Autonkuljettajan työhakemuksen otsikko
Työhakemuksen otsikolla on kaksi tärkeää tehtävää. Ensimmäinen on antaa tarvittavat henkilötiedot ja yhteystiedot asiakirjan tunnistamiseen. Monissa suurissa yrityksissä työhakemukset kulkevat työpöydältä toiselle osastopäällikön tai työhönottajan luettavina. Otsikko takaa sen, että yhteystietosi ovat aina helposti saatavilla riippumatta siitä, kuka hakemuksesi lukee.
Otsikon toinen tehtävä on tehdä muuten tavallisen näköisestä kirjeestä kiinnostava. Tämä on luultavasti ainoa paikka, jossa voit lisätä kirjeeseen hieman väriä tai tyyliä. Voit hakea inspiraatiota sen yrityksen tyylistä, johon olet hakemassa
Tämän osion tarkoitus on tuoda nimesi ja yhteystietosi selvästi esille ja kohentaa kirjeen ulkonäköä.
Työhakemuksen tervehdys
Työhakemuksen tervehdys sisältää kenties vain muutaman sanan, mutta sen avulla voit luoda ystävällisen ja kohteliaan sävyn heti kirjeen alussa. Mikä on hyvä tapa aloittaa autonkuljettajan työhakemus? Mikäli suinkin mahdollista, puhuttele työhönottajaa nimeltä (siitä lisää myöhemmin) ja valitse tervehdys sen mukaan, tunnetko työnantajan entuudestaan.
Tämän osion tarkoitus on luoda kohtelias ja ystävällinen yhteys työhönottajaan käyttäen mahdollisuuksien mukaan hänen nimeään.
Autonkuljettajan työhakemuksen johdanto
Työhönottajat ovat kiireisiä ja he saavat avoinna oleviin autonkuljettajan paikkoihin usein kymmeniä hakemuksia. Sen vuoksi johdanto on yksi työhakemuksesi tärkeimpiä osia. Se on tilaisuutesi kiinnittää työnantajan huomio ja saada heidät jatkamaan kirjeen lukemista.
Lapsena olin ylpeä siitä, että jaoin mainoksia, ja nyt on olen ylpeä siitä, että toimitan paketit perille ajallaan. Olen toiminut kolme vuotta Kuljetus ExPressillä autonkuljettajana ja toimitin viimeisten kahden vuoden aikana 99,4 % paketeista ajallaan asiakastyytyväisyyden ollessa 89,7 %.
Työhakemuksen runko
Työhakemuksen rungossa pääset vihdoin kertomaan tarkemmin taidoistasi ja pätevyydestäsi, jotka tekevät sinusta ihanteellisen hakijan tähän työpaikkaan. Tämä on kirjeen laajin osio ja voit helpottaa sen kirjoittamista jakamalla sen kahteen osaan.
Ensimmäisessä osassa voit STAR-menetelmän mukaisesti kertoa jostakin tilanteesta (situation), tehtävästä (task), ratkaisusta (action) ja positiivisesta tuloksesta (result). Valitse esimerkki, joka on hakemasi työpaikan kannalta oleellinen, sillä se saa työhönottajan ymmärtämään, miten sinä voit auttaa yritystä.
Toisessa osassa voit kertoa saavutuksistasi, hakemasi työpaikan kannalta tärkeimmistä taidoistasi ja siitä, mitä annettavaa sinulla on yritykselle. Kirjoita innostuneeseen ja kunnioittavaan sävyyn. Yritä olla kuulostamatta vaativalta tai liian itsevarmalta.
Nyt olen muuttanut Turkuun ja etsin uutta työpaikka autonkuljettajana. Työ Pakettikuriirilla vaikuttaa minusta hyvin houkuttelevalta. Minulle olisi kunnia saada edustaa yritystänne.
Minulla on B- ja C-ajokortti ja seitsemän vuotta sitten armeijasta palattuani suoritin ennakoivan ajon kurssin. Olen sitä mieltä, ett tien päällä ei koskaan voi olla liian varovainen. Toimin nyt ajo-ohjaajana ajotaidon jatkokurssilla ja pyrin jatkuvasti kehittämään omia taitojani. Talvikeleillä ajaminen on haasteellista kenelle tahansa.
Asiakkaamme odottavat lähetiltä erinomaista palvelua ja seuraavat taidot ja kokemus auttavat minua tämän tavoitteen saavuttamisessa:
- Olen hyvä suunnittelemaan reittejä turvallisen ja nopean toimituksen takaamiseksi.
- Asiakastyytyväisyyden ja toimitustarkkuuden perusteella olin jatkuvasti parhaiden (5 %) lähettien joukossa.
- Olen hyvä käyttämään teknisiä apuvälineitä ja käytän niitä usein työssäni.
Nautin lähetin roolista, sillä tiedän, että palvelumme ansiosta ihmisiltä säästyy aikaa ja rahaa ja heillä on yksi huoli vähemmän arjen kiireessä. Olen kuin luotu autonkuljettajaksi ja minulla on pitkä lista tyytyväisiä asiakkaita, jotka antavat mielellään suosituksensa.
Tämän osion tarkoitus on antaa yksityiskohtaisia tietoja saavutuksistasi ja taidoistasi sekä siitä, kuinka voisit hyödyntää näitä taitoja kyseisessä työpaikassa.
Loppusanat ja allekirjoitus
On aika päättää kirje ystävälliseen sävyyn ja houkutella työhönottaja ottamaan sinuun yhteyttä. Ilmaise selvästi kiinnostuksesi työpaikkaan ja kerro tulevasi mielelläsi haastatteluun. Halutessasi voit lisätä tähän kohtaan puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi, mikäli niille on riittävästi tilaa.
Päätä kirje sopivaan lopputervehdykseen. ”Ystävällisin terveisin”, ”Parhain terveisin” tai jopa tuttavallinen ”Kiittäen” toimivat hyvin.
Toivon pääseväni Turussa avoinna olevaa paikkaa koskevaan haastatteluun, se olisi mahtava aloitus uudelle elämälleni tässä kaupungissa.
Ystävällisin terveisin
Lauri Grönholm