1. Esimerkkejä
  2. Projektipäällikkö
kirjoittanut Anna MuckermanAnna Muckerman

Työnimikkeen Projektipäällikkö työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Projektipäällikkö työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Projektipäällikkö vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
4.6
Keskimääräinen arvosana
50 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen Projektipäällikkö työhakemusesimerkki
Muokkaa tätä työhakemusta

Hyvä projekti on selkeästi organisoitu - sama pätee myös projektipäällikön työhakemukseen. Työhakemuksen on oltava tiivis, mutta sen on silti sisällettävä kaikki tarvittavat elementit, jotta se antaa hyvän ensivaikutelman ja välittää vakuuttavimmat kokemuksesi.

Työhakemuksen osat ovat:

  • Otsikko
  • Tervehdys
  • Johdanto
  • Runko
  • Lopetus
  • Allekirjoitus

Tämä rakenne on melko samanlainen eri toimialoilla, joten voit noudattaa tätä rakennetta riippumatta siitä, minne urasi vie sinut. Saat vielä lisää kirjoitusvinkkejä kustakin osiosta tutustumalla yleiseen työhakemusoppaaseemme.

Seuraavasta projektipäällikön työhakemuksen esimerkistä voit saada tukea omaan kirjoitusprosessiisi.

Työhakemuksen otsikon muunneltava esimerkki

Roope Toivonen

Projektipäällikkö

Jäljennetty!

työhakemuksen otsikko

Kun työhönottaja näkee kirjeesi, hän kiinnittää todennäköisesti ensimmäisenä huomiota sen otsikkoon. Otsikko on asiakirjan yläosassa ja sen tulisi sisältää tarvittavat tunnistetiedot, kuten nimesi ja yhteystietosi. Jos sosiaalinen media, kuten LinkedIn, on merkityksellinen hakemasi tehtävän kannalta, mainitse se myös tässä. Apuna voit käyttää meidän työhakemusesimerkkejämme.

Otsikon toinen tehtävä on tehdä muuten tavallisen näköisestä kirjeestä kiinnostava. Voit valita esimerkiksi väripaletin ja ulkoasun, jotka sopivat mahdollisen työnantajasi brändin sävyyn ja ilmeeseen. Muistatko vielä, mitä kerroimme työhakemuksen räätälöinnistä? Samaa ohjetta kannattaa noudattaa myös kirjeen muotoilussa. Työhakemuspohjista voi olla paljon apua.

Työhakemuksen tervehdys

Työhakemuksen tervehdys sisältää kenties vain muutaman sanan, mutta sen avulla voit luoda ystävällisen ja kohteliaan sävyn heti kirjeen alussa. Pyri aina käyttämään tervehdyksessä vastaanottajan nimeä. 

Jos et tunne työhönottajaa ennestään, ”Hyvä Etunimi Sukunimi” on sopivan asiallinen ja ystävällinen tervehdys. Jos kuitenkin jo tunnet työhönottajan tai lähetät kirjeen sähköpostin osana, tervehdykseksi sopivat ”Hei” tai ”Hei Etunimi". Jos epäröitä, valitse mieluummin muodollisempi lähestymistapa, jotta et loukkaa työhönottajaa.

Tämän osion tarkoitus: luoda myönteinen ja kohtelias sävy käyttämällä tervehdyksessä kirjeen vastaanottajan nimeä.

Työhakemuksen tervehdyksen muunneltava esimerkki

Hyvä Leena Silvennoinen

Jäljennetty!

Työhakemuksen johdanto

Työhakemuksen johdanto on kappale, jossa kiinnität työhönottajan huomion ja osoitat, että saatekirjeesi on lukemisen arvoinen. Tämä onnistuu parhaiten, kun aloitat kappaleen asiaankuuluvalla esimerkillä tai numerotiedolla, joka osoittaa, että tunnet yrityksen ja sen tarpeet. Koska rekrytointipäällikkö saattaa olla palkkaamassa hakijoita useisiin eri tehtäviin samassa projektissa, on hyvä mainita, mihin tehtävään olet hakemassa. Johdannon on hyvä olla mielenkiintoinen ja tiivis.

Työhakemusesimerkkimme johdannossa mennään suoraan asiaan esittämällä näkemys projektinhallinnan filosofiasta: 

Työhakemuksen johdannon muunneltava esimerkki

Kun johdan projektia, minulla on kaksi tavoitetta: haluan hyödyntää projektin koko potentiaalin ja pitää kaiken niin hyvin järjestyksessä, että projektin työntekijät pystyvät tekemään päivittäisen työnsä rauhallisin mielin ja tehokkaasti.

Jäljennetty!

Tämän osion tarkoitus: kiinnittää työhönottajan huomio kertomalla itsestäsi jotakin haettavan työpaikan kannalta mielenkiintoista tai tärkeää.

Työhakemuksen keskimmäiset kappaleet

Työhakemuksen rungossa voit kertoa tarkemmin työkokemuksestasi ja ominaisuuksista, jotka tekevät sinusta oikean hakijan avoinna olevaan työpaikkaan. Tämä on kirjeen laajin osio ja voit helpottaa sen kirjoittamista jakamalla sen kahteen alaosioon. 

Ensimmäisessä osiossa voit STAR-menetelmän mukaisesti kertoa jostakin tilanteesta (situation), tehtävästä (task), ratkaisusta (action) ja positiivisesta tuloksesta (result). Muista valita esimerkkejä, jotka ovat kyseisen projektin kannalta kiinnostavia. 

Toisessa osiossa voit mainita tiettyjä kovia taitoja, jos niitä vaaditaan työssä, tai ehdotettua visiota hankkeista, joita saatat joutua valvomaan.

Työhakemuksen rungon muunneltava esimerkki

Kun tulin Logistiikkatähti oy:n palvelukseen viisi vuotta sitten, työntekijöitä oli yhdeksänkymmentä ja liiketoiminta kasvoi 35 prosenttia vuodessa ilman projektihallintakapasiteettia.

Olin työskennellyt aiemmin vähittäiskaupan projektipäällikkönä ja tottunut käyttämään prosesseja ja menettelyjä, joiden avulla voin opastaa kollegoitani muutosten läpi tehokkaasti, kannattavasti ja järjestelmällisesti.

Olen hallinnoinut viiden Kaukoidän hankintahankkeen toimitusketjua, avannut 10 000 neliömetrin cross-docking-varaston, valvonut logistiikkatoimittajan vaihtoa ja toteuttanut järjestelmiemme ja prosessiemme täydellisen teknologia-arvioinnin. Tämä viimeinen hanke johti koko IT-tarjontamme 2,5 miljoonan euron suuruiseen uudistukseen. 

Logistiikkatähdessä toteuttamani hankkeet ovat tuoneet 4,5 miljoonan euron kustannussäästöt, lyhentäneet kauttakulkuaikaa tehtaan portilta keskukseen 10 prosentilla, sujuvoittaneet tullimenettelyjä ja yhdistäneet kuljetuskumppaneiden luettelon 125:stä 72:een. Olen aina pyrkinyt tarkastelemaan projekteja useista eri näkökulmista, ja voitin Helka-kuljetuksen myöntämän "vuoden yhteistyökumppanin" palkinnon merirahtihankkeestamme.

Kauppatieteiden kandidaatin tutkintoni johdatti minut projektinhallinnan polulle ja sen jälkeen olen hankkinut työn ohessa projektijohtamisen sertifikaatin, Lean-pätevyyden ja Prince2-pätevyyden sekä suorittanut yli 40 alan kurssia. Uskon elämänikäiseen oppimiseen ja haluan kehittyä jatkuvasti voidakseni saada parhaan mahdollisen hyödyn irti johtamistani projektiryhmistä.

Jäljennetty!

Tämän osion tarkoitus: käytä STAR-menetelmää tarjotaksesi asiaankuuluvia esimerkkejä johtamistaidoistasi ja kerro, mitä annettavaa sinulla on hakemassasi tehtävässä.

Näin lopetat projektipäällikön työhakemuksen 

Työhakemus on lopetettava niin, että työhönottaja haluaa ottaa yhteyttä saadakseen lisätietoja. Paras tapa on kannustaa lukijaa toimintaan. Ilmaise lyhyesti, kuinka innostunut olet uudesta haasteesta, ja korosta asioita, joiden takia sinut kannattaa kutsua haastatteluun. Halutessasi voit toistaa tässä myös sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. 

Työhakemuksen lopetuksen muunneltava esimerkki

Ymmärtääkseni tämä on ensimmäinen kerta, kun olette nimittämässä projektipäällikön, ja haluaisin mielelläni jakaa kokemukseni siitä, miten aloitin toimintani tyhjästä Logistiikkatähdessä.

Ystävällisin terveisin

Roope Toivonen

Jäljennetty!

Tämän osion tarkoitus: rohkaista rekrytoivaa esimiestä ottamaan yhteyttä ja päättää kirje kunnioittavaan sävyyn.

Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Erotu joukosta ja löydä työtä nopeammin. Hyödynnä asiantuntijoiden suunnittelemia, ammattimaisia työhakemuspohjiamme, joiden avulla saat juuri sinulle sopivan työn.
Kirjoita työhakemus

Ilmaisia ammattilaisten suunnittelemia pohjia

Cvapp.fi-sivustolla on luotu yli 10 miljoonaa ansioluetteloa ja työhakemusta, mikä tekee meistä alan johtavan sivuston, joka auttaa sinua saamaan paikan työhaastatteluun.
4 / 5
luokitus perustuu 481 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm cover_letter template
Stockholm
1 400 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York cover_letter template
New York
450 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna cover_letter template
Vienna
120 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney cover_letter template
Sydney
160 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon cover_letter template
London
290 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin cover_letter template
Dublin
250 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova cover_letter template
Moskova
63 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
160 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid cover_letter template
Madrid
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago cover_letter template
Santiago
140 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore cover_letter template
Singapore
53 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo cover_letter template
Oslo
57 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town cover_letter template
Cape Town
7 900 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis cover_letter template
Paris
36 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini cover_letter template
Berliini
94 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva cover_letter template
Geneva
3 400 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver cover_letter template
Vancouver
46 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo cover_letter template
Tokyo
62 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano cover_letter template
Milano
51 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon cover_letter template
Lisbon
30 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona cover_letter template
Barcelona
29 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
23 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago cover_letter template
Chicago
20 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio cover_letter template
Rio
29 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome cover_letter template
Rome
5 700 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston cover_letter template
Boston
18 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto cover_letter template
Toronto
110 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet