Profiiliteksti: näytä, kuka olet
Koska tulet työskentelemään läheisessä yhteistyössä esimiehesi kanssa, sinun on annettava työhönottajalle käsitys ammatillisesta persoonallisuudestasi. Tässä osio tarjoaa sinulle mahdollisuuden siihen. Profiiliteksti, josta käytetään myös nimeä tiivistelmä, on ansioluettelon alussa. Tämä aitiopaikka tarjoaa sinulle mahdollisuuden esittäytyä ammatillisesti ja näyttää samalla, mikä tekee sinusta loistavan työntekijän.
Motivoitunut ja empaattinen hammashoitaja, jolla on runsaasti kokemusta hammaslääkärin avustamisesta hammastarkastusten ja hammashoidon toimenpiteiden aikana. Sitoutunut luomaan rennon ja viihtyisän ympäristön, jossa potilaat tuntevat olonsa tervetulleiksi ja luottavat saamaansa hoitoon.
Automaattiset rekrytointijärjestelmät (ATS)
ATS-ohjelmisto on algoritmipohjainen järjestelmä, joka on suunniteltu eliminoimaan "huonot" ansioluettelot ennen kuin ne edes joutuvat ihmisen käsiin. Henkilöstöpäälliköillä ei ole aikaa lukea satoja ansioluetteloita, joita he saavat jokaista avointa työpaikkaa kohti. Näin ollen he käyttävät ATS-järjestelmää hakemusten karsimiseen. ATS-ohjelmisto etsii avainsanoja, jotka liittyvät työnantajien tärkeinä pitämiin taitoihin. Koska työnantajat saavat useita ansioluetteloita jokaista avointa työpaikkaa kohden ja vain 4–6 henkilöä pääsee haastatteluun, sinun on erotuttava joukosta jo heti ensi metreillä. On siis tärkeää, että käytät näitä avainsanoja ansioluettelossasi.
Työkokemus: näytä, mitä osaat
Jos olet vasta valmistunut hammashoitajaksi, keskity kertomaan ansioluettelossasi opintojen aikana saamastasi kokemuksesta. Jos olet työskennellyt muilla aloilla, korosta siirrettäviä taitoja, kuten kaikkia tunneälyyn liittyviä taitoja. Työnantajat haluavat tietää, että olet luotettava ja osaat työskennellä kollegoiden kanssa. Jos sinulla on kokemusta teknisiltä aloilta, mainitse myös se.
Hammashoitaja paikassa Porvoon hammaskeskus, Porvoo
kesäkuu 2017 — Tämä päivä
- Tervehdin potilaita ja ohjaan heidät odotustilaan.
- Asetan suunniteltuihin toimenpiteisiin tarvittavat instrumentit valmiiksi.
- Avustan hammaslääkäriä hammastarkastusten ja toimenpiteiden aikana.
- Käyn hoitosuunnitelmat läpi potilaiden kanssa ja vastaan mahdollisiin kysymyksiin.
- Otan röntgenkuvia tarvittaessa.
- Pakkaan ja steriloin instrumentteja.
Hammashoitaja paikassa Liisankadun hammashoitola, Loviisa
kesäkuu 2014 — huhtikuu 2017
- Avustin hammaslääkäreitä erilaisten hoitotoimenpiteiden aikana.
- Valmistelin tilan huolellisesti kirurgisia toimenpiteitä varten.
- Hallitsin infektioiden torjuntaa valmistelemalla ja steriloimalla instrumentit ja laitteet huolellisesti.
- Annoin potilailla tarkat itsehoito-ohjeet toimenpiteiden jälkeen.
- Suoritin erilaisia toimistotehtäviä vastaanoton sujuvan toiminnan takaamiseksi.
Taidot-osio
Tämän osion tarkoitus on antaa työhönottajalle pikainen käsitys sinun taidoistasi. Jos olet laatinut listan kaikista taidoistasi, valitse siitä hakemasi työpaikan kannalta oleellisimmat taidot. Sen jälkeen sinun ei tarvitse muuta kuin kirjoittaa taidot tähän osioon. Työhönottajat arvostavat erilaisia taitoja. Karkeasti taidot voidaan jakaa koviin taitoihin, joita ovat työn tekemiseen tarvittavat tiedot, sekä pehmeisiin taitoihin, joita ovat työpaikalla ja ihmisten kanssa toimimiseen tarvittavat taidot. Hammashoitajat suorittavat monenlaisia tehtäviä, joten he tarvitsevat monenlaisia taitoja. Mitä hammashoitajat tarkkaan ottaen tekevät? Seuraavat tehtävät vaativat hammashoitajalta kovia taitoja:
- Hammaslääkärin avustaminen toimenpiteiden aikana
- Röntgenkuvien ja jäljennösten ottaminen potilaiden hampaista
- Vastaanottotilojen hygieniasta huolehtiminen ja infektioiden torjunta
- Suuhygienian opettaminen
- Ohjeiden antaminen potilaalle hammaskirurgian ja hoitotoimenpiteiden jälkeen
- Ajanvarauksen ja muiden tietokoneella suoritettavien toimistotehtävien hoitaminen.
Hammashoitaja tarvitsee työssään kuitenkin myös pehmeitä taitoja. Hänen tehtäviinsä kuuluvat myös :
- Pelokkaiden potilaiden rauhoittaminen
- Potilaiden mukavuudesta huolehtiminen
- Yhteydenpito tavarantoimittajien ja laboratorioiden kanssa
- Potilastietojen esittäminen hammaslääkärille ja suuhygienistille
- Potilaiden kysymyksiin vastaaminen.
Tarvitset siis työssäsi tunneälyä ja hyviä viestintätaitoja.
Koulutusosio: näytä, mitä olet oppinut
Peruskoulun tai lukion jälkeen sinun on suoritettava hammashoitajan tutkinto. Hammashoitajan tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella tai aikuiskoulutuksessa. Jos olet opiskellut oppisopimuksella, muista kertoa opinnoista selkeästi ansioluettelon työkokemusosiossa. Hammashoitajan tutkinnon suorittaminen kestää peruskoulupohjalta noin 3 vuotta ja lukiopohjalta noin 2 vuotta. Hammashoitajat ovat lähihoitajia, jotka ovat suorittaneet suun terveydenhoidon osaamisalan. Toisen asteen oppilaitoksissa suoritettava koulutus antaa pätevyyden toimia lähihoitajana ja hammashoitajana.
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja, Stadin AO, Helsinki
syyskuu 2012 — toukokuu 2014
Ylioppilastutkinto, Tikkurilan lukio, Vantaa
elokuu 2009 — toukokuu 2012
Muotoilu
Jos haluat muunnella ansioluettelopohjaa itse, kiinnitä erityistä huomiota sen muotoiluun. Olet laatinut loistavan ansioluettelon, joka voi poikia sinulle kutsun haastatteluun. Ansioluettelon huolimaton muotoilu voi pilata tämän mahdollisuuden.