1. Esimerkkejä
 2. Mekaniikkainsinöörin
kirjoittanut Debbie BrideDebbie Bride

Työnimikkeen Mekaniikkainsinöörin työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Mekaniikkainsinöörin työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Mekaniikkainsinöörin vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
4.8
Keskimääräinen arvosana
30 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen Mekaniikkainsinöörin työhakemusesimerkki
Muokkaa tätä työhakemusta

Mekaniikkainsinöörin työhakemuksen muotoilu

Mekaniikkainsinöörin työhakemuksen tulisi sisältää seuraavat osat seuraavassa järjestyksessä:

 • otsikko
 • tervehdys
 • johdanto
 • keskimmäiset kappaleet (runko)
 • loppulause ja allekirjoitus.

Mekaniikkainsinöörin työhakemukseen suosittelemamme rakenne sopii käytettäväksi myös silloin, jos suunnittelet uramuutosta. Rakenne on yksinkertainen ja looginen. Luettavuuden kannalta on tärkeää, että kirje on lyhyt ja ytimekäs. 

Tässä on mekaniikkainsinöörin työhakemuksen muunneltava esimerkki, jota voit käyttää oman työhakemuksesi pohjana.

Muunneltava työhakemusesimerkki

Hyvä Hannu Kalaoja

Olen työskennellyt seitsemän vuotta LVI-järjestelmien sekä mekaanisten järjestelmien suunnittelun parissa tuotanto- ja teollisuussektoreilla. Mekaniikkainsinöörin urani on vienyt minut kymmeneen maahan ja olen ollut mukana yli 80 monikansallisessa teknisen alan hankkeessa. Minulla on runsaasti kokemusta CAD-suunnittelusta, jossa käytän uusimpia ohjelmistoversioita suunnitelmieni toteuttamiseen. Olen koulutukseltani konetekniikan insinööri, mutta olen suorittanut myös taide- ja muotoilualan opintoja. Jotta konsepti saadaan myytyä, sen on näytettävä hyvältä paperilla ja toimittava mekaanisesti moitteettomasti. Tiedän, että etsitte insinööriä johtamaan tarjousprosessia konsulttitoimistossanne, joten liitän mukaan portfolioni, jonka uskon olevan tämän työtehtävän kannalta kiinnostava. Minulla on kokemusta projektinhallinnan eri aspekteista, ja olen tottunut koordinoimaan työtä ulkopuolisten urakoitsijoiden, arkkitehtien ja kollegoiden kanssa varmistaakseni, että kaikkiin ongelmiin löydetään ratkaisu. Olen suorittanut yli 40 hanketta Kalto-tuotantoryhmän kanssa ja paransin heidän valmistustuotantoaan 29 prosentilla sopimukseni kuluessa. Minulla on kokemusta LEAN- ja SCRUM-menetelmistä, ja ymmärrän oman roolini tuotantoympäristössä. Seuraavat lokemukseni LVI-tekniikasta ovat olleet erityisen hyödyllistä, kun valmistajat pyrkivät parantamaan hiilijalanjälkeään ja vähentämään päästöjä:

 • Toimin palkitun energiatehokkaan LVI-järjestelmän suunnittelijana ja koneistajana.
 • Suunnittelin elintarvikkeiden pakastusjärjestelmä, jonka tehontarve on 35 % pienempi kuin perinteisten järjestelmien.
 • Tein yhteistyötä teollisuuspuhaltimien valmistajan kanssa aurinkoenergialla toimivan version luomiseksi.

Innostukseni kestäviin suunnitteluratkaisuihin sopii hyvin tehtäväänne ja asiakaskuntanne tarpeisiin. Tehokkaalla ja harkitulla suunnittelulla voidaan vähentää ympäristökuormitusta, ja olen kiinnostunut kuulemaan lisää tulevaisuuden suunnitelmistanne, jos meillä on tilaisuus tavata haastattelussa.

Parhain terveisin

Lauri Pajari

Jäljennetty!

Seuraavaksi käymme läpi työhakemuksen eri osiot yksi kerrallaan.

Työhakemuksen otsikko

Työhakemuksen otsikko sisältää nimesi, ammattisi ja yhteystietosi. Halutessasi voit lisätä tähän kohtaan myös linkin LinkedIn-tiliisi ja/tai portfolioosi.

Näyttävä otsikko varmistaa, että kuka tahansa rekrytointiprosessiin osallistuva henkilö tunnistaa helposti, kenen työhakemuksesta on kyse ja miten sinut tavoittaa parhaiten. Tämä on erityisen tärkeää, jos useampi kuin yksi henkilö tarkastelee työhakemustasi rekrytointiprosessin eri vaiheissa.

Työhakemuksen tervehdys

Mekaniikkainsinöörin työhakemuksen tervehdys on melko suoraviivainen. ”Hyvä Etunimi Sukunimi” on asiallinen aloitus, jonka ammattimaisuus on varma valinta. ”Hei Etunimi Sukunimi” tai pelkkä ”Hei etunimi” ovat käyttökelpoisia, jos tiedät, että rennompi tervehdys sopii yrityksen kulttuuriin. Jos et ole varma, mitä sävyä sinun tulee käyttää, ole mieluummin liian virallinen kuin liian epävirallinen. Sama pätee vastaanottajan nimeen: käytä aina etunimeä ja sukunimeä, ellet satu tuntemaan henkilöä niin hyvin, että voit puhutella häntä etunimellä.

Työhakemuksen tervehdyksen tarkoitus on: Aloittaa kirje asiallisesti ja muodostaa samalla suora yhteys työnantajaan henkilökohtaisella tasolla.

Työhakemuksen johdanto

Työhakemuksen johdanto on osio, jossa kirjeesi käynnistyy täydellä teholla kiinnittäen lukijan huomion. Käytä dynaamista kieltä vakuuttaaksesi, että uratavoitteesi ja pätevyytesi vastaavat sitä, mitä rekrytointipäällikkö hakee ihanteelliselta mekaniikkainsinööriehdokkaalta.

Kerro lyhyesti työkokemuksestasi painottaen heti aluksi, miten työnantaja hyötyisi siitä, mitä annettavaa sinulla on yritykselle. Jos olet vasta aloittanut työelämässä, kerro vakuuttavasti taidoista ja tiedoista, jotka olet hankkinut koulutuksen kautta, ja ilmaise sitoutuvasi huippuosaamiseen. 

Työhakemuksen johdannon tarkoitus on: Kiinnittää lukijan huomio luomalla yhteys sen välille, mitä sinulla on mekaniikkainsinöörinä tarjottavanasi ja mitä juuri tämä työtehtävä ja työpaikka edellyttävät.

Seuraavassa on esimerkki mekaniikkainsinöörin työhakemuksen johdannosta.

Työhakemuksen tervehdyksen ja johdannon muunneltava esimerkki

Hyvä Hannu Kalaoja

Olen työskennellyt seitsemän vuotta LVI-järjestelmien sekä mekaanisten järjestelmien suunnittelun parissa tuotanto- ja teollisuussektoreilla. Mekaniikkainsinöörin urani on vienyt minut kymmeneen maahan ja olen ollut mukana yli 80 monikansallisessa teknisen alan hankkeessa. Minulla on runsaasti kokemusta CAD-suunnittelusta, jossa käytän uusimpia ohjelmistoversioita suunnitelmieni toteuttamiseen. Olen koulutukseltani konetekniikan insinööri, mutta olen suorittanut myös taide- ja muotoilualan opintoja. Jotta konsepti saadaan myytyä, sen on näytettävä hyvältä paperilla ja toimittava mekaanisesti moitteettomasti. Tiedän, että etsitte insinööriä johtamaan tarjousprosessia konsulttitoimistossanne, joten liitän mukaan portfolioni, jonka uskon olevan tämän työtehtävän kannalta kiinnostava.

Jäljennetty!

Työhakemuksen keskimmäinen osa (runko)

Mekaniikkainsinöörin työhakemuksen runko koostuu 2–4 kappaleesta, jotka havainnollistavat johdannossa esittämiäsi ajatuksia. 

Älä yritä mahduttaa koko ansioluettelosi sisältöä työhakemukseen, vaan poimi työkokemus-osion olennaisimmat kohdat ja muokkaa niitä tarvittaessa työhakemusta varten. Kerro aiemmille työnantajillesi koituneet kustannus-, tehokkuus- tai tuottavuushyödyistä nostaen esiin tulevan työnantajan kannalta kiinnostavia näkökohtia. Havainnollista mitattavissa olevia tuloksia kokemuksillasi, jotka kertovat saavutuksiasi. STAR-yhteenvetotekniikka voi olla hyödyllinen, kun haluat kertoa tietystä tilanteesta (Situation), tehtävästä (Task), ratkaisusta (Action) ja positiivisesta tuloksesta (Result), jotka kuvaavat vahvuuksiasi mekaniikkainsinöörinä.

Työhakemuksen rungon tarkoitus on: Osoittaa, että työnantaja hyötyisi sinun taidoistasi, koska olet kokenut ja ratkaisuhakuinen mekaniikkainsinööri.

Seuraavassa on esimerkki mekaniikkainsinöörin työhakemuksen rungosta.

Työhakemuksen rungon muunneltava esimerkki

Minulla on kokemusta projektinhallinnan eri aspekteista, ja olen tottunut koordinoimaan työtä ulkopuolisten urakoitsijoiden, arkkitehtien ja kollegoiden kanssa varmistaakseni, että kaikkiin ongelmiin löydetään ratkaisu. Olen suorittanut yli 40 hanketta Kalto-tuotantoryhmän kanssa ja paransin heidän valmistustuotantoaan 29 prosentilla sopimukseni kuluessa. Minulla on kokemusta LEAN- ja SCRUM-menetelmistä, ja ymmärrän oman roolini tuotantoympäristössä. Seuraavat lokemukseni LVI-tekniikasta ovat olleet erityisen hyödyllistä, kun valmistajat pyrkivät parantamaan hiilijalanjälkeään ja vähentämään päästöjä:

 • Toimin palkitun energiatehokkaan LVI-järjestelmän suunnittelijana ja koneistajana.
 • Suunnittelin elintarvikkeiden pakastusjärjestelmä, jonka tehontarve on 35 % pienempi kuin perinteisten järjestelmien.
 • Tein yhteistyötä teollisuuspuhaltimien valmistajan kanssa aurinkoenergialla toimivan version luomiseksi.
Jäljennetty!

Työhakemuksen loppulause ja allekirjoitus

Työhakemus on hyvä päättää myönteiseen sävyyn, ja lopuksi kannattaa korostaa vahvinta ominaisuuttasi työnhakijana sekä kiittää lukijaa kiinnostuksesta. Viimeiseksi on hyvä lisätä lause, joka aktivoi lukijan toimimaan. 

Mainitse kiinnostava aihe, josta keskustelisit mielelläsi haastattelussa, tai ilmoita, että haluaisit soittaa haastattelusta sopimiseksi noin viikon kuluttua.

Ilmoita joka tapauksessa, että odotat vastausta.

Voit päättää kirjeen kohteliaasti lopputervehdykseen ”Ystävällisin terveisin” tai ”Parhain terveisin”. 

Työhakemuksen loppulauseen tarkoitus on: Päättää kirje vakuuttavasti yhteydenottopyynnöllä, jolloin lukija ei todennäköisesti hylkää hakemustasi tässä vaiheessa.

Työhakemuksen loppukappaleen muunneltava esimerkki

Innostukseni kestäviin suunnitteluratkaisuihin sopii hyvin tehtäväänne ja asiakaskuntanne tarpeisiin. Tehokkaalla ja harkitulla suunnittelulla voidaan vähentää ympäristökuormitusta, ja olen kiinnostunut kuulemaan lisää tulevaisuuden suunnitelmistanne, jos meillä on tilaisuus tavata haastattelussa.

Parhain terveisin

Lauri Pajari

Jäljennetty!
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Erotu joukosta ja löydä työtä nopeammin. Hyödynnä asiantuntijoiden suunnittelemia, ammattimaisia työhakemuspohjiamme, joiden avulla saat juuri sinulle sopivan työn.
Kirjoita työhakemus
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Erotu joukosta ja löydä työtä nopeammin. Hyödynnä asiantuntijoiden suunnittelemia, ammattimaisia työhakemuspohjiamme, joiden avulla saat juuri sinulle sopivan työn.
Kirjoita työhakemus

Ilmaisia ammattilaisten suunnittelemia pohjia

Cvapp.fi-sivustolla on luotu yli 10 miljoonaa ansioluetteloa ja työhakemusta, mikä tekee meistä alan johtavan sivuston, joka auttaa sinua saamaan paikan työhaastatteluun.
4 / 5
luokitus perustuu 469 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm cover_letter template
Stockholm
1 200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York cover_letter template
New York
380 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna cover_letter template
Vienna
100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney cover_letter template
Sydney
130 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon cover_letter template
London
220 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin cover_letter template
Dublin
200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova cover_letter template
Moskova
54 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
130 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid cover_letter template
Madrid
130 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago cover_letter template
Santiago
120 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore cover_letter template
Singapore
45 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo cover_letter template
Oslo
48 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town cover_letter template
Cape Town
6 600 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis cover_letter template
Paris
30 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini cover_letter template
Berliini
82 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva cover_letter template
Geneva
2 700 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver cover_letter template
Vancouver
39 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo cover_letter template
Tokyo
54 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano cover_letter template
Milano
45 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon cover_letter template
Lisbon
24 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona cover_letter template
Barcelona
26 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
19 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago cover_letter template
Chicago
17 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio cover_letter template
Rio
25 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome cover_letter template
Rome
4 600 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston cover_letter template
Boston
14 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto cover_letter template
Toronto
85 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet