1. Blogi
  2. Työhaastattelu
  3. Miksi meidän pitäisi palkat sinut? 10 ohjetta tämän haastattelukysymyksen vastaamiseen
kirjoittanut Charlotte GraingerCharlotte Grainger

Miksi meidän pitäisi palkat sinut? 10 ohjetta tämän haastattelukysymyksen vastaamiseen

14 min lue
Miksi meidän pitäisi palkat sinut? 10 ohjetta tämän haastattelukysymyksen vastaamiseen
Kun haastattelija kysyy ”Miksi meidän pitäisi palkata sinut?”, älä mene paniikkiin! Asiantuntijamme neuvovat, miten voit vastata tähän kysymykseen luontevasti ja vakuuttavasti.

Älä mene paniikkiin. Näin selviät tästä haastattelukysymyksestä muutamassa sekunnissa!  

Kätesi ovat hikiset ja polvesi tärisevät, sillä haastattelija on juuri esittänyt pelkäämäsi kysymyksen: ”Miksi meidän pitäisi palkata sinut?” Aivosi lyövät tyhjää. Älä mene paniikkiin! Me cvapp.fi-palvelussa autamme sinut alkuun. Tässä oppaassa käsittelemme seuraavia aiheita:  

  • miten vastata tähän yleiseen haastattelukysymykseen
  • mallivastauksia kysymykseen ”Miksi meidän pitäisi palkata sinut?”
  • yleiset virheet, joita kannattaa välttää kysymykseen vastattaessa.

Kaipaatko lisää inspiraatiota? Tutustu kattavaan haastatteluoppaaseemme, joka opastaa sinua vastaamaan erilaisiin kysymyksiin.

Miten vastata tähän yleiseen kysymykseen: 10 vinkkiä ja esimerkkiä

Oletko valmis aloittamaan? Hyvä uutinen on, että kysymykseen ”Miksi minun pitäisi palkata sinut?” on olemassa monta hyvää vastausta. Seuraavassa on 10 vinkkiä ja esimerkkiä, joiden avulla voit valmistella omaan tilanteeseesi sopivan vastauksen. 

Vinkki 1: Vastaa itsevarmasti 

Ensinnäkin sinun on vastattava kysymykseen itsevarmasti. Etenkin jos haet myynti- tai asiakaspalvelutyöhön, itseluottamus on ratkaisevan tärkeää. Osoita, että ymmärrät kysymyksen ja uskot itseesi. 

Muunneltava esimerkki

”Kuten jo aiemmin totesin, täytän tehtäväkuvauksessa esitetyt kriteerit ja lisäksi olen todella innostunut tästä työstä. Työskentelen mielelläni nopeatempoisessa työympäristössä ja olen hyvä siinä. Jos minut palkataan, olen varma, että pääsen nopeasti vauhtiin ja minusta on paljon apua tiimissä.” 

Jäljennetty!
Ohjeita työhaastatteluun
Aiheeseen liittyvä artikkeli
Ohjeita työhaastatteluun

Haastattelut ovat stressaavia. Huolellinen suunnittelu ja harjoittelu ovat parhaita tapoja valmistautua tärkeään päivään. Seuraavassa kerromme, mitä sinun täytyy muistaa, jotta haastattelusi onnistuu hyvin.

Vinkki 2: Keskity taitoihisi 

Oletko siirtymässä uudelle alalle? Jos sinulla ei ole paljon alan työkokemusta, kysymys ”Miksi meidän pitäisi palkat sinut?” saattaa tuntua erityisen haastavalta. Ei syytä huoleen. Keskity vastauksessasi taitoihin, jotka tekevät sinusta täydellisen valinnan kyseiseen tehtävään. Voi olla, että olet hankkinut nämä taidot vapaaehtoistyössä, koulussa tai muun alan töissä. 

Muunneltava esimerkki

”Olen vahva viestijä ja hyvä organisoimaan. Näistä taidoista on ollut paljon hyötyä toimiessani vapaaehtoistyöntekijänä oman asuinalueeni ruokapankissa. Vaikka minulla ei ole kokemusta suoramyynnistä, luotan kykyyni oppia prosessinne nopeasti. Vapaaehtoistyössä olen oppinut hihat heilumaan -asenteen, jonka tuon mukanani tähän tehtävään.”

Jäljennetty!

Vinkki 3: Esitä kysymys haastattelijalle 

Varo vaikuttamasta ylimieliseltä. Kun haastattelija kysyy ”Miksi meidän pitäisi palkata sinut?”, hän haluaa vakuuttua siitä, että olet ymmärtänyt tehtävän oikein. Mitä tiedät tehtävästä ja miten täytät kriteerit? Yksi tapa vastata tähän kysymykseen on luetella, mitä uskot haastattelijan arvostavan, ja kysyä sitten, oletko oikeilla jäljillä.

Muunneltava esimerkki

”Tämän keskustelun perusteella ymmärrän, että etsitte motivoitunutta ja oma-aloitteista ammattilaista, joka osaa johtaa pientä tiimiä. Pitääkö tämä paikkansa?”

”Uskon, että minulla on kaikki mainitsemasi ominaisuudet. Edellisessä tehtävässäni Myyntikeskuksessa hallitsin omaa kiireistä aikatauluani ja varmistin, että saavutin viikoittaiset tavoitteet. Usein jopa ylitin ne. Viimeisten kahden vuoden aikana minulle annettiin esimiestehtäviä, kuten myyntitiimin uusien jäsenten perehdyttäminen ja valvominen. Tämä kokemus on antanut minulle vahvan pohjan tiimin johtamiseen.”

Jäljennetty!

Vinkki 4: Korosta oman alasi erityisosaamista 

Oletetaan, että haet työtä, jossa tarvitset tiettyjä teknisiä taitoja, kuten esimerkiksi sisältöpäällikön tehtävää kustannusalan yrityksessä. Kun haastattelussa kysytään ”Miksi meidän pitäisi palkata sinut?”, on fiksua korostaa alan työkokemusta. Tämä on loistava tilaisuus esitellä erityisosaamista, joka tekee sinusta täydellisen tehtävään. Mitä tarkemmin kerrot taidoistasi, siitä suuremman vaikutuksen teet. 

Muunneltava esimerkki

”Olen työskennellyt sisällöntuottajana ja toimittajana jo seitsemän vuoden ajan, mikä on antanut minulle tilaisuuden hioa taitojani. Viimeisimmässä työpaikassani Kustantamo Kukkasessa vastasin oman sisältöni muokkaamisesta ja sen julkaisemisesta yrityksen verkkosivustolla käyttäen WordPress-alustaa. Lisäksi minulla on kokemusta myös muiden CMS-alustojen ja työkalujen käytöstä.”

”Verkkosisällön maailma on nopeatempoista, ja olen erittäin tuottelias työntekijä, joka kykenee tuottamaan virheetöntä sisältöä nopeasti ja tehokkaasti. Olen perillä alan viimeisimmistä trendeistä ja SEO-tekniikoista. Tämän ansiosta uskon, että aikaisempi kokemukseni julkaisualalla tekee minusta sopivan ehdokkaan sisältöpäällikön tehtävään yrityksessänne.” 

Jäljennetty!

Vinkki 5: Esittele tärkein myyntivalttisi

Kun haastattelija kysyy ”Miksi meidän pitäisi palkata sinut?”, hän haluaa tietää, mikä erottaa sinut muista ehdokkaista. Vakuuta hänet kertomalla tärkein myyntivalttisi.  

Voit esimerkiksi kertoa voittamastasi palkinnosta tai korostaa suorittamaasi täydennyskoulutusta. Valitse asia, jonka arvelet tekevät haastattelijaan vaikutuksen. 

Muunneltava esimerkki

”Kuten jo aiemmin kerroin, olen oma-aloitteinen työntekijä, jolla on kokemusta asiakaspalvelusta.” 

”En vielä maininnut, että viime kuussa minulle myönnettiin loistavasta palvelusta Etelä-Suomen myyntipiirin Vuoden myyntiedustaja -palkinto. Tuomaristo valitsi minut voittajaksi yli 50 ehdokkaana olleen ammattilaisen joukosta.” 

”Olen ylpeä siitä, että kova työni ja huippuosaamiseni sai tunnustusta. Tämän sinnikkään voittaja-asenteen tuon mukanani tuleviin työtehtäviini.”

Jäljennetty!

Vinkki 6: Tunnusta vikasi, mutta kerro myös lisäarvostasi 

Hyvä on, et ehkä ole täydellinen tehtävään… Voit olla vaikkapa vastavalmistunut, jolloin sinulla ei ole työpaikan kannalta ihanteellista työkokemusta. 

Tämän asian peittely ei tuo sinulle pisteitä. On parempi myöntää ensin reilusti puutteesi ja kertoa sen jälkeen jotakin positiivista. Voit kertoa esimerkiksi olevasi innostunut tehtävästäsi ja kertoa muista työn kannalta hyödyllisistä taidoistasi. 

Muunneltava esimerkki

”Vastavalmistuneena tiedän, että minulla ei ehkä ole kokemusta, jota muilla ehdokkailla on. Puuttuvan kokemuksen voin korvata innostuksella ja halulla oppia.” 

”Olen innokas saamaan jalan oven väliin ja osoittamaan olevani erittäin pätevä kirjanpitäjä. Opinnoissani olen oppinut hyödyntämään alan keskeisiä periaatteita ja olen valmis panemaan nämä tiedot täytäntöön tiimissänne.”

Jäljennetty!
Näin esittelet itsesi (sisältää esimerkkejä)
Aiheeseen liittyvä artikkeli
Näin esittelet itsesi (sisältää esimerkkejä)

Hyvä esittäytyminen voi määrittää koko haastattelun sävyn ja antaa työnantajalle (ja itsellesi!) luottamusta taitoihisi ja kykyihisi. Tässä kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää loistavan esittäytymisestä.

Vinkki 7: Osoita täyttäväsi kriteerit

Oletko varma, että olet täydellinen juuri tähän työpaikkaan? Jos uskot, että täytät kaikki kriteerit, nyt on tilaisuutesi kertoa siitä. 

Olet ehkä jo aiemmin haastattelussa kertonut taidoistasi ja työkokemuksestasi. Se ei haittaa. “Miksi meidän pitäisi palkata sinut” -kysymykseen vastatessasi voit viitata uudelleen näihin asioihin ja vahvistaa käsitystäsi, että olet paras mahdollinen henkilö tehtävään. 

Muunneltava esimerkki

“Kuten jo mainitsin, minulla on juuri niitä taitoja, joita te etsitte. Koska olen työskennellyt tiiminvetäjän tehtävässä jo kolme vuotta, olen taitava sekä konfliktien että suhteiden hallinnassa.” 

“Viimeisimmässä työpaikassani lisäsin tiimin tuottavuutta huimat 13 % vuodessa. Tästä syystä olen varma, että sovellun hyvin tähän uuteen tehtävään ja pystyn ylittämään odotuksenne.”

Jäljennetty!

Vinkki 8: Ilmoita, että haluat kasvaa 

Rekrytoijat etsivät ehdokkaita, jotka kasvavat ja kehittyvät tehtävissään. Jos olet jo osoittanut, että täytät tehtävälle asetetut vaatimukset, suuntaa katseesi tulevaisuuteen. 

Jos työtehtävään sisältyy esimerkiksi sisäistä koulutusta, voit osoittaa innostusta tätä mahdollisuutta kohtaan. On tärkeää, että annat rekrytoijan ymmärtää, että suhtaudut tehtävään tosissasi ja olet valmis antamaan kaikkesi. 

Muunneltava esimerkki

”Pätevänä myyntipäällikkönä olen edennyt nykyisessä tehtävässäni niin pitkälle kuin mahdollista ja nyt etsin yritystä, jossa saan mahdollisuuden kehittyä, oppia ja laajentaa nykyisiä taitojani. Uskon, että teidän yrityksenne sopisi tähän erinomaisesti.” 

”Osallistuisin mielelläni yrityksenne sisäiseen koulutukseen ja olisin valmis soveltamaan uusia taitoja suoraan työhön. Vaikka olen hyvin perillä nykyaikaisista myyntitekniikoista, olisin innokas kehittämään osaamistani ja hyödyntämään sitä kuukausittaisten tavoitteiden saavuttamiseen ja toivottavasti myös niiden ylittämiseen.”

Jäljennetty!

Vinkki 9: Paina mieleesi, mitä haastattelija sanoo 

Oletko kuunnellut haastattelijaa tarkasti? Toivottavasti olet! Jos olet painanut mieleesi kaiken, mitä haastattelija on sanonut, osoita se haastattelijalle.  

Palaamalla siihen, mitä haastattelija on sanonut aiemmin haastattelussa, osoitat olevasi tarkkaavainen ja ottavasi haastattelun vakavasti. Työhönottajat arvostavat näitä ominaisuuksia. 

Muunneltava esimerkki

”Kerroit aiemmin, että etsitte tapahtumapäällikköä, joka on hyvä organisoimaan ja jolla on kokemusta häiden järjestämisestä.” 

”Minä täytän molemmat kriteerit. Olen työskennellyt hääsuunnittelijana yli kolme vuotta ja oppinut tänä aikana suurten tapahtumien järjestelyn parhaita käytäntöjä.” 

”Kuten mainitsit, tapahtumien suunnittelu ja toteuttaminen voivat olla haastavia ilman tarkkaa järjestelmää. Nautin työskentelystä nopeatempoisessa ympäristössä ja hallitsen omaa aikatauluani tehokkaasti, jotta saan asiat hoidettua sovitun aikataulun mukaisesti. Nautin siitä, että saan luoda unohtumattomia kokemuksia asiakkaille.”

Jäljennetty!

Vinkki 10: Selitä, miksi haluat työpaikan

Miksi haluat juuri tämän työpaikan? Etsitkö mitä tahansa paikkaa, vai onko tässä paikassa sinusta jotakin erityistä? Kun vastaat kysymykseen ”Miksi meidän pitäisi palkata sinut?”, keskity siihen, mikä tekee tästä työstä ainutlaatuisen. 

Tämä lähestymistapa osoittaa, että olet tehnyt taustatyötä ja harkinnut työhakemustasi perusteellisesti. Tämä imartelee työhönottajaa ja osoittaa, että todella haluaisit juuri tämän paikan. Tuo lisäksi esiin, miksi juuri sinä olet sopiva tähän tehtävään. 

Muunneltava esimerkki

”Uskon, että olisin erinomainen lisäys Mainostalon tiimiin. Olen äärettömän kiinnostunut työskentelemään yrityksessänne, ja seurasin kampanjoitanne tiiviisti jo urani alussa viisi vuotta sitten. Haluaisin nyt tuoda oman panokseni markkinointikoordinaattorin roolissa ja jatkaa menestyksellistä työtänne.”

”Kokemukseni alalta ja vahvat taitoni antavat minulle hyvät eväät tehtävään, ja lisäksi olen innoissani mahdollisuudesta oppia ja kehittyä yrityksessänne. Uskon vahvasti, että voisin tuoda merkittävää lisäarvoa tiimiinne.”

Jäljennetty!
Mitä tarvitset mukaan haastatteluun (ja mitä kannattaa jättää kotiin)
Aiheeseen liittyvä artikkeli
Mitä tarvitset mukaan haastatteluun (ja mitä kannattaa jättää kotiin)

Se, mitä otat mukaan haastatteluun, saattaa tuntua vähemmän tärkeältä kuin työnantajan kiperiin kysymyksiin valmistautuminen, mutta voi lopulta osoittautua ratkaisevan tärkeäksi.

Virheet, joita kannattaa välttää kysymykseen vastattaessa

Nyt kun olet tutustunut esimerkkivastauksiin, sinulla pitäisi olla hyvä käsitys siitä, mistä aloittaa. Ennen kuin alat muokata omia vastauksiasi, vielä varoituksen sana: pyri välttämään seuraavia yleisiä virheitä: 

  • Älä anna ympäripyöreitä vastauksia. Haastattelija tietää, että haluat työpaikan (muuten et olisi haastattelussa!). Keskity kertomaan, miten täytät työnantajan vaatimukset.
  • Vältä kuulostamasta ylimieliseltä, mutta tuo esiin vahvuutesi ja kokemuksesi itsevarmasti ja selkeästi.
  • Älä selitä liikaa. Anna lyhyitä ja hyvin harkittuja vastauksia.

Jos tarvitset lisää ohjeita haastatteluun valmistautumiseen tai tukea ansioluettelon tai työhakemuksen laatimiseen, tutustu cvapp.fi-palveluun. Asiantuntijamme ovat koonneet avuksesi mahtavan tietopankin! 

Tärkeimmät ohjeet

  • Haastattelukysymys ”Miksi meidän pitäisi palkata sinut?” voi tuntua hankalalta. Muista valmistella vastauksesi etukäteen.
  • Jos sinulla on alan työkokemusta tai erityiskoulutusta, hyödynnä tilaisuus tuomalla asia esiin vastatessasi tähän kysymykseen.
  • Yritä kuulostaa varmalta ja innostuneelta. Haastattelija etsii ehdokkaita, jotka ovat innokkaita aloittamaan tässä työpaikassa!
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo
Jaa tämä artikkeli
Jatka lukemista
Työhaastattelu11 min lue
Mikä on työhakemuskirje?
Mikä on työhakemuskirje?
Ura11 min lue
Suomen parhaiten palkatut ammatit
Suomen parhaiten palkatut ammatit
Ansioluettelo32 min lue
Näin kirjoitat ansioluettelon
Näin kirjoitat ansioluettelon
Ansioluettelo9 min lue
Ansioluettelon muoto selitettynä kolmen helpon esimerkin avulla
Ansioluettelon muoto selitettynä kolmen helpon esimerkin avulla
Selaa kaikki
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet