Näin kirjoitat rakennuspäällikön ansioluettelon
Ensimmäinen askel rakennuspäällikön ansioluettelon kirjoittamisessa on ymmärtää, mitä osioita ansioluetteloon kannattaa sisällyttää. Sen tulisi sisältää seuraavat osiot:
- Otsikko
- Profiiliteksti (tunnetaan myös nimellä tiivistelmä)
- Työkokemusosio
- Taidot-osio
- Koulutusosio
Hyvä ansioluettelo osoittaa, että olet hankkinut riittävästi kokemusta sekä rakennushankkeiden hallinnassa että tiimin johtamisessa siten, että hanke saadaan valmiiksi sovitun aikataulun ja budjetin puitteissa. Keskity esittelemään kovia taitojasi ja käytä täsmällisiä ammatillisia kuvauksia osoittaaksesi, että olet juuri sellainen hakija, jota rekrytoijat etsivät.
Kuten rakennuspäällikön ansioluetteloesimerkistä näet, vakuuttavan ansioluettelon tulisi sisältää hyvän johtajan ominaisuuksia, joita ovat esimerkiksi luotettavauus, delegointi ja ajanhallinta.
Esimerkki rakennuspäällikön ansioluettelon profiilitekstistä
Ansioluettelosi profiiliteksti, joka tunnetaan myös nimellä tiivistelmä, antaa rekrytoijille käsityksen urasi saavutuksista ja ammatillisesta tyylistäsi. Profiilitekstin tulisi sisältää kolmesta viiteen virkettä, joista käy ilmi, mitä pystyt saavuttamaan rakennuspäällikkönä. Kerro myös jotakin siitä, miten toimit työmaalla ja miten suhtaudut valvomiisi työntekijöihin, asiakkaisiin, pääurakoitsijoihin ja omiin esimiehiisi.
Seuraavassa on rakennuspäällikön ansioluettelon profiilitekstin muunneltava esimerkki.
Työlleen omistautunut ja motivoitunut rakennuspäällikkö, jolla on yli 12 vuoden kokemus rakennushallinnon alalta. Kokemusta useiden miljoonien eurojen arvoisten hankkeiden menestyksekkäästä hallinnoinnista suunnitteluvaiheesta toteutukseen. Koordinoin tehokkaasti hankkeiden urakoitsijoiden ja aliurakoitsijoiden tehtäviä ja teen yhteistyötä arkkitehtien, insinöörien, myyjien ja paikallisten viranomaisten kanssa varmistaaksesni, että hanke valmistuu ajallaan ja sovitun budjetin puitteissa. Tunnen rakennussäännöt ja -määräykset sekä sopimusneuvotteluihin liittyvät käytännöt perusteellisesti. Runsaasti kokemusta tiimien rakentamisesta, johtamisesta ja laadunvalvonnan hallinnasta.
Työkokemusosion esimerkki
Työkokemusosio, jossa käytetään käänteisesti kronologista järjestystä, on muutakin kuin luettelo aiemmista työpaikoistasi. Se on tarina sinun kasvustasi rakennusalan tehtävissä. Tarkastellaan ensin, miten monenlaisia kykyjä työsi hoitaminen edellyttää.
Koska rakennuspäällikkönä valvot ja ohjaat hankkeita, sinulla on oltava erinomaiset projektinhallintataidot. Olet myös vastuussa siitä, että projektit valmistuvat sovitun budjetin ja aikataulun puitteissa. Tämä edellyttää suunnitelmien ja piirustusten valvontaa, hankkeen aikataulujen laatimista sekä materiaali- ja työvoimakustannusten määrittämistä sen mukaan, onko kyseessä kunnostus- vai uudisrakentamishanke.
Seuraavassa on rakennuspäällikön työkokemusosion malli, jota voit muunnella omiin tarkoituksiisi.
Rakennuspäällikkö paikassa Harjulan rakennus oy, Espoo
Kesäkuu 2013 — Heinäkuu 2019
- Avustin pääarkkitehtia rakenteellisten ongelmien selvittämisessä Espoon keskustassa sijaitsevan suuren vapaa-ajanviettopaikan rakentamisen aikana.
- Valvoin suuren ostoskeskuksen rakennustöitä Kauniaisten keskustassa.
- Ratkaisin menestyksekkäästi eri rakennushankkeisiin liittyviä suunnitteluongelmia.
- Neuvottelin asiakkaiden, myyjien ja virkamiesten kanssa, jotta hankkeet saatiin päätökseen sovittujen aikataulujen ja budjettien puitteissa.
- Panostin myönteisen ja tuottavan työympäristön luomiseen.
- Ohjasin henkilöstöä ja koulutin heitä kaikissa rakentamiseen liittyvissä asioissaammattimaisesti ja tehokkaasti.
Rakennuspäällikkö paikassa Sirius-yhtymä, Vantaa
Kesäkuu 2009 — Toukokuu 2013
- Tarkistin ja analysoin piirustuksia ennen rakentamisen aloittamista.
- Valmistelin kaikki rakennusasiakirjat.
- Kävin neuvotteluja.
- Kehitin strategioita budjettitavoitteiden toteuttamiseksi.
- Varmistin, että hankkeet täyttivät rakennusmääräykset.
- Ohjasin jopa 60 hengen työtiimejä.
- Toimin tehokkaana johtajana yhdessä pääkaupunkiseuden menestyneimmistä rakennusalan yrityksistä.
Esimerkki rakennuspäällikön ansioluettelon koulutusosiosta
Koulutusosio sisältää opintosi ja tutkintosi. Siinä tapauksessa, että olet vasta aloittamassa uraasi rakennusalalla, tämä kohta kannattaa sijoittaa ansioluettelossa työkokemusosion yläpuolelle.
Rakennuspäälliköiltä edellytetään yleensä kandidaatin tutkintoa rakennustekniikan alalta tai joltakin rakentamiseen liittyvältä alalta. Luettele tässä osiossa kaikki tutkintosi ja mahdolliset todistukset, jotka olet hankkinut. Jos olet saanut kunniamainintoja tai palkintoja, merkitse ne tähän osioon. Jos olet suorittanut alempaa korkeakoulututkintoa eli kandidaatin tutkintoa korkeamman tutkinnon, ylioppilastutkintoa ei tarvitse mainita.
Katso seuraavassa esimerkki rakennuspäällikön koulutusosiosta.
Metropolia, Rakennustekniikka (AMK), Helsinki
Elokuu 2004 — Toukokuu 2008
Esimerkki ansioluettelon taidot-osiosta
Ansioluettelon taidot-osiosta rekrytoijat voivat nopeasti tarkistaa, onko sinulla heidän etsimänsä ominaisuuksia. Tutustu työpaikkailmoitukseen huolellisesti ja varmista, että kuvailet taitoja, joita tuleva työnantaja etsii työnhakijassa. Tämä ei ainoastaan osoita, että tähtäät juuri kyseiseen työpaikkaan, vaan auttaa sinua myös läpäisemään hakijaseurantajärjestelmät (ATS), jotka käyttävät algoritmeja ansioluetteloiden karsimiseen avainsanojen ja -lauseiden perusteella.
Mitkä taidot ansioluettelossa kannattaa mainita?
Rakennuspäällikkönä sinulla on kovia taitoja, jotka olet oppinut koulussa ja työmailla. Kovia taitoja ovat esimerkiksi kustannusten hallinta, rakennusmääräysten ja turvallisuusvaatimusten tuntemus, liikkeenjohdolliset taidot ja muutostilausten tulkitseminen. Mainitse ensin taidot, jotka löytyvät työpaikkailmoituksesta. Mainitse sen jälkeen tärkeät taidot, jotka erottavat sinut muista hakijoista.
Lisäksi on olemassa pehmeitä taitoja. Nämä ovat ihmissuhde- ja organisointitaitoja, joita tarvitaan missä tahansa työssä. Rakennushankkeiden johtamiseen tarvitaan vahvoja johtamis-, viestintä- ja neuvottelutaitoja, mutta myös erinomaista ajanhallintaa ja ongelmanratkaisukykyä.
Jos sinulla on asiantuntemusta joltakin rakentamisen tai projektinhallinnan erityisalalta, muista mainita se tässä kohdassa.
Seuraavassa voit tutustua taidot-osion esimerkkiin.
- Liiketoiminnan johtaminen
- Määräysten ja asetusten tuntemus
- Johtajuustaidot
- Laadunvalvonnan hallinta