1. Esimerkkejä
  2. Rakennusinsinöörin
kirjoittanut Karl KahlerKarl Kahler

Työnimikkeen Rakennusinsinöörin työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Rakennusinsinöörin työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Rakennusinsinöörin vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
4.4
Keskimääräinen arvosana
21 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen Rakennusinsinöörin työhakemusesimerkki
Muokkaa tätä työhakemusta

Rakennusinsinöörin työhakemuksen muotoilu

Jos jotain asiaa ei tarvitse selittää rakennusinsinööreille, se on hyvän rakenteen merkitys. Tässä on rakennusinsinöörin työhakemuksen tekninen piirustus:

  • otsikko
  • tervehdys
  • johdanto
  • keskimmäiset kappaleet (runko)
  • loppulause (joka sisältää lukijalle kehotuksen toimintaan).

Ansioluettelosi muodon tulisi kertoa jotain siitä, miten suhtaudut työhösi ja rakentamiseen yleisesti. Työnantajat haluavat myös tietää, miten kommunikoit työtovereiden ja projektin sidosryhmien kanssa.

Kattava työhakemusopas tarjoaa yleiskatsauksen työhakemuksen laatimisesta, mutta seuraavassa on erityisiä neuvoja siitä, miten kustakin kirjeen kohdasta ja osiosta saa eniten irti.

Työhakemuksen otsikko

Usein asiakirjan alussa oleva suuri teksti (otsikko) on haastavin kirjoittaa, mutta tässä tapauksessa se on vain nimesi.

Otsikko, josta käytettiin ennen vanhaan paperikirjeiden aikakaudella nimitystä kirjelomake, on kirjeen yläreunassa oleva tekstiosa, joka sisältää nimesi, ammattisi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. 

Jotkut ihmiset jättävät nykyään postiosoitteensa pois, erityisesti silloin, kun kyseessä on etätyö, jota tehdään sähköisesti. Useimmissa tapauksissa on kuitenkin parasta ilmoittaa postiosoite, ellei sinulla ole hyvää syytä olla sitä ilmoittamatta, tai ainakin paikkakunta, jossa asut. 

Työhakemuksen tervehdys

Joidenkin mielestä tervehdyssana ”hyvä” on hieman vanhanaikainen, mutta se on yleisesti käytössä, asiallinen ja ystävällinen. Sähköpostin aikakaudella puhekielisemmät tervehdykset, kuten ”Tervehdys insinööritiimi” tai ”Hei Matti”, ovat monessa tilanteessa myös hyväksyttyjä. Se, minkä tervehdyksen valitset, riippuu potentiaalisen työnantajan yrityskulttuurista sekä siitä, tunnetko työhönottajan henkilökohtaisesti. Muista, että ”Hyvä Etunimi Sukunimi” on aina varma valinta. Jos satut tuntemaan kirjeen vastaanottajan, voit käyttää tervehdyksessä pelkkää etunimeä. 

Työhakemuksen johdanto

Kirjeesi ensimmäisen kappaleen on kiinnitettävä lukijan huomio heti alusta alkaen, ja siinä on kerrottava, mitä työpaikkaa haet, sekä osoitettava, että olet oikea hakija juuri tähän työpaikkaan. 

On tärkeää löytää oikea sävy, joka ei ole tylsä eikä liian kerskaileva, ja käyttää dynaamista ja eloisaa kieltä. 

Työhakemuksen johdannon muunneltava esimerkki

Hyvä Vesa Aalto

Työskenneltyäni korkean profiilin ohjelmistosuunnitteluprojekteissa kahdessa suuressa insinööritoimistossa toivon voivani nyt siirtyä pienempään konsulttitoimistoon, joka on erikoistunut turvallisiin suunnitteluratkaisuihin liittyvään konsultointiin. Hankesuunnittelukokemukseni vesi-, jätevesi-, tie- ja muista kunnallisista infrastruktuurihankkeista ovat tarjonneet minulle mahdollisuuden tutustua monenlaisiin kaupunkisuunnitteluhankkeisiin, joiden monimutkaisuus, tiimirakenteet ja taloudelliset rajoitteet vaihtelevat. Kannoin näissä hankkeissa vastuun teknisistä eritelmistä – luovuuteni AutoCAD- ja Civil 3D -ohjelmissa mahdollisti useiden sellaisten ratkaisujen luomisen, jotka otettiin myöhemmin käyttöön myös muissa yrityksissä ja suurissa rakennushankkeissa.

Jäljennetty!

Työhakemuksen keskimmäinen osa (runko)

Työhakemuksen rungossa sinun on vakuutettava lukija siitä, että olet oikea hakija hakemaasi työpaikkaan. 

Kokemus on oleellisen tärkeää millä tahansa alalla ja työhakemuksessa sinulla on tilaisuus esittää todisteita työkokemuksesta omalla alallasi. Kerro, missä olet työskennellyt ja kuinka kauan ja esittele lisäksi tärkeimmät saavutuksesi näissä tehtävissä. Havainnollista kertomaasi mahdollisuuksien mukaan numerotiedoin. Lisäksi voit kertoa anekdootteja urallasi kohtaamistasi kiperistä haasteista ja siitä, miten olet ratkaissut ne.

Jos olet vielä opiskelija ja haet ensimmäistä työpaikkaasi tällä alalla, voit aloittaa kirjeen kertomalla opintosuorituksistasi ja mainita sen jälkeen mahdolliset harjoittelupaikat tai muu asiaankuuluvan kokemuksen. Myös silloin, jos olet työskennellyt rakennusinsinöörinä jo vuosia, voit mainita suorittamasi tutkinnon ja mahdolliset täydennyskoulutukset. 

Seuraava rakennusinsinöörin työhakemusmalli sisältää esimerkkejä taidoista ja erikoisaloista.

Suoritettuani rakennustekniikan AMK-tutkinnon Metropoliassa Helsingissä olen suorittanut turvalliseen rakentamiseen liittyviä täydennyskoulutuksia.  Olen ollut myös mukana kehittämässä turvalliseen rakentamiseen ja hätätilanteissa toimimiseen liittyvää oppimateriaalia. Olen ylpeä siitä, että työni liittyy turvallisuuteen. Rakennusturvallisuuteen liittyviä tutkimuksiani on julkaistu rakennusalan ammattilehdissä ja niitä käytetään alan opinnoissa koulutusmateriaalina. Käytännön kokemukseni projektipäällikkönä toisi paljon kaivattua operatiivista osaamista suunnittelutiimeihinne, ja tutkimusaiheeni sopivat yhteen asiakkaillenne tarjoamanne huippuluokan johtajuuden kanssa. Pystyn visualisoimaan ratkaisuja, jotka ovat sekä käytännöllisiä että innovatiivisia. Tieteellisen kunnianhimon on vastattava fyysistä todellisuutta. Olen toiminut puhujana rakennusturvallisuuden innovaatioihin liittyvissä tapahtumissa, ja osallistuisin mielelläni mentorointiin ja koulutukseen, jota yrityksenne suorittaa rakennusalalla. Tietoisuuden lisääminen alallamme voi pelastaa ihmishenkiä.

Jäljennetty!

Rakennusinsinöörin työhakemuksen loppulause ja allekirjoitus

Työhakemuksen viimeisen kappaleen tulisi sisältää lyhyt yhteenveto kirjeen sisällöstä. Lisäksi voit kiittää vastaanottajaa hänen ajastaan ja kannustaa häntä ottamaan yhteyttä. On tärkeää istuttaa lukijan mieleen ajatus, että odotat innokkaasti vastausta, mieluiten haastattelukutsua. Käytä vahvaa lopetusta, joka saa lukijan reagoimaan. 

Päätä kirje yksinkertaiseen lopputervehdykseen ”Ystävällisin terveisin” ja kirjoita sen alle koko nimesi. Jos lähetät kirjeen sähköisesti, voit halutessasi lisätä digitaalisen allekirjoituksen, mutta se ei ole välttämätön.

Loppulauseen ja allekirjoituksen muunneltava esimerkki

Haluaisin mielelläni esitellä teille portfolioni ja keskustella mahdollisessa haastattelussa ajatuksistani rakennusalan turvallisuuden tulevaisuuteen liittyen.

Ystävällisin terveisin

Niila Peltonen

Jäljennetty!
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Erotu joukosta ja löydä työtä nopeammin. Hyödynnä asiantuntijoiden suunnittelemia, ammattimaisia työhakemuspohjiamme, joiden avulla saat juuri sinulle sopivan työn.
Kirjoita työhakemus
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Erotu joukosta ja löydä työtä nopeammin. Hyödynnä asiantuntijoiden suunnittelemia, ammattimaisia työhakemuspohjiamme, joiden avulla saat juuri sinulle sopivan työn.
Kirjoita työhakemus

Ilmaisia ammattilaisten suunnittelemia pohjia

Cvapp.fi-sivustolla on luotu yli 10 miljoonaa ansioluetteloa ja työhakemusta, mikä tekee meistä alan johtavan sivuston, joka auttaa sinua saamaan paikan työhaastatteluun.
4 / 5
luokitus perustuu 477 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm cover_letter template
Stockholm
1 300 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York cover_letter template
New York
410 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna cover_letter template
Vienna
110 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney cover_letter template
Sydney
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon cover_letter template
London
250 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin cover_letter template
Dublin
220 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova cover_letter template
Moskova
57 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
140 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid cover_letter template
Madrid
140 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago cover_letter template
Santiago
130 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore cover_letter template
Singapore
48 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo cover_letter template
Oslo
52 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town cover_letter template
Cape Town
7 200 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis cover_letter template
Paris
33 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini cover_letter template
Berliini
87 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva cover_letter template
Geneva
3 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver cover_letter template
Vancouver
42 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo cover_letter template
Tokyo
57 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano cover_letter template
Milano
48 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon cover_letter template
Lisbon
27 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona cover_letter template
Barcelona
27 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
21 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago cover_letter template
Chicago
18 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio cover_letter template
Rio
27 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome cover_letter template
Rome
5 100 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston cover_letter template
Boston
16 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto cover_letter template
Toronto
95 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet