1. Ansioluetteloesimerkit
 2. Varhaiskasvatuksen opettaja
kirjoittanut Susan ShorSusan Shor

Työnimikkeen Varhaiskasvatuksen opettaja ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2024. Voit muokata tästä työnimikkeen Varhaiskasvatuksen opettaja ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
4.1
Keskimääräinen arvosana
52 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen Varhaiskasvatuksen opettaja ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Varhaiskasvatuksen opettajana hallitset ammattisi aakkoset. Nyt etsit uutta työpaikkaa ja sinun on kerrattava työnhaun aakkoset voidaksesi laatia edustavan ansioluettelon, joka poikii sinulle kutsun työhaastatteluun.

Anna cvapp.fi-palvelun auttaa. Me olemme laatineet työnhaun toimintasuunnitelman, joka sisältää ansioluettelo-oppaita, yli 300 ammatin ansioluetteloesimerkin sekä helppokäyttöisen ansioluettelotyökalun. Näiden resurssien avulla voit laatia ansioluettelon, joka esittelee vakuuttavasti taitosi ja viestii rekrytoijille, että olet erinomainen valinta hakemaasi työpaikkaan.

Tässä ansioluettelo-oppaassa käsittelemme seuraavia aiheita:

 • Mitä varhaiskasvatuksen opettaja tekee?
 • Kuinka kirjoittaa varhaiskasvatuksen opettajan ansioluettelo
 • Varhaiskasvatuksen opettajan ansioluettelon rakenne
 • Ohjeita ansioluettelon osioiden (profiiliteksti, työkokemus, koulutus, taidot) kirjoittamiseen
 • Ansioluettelon ammattimainen asettelu ja muotoilu

Mitä varhaiskasvatuksen opettaja tekee?

Varhaiskasvatuksen opettajat työskentelevät päiväkodeissa 1–6-vuotiaiden lasten hoito-, kasvatus- ja opetustehtävissä. Heidän tehtävänsä on tukea ja edistää lasten kasvua, oppimista ja osaamisen kehittymistä. Varhaiskasvatuksen opettajan ammattinimike oli vuoteen 2018 saakka lastentarhanopettaja.

Varhaiskasvatuksen opettaja vastaa päiväkodin lapsiryhmästä, toiminnan suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä arvioinnista. Hän laatii lapsille henkilökohtaisen varhaiskasvatussuunnitelman ja arvioi suunnitelman toteutumista Hän tukee lasten kognitiivista, sosiaalista ja emotionaalista kehitystä ja pyrkii tarjoamaan merkityksellisiä oppimiskokemuksia, usein leikin avulla.

Viestintätaidot ovat tärkeitä varhaiskasvatuksen opettajille, sillä he viestivät paitsi lasten kanssa myös muiden opetusalan ammattilaisten sekä lasten vanhempien/huoltajien/perheiden kanssa.

Tilastotietoja

Työmarkkinat ja tulevaisuudennäkymät

Pula pätevistä varhaiskasvatuksen opettajista on ollut todellisuutta jo pitkään eli toisin sanoen alan työllisyysnäkymät ovat loistavat. Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on kehittänyt keinoja opettajapulan ratkaisemiseksi. Ehdotettuja keinoja ovat muun muassa varhaiskasvatuksen koulutusmäärien nostaminen sekä alan veto- ja pitovoiman sekä työn houkuttelevuuden parantaminen. Duunitori.fi-palvelun mukaan varhaiskasvatuksen opettajan keskimääräinen palkka oli kuntasektorilla 2939 euroa ja yksityisellä sektorilla 2648 euro kuukaudessa (tiedot perustuvat koko maan palkkatietoihin vuodelta 2022). 

Kuinka kirjoittaa varhaiskasvatuksen opettajan ansioluettelo

Hyvän toimintasuunnitelman laatiminen alkaa hahmotelmasta. Vastaavasti varhaiskasvatuksen opettajan ansioluettelon kirjoittamisen ensimmäinen vaihe on osioiden hahmottelu. Ansioluettelon tulee sisältää seuraavat osat:

 • Otsikko
 • Profiiliteksti (toiselta nimeltään esittelyteksti)
 • Työkokemusosio
 • Taidot-osio
 • Koulutusosio

Varhaiskasvatuksen opettajan ansioluettelon rakenne

Useimmissa tilanteissa suosittelemme käyttämään ansioluettelossa käänteisesti kronologista muotoa. Käänteisesti kronologinen ansioluettelo painottaa eniten työkokemusta. Työkokemusosiossa nykyinen tai viimeisin työpaikka merkitään luettelossa ensimmäiseksi ja sen jälkeen mainitaan sitä edeltäneet työpaikat noin 10 vuoden ajalta. 

Jos olet juuri valmistunut varhaiskasvatuksen opettajaksi ja etsit ensimmäistä työpaikkaasi, osaamispohjainen ansioluettelo on sinulle ehkä parempi vaihtoehto. Lisätietoja osaamispohjaisesta ansioluettelosta löydät tästä blogista. Kronologinen tai hybridimuotoinen ansioluettelo voi sopia sinulle, jos olet palaamassa työmarkkinoille pitkän tauon jälkeen, suunnittelet uramuutosta tai sinulla on pitkä ja vaihteleva työhistoria.

Ansioluettelon profiiliteksti

Ansioluettelon profiiliteksti tarjoaa mahdollisuuden kiinnittää lukijan huomio tarjoamalla lyhyt mutta vakuuttava yhteenveto siitä, mitä tarjottavaa sinulla on varhaiskasvatuksen opettajana. Sinulla on 3–4 riviä tilaa kertoa kasvatusfilosofiastasi ja niistä ominaisuuksistasi, jotka tekevät sinusta erinomaisen opettajan.

Voit kokeilla profiilitekstissä seuraavaa rakennetta:

 • Virke 1: Esittele itsesi ja urasi lyhyesti.
 • Virkkeet 2–3: Kerro taidoistasi ja osaamisestasi.
 • Virke 4: Luo henkilökohtainen yhteys kertomalla kasvatusfilosofiastasi tai siitä, miksi rakastat työskennellä lasten kanssa.

Tämä rakenne on pelkkä ehdotus. Tämän osion tavoitteena on herättää työhönottajan kiinnostus ja näyttää, mitä annettavaa sinulla on koululle tai päiväkodille, johon haet töihin.

Jos kaipaat lisää inspiraatiota, tutustu muihin opetusalan ansioluetteloesimerkkeihimme. Varhaiskasvatuksen opettajan kannalta kiinnostavia ansioluetteloita voivat olla esimerkiksi opettajan ja tukiopettajan ansioluettelot.

Ansioluettelon profiilitekstin muunneltava esimerkki

Kokenut ja innostunut opettaja, joka kokee lasten kasvattamisen kutsumuksekseen. Pätevä laatimaan kattavan ja yksityiskohtaisen toimintasuunnitelman sekä valvomaan sen toteutumista. Luon voimallisen oppimiskokemuksen antaen samalla lasten aloitteille ja kiinnostukselle tilaa. Olen perehtynyt moniin tunnettuihin kasvatusfilosofioihin, jotka tähtäävät lapsen kognitiiviseen, emotionaaliseen ja sosiaaliseen kehitykseen. Olen omistautunut kasvatustyölle ja haluan vaikuttaa lasten elämään positiivisesti.

Jäljennetty!

Työkokemusosio 

Ansioluettelon työkokemusosiossa pääset erittelemään urasi saavutuksia. Kerro tärkeimmät tehtäväsi ja vastuualueesi eri työpaikoissa. Lue työpaikkailmoitus vielä kerran tarkasti ja mieti, mitkä kokemukset ovat hakemasi työpaikan kannalta oleellisia.

Jos sinulla on ollut useita työpaikkoja, kerro eniten viimeisimmästä työpaikastasi. Samoja tehtäviä ei kannata toistaa joka työpaikan kohdalla, vaan on tärkeämpää pyrkiä osoittamaan kehittymisesi varhaiskasvatuksen opettajana. Tutustu seuraavassa työkokemusosion muunneltavaan esimerkkiin.

Asiantuntijan vinkki

Muista räätälöidä varhaiskasvatuksen opettajan ansioluettelosi erikseen jokaista hakemaasi työpaikkaa varten, sillä se antaa sinusta huolellisen ja ammattimaisen vaikutelman. On tärkeää osoittaa työnantajalle, että ymmärrät heidän vaatimuksensa, mutta työpaikkailmoituksessa olevien avainsanojen ja lauseiden huolellinen käyttö auttaa sinua myös läpäisemään automaattisen hakijaseurantajärjestelmän (ATS) suorittaman karsinnan.

Ansioluettelon työkokemusosion muunneltava esimerkki

Varhaiskasvatuksen opettaja paikassa Päiväkoti Siemen, Vantaa 
Syyskuu 2015 - Syyskuu 2019 

 • Vastasin pedagogiikasta ryhmässä, johon kuului 1–3-vuotiaita lapsia.
 • Suunnittelin ja toteutin lasten kiinnostukseen perustuvia toimintaohjelmia.
 • Kannustin lapsia aktiiviseen leikkiin ja uusien asioiden tutkimiseen yhdessä muiden ryhmäläisten kanssa.
 • Hallinnoin huolellisesti tietoja jokaisen lapsen kehityksestä.
 • Edistin ulkoleikkejä ja ulkona oppimista yhdistäen luonnon mahdollisimman tiiviisti oppimiskokemukseen.
 • Noudatin työssäni päiväkodin menettelytapoja ja turvallisuusohjeita.

 

Varhaiskasvatuksen opettaja paikassa Päiväkoti Myyränpesä, Vantaa 
Elokuu 2013 - Toukokuu 2015 

 • Ohjasin 1–3-vuotiaiden ryhmää.
 • Edistin lasten sosiaalista kehitystä ohjaamalla heitä merkityksellisiin leikkeihin.
 • Kannustin lapsia kiinnostumaan heitä ympäröivästä maailmasta tutustuttamalla heitä kiinnostaviin ja ajattelua haastaviin aiheisiin ja esineisiin.
 • Ylläpidin myönteisiä suhteita lasten vanhempiin ja muihin perheenjäseniin.
 • Järjestin käytännön tehtäviä, jotka edistävät kriittistä ajattelua.
 • Seurasin lasten kehitystä ja pidin kirjaa heidän kehityksestään sekä tein suunnitelmia kehityksen parantamiseksi.
Jäljennetty!

Ansioluettelon taidot-osio

Varhaiskasvatuksen opettajan ansioluettelon taidot-osio on nopea silmäillä ja näin ollen luultavasti ensimmäinen osio, johon työhönottajan huomio kiinnittyy. Jos tärkeimmät ominaisuutesi eivät ole selkeästi esillä, työhönottaja ei ehkä jatka ansioluettelon lukemista.

On siis tärkeää räätälöidä ansioluettelo niin, että taidot-osio vastaa mahdollisimman hyvin työpaikkailmoituksen kuvausta. Opetusmenetelmien tuntemus ja toimintasuunnitelmien laatiminen ovat tärkeitä, mutta lasten kanssa työskentelevälle kärsivällisyys, innostus ja erinomaiset viestintätaidot ovat kenties vieläkin tärkeämpiä.

Yritä valita taidot-osioon sopivassa suhteessa pedagogista asiantuntemusta ja vuorovaikutustaitoja. Tutustu seuraavassa taidot-osion muunneltavaan esimerkkiin.

Ansioluettelon taidot-osion muunneltava esimerkki
 • Toimintasuunnitelmien laatiminen
 • Eriyttävän opetuksen menetelmät
 • Kasvatusfilosofiat
 • Erinomaiset viestintätaidot
 • Ryhmänhallinta
Jäljennetty!

Ansioluettelon koulutusosio

Varhaiskasvatuksen maailmassa arvostetaan koulutusta, joten voit olla reilusti ylpeä omastasi. Vuonna 2018 Suomessa tuli voimaan uusi varhaiskasvatuslaki, jolla halutaan muun muassa vahvistaa varhaiskasvatuksen laatua selkeyttämällä tehtävänimikkeitä ja nostamalla henkilöstön koulutustasoa vuoteen 2030 mennessä. Vuodesta 2030 lähtien päiväkodin johtajalla on oltava vähintään kasvatustieteen maisterin tutkinto. Päiväkodin henkilöstöstä kahdella kolmesta on oltava varhaiskasvatuksen opettajan tai varhaiskasvatuksen sosionomin tutkinto. 

Jos olet suorittanut opintosi erinomaisin arvosanoin, voit mainita asiasta koulutusosiossa, ja jos sinulla on kandidaatin tutkintoa korkeampi tutkinto, voit jättää ylioppilastutkinnon pois. Tutustu seuraavassa koulutusosion esimerkkiin.

Ansioluettelon koulutusosion muunneltava esimerkki

Kasvatustieteen maisteri, Helsingin yliopisto, Helsinki 
Elokuu 2013 - Toukokuu 2017

Jäljennetty!

Ansioluettelon asettelu ja muotoilu

Varhaiskasvatuksen opettajat työskentelevät usein värikkäissä ja valoisissa tiloissa. Voit lisätä myös ansioluetteloosi hieman väriä, kunhan huolehdit, että tekstin luettavuus ei kärsi.  Ammattilaisten suunnittelema ansioluettelopohja helpottaa ja nopeuttaa ansioluettelon muotoilua.

Seuraavia ohjeita noudattamalla luot näyttävän ja helposti luettavan ansioluettelon:

 • Jätä sivulle riittävästi tyhjää tilaa, sillä se parantaa tekstin luettavuutta. Tiivistä tekstiä ja karsi siitä turha sanahelinä. Työhakemuskirjeessä voit mainita sellaisia tärkeäksi kokemiasi asioita, jotka jouduit tilaa säästääksesi karsimaan ansioluettelosta.
 • Valitse ansioluettelomalli, joka heijastelee persoonallisuuttasi ja sen päiväkodin tyyliä, johon olet hakemassa.
 • Hyödynnä otsikkoa graafisena elementtinä. Kirjoita otsikkoon nimesi, ammattinimikkeesi ja yhteystietosi.
 • Pyydä aina ystävää tai kollegaa tarkistamaan ansioluettelosi ennen sen lähettämistä.
 • Varmista, että osioiden otsikot ovat näkyviä, mutta älä koristele niitä sen enempää.

Esimerkki varhaiskasvattajan ansioluettelosta, vain teksti

Esimerkki varhaiskasvattajan ansioluettelosta, vain teksti

Profiili

Kokenut ja innostunut opettaja, joka kokee lasten kasvattamisen kutsumuksekseen. Pätevä laatimaan kattavan ja yksityiskohtaisen toimintasuunnitelman sekä valvomaan sen toteutumista. Luon voimallisen oppimiskokemuksen antaen samalla lasten aloitteille ja kiinnostukselle tilaa. Olen perehtynyt moniin tunnettuihin kasvatusfilosofioihin, jotka tähtäävät lapsen kognitiiviseen, emotionaaliseen ja sosiaaliseen kehitykseen. Olen omistautunut kasvatustyölle ja haluan vaikuttaa lasten elämään positiivisesti.


Työhistoria

Varhaiskasvatuksen opettaja paikassa Päiväkoti Siemen, Vantaa 
Syyskuu 2015 - Syyskuu 2019 

 • Vastasin pedagogiikasta ryhmässä, johon kuului 1–3-vuotiaita lapsia.
 • Suunnittelin ja toteutin lasten kiinnostukseen perustuvia toimintaohjelmia.
 • Kannustin lapsia aktiiviseen leikkiin ja uusien asioiden tutkimiseen yhdessä muiden ryhmäläisten kanssa.
 • Hallinnoin huolellisesti tietoja jokaisen lapsen kehityksestä.
 • Edistin ulkoleikkejä ja ulkona oppimista yhdistäen luonnon mahdollisimman tiiviisti oppimiskokemukseen.
 • Noudatin työssäni päiväkodin menettelytapoja ja turvallisuusohjeita.

 

Varhaiskasvatuksen opettaja paikassa Päiväkoti Myyränpesä, Vantaa 
Elokuu 2013 - Toukokuu 2015 

 • Ohjasin 1–3-vuotiaiden ryhmää.
 • Edistin lasten sosiaalista kehitystä ohjaamalla heitä merkityksellisiin leikkeihin.
 • Kannustin lapsia kiinnostumaan heitä ympäröivästä maailmasta tutustuttamalla heitä kiinnostaviin ja ajattelua haastaviin aiheisiin ja esineisiin.
 • Ylläpidin myönteisiä suhteita lasten vanhempiin ja muihin perheenjäseniin.
 • Järjestin käytännön tehtäviä, jotka edistävät kriittistä ajattelua.
 • Seurasin lasten kehitystä ja pidin kirjaa heidän kehityksestään sekä tein suunnitelmia kehityksen parantamiseksi.


Taidot

 • Toimintasuunnitelmien laatiminen
 • Eriyttävän opetuksen menetelmät
 • Kasvatusfilosofiat
 • Erinomaiset viestintätaidot
 • Ryhmänhallinta


Koulutus

Kasvatustieteen maisteri, Helsingin yliopisto, Helsinki 
Elokuu 2013 - Toukokuu 2017

Jäljennetty!
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo

Näyttävät ansioluettelopohjat

Vakuuta työnantajat ja työhönottajat valitsemalla jokin meidän 25+ tyylikkäästä, ammattimaisesta ansioluettelopohjastamme.
4 / 5
luokitus perustuu 477 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm resume template
Stockholm
8 400 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York resume template
New York
3 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna resume template
Vienna
2 100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney resume template
Sydney
1 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon resume template
London
3 600 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin resume template
Dublin
3 800 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova resume template
Moskova
720 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid resume template
Madrid
1 500 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago resume template
Santiago
1 200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore resume template
Singapore
700 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo resume template
Oslo
570 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town resume template
Cape Town
55 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis resume template
Paris
530 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini resume template
Berliini
1 400 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva resume template
Geneva
32 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver resume template
Vancouver
510 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo resume template
Tokyo
340 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano resume template
Milano
920 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon resume template
Lisbon
220 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona resume template
Barcelona
480 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago resume template
Chicago
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio resume template
Rio
200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome resume template
Rome
190 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston resume template
Boston
110 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRirekisho resume template
Rirekisho
48 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 100 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAthens resume template
Athens
87 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBrussels resume template
Brussels
60 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaPrague resume template
Prague
12 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaShanghai resume template
Shanghai
15 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto resume template
Toronto
1 800 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet