1. Esimerkkejä
 2. Palomiehen
kirjoittanut Susan ShorSusan Shor

Työnimikkeen Palomiehen työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Palomiehen työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Palomiehen vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
4.5
Keskimääräinen arvosana
30 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen Palomiehen työhakemusesimerkki
Muokkaa tätä työhakemusta

Palomiehen työhakemuskirjeen tarkoituksena on saada työhönottajan kiinnostus syttymään! Valmistaudu kertomaan, mikä tekee sinusta loistavan palomiehen, ja miksi työhönottajan pitäisi valita avoinna olevaan tehtävään juuri sinut. Tämä kirjoitusopas sisältää työhakemuksen kirjoittamiseen liittyviä ohjeita, jotka auttavat sinua ottamaan seuraavan askelen uratikkailla. Muista, että olet jo todistanut olevasi rohkea, luotettava ja omistautunut. Anna persoonallisuutesi loistaa ja tuo esiin halusi auttaa muita.

Palomiehen työhakemusesimerkin koko teksti 

Hyvä Leena Laurila

Olen kuullut, että etsitte tiimiinne luotettavaa hurjapäätä ja päättäjää. Saanko esittäytyä: olen rohkea sankari, jonka intohimo on sammuttaa tulipaloja ja pelastaa päiviä! Minulla on runsaasti pelastusalan työkokemusta ja tunnen sydämen paloa tehtävään. Haen avointa palomiehen tehtävää pelastuslaitoksellanne.

Olen osallistunut yli 2000 hälytystilanteeseen, joihin kuuluu muun muassa tulipaloja, liikenneonnettomuuksia ja kemikaalivuotoja. Nämä tilanteet ovat opettaneet minulle paitsi rohkeutta myös nopeutta päätöksenteossa ja kykyä toimia tehokkaasti paineen alla.

Palomiehen työ on minulle kutsumus, ja olen kasvanut ympäristössä, jossa palo- ja pelastustoiminta oli arkea. Isäni oli myös palomies, mikä on syventänyt kiinnostustani tätä ammattia kohtaan ja opettanut minulle paljon jo ennen kuin aloitin omat pelastusalan opintoni.

Vapaa-ajallani harrastan triatlonia, joka vaatii minulta huippukuntoa ja valmiutta haastaa itseni fyysisesti ja henkisesti. Olen kilpailunhaluinen luonne ja nautin kilpailemisesta, mutta ennen kaikkea olen oppinut, että kova työ ja sinnikkyys ovat avain menestykseen niin urheilussa kuin elämässä yleisestikin.

Olen vakuuttunut siitä, että vahva fyysinen kuntoni ja sitoutumiseni työhön ovat arvokkaita ominaisuuksia palomiehenä. Haluaisin olla osa organisaatiotanne, joka panostaa turvallisuuteen ja palveluun yhteisössänne.

Toivon, että saan tilaisuuden keskustella kanssanne mahdollisuudesta liittyä tiimiinne ja tuoda mukanani intohimon, kokemuksen ja sitoumuksen, joita tarvitaan palomiehen tehtävän menestyksekkääseen hoitamiseen.

Ystävällisin terveisin

James Leppänen

Jäljennetty!

Palomiehen työhakemuksen osat 

Työhakemuksen kirjoittamiseen voi soveltaa samoja periaatteita kuin tulipalon sammutukseen, nimittäin molemmissa tilanteissa on tärkeää toimia rauhallisesta, ajatella johdonmukaisesti ja priorisoida tehtävät. Työhakemuskirjeen tulisi sisältää seuraavat osat:

 1. Otsikko. Kirjoita otsikkoon omat yhteystietosi sekä päivämäärä.
 2. Tervehdys. Tämä on tilaisuutesi luoda henkilökohtainen yhteys kirjeen vastaanottajaan. Tervehdi rekrytoijaa nimeltä, sillä se osoittaa, että olet tehnyt kotiläksysi.
 3. Johdanto. Kirjeen johdantoa voi verrata palohälytykseen – sen tarkoituksena on herättää työhönottajan huomio ja saada hänet valpastumaan ennen kuin sinä astut näyttämölle palohaalarissasi.
 4. Runko. Tämä on tarinasi ydin, jossa voit esitellä työkokemustasi ja sopivuuttasi tehtävään. Pyri osoittamaan, että sinä pystyt täyttämään työantajan odotukset ja tarpeet.
 5. Loppukappale. Tiivistä kirjeen loppuun viesti pätevyydestäsi tehtävään ja osoita selkeästi olevasi innostunut tehtävästä. Kerro, että toivot saavasi kutsun haastatteluun.
 6. Allekirjoitus. Päätä kirje kohteliaaseen ja ammattimaiseen lopputervehdykseen, joka sisältää allekirjoituksen.

Muista, että työhakemuskirjeesi jokainen kappale on olennainen osa yhtenäistä kertomusta urastasi ja kehityksestäsi palomiehenä. 

Kirjoita tiivis, yhden sivun mittainen kirje, jossa luettelet taitosi ja nivot ne yhteen vakuuttavaksi tarinaksi, joka antaa työhönottajalle kattavan kuvan sinusta luotettavana kumppanina, joka ei pelkää tarttua haasteisiin ja joka tuo mukanaan positiivisen asenteen sekä halun oppia jatkuvasti uutta. Pyri luomaan yhteys, joka ulottuu pelkkää pätevyyttä ja teknistä osaamista pidemmälle ja saa työhönottajan kuvittelemaan sinut tiimin jäsenenä.

Asiantuntijan vinkki

Kaipaatko lisää inspiraatiota? Ehkä löydät ideoita esimerkiksi seuraavien ammattien työhakemusesimerkeistä:

Palomiehen työhakemuksen johdanto 

Johdantokappale on palomiehen työhakemuskirjeen vaikuttava aloitus, jonka tarkoitus on saada lukija kiinnostumaan ja jatkamaan lukemista. Esittele itsesi napakasti ja anna persoonallisuutesi loistaa! Muista, että ensivaikutelma on tärkeä, sillä se määrittää sinun ja työhönottajan välille kehittyvän suhteen suunnan. Iske suoraan asiaan ja kerro, miksi sinä olet täydellinen palomies avoinna olevaan tehtävään. 

Toimi näin

Hyvä Pauli Aalto

Olen kuullut, että etsitte tiimiinne luotettavaa  hurjapäätä ja päättäjää. Saanko esittäytyä: olen rohkea sankari, jonka intohimo on sammuttaa tulipaloja ja pelastaa päiviä! Minulla on runsaasti pelastusalan työkokemusta ja tunnen sydämen paloa tehtävään. 

Älä toimi näin

Hei! 

Nimeni on Aleksi ja haluaisin täten ilmaista kiinnostukseni avoinna olevaan palomiehen virkaan. Olen kiinnostunut tästä tehtävästä ja uskon, että minulla on tarvittavat taidot ja kokemus täyttääkseni tehtävänne vaatimukset.

Työhakemuskirjeen johdannon muunneltava esimerkki

Hyvä Leena Laurila

Olen kuullut, että etsitte tiimiinne luotettavaa hurjapäätä ja päättäjää. Saanko esittäytyä: olen rohkea sankari, jonka intohimo on sammuttaa tulipaloja ja pelastaa päiviä! Minulla on runsaasti pelastusalan työkokemusta ja tunnen sydämen paloa tehtävään. Haen avointa palomiehen tehtävää pelastuslaitoksellanne.

Jäljennetty!

Palomiehen työhakemuksen runko 

Työhakemuskirjeen runko-osassa pääset kertomaan taidoistasi, työkokemuksestasi ja vahvuuksistasi palomiehenä. Tämän osan tarkoitus on antaa työhönottajalle kattava kuva sinusta palomiehenä. Tuo esiin koulutus, työkokemus ja erityistaidot, jotka tekevät sinusta sopivan ja arvokkaan lisän tiimiin. Pyri vakuuttamaan työhönottaja siitä, että olet pätevä ja motivoitunut tehtävään.

Rungon ensimmäinen kappale – soveltuvuutesi tehtävään 

Palomiehen työhakemuskirjeen runko-osa tarjoaa tilaisuuden esitellä ammatillinen taustasi ja vakuuttaa työhönottaja pätevyydestäsi tehtävään. Voit jäsennellä runko-osan seuraavasti:

 1. Korosta koulutustasi. ​​Aloita kertomalla, miten pelastajatutkinto on kehittänyt sinulle palomiehenä tärkeitä taitoja.
 2. Painota julkiseen palveluun liittyviä taitojasi. Havainnollista kokemustasi kertomalla anekdootteja, jotka korostavat nopeaa päätöksentekokykyäsi, joustavuuttasi ja viestintätaitojasi.
 3. Tekniset taidot ja varusteiden hallinta. Näytä osaavasi käyttää pelastusalan uusimpia tekniikoita ja varusteita. Työnantajat arvostavat palomiehiä, jotka ylläpitävät teknistä osaamistaan jatkuvilla harjoituksilla ja osallistumalla erilaisiin ammattitaitoa kehittäviin ohjelmiin ja tapahtumiin.
 4. Joustavuus ja monisuorittaminen. Kerro tilanteista, joissa hoidit ja koordinoit useita tehtäviä hektisen pelastusoperaation aikana rauhallisesti ja järjestelmällisesti.
 5. Kansalaisten turvallisuusopastus, valistus ja neuvonta. Oletko antanut paloturvallisuusneuvontaa tai ensiapu- ja hätätilannevalistusta? Oletko järjestänyt turvallisuusnäytöksiä kouluissa tai esimerkiksi messuilla? Kerro näistä kokemuksista ja sekä niiden merkityksestä sinulle palomiehenä.
 6. Johtotehtävät. Mainitse kokemuksesi pelastustoimien johtamisessa ja hallinnassa. Niihin voi liittyä muun muassa henkilöstön ohjaamista, ohjeiden antamista ja tehtävien delegointia.
 7. Osallistuminen alan kehitykseen ja tutkimukseen. Kerro, miten olet seurannut pelastusalan uusimpia innovaatioita ja osallistunut koulutuksiin ja seminaareihin, joissa käsitellään alan kehitystä ja parhaita käytäntöjä. Osoita, että olet aktiivinen ja motivoitunut pysymään ajan tasalla ja edistämään alan kehitystä.
Tilastotietoja

Pelastusalan ammattiliitto SPALin mukaan palomiehen tehtäväkohtaisen palkan vaihtelu on suurta eri alueiden välillä. Korkein tehtäväkohtainen palkka on Etelä-Pohjanmaalla (2 3474 euroa) ja pienin Keski-Suomessa (1 990 euroa). Tehtäväkohtaisen palkan lisäksi vuorotyöstä maksetaan työaikakorvauksia, joiden osuus varsinaisesta palkasta on noin 40–45 prosenttia. 

Syvenevä pula ammattitaitoisesta työvoimasta voi vaikuttaa tulevaisuuden palkkakehitykseen. 

Rungon muut kappaleen – räätälöinti organisaation tarpeisiin 

Suuri osa palomiehen työstä on muuta kuin tulipalojen sammuttamista. Tulet työskentelemään ja asumaan tiimin kanssa pitkillä työvuoroilla. Yleisin pelastuslaitoksissa käytetty operatiivisen pelastushenkilöstön työaika on 24 tunnin työvuoro. Työvuoron jälkeen palomiehillä on pääsääntöisesti yksi lepopäivä ja kaksi vapaapäivää. 

Miksi mainitsemme tämän? Koska sinun täytyy tehdä enemmän kuin vain kertoa rekrytoijalle, miksi olet paras henkilö tehtävään. Sinun täytyy todistaa, että tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa ahtaissa tiloissa. On siis tärkeää, että kerrot myös jotakin luonteestasi.

Korosta tiimityöskentelytaitojasi. Mainitse aiempia kokemuksia tiimityöskentelystä. Voit kertoa esimerkiksi anekdootin onnistuneesta yhteistyöstä pelastustehtävissä tai ensiaputilanteessa. Kerro myös tilanteista, joissa olet joutunut sopeutumaan muuttuviin olosuhteisiin ja työskentelemään erilaisten persoonallisuuksien kanssa. 

Osoita ennen kaikkea, että olet sitoutunut palomiehen ammattiin ja valmis tekemään työtä tiimin hyväksi. Voit kertoa esimerkkejä omasta kehittymisestäsi ja jatkuvasta halustasi oppia uutta palomiehen työssä.

Työhakemuskirjeen rungon muunneltava esimerkki

Olen osallistunut yli 2000 hälytystilanteeseen, joihin kuuluu muun muassa tulipaloja, liikenneonnettomuuksia ja kemikaalivuotoja. Nämä tilanteet ovat opettaneet minulle paitsi rohkeutta myös nopeutta päätöksenteossa ja kykyä toimia tehokkaasti paineen alla.

Palomiehen työ on minulle kutsumus, ja olen kasvanut ympäristössä, jossa palo- ja pelastustoiminta oli arkea. Isäni oli myös palomies, mikä on syventänyt kiinnostustani tätä ammattia kohtaan ja opettanut minulle paljon jo ennen kuin aloitin omat pelastusalan opintoni.

Vapaa-ajallani harrastan triatlonia, joka vaatii minulta huippukuntoa ja valmiutta haastaa itseni fyysisesti ja henkisesti. Olen kilpailunhaluinen luonne ja nautin kilpailemisesta, mutta ennen kaikkea olen oppinut, että kova työ ja sinnikkyys ovat avain menestykseen niin urheilussa kuin elämässä yleisestikin.

Olen vakuuttunut siitä, että vahva fyysinen kuntoni ja sitoutumiseni työhön ovat arvokkaita ominaisuuksia palomiehenä. Haluaisin olla osa organisaatiotanne, joka panostaa turvallisuuteen ja palveluun yhteisössänne.

Jäljennetty!

Kehotus toimintaan ja loppusanat 

Olet kertonut, miksi olet paras palomies tehtävään, ja nyt on aika päättää kirje. Tavoitteenasi on tietenkin saada kutsu haastatteluun, ja voit varmistaa tämän kertomalla sen rekrytoijalle. Anna hänen ymmärtää, kuinka innokkaasti odotat mahdollisuutta päästä osaksi tiimiä ja käyttää taitojasi tehtävässä. Kerro, että olet valmis vastaamaan lisäkysymyksiin ja odotat innolla yhteydenottoa. Päätä kirje ystävälliseen ja kohteliaaseen lopputervehdykseen, kuten ”Ystävällisin terveisin” tai ”Parhain terveisin” ja kirjoita sen alle koko nimesi.

Työhakemuskirjeen loppukappaleen ja -tervehdyksen muunneltava esimerkki

Toivon, että saan tilaisuuden keskustella kanssanne mahdollisuudesta liittyä tiimiinne ja tuoda mukanani intohimon, kokemuksen ja sitoumuksen, joita tarvitaan palomiehen tehtävän menestyksekkääseen hoitamiseen.

Ystävällisin terveisin

James Leppänen

Jäljennetty!

Palomiehen työhakemuksen kirjoittaminen ilman työkokemusta 

Oletko suorittanut pelastajatutkinnon, mutta sinulla ei ole vielä alan työkokemusta? Seuraavat ohjeet auttavat sinua kirjoittamaan vakuuttavan työhakemuksen ilman työkokemusta:

 • Painota koulutusta ja koulutuksen aikana hankkimiasi taitoja. Mainitse erityisesti ne taidot ja tiedot, jotka ovat olennaisia palomiehen työssä, kuten ensiaputaidot, tulipalojen sammuttaminen ja hätätilanteiden hallinta.
 • Korosta kokemustasi pelastusalan vapaaehtoistehtävissä. Jos sinulla on kokemusta vapaaehtoistyöstä, oli se sitten palomiesharjoittelua, ensiaputehtäviä tai muuta vastaavaa, tuo se esiin työhakemuksessasi. Vapaaehtoistyö kertoo sitoutumisesta ja halusta auttaa muita, jotka ovat tärkeitä ominaisuuksia palomiehen työssä.
 • Keskitä huomio vahvuuksiisi. Korosta ominaisuuksia, jotka tekevät sinusta hyvän palomiehen. Tällaisia ominaisuuksia ovat muun muassa hyvä fyysinen kunto, nopea oppimiskyky, hyvät vuorovaikutustaidot ja kyky pysyä rauhallisena stressaavissa tilanteissa.
 • Osoita olevasi innostunut ja motivoitunut. Kerro avoimesti ja vilpittömästi, miksi olet kiinnostunut kyseisestä työpaikasta ja mitä tarjottavaa sinulla on tiimille ja yhteisölle.
 • Hanki suosituksia. Jos mahdollista, hanki suosituksia henkilöiltä, jotka voivat vahvistaa osaamisesi ja soveltuvuutesi palomiehen tehtävään. Suosittelijoina voivat toimia esimerkiksi kouluttajat, työnantajat tai vapaaehtoistyöpaikkojen ohjaajat.

Tärkeimmät ohjeet 

 • Pyri osoittamaan, miten persoonallisuutesi sopii yhteen muiden pelastuslaitoksen työntekijöiden kanssa.
 • Osoita kirje nimeltä rekrytoijalle.
 • Luo henkilökohtainen yhteys rekrytoijaan käyttämällä sekä tunteisiin vetoavia tietoja että asiapitoisia tietoja.
 • Muotoile työhakemuskirje tyyliltään yhtenäiseksi ansioluettelosi kanssa.

Nyt olet valmis luomaan ammattimaisen palomiehen työhakemuskirjeen ja saamaan haaveilemasi työpaikan! Jos haluat nopeuttaa ja helpottaa kirjeen kirjoittamista, voit käyttää ilmaisia työhakemuspohjiamme, jotka takaavat kirjeen siistin ja edustavan ulkoasun.

Onnea työnhakuun!

Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Erotu joukosta ja löydä työtä nopeammin. Hyödynnä asiantuntijoiden suunnittelemia, ammattimaisia työhakemuspohjiamme, joiden avulla saat juuri sinulle sopivan työn.
Kirjoita työhakemus

Ilmaisia ammattilaisten suunnittelemia pohjia

Cvapp.fi-sivustolla on luotu yli 10 miljoonaa ansioluetteloa ja työhakemusta, mikä tekee meistä alan johtavan sivuston, joka auttaa sinua saamaan paikan työhaastatteluun.
4 / 5
luokitus perustuu 480 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm cover_letter template
Stockholm
1 300 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York cover_letter template
New York
420 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna cover_letter template
Vienna
110 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney cover_letter template
Sydney
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon cover_letter template
London
260 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin cover_letter template
Dublin
230 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova cover_letter template
Moskova
60 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid cover_letter template
Madrid
140 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago cover_letter template
Santiago
130 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore cover_letter template
Singapore
50 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo cover_letter template
Oslo
54 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town cover_letter template
Cape Town
7 500 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis cover_letter template
Paris
34 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini cover_letter template
Berliini
90 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva cover_letter template
Geneva
3 200 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver cover_letter template
Vancouver
44 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo cover_letter template
Tokyo
59 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano cover_letter template
Milano
49 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon cover_letter template
Lisbon
28 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona cover_letter template
Barcelona
28 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
21 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago cover_letter template
Chicago
19 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio cover_letter template
Rio
28 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome cover_letter template
Rome
5 300 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston cover_letter template
Boston
17 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto cover_letter template
Toronto
100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet