1. Esimerkkejä
  2. Psykologin
kirjoittanut Paul DruryPaul Drury

Työnimikkeen Psykologin työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Psykologin työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Psykologin vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
4.7
Keskimääräinen arvosana
37 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen Psykologin työhakemusesimerkki
Muokkaa tätä työhakemusta

Psykologin työhakemuksen muotoilu

Psykologit ovat taitavia auttamaan muita työstämään tarinoitaan, mutta kun on kyse omasta uratarinasta, sen jäsentäminen voi tuntua vaikealta. Aivan kuten terapiaistunnoissa, hyvä rakenne takaa tyydyttävän lopputuloksen. Osoita tulevalle esimiehellesi, että osaat jäsentää tarinasi kiinnostavasti ja tarkoituksenmukaisesti – sinun ei tarvitse poiketa kauas tavanomaisesta työhakemuksen muodosta:

  • otsikko
  • tervehdys
  • johdanto
  • keskimmäiset kappaleet (runko)
  • loppulause (joka sisältää lukijalle kehotuksen toimintaan).

Työhakemuksen otsikko

Psykologin työhakemuksen otsikon pitäisi olla kuin toimiston tai terapiatilan – edustava, mutta ei liian huomiota herättävä. Sen tulisi sisältää hakemuksen olennaiset tiedot – koko nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero – herättämättä kuitenkaan turhaa huomiota räikeillä väreillä tai silmäänpistävällä muotoilulla. 

Monet psykologit haluavat antaa myös tietoja sosiaalisesta mediastaan – tiedon jakaminen verkossa on yhä suositumpaa, ja se on hyvä tapa esitellä ammatillista brändiäsi.

Työhakemuksen tervehdys

Psykologin työhakemuksen tervehdykseksi sopii asiallisen ystävällinen ”Hyvä Etunimi Sukunimi”. Varmista, että kirjoitat vastaanottajan nimen oikein. Psykologin työssä on tärkeää kiinnittää huomiota yksityiskohtiin ja voit tehdä hyvän vaikutuksen tarkistamalla mahdollisesti epäselvät tiedot lyhyesti puhelimitse.

Persoonaton tervehdys ilman vastaanottajan nimeä ei anna sinusta hyvää kuvaa. Selvittämällä vastaanottajan nimen osoitat, että sinulle ei ole samantekevää, kuka kirjeen lukee. 

Työhakemuksen johdanto

Johdannossa on hyvä keskittyä niihin työtehtäviin, joita sinun odotetaan suorittavan hakemassasi tehtävässä. Millaisten asiakkaiden kanssa tulet työskentelemään? Kerro aiemmista kokemuksistasi ja anna myös taustatietoja ja tietoja tehtävissä saavuttamistasi tuloksista. Mitä työnkuvauksen vaatimuksia muiden työnhakijoiden on vaikea täyttää? Mikä erottaa sinut joukosta?

Jos hakemuksesi pari ensimmäistä riviä ovat mitäänsanomattomia, menetät rekrytoijan huomion hetkessä. He eivät päästä sinua tutkimaan potilaidensa päitä, jos et pysty osoittamaan, että omassa päässäsi on kiinnostavia ja järkeviä ajatuksia. Kerro työhakemuksesi johdannossa, miten sinä olet auttanut potilaitasi.

Tämä muunneltava psykologin työhakemus tarjoaa yhden ratkaisun:

Työhakemuksen johdannon muunneltava esimerkki

Valmistuttuani lastenpsykologian maisteriksi aloitin heti erikoispsykologikoulutuksen erikoisalanani lapset ja nuoret. Tavoitteenani on voida edistää kouluyhteisön hyvinvointia pääkaupunkiseudulla. Opettamalla lasta olemaan tietoinen ajatuksistaan ja tunteistaan valmistamme häntä tasapainoiseen ja tiedostavaan elämään. Viimeisten neljän vuoden aikana olen toiminut koulupiirin kliinisten psykologien tiimissä, jonka jäsenet työskentelevät erityisen tuen tarpeessa ja epäedullisessa asemassa olevien oppilaiden kanssa, enimmäkseen kahdenkeskisesti. Olen ollut mukana luomassa puitteita mielenterveyden ongelmien ja riippuvuusongelmien käsittelemiseksi kouluissa. Loppuvuoden kyselytutkimuksen mukaan 84 prosenttia lapsista koki, että heidän välitön asenteensa ja tulevaisuudennäkymänsä olivat parantuneet merkittävästi.

Jäljennetty!

Työhakemuksen keskimmäinen osa (runko)

Työpaikkailmoitusta lukiessasi mieleesi nousi mahdollisesti aiempia potilastapauksia. Sinulla on luonnollisesti vaitiolovelvollisuus, mutta kertomalla kokemuksestasi jotain paljastamatta potilaiden henkilöllisyyttä voit osoittaa, että sinulla on kokemusta vastaavista tilanteista. Työhakemuksen rungossa eli keskimmäisessä osassa sinulla on mahdollisuus kertoa tarkemmin työkokemuksestasi. Psykologiassa ei tarvitse joka kerta keksiä pyörää uudelleen, vaan on nimenomaan tärkeää osata hyödyntää omia ja muiden kokemuksia.

Psykologin työhakemuksen keskimmäisen osan tulisi myös kertoa hieman persoonallisuudestasi. Jokaisella psykologilla on oma tapansa suhtautua potilaisiin ja siksi on tärkeää, että kerrot jotakin omasta persoonallisuudestasi psykologina. 

Miten aiot kehittää hoito-ohjelmia, tehdä kokeita, valvoa hoitoja ja asettaa tavoitteita potilaillesi? Psykologin työ on uskomattoman monipuolista, joten valitse tehtävästä vain ne osa-alueet, jotka koet erityisen haastaviksi. Tutustu työhakemusmalliimme:

Yleensä psykologit kuuntelevat asiakkaidensa tarinoita, mutta työhakemuksessa heidän on tärkeää kertoa lyhyesti oma tarinansa. Apuna voit käyttää esimerkiksi STAR-menetelmää. Kerro haastavasta tilanteesta (Situation) ja tehtävästä (Task), joista olet joutunut urallasi selviytymään, ja kerro myös ratkaisusta (Action), johon päädyit, ja positiivisesta tuloksesta (Result), jonka saavutit. Älä lavertele liikaa – haastattelussa saat tilaisuuden kertoa aiheesta tarkemmin.

Työhakemuksen rungon muunneltava esimerkki

Olen psykologiliiton aktiivinen jäsen, sillä haluan osaltani olla varmistamassa, että opiskeluhuollon psykologi on lasten ja nuorten käytettävissä kouluissa.  Saan lasten vanhemmilta paljon positiivista palautetta koskien käytännöllistä ja joustavaa lähestymistapaani. Kliinisen osaamisen mittaamiseksi olen kehittänyt kirjanpito- ja mittausjärjestelmän, joka toimi työmme validointina.  Lapset luottivat työtapaamme, koska pystyimme osoittamaan, että se oli parantanut muiden lasten hyvinvointia. Kirjanpitomme oli digitaalista ja yhteydenpidossa riskialttiiden oppilaiden kanssa käytimme hyväksi uusinta mobiiliteknologiaa. Näin he tunsivat, että joku oli heidän tukenaan.

Jäljennetty!

Psykologin työhakemuksen loppulause ja allekirjoitus

Jokainen psykologi tietää, miten tärkeää on toistaa tärkeä viesti aina keskustelun lopussa. Sama pätee työhakemukseen. Kerro lopuksi vielä yksi vaikuttava tarina ja lopeta sitten kannustamalla lukijaa toimintaan eli ilmoittamalla selkeästi, että olet kiinnostunut saamaan lisää tietoa tehtävästä. Ilmaisemalla selkeästi, että odotat innostuneena mahdollista haastattelua, osoitat energisyyttä, jota jokainen psykologi tarvitsee henkisesti vaativassa työssä.

Seuraavassa on esimerkki psykologin työhakemuksen loppulauseesta:

Työhakemuksen loppukappaleen muunneltava esimerkki

Ymmärrän, että koulupiirinne on merkittävän haasteen edessä, ja uskon voisin asiantuntemuksellani edistää heikossa asemassa olevien oppilaidenne tilannetta. Lähetän liitteenä 17 henkilökohtaista suositusta, ja tulen mielelläni kertomaan lisää siitä, miten voisin olla hyödyksi teidän organisaatiossanne.

Ystävällisin terveisin 

Marja Helin

Jäljennetty!
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Erotu joukosta ja löydä työtä nopeammin. Hyödynnä asiantuntijoiden suunnittelemia, ammattimaisia työhakemuspohjiamme, joiden avulla saat juuri sinulle sopivan työn.
Kirjoita työhakemus

Ilmaisia ammattilaisten suunnittelemia pohjia

Cvapp.fi-sivustolla on luotu yli 10 miljoonaa ansioluetteloa ja työhakemusta, mikä tekee meistä alan johtavan sivuston, joka auttaa sinua saamaan paikan työhaastatteluun.
4 / 5
luokitus perustuu 481 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm cover_letter template
Stockholm
1 400 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York cover_letter template
New York
450 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna cover_letter template
Vienna
120 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney cover_letter template
Sydney
160 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon cover_letter template
London
290 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin cover_letter template
Dublin
250 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova cover_letter template
Moskova
63 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
160 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid cover_letter template
Madrid
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago cover_letter template
Santiago
140 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore cover_letter template
Singapore
53 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo cover_letter template
Oslo
57 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town cover_letter template
Cape Town
7 900 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis cover_letter template
Paris
36 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini cover_letter template
Berliini
94 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva cover_letter template
Geneva
3 400 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver cover_letter template
Vancouver
46 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo cover_letter template
Tokyo
62 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano cover_letter template
Milano
51 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon cover_letter template
Lisbon
30 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona cover_letter template
Barcelona
29 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
23 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago cover_letter template
Chicago
20 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio cover_letter template
Rio
29 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome cover_letter template
Rome
5 700 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston cover_letter template
Boston
18 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto cover_letter template
Toronto
110 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet