1. Ansioluetteloesimerkit
 2. hoitaja
kirjoittanut Anna MuckermanAnna Muckerman

Työnimikkeen hoitaja ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2024. Voit muokata tästä työnimikkeen hoitaja ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
4.1
Keskimääräinen arvosana
40 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen hoitaja ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Hoitajat työskentelevät lähimpänä asiakasta tai potilasta huolehtien tämän hyvinvoinnissa. He voivat työskennellä eri työnimikkeillä ja erilaisissa työympäristöissä. Työssään hoitajat osallistuvat hoitotoimenpiteisiin ja auttavat asiakkaita muun muassa ruokailussa, peseytymisessä, pukeutumisessa ja liikkumisessa. Jos haaveilet työpaikasta kasvavalla ja monipuolisella hoitoalla, ensimmäinen askel on hoitaa ansioluettelosi kuntoon.

Kirjoittamalla edustavan ansioluettelon erotut eduksesi muista hakijoista. Cvapp.fi-palvelun helppokäyttöinen ansioluettelotyökalu sekä kirjoitusoppaat ja yli 90 ansioluettelo esimerkkiä auttavat sinut sujuvasti alkuun. 

Tilastotietoja

Hoitajia kutsutaan joskus myös henkilökohtaisiksi avustajiksi, ja työmahdollisuudet tällä alalla kasvavat hämmästyttävää vauhtia. Esimerkiksi Invalidiliiton tytäryhtiöllä Validialla on yleensä runsaasti avoimia työpaikkoja henkilökohtaisille avustajille.

Näin kirjoitat hoitajan ansioluettelon 

Ennen kuin alat kirjoittaa ansioluetteloasi, sinun on hyvä perehtyä sen rakenteeseen hieman tarkemmin. Ansioluettelosi tulee sisältää seuraavat osat:

 • Otsikko
 • Profiiliteksti (toiselta nimeltään esittelyteksti)
 • Työkokemusosio
 • Taidot-osio
 • Koulutusosio

Kerro ansioluettelossasi, kuinka olet valmistautunut hoitoalan haasteisiin. Hoitajana sinulla on mahdollisuus luoda läheinen yhteys hyvin erilaisiin ihmisiin ja toimia liikuntarajoitteisen potilaan luottohenkilönä, mutta sinun on myös siedettävä oikuttelevia ja sairaita potilaita ja kestettävä pitkiä työpäiviä ja fyysisesti raskasta nostelua. Työn haastavan luonteen vuoksi vaihtuvuus hoitolaitoksissa on suuri. Uusien työntekijöiden rekrytointi ja perehdytys maksaa laitokselle aikaa ja rahaa. Vaikka korkea vaihtuvuus on työnantajien kannalta harmillista, sinun eduksesi työpaikkoja vapautuu usein. Työnantajat odottavat siis innostuneina hyviä ansioluetteloita ja hakemuksia. Kuinka kirjoitat ansioluettelon, joka vakuuttaa työhönottajan kyvyistäsi? Seuraavassa syvennymme tarkemmin ansioluettelon eri osioihin.

Oikean rakenteen valitseminen hoitajan ansioluetteloon 

Jos sinulla on jo jonkin verran kokemusta hoitajan työstä, sinun kannattaa käyttää ansioluettelossasi perinteistä käänteisesti kronologista rakennetta. Käänteisesti kronologisen ansioluettelon työkokemusosiossa ensimmäiseksi merkitään nykyinen tai viimeisin työpaikka ja sen jälkeen sitä edeltäneet työpaikat noin viimeisten 10 vuoden ajalta.

Jos olet vasta aloittelemassa uraasi hoitajana, voit harkita osaamispohjaisen tai hybridimuotoisen ansioluettelon käyttöä. Cvapp.fi-sivustolta löydät lisätietoja näistä ansioluettelomalleista.

Asiantuntijan vinkki

Jos kaipaat lisää inspiraatiota, tutustu myös sairaanhoitajan, lastenhoitajan ja hammashoitajan ansioluetteloesimerkkeihin.

Yhteystietojen ilmoittaminen 

Ilmoita ansioluettelon otsikossa selvästi nimesi, ammattinimikkeesi ja yhteystietosi. On tärkeää, että työhönottaja saa otettua sinuun helposti yhteyttä, jos hän haluaa kutsua sinut työhaastatteluun. Voit luoda otsikkoon ilmettä käyttämällä väriä tai erilaista kirjaintyyppiä, kunhan sen sisältämä teksti erottuu selkeästi ja on helppo lukea. Voit mainita otsikossa seuraavat tiedot:

 • Etunimi ja sukunimi
 • Ammattinimike: Ilmoita ammattinimikkeeksi työpaikkailmoituksessa annettu ammattinimike.
 • Sähköpostiosoite: Käytä yksityistä sähköpostiosoitetta, joka näyttää siistiltä ja ammattimaiselta, esimerkiksi [email protected].
 • Osoite
 • LinkedIn: Jos LinkedIn-profiilisi on ajan tasalla ja antaa tietoja sinusta hoitajana, voit liittää linkin ansioluetteloon.

Ansioluettelon ei tarvitse sisältää syntymäaikaa, siviilisäätyä tai henkilöllisyystunnusta.

Toimi näin

Hannele Töyry

Hoitaja

0400 206 7433

[email protected]

Älä toimi näin

Hannele Töyry

Hoitaja

0400 206 7433

[email protected]

Hoitajan ansioluettelon profiiliteksti 

Profiilitekstin tulisi antaa sinusta lämmin ja huolehtivainen kuva, sillä nämä luonteenpiirteet tekevät sinusta hyvän hoitajan. Lisäksi profiilitekstissä on tärkeää kertoa jotakin työn kannalta olennaisesta kokemuksestasi, koulutuksestasi ja taidoistasi. Mieti, miten erotut hoitajana. Ehkä sinulla on monta vuotta kokemusta tai vaikkapa sairaanhoitajan koulutus. Ehkä potilaat todella pitävät sinusta ja toivovat juuri sinua hoitajakseen, koska sinulla on kyky rauhoittaa ja lohduttaa ihmisiä. Ehkä olet jopa voittanut palkinnon työstäsi. Mieti, miten sinä erotut joukosta, ja tuo valttikorttisi rohkeasti esiin profiilitekstissäsi.

Käytä avainsanoja, jotka liittyvät hoitotyöhön ja työpaikkailmoituksessa mainittuihin vaatimuksiin. Tällaisia avainsanoja voivat olla vaikkapa vanhustyö, asiakaspalvelu, lääkehoito, kotihoito tai toimintakyvyn tukeminen. Oikeat avainsanat auttavat ansioluetteloasi läpäisemään automaattisen hakijaseurantajärjestelmän suorittaman alkukarsinnan. Korosta tärkeimpiä vahvuuksiasi ja saavutuksiasi hoitajan tehtävissä. Voit mainita esimerkiksi erityisosaamisesi tietyn potilasryhmän hoidossa.

Painota sitä, mitä voit tuoda organisaatiolla ja potilaille. Voit esimerkiksi mainita kykysi työskennellä tiimissä, erinomaiset viestintätaitosi ja kyvyn ratkaista ongelmia tehokkaasti. Esitä konkreettisia esimerkkejä työkokemuksestasi ja saavutuksistasi.

Pyri pitämään profiiliteksti suhteellisen lyhyenä, noin 3–4 lauseen mittaisena. Tämän osion tarkoitus on antaa työhönottajalle nopea yleiskatsaus sopivuudestasi avoinna olevaan työpaikkaan. Muista räätälöidä profiiliteksti vastaamaan kunkin työnantajan tarpeita. Tämä osoittaa, että olet aidosti kiinnostunut hakemastasi työpaikasta ja että olet valmis näkemään vaivaa työpaikan saamiseksi.

Ansioluettelon profiilitekstin muunneltava esimerkki

Kokenut ja luotettava hoitaja, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus vammaisten lasten hoitamisesta lasten kotona. Tarjoan optimaalista hoitoa lapselle ja tuen perhettä päivittäisissä toimissa. Minulla on useita erittäin tyytyväisiä asiakkaita, jotka ovat valmiita suosittelemaan palveluitani. Olen valmis tekemään kevyitä kotitöitä hoitotyön ohessa.

Jäljennetty!

Hoitajan työkokemusosio 

Kun haet hoitajaksi esimerkiksi vanhainkotiin tai palvelutaloon, osoita ansioluettelosi työkokemusosiossa, että sinulla on juuri tämän työpaikan kannalta oleellista työkokemusta. Jos sinulla on ollut kolme vähintään 6 kuukauden työsuhdetta hoitajana, voit jättää mainitsematta kaikki sellaiset tehtävät, jotka eivät ole hakemasi työn kannalta oleellisia. Jätä siinä tapauksessa pois myös hyvin lyhyet työsuhteet, jotka saattavat saada tulevan työnantajan ihmettelemään, miksi et viihtynyt työssä pidempään.

Jos et ole koskaan työskennellyt hoitajana, mainitse kaikki palvelualan työkokemus. Korosta näissä tehtävissä käyttämiäsi taitoja, jotka ovat siirrettävissä hoitajan tehtäviin. Räätälöi ansioluettelosi sen mukaan, mistä haet hoitajan paikkaa. Jos haet työtä vanhainkodista, tehtäviisi ei todennäköisesti kuulu ruokaostosten tekeminen tai imurointi. Jos asiakasta hoidetaan kotona, nämä voivat kuulua hoitajan tehtäviin. Korosta työkokemusosiossa erityisesti niitä tehtäviä, jotka on mainittu työpaikkailmoituksessa. 

Ansioluettelon työkokemusosion muunneltava esimerkki

Hoitaja paikassa Hoitajarinki, Tampere 
Syyskuu 2015 - Syyskuu 2019 

 • Toimin kokopäiväisenä hoitajana perheessä, jossa oli 3-vuotias vaikeavammainen lapsi.
 • Avustin lasta päivittäisissä toimissa ja kuljetin häntä kaksi kertaa viikossa musiikkileikkikouluun.
 • Tein sovittuja kotitöitä.
 • Valmistin arkisin lämpimän aterian perheelle.

 

Hoitaja paikassa Aurinko ja kuu, Tampere 
Huhtikuu 2007 - Elokuu 2015 

 • Toimin lastenhoitajana yli 10 perheessä.
 • Työskentelin kolmessa perheessä osa-aikaisena hoitajana yli 8 vuotta ja muodostin perheisiin läheisen ja lämpimän suhteen.
 • Hoidin lapsia, autoin heitä läksyjen tekemisessä, valmistin aterioita, pesin pyykkiä ja kuljetin lapsia harrastuksiin.
Jäljennetty!

Hoitajan työkokemusosion kirjoittaminen ilman työkokemusta 

Jos sinulla ei ole hoitoalan työkokemusta, voit laatia perinteisen ansioluettelon sijaan osaamispohjaisen ansioluettelon, joka korostaa kykyjäsi ja taitojasi. Vaikka et olisikaan työskennellyt suoraan hoitoalalla, voit silti korostaa aiempia työkokemuksiasi, jotka ovat antaneet sinulle hyödyllisiä taitoja ja ominaisuuksia. Voit esimerkiksi mainita asiakaspalvelutyöt, joissa olet oppinut tehokasta viestintää ja kykyä toimia paineen alaisena. Mainitse kaikki työpaikat, jotka liittyvät jollain tavalla hoitoalaan, kuten työ laboratoriossa tai hoitolaitoksen toimistossa. Pyri vakuuttamaan lukija siitä, että olet loistava hoitaja.

Hoitajan taitojen merkitseminen ansioluetteloon 

Taidot ovat hoitajan työn perusta. Käytät taitojasi päivittäin potilaiden hyvinvoinnista huolehtimiseen. Ansioluettelossa mainittavat taidot voidaan jakaa kahteen kategoriaan: koviin ja pehmeisiin taitoihin. Pehmeät taidot ovat persoonallisuuden piirteitä ja synnynnäisiä ominaisuuksia, kun taas kovat taidot ovat hoitoalaan liittyviä opittuja taitoja ja tietoja. Jos sinulla on kielitaitoa tai kulttuuriosaamista, joka voi olla hyödyksi työssäsi. Tärkeintä on räätälöidä ansioluettelon taidot-osio vastaamaan tarkasti haettavan työn vaatimuksia ja työnantajan odotuksia.

Esimerkkejä hoitajan taidoista:
 • kyky luoda luottamuksellinen suhde potilaaseen ja heidän omaisiinsa
 • kyky työskennellä tiimissä muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa
 • tarkkuus
 • kyky tunnistaa ja ratkaista ongelmia hoitotilanteissa
 • potilaan tarpeiden ja tunteiden tunnistaminen
 • potilaiden ja heidän omaistensa emotionaalinen tukeminen
 • hoitoalan ohjelmistojen ja teknologian käyttö
Jäljennetty!

Hoitajan koulutuksen merkitseminen ansioluetteloon 

Hoitotyö sopii erinomaisesti uraansa aloittelevalle, koska se mahdollistaa kokoaikaisen työn ja mielekkään vuorovaikutuksen asiakkaiden kanssa, eikä siihen vaadita pitkää koulutusta. Lähihoitajan tutkinnon suorittaminen kestää tavallisesti 2–3 vuotta. Henkilökohtaiselta avustajalta ei vaadita muodollista koulutusta, mutta lähihoitajan tutkinto antaa hyvät valmiudet myös henkilökohtaisen avustajan tehtäviin. Vanhustyön ja kotihoidon koulutukset taas antavat erinomaiset valmiudet toimia ikääntyvien ihmisten parissa. Hoitotyön kokemus ja lääketieteen tuntemus ovat plussaa, sillä silloin hoitaja voi suorittaa yksinkertaisia hoitotehtäviä, eli esimerkiksi antaa pistoksia, vaihtaa siteitä ja valvoa lääkkeiden ottamista.

Jos sinulla ei ole alan työkokemusta, kaikki työn kannalta oleelliset opinnot ja kurssit on hyvä mainita koulutusosiossa. Kerro suorittamasi tutkinnon tai kurssin nimi, oppilaitos, paikkakunta ja opintojen/kurssin suorittamisen ajankohta. 

Ansioluettelon koulutusosion muunneltava esimerkki

Lähihoitaja, Tampereen seudun ammattiopisto, Tampere 
Elokuu 2012 - Toukokuu 2014 


Ylioppilastutkinto, Tampereen lyseon lukio, Tampere 
Elokuu 2007 - Kesäkuu 2011

Jäljennetty!

Hoitajan ansioluettelon asettelu ja muotoilu 

Työkokemuksesi, taitosi ja koulutuksesi jäävät työhönottajalta huomaamatta, jos hän ei saa ansioluettelostasi mitään selvää. On tärkeää kiinnittää huomiota ansioluettelon siistiin ja edustavaan ulkonäköön. Yksi kirjoitusprosessin tärkeimmistä vaiheista on kieliasun tarkistaminen. Toinen avaintekijä on tekstiosioiden asettelu sivulle. Siisti ja selkeä ansioluettelo antaa sinusta kuvan ammattimaisena hoitajana. Vältä räikeiden värien ja kuvien käyttöä – anna kokemuksesi puhua puolestaan.

On tärkeää, että ansioluettelosi muotoilu ei muutu matkalla. PDF on paras tiedostomuoto ansioluettelolle, sillä se näkyy kaikilla tietokoneilla samanlaisena. Cvapp.fi-palvelun ammattitaitoisesti suunnitellut ansioluettelomallit on helppo tallentaa PDF-muotoon muutamalla klikkauksella.

Hoitajan ansioluetteloesimerkki

Esimerkki omaishoitajan ansioluettelosta, vain teksti

Profiili

Kokenut ja luotettava hoitaja, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus vammaisten lasten hoitamisesta lasten kotona. Tarjoan optimaalista hoitoa lapselle ja tuen perhettä päivittäisissä toimissa. Minulla on useita erittäin tyytyväisiä asiakkaita, jotka ovat valmiita suosittelemaan palveluitani. Olen valmis tekemään kevyitä kotitöitä hoitotyön ohessa.


Työhistoria

Hoitaja paikassa Hoitajarinki, Tampere 
Syyskuu 2015 - Syyskuu 2019 

 • Toimin kokopäiväisenä hoitajana perheessä, jossa oli 3-vuotias vaikeavammainen lapsi.
 • Avustin lasta päivittäisissä toimissa ja kuljetin häntä kaksi kertaa viikossa musiikkileikkikouluun.
 • Tein sovittuja kotitöitä.
 • Valmistin arkisin lämpimän aterian perheelle.

 

Hoitaja paikassa Aurinko ja kuu, Tampere 
Huhtikuu 2007 - Elokuu 2015 

 • Toimin lastenhoitajana yli 10 perheessä.
 • Työskentelin kolmessa perheessä osa-aikaisena hoitajana yli 8 vuotta ja muodostin perheisiin läheisen ja lämpimän suhteen.
 • Hoidin lapsia, autoin heitä läksyjen tekemisessä, valmistin aterioita, pesin pyykkiä ja kuljetin lapsia harrastuksiin.


Taidot

 • Luotettavuus
 • Erinomaiset viestintätaidot
 • Myötätuntoisuus
 • Organisointitaidot
 • Tehokas monisuorittaja


Koulutus

Lähihoitaja, Tampereen seudun ammattiopisto, Tampere 
Elokuu 2012 - Toukokuu 2014 


Ylioppilastutkinto, Tampereen lyseon lukio, Tampere 
Elokuu 2007 - Kesäkuu 2011

Jäljennetty!

Hoitajan työ on palkitsevaa, sillä se tarjoaa mahdollisuuden auttaa muita ihmisiä vaikeissa tilanteissa. Hoitajien työ on merkityksellinen ja tärkeä osa yhteiskuntaa. Työ on monipuolista ja tarjoaa jatkuvasti uusia haasteita ja mahdollisuuksia oppimiseen. Tehosta työnhakuasi ja varmista haaveidesi työpaikka käyttämällä cvapp.fi-palvelun kätevää ansioluettelotyökalua.

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo

Näyttävät ansioluettelopohjat

Vakuuta työnantajat ja työhönottajat valitsemalla jokin meidän 25+ tyylikkäästä, ammattimaisesta ansioluettelopohjastamme.
4 / 5
luokitus perustuu 481 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm resume template
Stockholm
8 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York resume template
New York
4 100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna resume template
Vienna
2 300 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney resume template
Sydney
1 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon resume template
London
3 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin resume template
Dublin
4 100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova resume template
Moskova
750 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam resume template
Amsterdam
1 800 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid resume template
Madrid
1 600 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago resume template
Santiago
1 300 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore resume template
Singapore
740 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo resume template
Oslo
600 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town resume template
Cape Town
60 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis resume template
Paris
570 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini resume template
Berliini
1 500 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva resume template
Geneva
35 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver resume template
Vancouver
520 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo resume template
Tokyo
360 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano resume template
Milano
940 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon resume template
Lisbon
240 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona resume template
Barcelona
500 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago resume template
Chicago
160 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio resume template
Rio
210 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome resume template
Rome
210 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston resume template
Boston
120 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRirekisho resume template
Rirekisho
61 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4 500 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAthens resume template
Athens
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBrussels resume template
Brussels
82 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaPrague resume template
Prague
28 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaShanghai resume template
Shanghai
51 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto resume template
Toronto
2 100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet