1. Esimerkkejä
  2. Lääkäri
kirjoittanut Karl KahlerKarl Kahler

Työnimikkeen Lääkäri työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Lääkäri työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Lääkäri vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
4.8
Keskimääräinen arvosana
65 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen Lääkäri työhakemusesimerkki
Muokkaa tätä työhakemusta

Lääkärin työhakemuksen muotoilu

Lääkärin työhakemuksen muotoilussa on kiinnitettävä huomiota tekstin rakenteeseen ja asetteluun sekä asiakirjan ulkoasuun. Tarkastellaan aluksi luurankoa eli tekstin rakennetta. 

Työhakemuksen tärkeimmät kohdat ovat:

  • otsikko, joka sisältää työnhakijan yhteystiedot
  • tervehdys
  • johdanto
  • runko
  • loppulause
  • lopputervehdys ja allekirjoitus.

Työhakemuksen otsikko

Työhakemuksen otsikko (vastaa kirjelomaketta, joka oli aiemmin hyvin yleinen lääkäreiden vastaanotoilla) on sivun yläosassa oleva näyttävästi muotoiltu osio, joka sisältää nimesi, ammattisi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi sekä mahdollisesti valokuvasi ja linkin LinkedIn-profiiliisi tai jollekin muulle verkkosivustolle, joka esittelee ammatillisia ansioitasi. 

Kuvittele mikä vahinko olisi, jos kirjoittaisit täydellisen työhakemuksen, mutta unohtaisit mainita, miten sinut tavoittaa. Siksi tarvitset otsikon. 

Lisäksi otsikko on tärkeä muotoiluelementti, jonka avulla voit saada kirjeesi erottumaan edukseen muista kirjeistä. Valitse otsikkoon työhakemuksesi tyyliin sopiva kirjaintyyppi ja käytä sopivasti tyhjää tilaa sekä kenties ripaus väriä kiinnittämään huomiota. Hyödynnä otsikon tarjoamia mahdollisuuksia, sillä sen jälkeen tuleva teksti on yhtenäistä mustaa tekstiä.

Tutustu ammattimaisesti suunniteltuihin työhakemusmalleihimme, joita voit muokata omiin tarpeisiisi. Kukaan ei ole hyvä kaikessa, mutta jokainen on hyvä jossain. Emme odota lääkäreiden osaavan suunnitella työhakemusten otsikoita, ja toivomme, etteivät lääkärit odota meidän osaavan poistaa nielurisoja.

Työhakemuksen sisältämä tervehdys

Työhakemus aloitetaan yleensä tervehdyksellä, joka on muotoa ”Hyvä Etunimi Sukunimi”.

Tervehdyksen eli puhuttelun jälkeen ei ole tapana merkitä pilkkua. ”Hyvä Heikki Kantola” on hyvä aloitus olettaen, että olet kirjoittanut vastaanottajan nimen oikein. Jos tunnet vastaanottajan henkilökohtaisesti, voit aloittaa kirjeen myös käyttäen tervehdystä ”Hei Heikki”. Työhakemuksiin pätee kuitenkin sama kuin lääketieteeseen: Hyväksi havaitusta, vakiintuneesta menettelytavasta poikkeamiseen sisältyy riskejä. 

Työhakemuksen johdanto

Työhakemuksen johdannon tulisi olla vakuuttava ja kiinnostava ensimmäinen kappale, jonka lukemista vastaanottajan on lähes mahdotonta lopettaa. Ei mitään paineita!

Kun kirjoitat työhakemuksen johdantoa, pidä mielessäsi seuraavat seikat: Kerro selkeästi, mitä työpaikkaa haet, ja esitä vakuuttavasti, että olet ihanteellinen ehdokas tähän paikkaan. Sinun ei tarvitse vielä kertoa kaikkia faktoja, mutta anna ymmärtää, että sinulla on paljon tarjottavaa.

Voit käyttää apuna seuraavaa esimerkkiä lääkärin työhakemusmallistamme:

Johdannon muunneltava esimerkki

Olen työskennellyt kolmekymmentä vuotta terveyskeskuslääkärinä kahdessa terveyskeskuksessa Lapin maakunnassa ja hoitanut siellä useita potilassukupolvia. Tunnen potilaani ja heidän perheensä hyvin ja monissa tapauksissa minusta on tullut heille lähes ylimääräinen "perheenjäsen". Työpaikkailmoituksessa korostetaan paikkakuntanne pientä kokoa sekä sitä, että pienellä paikkakunnalla lääkäriltä vaaditaan erityisen luottamuksellista suhtautumista potilaisiin.

Jäljennetty!

Työhakemuksen keskimmäinen osa (runko)

Työhakemuksen rungossa eli keskimmäisessä osassa sinun on vakuutettava työhönottaja siitä, että hän tarvitsee juuri sinut tiimiinsä. 

Jos myyntivalttisi on vuosien kokemus lääketieteen alalla, painota tätä asiaa. Jos olet nuori ja juuri valmistunut erinomaisin arvosanoin, painota opintosuorituksiasi. Kukaan ei tunne sinua paremmin kuin sinä itse, joten keksi paras tapa korostaa omaa pätevyyttäsi tähän työpaikkaan.

Kerro kokemuksestasi tarkasti ja havainnollista kokemuksiasi mahdollisuuksien mukaan numerotiedoin. Yritä sisällyttää työhakemuksen keskimmäiseen osaan ainakin yksi anekdootti eli lyhyt tarina, jossa kerrot, miten onnistuit ratkaisemaan työhön liittyvän ongelman kaikkia tyydyttävällä tavalla.

On aina hyvä mainita sen organisaation nimi, josta haet työpaikkaa, ja selittää erityisesti, miten sinun työpanoksesi voisi tehdä organisaatiosta tehokkaamman ja menestyksekkäämmän.

Seuraavassa on lääkärin työhakemuksen rungon muunneltava esimerkki:

Työhakemuksen rungon muunneltava esimerkki

Koska olen hoitanut näin pitkään keskimäärin 20 potilasta päivässä, urallani on ehtinyt tulla eteen hyvinkin harvinaisia lääketieteellisiä tilanteita

ja joissakin tilanteissa olen joutunut tukeutumaan innovatiivisiin hoitovaihtoehtoihin. Tiedän, että sydänsairaudet, liikalihavuus
ja aivohalvaukset ovat erityisen yleisiä sairaanhoitopiirissänne. Viimeisimmässä sairaanhoitopiirissäni onnistuimme tiedotuksen ja ennakoivien hoitosuunnitelmien avulla vähentämään sydänsairauksia 45 prosentilla ja liikalihavuutta 20 prosentilla. Potilaiden on ymmärrettävä, mitä he tekevät keholleen.

Olen aina pitänyt tiiviisti yhteyttä sairaanhoitopiirieni sosiaalipuolen ja muiden tukipalvelujen tarjoajiin. Koen, että voidakseni lääkärinä palvella potilaitani mahdollisimman hyvin, minun on osattava tarvittaessa ohjata heitä erilaisten tukipalvelujen piiriin.

Aiempien potilaideni ikäprofiili kuvastaa potilaskuntanne ikäjakaumaa: potilaista normaalia suurempi osuus on iäkkäitä. Minulla on runsaasti kokemusta geriatristen potilaiden hoidosta sekä palliatiivisesta hoidosta.

Jäljennetty!

Lääkärin työhakemuksen loppulause ja allekirjoitus

Päätä työhakemus positiiviseen sävyyn ja sisällytä loppuun jonkinlainen "kehotus toimia". Voit kertoa, että odotat innokkaasti vastausta, tai voit mainita, että tulisit mielelläsi haastatteluun, joko henkilökohtaisesti tai etänä. Istuta vastaanottajan mieleen ajatus siitä, että hänen pitäisi vastata sinulle eikä vain "jättää asia hautumaan”.

Lopputervehdykseksi sopii yksinkertaisen tyylikäs ”Ystävällisin terveisin” tai esimerkiksi ”Kiitos ajastanne”. Jätä lopputervehdyksen alle tyhjää tilaa ja kirjoita sen jälkeen oma nimesi. 

Loppusanojen muunneltava esimerkki

Liitän mukaan sellaisten kollegoiden ja potilaiden yhteystiedot, jotka voivat suositella minua lääkärinä. Minulla on paljon kokemusta enkä pelkää haasteita. Toivon, että tapaamme haastattelun merkeissä.

Ystävällisin terveisin,

Alisa Valtonen

Jäljennetty!
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Erotu joukosta ja löydä työtä nopeammin. Hyödynnä asiantuntijoiden suunnittelemia, ammattimaisia työhakemuspohjiamme, joiden avulla saat juuri sinulle sopivan työn.
Kirjoita työhakemus

Ilmaisia ammattilaisten suunnittelemia pohjia

Cvapp.fi-sivustolla on luotu yli 10 miljoonaa ansioluetteloa ja työhakemusta, mikä tekee meistä alan johtavan sivuston, joka auttaa sinua saamaan paikan työhaastatteluun.
4 / 5
luokitus perustuu 480 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm cover_letter template
Stockholm
1 300 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York cover_letter template
New York
420 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna cover_letter template
Vienna
110 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney cover_letter template
Sydney
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon cover_letter template
London
260 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin cover_letter template
Dublin
230 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova cover_letter template
Moskova
60 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid cover_letter template
Madrid
140 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago cover_letter template
Santiago
130 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore cover_letter template
Singapore
50 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo cover_letter template
Oslo
54 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town cover_letter template
Cape Town
7 500 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis cover_letter template
Paris
34 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini cover_letter template
Berliini
90 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva cover_letter template
Geneva
3 200 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver cover_letter template
Vancouver
44 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo cover_letter template
Tokyo
59 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano cover_letter template
Milano
49 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon cover_letter template
Lisbon
28 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona cover_letter template
Barcelona
28 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
21 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago cover_letter template
Chicago
19 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio cover_letter template
Rio
28 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome cover_letter template
Rome
5 300 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston cover_letter template
Boston
17 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto cover_letter template
Toronto
100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet