja tulisin mielelläni haastatteluun kertomaan lisää siitä, mitä annettavaa minulla olisi Googlelle. Toivon saavani mahdollisuuden työskennellä osana Googlen inspiroivaa tiimiä ja sukeltaa syvemmälle digitaalisten innovaatioiden maailmaan.

Ystävällisin terveisin

Jaana Larsson

Jäljennetty!

Googlen työhakemuksen osat

Teknologiajätti Googlen yritysmoraali ja yrityskulttuuri ovat legendaarisessa maineessa. Sen työtehtävien kirjo saattaa vaikuttaa yhtä hämmentävältä kuin sen algoritmi, mutta hyvinkin erilaisilla työtehtävillä on useita yhteisiä nimittäjiä. Loppujen lopuksi kaikkien Googlen työntekijöiden on vedettävä yhtä köyttä yhden maailman innovatiivisimman yrityksen toiminnan ja kehittymisen takaamiseksi. Työhakemuskirje on paras paikka osoittaa, miksi olisit loistava lisä tiimiin. 

Työhakemuskirjeen kirjoittamiseen voidaan soveltaa samoja periaatteita kuin monimutkaisen ongelman ratkaisuun Googlen kaltaisessa dynaamisessa ympäristössä. Hakemuksen tulee olla kuin hienosäädetty algoritmi: tehokas, mutta samalla persoonallinen. Kirjeen tulisi sisältää seuraavat osat:

 1. Otsikko ja yhteystiedot. Aloita kirjoittamalla selkeästi omat yhteystietosi sekä päivämäärä.
 2. Tervehdys. Tämä on tilaisuutesi luoda henkilökohtainen yhteys kirjeen vastaanottajaan. Tervehdi rekrytoijaa nimeltä, sillä se osoittaa, että olet nähnyt vaivaa yhteyden luomiseen.
 3. Johdanto. Kirjeen johdannon tarkoituksena on herättää työhönottajan kiinnostus ja saada hänet jatkamaan lukemista.
 4. Runko. Tämä on kirjeesi ydin, jossa osoitat sopivasi tehtävään. Esittele taitosi ja kokemuksesi kuin koodin lauseet – jäsennellysti ja selkeästi.
 5. Loppukappale. Kirjeen viimeistä kappaletta voisi verrata viimeiseen koodiriviin – sen on oltava tiivis ja vakuuttava. Ilmaise tässä kappaleessa selkeästi kiinnostuksesi työpaikkaa kohtaan ja ilmoita, että toivot pääseväsi haastatteluun.
 6. Allekirjoitus. Päätä kirje kohteliaaseen ja ammattimaiseen lopputervehdykseen, joka sisältää allekirjoituksen.

Muista, että kirjeen jokainen kappale muodostaa osan yhtenäistä kertomusta kyvyistäsi ja potentiaalistasi osana Google-tiimiä. Kirjeesi on kuvattava sinut arvokkaana lisänä tiimille.

Asiantuntijan vinkki

Jos tämä Googlen työhakemusesimerkki on mielestäsi hyödyllinen, voit tutustua myös muihin tietotekniikan alan työhakemusesimerkkeihimme saadaksesi lisää inspiraatiota:

Googlen työhakemuksen johdanto

Mikä on tärkein syy, miksi Googlen pitäisi harkita sinun palkkaamistasi? Onko tarinassasi jokin seikka, jota haluaisit erityisesti korostaa haastattelussa? Miten voit erottua muista erinomaisista hakijoista?

Kirjoita tärkein argumentti aitiopaikalle työhakemuskirjeen johdantokappaleeseen. Tämän ensimmäisen kappaleen tavoite on herättää rekrytoivan johtajan mielenkiinto tarinasi sellaisella osalla, joka erottaa sinut muista hakijoista. 

Toimi näin

Tervehdys Google-tiimi!

Astun rohkeasti kohti tulevaisuutta, joka hohtaa digitaalisten mahdollisuuksien loistetta. Google on minulle enemmän kuin yritys – se on inspiraatiota ja unelmien tavoittelua. Olen valmis tuomaan panokseni tähän dynaamiseen ympäristöön ja olemaan osa tiimiä, joka muuttaa maailmaa.

Älä toimi näin

Arvoisa Google-tiimi

Haluan täten ilmaista kiinnostukseni avoimeen työpaikkaan organisaatiossanne. Haluaisin tarjota osaamiseni ja kokemukseni teidän käyttöönne. Olen vakuuttunut siitä, että voisin tuoda lisäarvoa tiimillenne. 

Työhakemuskirjeen johdannon muunneltava esimerkki

Hyvä Late Männikkö,

Viimeisten kymmenen vuoden ajan olen seurannut Googlea kuin kilpajuoksua – intensiivisesti ja innokkaasti. Voittamani palkinto nuorille suunnatussa Google Run ‑kilpailussa vuonna 2014 oli kuin ensimmäinen napakka osumani. Siitä lähtien olen haaveillut työskenteleväni Googlen kuuluisassa palvelinkeskuksessa, ja vihdoin olen valmis tarttumaan tähän jännittävään haasteeseen.

Jäljennetty!

Googlen työhakemuksen runko

Työhakemuskirjeen runko-osa tarjoaa sinulle tilaisuuden loistaa ja vakuuttaa rekrytoija potentiaalistasi osana Googlen joukkuetta. Kuratoi tarinasi huolellisesti ja keskity kertomaan niistä asioista, joita haluaisit haastattelussa käsitellä. Seuraavassa tarkastelemme työhakemuskirjeen rungon kirjoittamista tarkemmin. 

Rungon ensimmäinen kappale – soveltuvuutesi tehtävään

On tärkeää, että annat työhakemuskirjeen runko-osassa mahdollisimman kokonaisvaltaisen käsityksen itsestäsi. Keskity rungon ensimmäisessä kappaleessa kertomaan soveltuvuudestasi tehtävään. Voit jäsentää kappaleen seuraavasti:

 1. Korosta osaamistasi. Selitä, että osaamisesi on kuin Googlen hakukone – aina valmiina löytämään parhaat ratkaisut.
 2. Projektinhallintataidot. Esittele kykysi johtaa projekteja ja tiimejä kohti sovittuja tavoitteita yhtä nopeasti ja luotettavasti kuin Google Maps johtaa meidät perille päämääräämme.
 3. Tekninen osaaminen. Mainitse kovat taitosi ja anna konkreettisia esimerkkejä siitä, miten olet hyödyntänyt näitä taitoja aiemmissa työtehtävissäsi.
 4. Joustavuus ja moniosaaminen. Korosta kykyäsi sopeutua muutoksiin ja oppia uutta. Kerro tilanteista, joissa hoidit monimutkaisia projekteja rauhallisesti ja järjestelmällisesti.
 5. Käyttäjäkokemuksen parantaminen. Kerro, miten haluat tehdä käyttäjien arjesta sujuvampaa (voit verrata arjen sujuvuutta Youtube-videoiden katsomiseen ilman mainoksia).
 6. Tiimityötaidot. Osoita kykysi työskennellä tiimissä ja tuoda oma arvokas panoksesi yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Mainitse esimerkkejä tilanteista, joissa olet toiminut aktiivisena tiimin jäsenenä, kannustanut ja tukenut kollegoita sekä ratkaissut tehokkaasti ongelmia yhdessä.
 7. Innovaatiot ja kehitys. Kerro, miten olet seurannut alasi kehitystä ja ottanut aktiivisesti osaa uusien innovaatioiden ja tekniikoiden oppimiseen. Tämä osoittaa rekrytoijalle, että olet motivoitunut oppimaan uutta ja että sinulla on kykyä innovoida ja tuoda uusia ideoita tiimiin.

Rungon muut kappaleen – räätälöinti organisaation tarpeisiin

Osoita aitoa kiinnostusta Googlea ja sen ainutlaatuista kulttuuria kohtaan. Näytä, että olet perehtynyt syvällisesti yrityksen toimintaan, tuotteisiin ja palveluihin, ja että haluat työskennellä juuri siellä. 

Perehdy myös käsitteeseen ”googliness”. Se tarkoittaa henkilökohtaisia ominaisuuksia, jotka oikeisiin teknisiin taitoihin yhdistettynä saavat henkilön sopimaan Googlen yrityskulttuuriin. Googliness ei ole vain hakusana – se on filosofia, joka yhdistää luovuuden, tarkkuuden ja rohkeuden. Mieti, miten googliness näkyy sinussa. Miksi sinä sopisit töihin Googlelle?

Googlella arvostetaan monipuolisuutta ja erilaisia näkökulmia. Korosta teknisen osaamisesi lisäksi luovuuttasi ongelmanratkaisussa sekä joutavuuttasi. Kerro olevasi tiimipelaaja, joka pystyy työskentelemään monenlaisten ihmisten kanssa. Korosta teknisistä taidoistasi ja kokemuksestasi ennen kaikkea niitä, jotka liittyvät Google tarpeisiin ja projekteihin. Jos Google etsii esimerkiksi ohjelmistokehittäjiä, korosta niiden ohjelmointikielten ja -tekniikoiden osaamista, jotka ovat Googlella käytössä.

Asiantuntijan vinkki

Tutustu Google palveluihin ja sovelluksiin ja yritä muodostaa käsitys Googlesta työnantajana. Toisin sanoen googlaa Google. Varmin tapa selvittää, sovitko Google-tiimiin, on perehtyä yrityksen kulttuuriin ja olla täysin rehellinen itsellesi.

Googlella on Euroopassa kuusi palvelinkeskusta, joista yksi sijaitsee Suomen Haminassa. Google on Haminassa tärkeä taloudellisen kasvun ja uusien mahdollisuuksien tukija, jonka tavoitteena on muun muassa käyttää liiketoiminnassaan pelkästään hiilivapaata energiaa vuoteen 2030 mennessä. 

Oletko kiinnostunut tietämään, minkälaisia tyyppejä Googlella on töissä? Artikkelissa Elämää Googlen palvelinkeskuksissa Google esittelee 50 työntekijää, jotka toimivat sen palvelinkeskuksissa eri puolilla maailmaa. Jokainen työntekijä kertoo myös lyhyesti, miksi hän pitää työstään Googlella.

Työhakemuskirjeen rungon muunneltava esimerkki

Olen suorittanut tietojenkäsittelytieteen maisteriohjelman Helsingin yliopistossa ja viettänyt urani ensimmäiset vuodet valtion kansalaisprojektissa, joka keskittyi digitalisointiin ja datan analysointiin. Projektissa sain arvokasta kokemusta dataan perustuvasta päätösten muotoilusta ja valintateorioista.

Olen liittänyt hakemukseeni informaatiomuotoilua käsittelevän valkoisen kirjani, jota on siteerattu yli 900 kertaa alan julkaisuissa. Lisäksi olen toiminut neljän vuoden ajan PlayTechillä, jossa kehitin pelaamiseen liittyviä algoritmeja. Algoritmien avulla yrityksen voitto kasvoi 48 %. Tämä kokemus vahvisti ymmärrystäni datasta ja sen tehokkaasta hyödyntämisestä.

Olen sisäistänyt Googlen kulttuurin ja arvot ja pyrin heijastamaan niitä omassa työskentelyssäni. Uskon vahvasti, että minulla on ne ominaisuudet, jotka tekevät hakijasta aidon googlerin: olen utelias, uskallan haastaa perinteisiä ajattelumalleja ja haluan kehittyä jatkuvasti. Tiedän, että voisin tuoda mukanani Googleen energisyyttä ja luovuutta ja olisin valmis sitoutumaan yhteisen tavoitteen saavuttamiseen.

Jäljennetty!

Kehotus toimintaan ja loppusanat  

Googlen työntekijät luottavat kykyynsä tehdä vaikutus, joten älä ole kirjeen loppukappaleessa liian vaatimaton. Kerro, miten innokas olet mahdollisuudesta tuoda osaamisesi ja intohimosi yritykseen. Ilmaise selkeästi (mutta ei vaativaan sävyyn), että toivot saavasi kutsun haastatteluun. Päätä kappale ystävälliseen lopputervehdykseen ja kirjoita tervehdyksen alle koko nimesi.

Asiantuntijan vinkki

Valmis työhakemuspohja voi auttaa sinua laatimaan ammattimaisen ja edustavan työhakemuskirjeen ilman, että joudut painimaan tuntikausia graafisen suunnitteluohjelman kanssa. Jos haluat päästä helpommalla, tutustu ilmaisiin työhakemuspohjiimme, jotka on jaettu neljään tyyliluokkaan: yksinkertainen, moderni, luova ja ammattimainen. 

Työhakemuskirjeen loppukappaleen ja -tervehdyksen muunneltava esimerkki

Pasi Lamppu suositteli minulle tätä tehtävää, ja tulisin mielelläni haastatteluun kertomaan lisää siitä, mitä annettavaa minulla olisi Googlelle. Toivon saavani mahdollisuuden työskennellä osana Googlen inspiroivaa tiimiä ja sukeltaa syvemmälle digitaalisten innovaatioiden maailmaan.

Ystävällisin terveisin

Jaana Larsson

Jäljennetty!

Googlen työhakemuksen kirjoittaminen ilman työkokemusta

Jos haet työpaikkaa Googlelta ja sinulla ei ole aiempaa (alan) työkokemusta, kiinnitä erityistä huomiota seuraaviin asioihin:

 • Korosta osaamista ja saavutuksia. Vaikka sinulla ei ole työkokemusta, sinulla voi olla monia muita vahvuuksia, kuten opintoja, harrastuksia, vapaaehtoistyötä tai omia projekteja. Korosta näitä ja kerro, kuinka ne osoittavat soveltuvuuttasi tehtävään.
 • Tuo esiin intohimosi ja kiinnostuksesi. Kerro, miksi olet kiinnostunut Googlesta ja alasta yleensä. Voit mainita esimerkkejä siitä, miten olet itseopiskellut ja kehittänyt taitojasi tai miten olet osallistunut alan tapahtumiin.
 • Käytä konkreettisia esimerkkejä. Käytä kirjeessäsi konkreettisia esimerkkejä, jotka osoittavat kykysi ja potentiaalisi. Näin rekrytoijat saavat paremman käsityksen siitä, millainen henkilö olet ja mitä annettavaa sinulla olisi tiimille.
 • Korosta pehmeitä taitoja. Pehmeät taidot, kuten ongelmanratkaisukyky, tiimityöskentelytaidot, viestintätaidot ja oppimishalu, ovat tärkeitä Googlella työskennellessä. Korosta niitä ja anna esimerkkejä niiden käytöstä.
 • Ilmaise valmiutesi oppia ja kehittyä. Ilmoita selkeästi olevasi valmis oppimaan ja kehittymään. Google arvostaa jatkuvaa oppimista ja kasvua, joten ilmaise halusi kehittää itseäsi ja tarttua uusiin haasteisiin.
 • Ole aito ja persoonallinen. Älä pelkää tuoda esiin persoonallisuuttasi, sillä Google arvostaa yksilöllisyyttä ja erilaisia näkökulmia.

Vaikka sinulle ei olisi aiempaa työkokemusta, voit silti erottua työhakemuksessasi osoittamalla innostusta, potentiaalia ja halua oppia ja kehittyä.

Tärkeimmät ohjeet 

 • Panosta kirjeen räätälöintiin. Älä kopioi muille yrityksille lähettämääsi kirjettä, vaan mieti, mitä haluat kirjoittaa nimenomaan Googlen työhönottajalle.
 • Merkitse yhteystietosi kirjeen otsikkoon ja varmista, että kirje on ulkoasultaan siisti ja edustava.
 • Varmista, että kaikki, mitä kirjeessä kirjoitat, on oleellista hakemasi työpaikan kannalta.
 • Tarkista kirjeen kieliasu.
 • Valitse kirjeeseen esimerkkejä, jotka tekevät vaikutuksen.

Toivottavasti tämä kirjoitusopas auttaa sinua saamaan unelmiesi työpaikan. Jos haluat lisää vinkkejä, tutustu ilmaisiin ansioluettelo- ja työhakemusesimerkkeihimme.

Onnea työnhakuun!

Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Erotu joukosta ja löydä työtä nopeammin. Hyödynnä asiantuntijoiden suunnittelemia, ammattimaisia työhakemuspohjiamme, joiden avulla saat juuri sinulle sopivan työn.
Kirjoita työhakemus

Ilmaisia ammattilaisten suunnittelemia pohjia

Cvapp.fi-sivustolla on luotu yli 10 miljoonaa ansioluetteloa ja työhakemusta, mikä tekee meistä alan johtavan sivuston, joka auttaa sinua saamaan paikan työhaastatteluun.
4 / 5
luokitus perustuu 480 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm cover_letter template
Stockholm
1 300 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York cover_letter template
New York
420 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna cover_letter template
Vienna
110 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney cover_letter template
Sydney
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon cover_letter template
London
260 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin cover_letter template
Dublin
230 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova cover_letter template
Moskova
60 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid cover_letter template
Madrid
140 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago cover_letter template
Santiago
130 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore cover_letter template
Singapore
50 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo cover_letter template
Oslo
54 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town cover_letter template
Cape Town
7 500 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis cover_letter template
Paris
34 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini cover_letter template
Berliini
90 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva cover_letter template
Geneva
3 200 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver cover_letter template
Vancouver
44 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo cover_letter template
Tokyo
59 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano cover_letter template
Milano
49 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon cover_letter template
Lisbon
28 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona cover_letter template
Barcelona
28 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
21 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago cover_letter template
Chicago
19 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio cover_letter template
Rio
28 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome cover_letter template
Rome
5 300 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston cover_letter template
Boston
17 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto cover_letter template
Toronto
100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet