1. Ansioluetteloesimerkit
 2. Leipuri-kondiittori
kirjoittanut Anna MuckermanAnna Muckerman

Työnimikkeen Leipuri-kondiittori ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2024. Voit muokata tästä työnimikkeen Leipuri-kondiittori ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
4.3
Keskimääräinen arvosana
69 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen Leipuri-kondiittori ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Jos etsit uutta työpaikkaa leipuri-kondiittorina, et voi luottaa pelkästään herkkuihisi. Tarvitset myös leipuri-kondiittorin ansioluettelon, jossa kerrot urastasi, kiinnostuksesi kohteista ja persoonallisuudestasi rekrytoijalle. Me autamme sinut alkuun!

Tässä kirjoitusoppaassa ja leipuri-kondiittorin ansioluettelomallissa näytämme sinulle, miten voit:

 • valita ansioluettelosi osiot, joita ovat muun muassa työkokemusosio, profiiliteksti ja taidot-osio
 • valita parhaan rakenteen ansioluettelollesi
 • muotoilla ansioluettelon niin, että se kiinnittää työhönottajan huomion ja auttaa sinua saamaan työpaikan.

Mitä leipuri-kondiittori tekee?

Leipuri-kondiittorit luovat erilaisia leivonnaisia ja jälkiruokia. He työskentelevät yleensä leipomoissa, erikoisliikkeissä, ravintoloissa, hotelleissa tai itsenäisinä ammatinharjoittajina. Leipuri-kondiittorit huolehtivat keittiön hygieniasta ja järjestyksestä ja käyttävät erilaisia työvälineitä ja laitteita. He hankkivat ainekset, noudattavat reseptejä ja pyrkivät luomaan herkkuja, joihin asiakkaat ovat tyytyväisiä. Haluttujen tulosten saavuttamiseksi leipuri-kondiittorien on oltava perillä leivonnan ja jälkiruokien valmistusmenetelmistä. He ovat yleensä luovia ja heillä on taiteellista silmää, joka mahdollistaa innovatiivisten ja näyttävien luomusten valmistuksen. Leipuri-kondiittorit voivat työskennellä yksin tai yhteistyössä muun keittiöhenkilökunnan kanssa.

Leipuri-kondiittorin ansioluettelon laatiminen

Leipuri-kondiittorin ansioluettelon tulisi sisältää seuraavat osiot:

 • Otsikko
 • Profiiliteksti (tunnetaan myös nimellä esittelyteksti)
 • Työkokemusosio
 • Taidot-osio
 • Koulutusosio

Leipuri-kondiittorin ansioluettelon tulisi välittää selkeästi kykysi luoda herkullisia leivonnaisia ja jälkiruokia. Ansioluettelon profiilitekstin tulisi kuvata osuvasti taitojasi ja kokemustasi leipomisen ja jälkiruokien valmistuksen alalla. Lyhyen mutta nasevan profiilitekstin on vakuutettava työhönottaja sinun arvostasi leipuri-kondiittorina.

Ansioluettelon tulee sisältää selkeä työkokemusosio, johon aiemmat työpaikkasi on merkitty käänteisesti kronologisessa järjestyksessä (viimeisin työpaikka on luettelossa ensimmäisenä) painottaen erityisesti työpaikkoja kulinaarisella alalla. Käytä ilmaisuvoimaisia verbejä, jotka kiinnittävät huomion taitoihisi ja kokemukseesi. 

Ansioluettelon tulee sisältää myös taidot-osio, joka sisältää sopivassa suhteessa leipuri-kondiittorin työssä vaadittavia pehmeitä ja kovia taitoja. Lue työpaikkailmoitus huolellisesti ja sisällytä omaan ansioluetteloosi siinä mainittuja taitoja.

Asiantuntijan vinkki

Jos haet töihin keskisuureen tai suureen yritykseen, varmista, että ansioluettelosi läpäisee automaattisen hakijaseurantajärjestelmän (ATS) suorittaman karsinnan. ATS-skannerit etsivät ansioluetteloista työpaikkailmoituksen sisältämiä avainsanoja. Vain parhaiten sijoittuvat ansioluettelot päätyvät työhönottajan arvioitaviksi. Varmista ansioluettelosi pääsy jatkoon lisäämällä tekstiin työpaikkailmoituksessa mainittuja tehtäviä ja taitoja.

Paras rakenne leipuri-kondiittorin ansioluettelolle

Niille leipuri-kondiittoreille, joilla on jo jonkin verran työkokemusta, sopii yleensä parhaiten käänteisesti kronologinen ansioluettelo, jossa työkokemusosio on keskeisessä asemassa. Tässä osiossa luetellaan hakijan aiemmat työpaikat aloittaen viimeisimmästä ja etenemällä 10 vuotta taaksepäin. Rekrytoijat suosivat käänteisesti kronologista rakennetta ja se on myös helpoiten luettavissa ATS:llä.

Joissakin tapauksissa voi olla parempi valita rakenne, joka tarjoaa hieman enemmän joustavuutta. Harjoittelijat, opiskelijat ja itsenäiset ammatinharjoittajat voivat käyttää toiminnallista ansioluetteloa, joka mahdollistaa taitojen ja kokemuksen esittelyn ilman laajaa työkokemusosiota. Hybridimuotoinen ansioluettelo, joka on käänteisesti kronologisen ja toiminnallisen ansioluettelon yhdistelmä, voi myös toimia hyvin tällaisessa tilanteessa.

Profiilitekstin esimerkki

Profiilitekstissä sinulla on tilaisuus esitellä lyhyesti tärkeimpiä taitojasi ja niitä luonteenpiirteitäsi, jotka tekevät sinusta loistavan leipuri-kondiittorin. Profiilitekstin 3–5 virkettä antavat työhönottajalle maistiaisia siitä, mitä sinulla on tarjota, ja houkuttelevat häntä jatkamaan ansioluettelosi lukemista. Pyri erottautumaan kilpailijoistasi havainnollistamalla kerrontaasi numerotiedoin ja käyttämällä ilmaisuvoimaista kieltä.

Seuraavassa on esimerkkimme profiilitekstistä.

Profiilitekstin muunneltava esimerkki

Kokenut ja intohimoinen kondiittori, jolla on yli seitsemän vuoden kokemus alalta ja joka luo innovatiivisia ja erittäin herkullisia jälkiruokia ravintoloihin ja fine dining -tapahtumiin. Taitava valmistamaan erilaisia leipiä, kakkuja, leivoksia, keksejä, suklaata ja makeisia. Hyödyntää kehittyneitä leivontatekniikoita, elintarviketurvallisuusalan tuntemusta ja vahvaa ymmärrystä leivontasuunnittelun periaatteista.

Jäljennetty!

Työkokemusosion esimerkki

Koska työkokemusosio on todennäköisesti ansioluettelosi tärkein osio, varmista, että se sisältää kaikki tärkeimmät taitosi ja kokemuksesi. Merkitse nykyinen tai viimeisin työpaikkasi luetteloon ensimmäiseksi ja etene sitten ajassa taaksepäin. Kirjoita tehtävänimikkeesi, työnantajan nimi, paikkakunta sekä työsuhteen alkamis- ja päättymisaika. Kirjoita kustakin työpaikasta 4–5 kohdan luettelo, joka sisältää tärkeimmät työtehtäväsi ja saavutuksesi. Havainnollista kuvauksia mahdollisuuksien mukaan numerotiedoin.

Seuraavassa on esimerkki leipuri-kondiittorin työkokemusosiosta.

Työkokemusosion muunneltava esimerkki

Johtava kondiittoripäällikkö paikassa Martin tapahtumat, Turku 
Marraskuu 2014 - Syyskuu 2019 

 • Toimin johtavana kondiittoripäällikkönä luoden vaihtuvia ja kausiluonteisia jälkiruokia erilaisiin tapahtumiin.
 • Valmistin erikoisjälkiruokia ulkotapahtumiin.
 • Loin laajan valikoiman leivonnaisia ja makeisia.
 • Sisällytin teemoja ja taidetta leivonnaisiin.
 • Suunnittelin ja valmistin hääkakkuja ja muita erikoiskakkuja.
 • Järjestin yksityisiä leivontanäytöksiä (sokeri)leivonnasta kiinnostuneille. Panostin asiakastyytyväisyyteen, mikä johti korkeaan kanta-asiakasprosenttiin.

 

Leipuri-kondiittori paikassa Apollon kakut, Turku 
Kesäkuu 2012 - Lokakuu 2014 

 • Leivoin kakkuja päivittäin.
 • Palkkasin ja koulutin konditoria-apulaisia.
 • Kehitin joka kuukausi uuden jälkiruoan.
 • Erikoistuin gourmet-keksien ja -leivosten luomiseen.
 • Valmistin jälkiruokia erikoistilaisuuksiin.
Jäljennetty!

Leipuri-kondiittorin ansioluettelon koulutusosio

Vaikka sinulta ei ehkä vaadita muodollista koulutusta, mikä tahansa koulutus, oppisopimukset tai tutkinnot voivat auttaa kallistamaan vaakaa eduksesi. Merkitse tähän osioon kaikki tutkintosi ja todistuksesi. Mainitse myös kaikki kunnianosoitukset tai erityismaininnat. Jos sinulla on kandidaatin tutkinto tai sitä korkeampi tutkinto, voit jättää ylioppilastutkinnon mainitsematta. 

Tutustu seuraavassa leipuri-kondiittorin esimerkkiansioluettelon koulutusosioon.

Koulutusosion muunneltava esimerkki

Leipuri-kondiittori, elintarvikealan perustutkinto, Careeria, Porvoo 
Elokuu 2009 - Toukokuu 2011 


Ylioppilastutkino, Linnankosken lukio, Porvoo 
Elokuu 2005 - Toukokuu 2009

Jäljennetty!

Ansioluettelon taidot-osio

Leipuri-kondiittorina taitosi ovat ydinosaamistasi. Ansioluettelon taidot-osiossa voit korostaa taitojasi esittämällä ne tiiviin luettelon muodossa. Varmista, että luot yhtenäisen kuvan työkokemusosion ja työpaikkailmoituksessa mainittujen vaatimusten perusteella. Huolehdi, että ansioluettelosi sisältää sekä pehmeitä taitoja, kuten luovuus tai siisteys, että kovia taitoja, kuten elintarviketurvallisuuskäytäntöjen tuntemus.

Seuraavassa on ansioluetteloesimerkkimme taidot-osio.

Taidot-osion muunneltava esimerkki
 • Elintarvikekemian tuntemus
 • Jälkiruokien valmistustekniikat
 • Asiakaspalvelutaidot
 • Elintarvikkeiden turvallisuus ja hygieniakäytännöt
 • Tuotekehittely
 • Laadunhallinta
Jäljennetty!

Ansioluettelon asettelu ja muotoilu

Kauniisti pursotettu kuorrutus tekee kakusta houkuttelevamman ja samalla tapaa näyttävästi muotoiltu ansioluettelo on houkuttelevampi lukea. Ulkoasu auttaa luomaan kuvan sinusta ammattilaisena, joka suhtautuu ammattiinsa vakavasti. Koska leipuri-kondiittori on luova ammatti, voit antaa ansioluettelossa hieman esimakua ammatillisesta tyylistäsi.

Värikkäät yksityiskohdat ja näyttävä otsikko saavat ansioluettelosi erottumaan joukosta. Muista huomioida työnantajan brändi ja tyyli. Esimerkiksi ylellinen hotelli vaatii todennäköisesti erityylisen ansioluettelon kuin paikallinen ruokakauppaketju. Jos et haluat tuhlata aikaasi ansioluettelon muotoiluun, voit valita omaan tyyliisi sopivan valmiin ansioluettelopohjan.

Toimi näin
 • Käytä reilua marginaalia sivun joka laidalla.
 • Merkitse nimesi ja yhteystietosi selkeästi ja tyylikkäästi ansioluettelon otsikkoon.
 • Käytä 10–12 pistekoon kirjaimia.
Älä toimi näin
 • Älä kirjoita sivua liian täyteen, sillä se vaikeuttaa lukemista.
 • Älä lähetä ansioluetteloasi ennen sen oikolukemista.
 • Älä käytä ansioluettelossasi enemmän kuin 1–2 kirjaintyyppiä tai väriä.

Tärkeimmät ohjeet leipuri-kondiittorin ansioluettelon laatimiseen

 1. Voit todistaa taitosi leipomalla, mutta myös luomalla edustavan ansioluettelon, joka korostaa saavutuksiasi ja taitojasi.
 2. Energinen ja luova profiiliteksti saa sinut erottumaan muista taitavista leipuri-kondiittoreista.
 3. Havainnollista saavutuksiasi numerotiedoin.
 4. Leipuri-kondiittorin ansioluetteloesimerkistä voit saada ideoita oman ansioluettelosi sisältöön ja muotoiluun.
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo

Näyttävät ansioluettelopohjat

Vakuuta työnantajat ja työhönottajat valitsemalla jokin meidän 25+ tyylikkäästä, ammattimaisesta ansioluettelopohjastamme.
4 / 5
luokitus perustuu 480 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm resume template
Stockholm
8 600 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York resume template
New York
4 000 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna resume template
Vienna
2 200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney resume template
Sydney
1 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon resume template
London
3 700 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin resume template
Dublin
3 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova resume template
Moskova
730 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid resume template
Madrid
1 500 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago resume template
Santiago
1 300 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore resume template
Singapore
720 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo resume template
Oslo
580 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town resume template
Cape Town
57 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis resume template
Paris
550 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini resume template
Berliini
1 500 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva resume template
Geneva
33 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver resume template
Vancouver
510 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo resume template
Tokyo
350 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano resume template
Milano
930 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon resume template
Lisbon
230 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona resume template
Barcelona
490 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago resume template
Chicago
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio resume template
Rio
200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome resume template
Rome
200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston resume template
Boston
120 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRirekisho resume template
Rirekisho
52 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 400 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAthens resume template
Athens
110 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBrussels resume template
Brussels
69 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaPrague resume template
Prague
18 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaShanghai resume template
Shanghai
29 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto resume template
Toronto
1 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet