1. Ansioluetteloesimerkit
 2. Maatilatyöntekijä
kirjoittanut Susan ShorSusan Shor

Työnimikkeen Maatilatyöntekijä ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2024. Voit muokata tästä työnimikkeen Maatilatyöntekijä ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
4.4
Keskimääräinen arvosana
21 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen Maatilatyöntekijä ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Esimerkki maatilatyöntekijän ansioluettelosta

Työskentely maatilalla voi olla fyysisesti vaativaa, mutta samalla hyvin palkitsevaa. Työtehtävät vaihtelevat suuresti maatilan tyypin mukaan. Vuodenaikojen vaihtelu ja sääolosuhteet vaikuttavat työolosuhteisiin ja voivat muuttaa aikatauluasi. Tämä vaihtelevuus voi tehdä työstäsi mielenkiintoisempaa, mutta se tarkoittaa myös, että tarvitset monenlaisia taitoja.

Olet valmis uuteen haasteeseen, ja cvapp.fi on täällä auttamassa!

Tarjoamme käyttöösi verkkopohjaisen ansioluettelotyökalun, asiantuntijoiden suunnittelemia ansioluettelopohjia sekä tämän oppaan, joka kattaa seuraavat aiheet:

 • Miten kirjoittaa maatilatyöntekijän ansioluettelo
 • Maatilatyöntekijän ansioluettelon rakenne
 • Ohjeita ansioluettelon eri osioiden (profiiliteksti, työkokemus, koulutus, taidot) kirjoittamiseen
 • Ansioluettelon ammattimainen asettelu ja muotoilu

Cvapp.fi-palvelun tehokkaiden työkalujen avulla luot voittoisan maatilatyöntekijän ansioluettelon 15 minuutissa!

Jos haluat tietää lisää ansioluettelon kirjoittamisesta, jatka lukemista.

Miten kirjoittaa maatilatyöntekijän ansioluettelo

Ennen kuin alat kirjoittaa maatilatyöntekijän ansioluetteloasi, pysähdy hetkeksi miettimään sen rakennetta. Ansioluettelossa tulee olla seuraavat osiot:

 • Otsikko
 • Profiiliteksti (tunnetaan myös nimellä esittelyteksti)
 • Työkokemusosio
 • Taidot-osio
 • Koulutusosio

Maatilatyöntekijän ansioluettelon rakenne

Jos aloitit urasi maatilatyöntekijänä ja olet jatkanut työskentelyä alalla, sinulle sopii parhaiten käänteisesti kronologinen ansioluettelo, joka korostaa työkokemusta. Työkokemusosioon merkitään nykyinen tai viimeisin työpaikka ensimmäiseksi ja sen jälkeen sitä edeltäneet työpaikat (enintään 10 vuoden ajalta).

Suosittelemme ehdottomasti käyttämään tätä ansioluettelomuotoa, koska henkilöstöpäälliköt pitävät siitä eniten (ennustettavissa oleva rakenne auttaa heitä löytämään tarvittavat tiedot nopeasti). Käänteisesti kronologinen ansioluettelo on kätevä myös siinä tapauksessa, että lähetät työhakemuksesi verkkopalvelun kautta, jolloin automaattinen hakijaseurantajärjestelmä (ATS) skannaa ja lataa ansioluettelosi ohjelmistosovellukseen. ATS on yleensä ohjelmoitu tarkastelemaan ansioluetteloita käänteisesti kronologisessa järjestyksessä.

Jos olet työskennellyt aiemmin jollakin muulla alalla tai jos sinulla on runsaasti työkokemusta, voit harkita osaamispohjaisen tai hybridimuotoisen ansioluettelon käyttöä.

Ansioluettelon profiiliteksti

Mikä on tavoitteeni? Pitäisikö minulla olla profiiliteksti?

Vastaus ensimmäiseen kysymykseen: Työnantajat tietävät sanomattakin, että tavoitteesi on saada työpaikka, muuten et hakisi sitä! Yleensä tavoitetta ei tarvitse muotoilla erikseen, vaan riittää, että kirjoitat lyhyen profiilitekstin.

Vastaus toiseen kysymykseen: Kyllä, ansioluettelossa täytyy olla edes jonkinlainen profiiliteksti. Se on ammatillinen yhteenveto, mutta samalla myös tilaisuus kehua urasaavutuksiasi ja tuoda esiin persoonallisuuttasi.

Kerro yksi tai kaksi kohokohtaa uraltasi, esimerkiksi maatilalla tekemistäsi parannuksista ja niiden tuloksista tai lypsyprosessin tehostamisesta. Kuvaile lisäksi filosofiaasi eläintenhoidosta, kasvien viljelemisestä/korjuusta ja kerro, miten tulet toimeen muiden maatilan työntekijöiden ja esimiehesi kanssa. Jos rakastat työskennellä eläinten parissa ja sinulla on kokemusta eläinten hoidosta, muista mainita se profiilitekstissä. Jos taas lahjakkuutesi liittyy maatalouskoneiden turvalliseen käyttöön, kannattaa keskittyä kertomaan siitä.

Koska maatilatyöntekijän taidot ulottuvat trukin käytöstä karjanhoitoon, korosta yleisten taitojen lisäksi asiantuntemustasi tietyillä erityisalueilla.

Ansioluettelon profiilitekstin tulisi olla 4–5 lausetta (100–200 sanaa). Jos olet vasta aloittamassa uraasi ja sinulla on vain vähän työkokemusta, voit kirjoittaa lyhyemmin. Jos sinulla taas on enemmän sanottavaa, kannattaa säästää osa siitä hakemuskirjeeseen. Lisätietoja työhakemuksen muotoilusta löydät tästä blogista.

Ansioluettelon profiilitekstin muunneltava esimerkki

Asiantunteva maatilatyöntekijä, jolla on tarmoa ja kokemusta päivittäisten tehtävien ja pitkäaikaisten hankkeiden toteuttamiseen maatilalla. Taitava käyttämään maatilan laitteita ja koneita ja perehtynyt erilaisiin viljelymenetelmiin. Runsaasti kokemusta maanmuokkauksesta, kastelusta, rikkaruohojen kitkemisestä ja viljelykasvien karsimisesta. Sitoutunut olemaan positiivinen, joustava ja mukautuva tiimin jäsen.

Jäljennetty!

Ansioluettelon työkokemusosio

Luettele työkokemusosiossa kaikki työnimikkeesi ja entiset työnantajasi, ja muista kertoa kuvauksissasi enemmän kuin pelkät tehtävät tai vastuualueet. Pyri muotoilemaan jokaisesta luettelokohdasta pieni menestystarina.

Jos olet työskennellyt maitotilalla ja auttanut lisäämään maidontuotantoa, kerro miten teit sen ja havainnollista kerrontaa numerotiedoin. Jos olet taitava korjaamaan maatilan rakennuksia tai koneita, anna esimerkki saavutuksistasi.

On olemassa kaksi avainta loistavan työkokemusosion luomiseen:

 1. Älä toista samoja tehtäviä eri työpaikkojen kohdalla, vaan esittele taitojasi monipuolisesti ja pyri osoittamaan, että olet kehittynyt urallasi.
 2. Keskity kertomaan hakemasi työpaikan kannalta oleellisista taidoista. Ansioluettelon räätälöinti työpaikan mukaan on ehkä työnhakuprosessin TÄRKEIN vaihe. Tutki työpaikkailmoitus tarkkaan ja poimi siitä avainsanoja ja -lauseita ansioluetteloosi. Osoita esimerkein, että sinulla on kokemusta työpaikkailmoituksessa mainituista tehtävistä. Näin saat rekrytoijat vakuuttumaan, että sinulla on tarvittavat taidot työn tekemiseen. Lisäksi se auttaa sinua läpäisemään automaattisen hakijaseurantajärjestelmän (ATS) suorittaman karsinnan.

Luettele pelkästään ammatillinen kokemuksesi, paitsi siinä tapauksessa, että olet kasvanut maatilalla. Jos olet tehnyt töitä, joista voit siirtää taitoja maatilalla työskentelyyn, kuten mekaanisen laitteiden ylläpitoa, kerro myös niistä. Käytä dynaamisia verbejä, jotka osoittavat sinun olevan energinen ja aikaansaava.

Ansioluettelon työkokemusosion muunneltava esimerkki

Maatilatyöntekijä paikassa Lintulan tila, Seinäjoki 
Kesäkuu 2016 - Helmikuu 2019 

 • Suoritin maatilan päivittäisiä toimia, kuten hedelmä- ja vihanneskasvien istutusta, viljelyä ja jalostusta.
 • Huolsin maatalouskoneita ja valmistelin maaperää eri prosesseja varten.
 • Kitkin, harvensin ja karsin viljelykasveja.
 • Osoitin horjumatonta työmoraalia ja sitoutumista tiimityöhön.

 

Maatilatyöntekijä paikassa Mäkelän tila, Seinäjoki 
Lokakuu 2014 - Huhtikuu 2016 

 • Työskentelin viljelijöiden tukena ja suoritin annetut tehtävät.
 • Kommunikoin tiimin jäsenten kanssa ammattimaisesti ja myönteiseen sävyyn.
 • Käytin ja huolsin maatalouskoneita ja suoritin niiden peruskorjauksia.
 • Hoidin lypsyn esivalmistelut ja noudatin turvallisia lypsykäytäntöjä.
 • Noudatin hygieniamenettelyissä puhdistusaineiden valmistajien ohjeita.
Jäljennetty!

Maatilatyöntekijän ansioluettelon taidot-osio

Tämä nopeasti luettava osio tarjoaa sinulle mahdollisuuden esitellä tietämystäsi maatilan prosesseista, sadonkorjuumenettelyistä sekä maatilan laitteiden ja koneiden tuntemusta. Nämä ovat kovia taitoja, joita olet oppinut työskentelemällä maatilalla. Kiinnitä kuitenkin huomiota myös kykyysi kuunnella ja hankkia uusia taitoja, koska esimiehen ohjeiden noudattaminen on tärkeä osa työtä maatilalla. Korosta lisäksi kykyäsi työskennellä tiimin jäsenenä ja itsenäisesti. Voit mainita myös, että olet fyysisesti hyvässä kunnossa ja sinulla on vahva työmoraali.

Räätälöi tämä osio jokaista työpaikkaa varten valitsemalla mukaan taitoja, joita palkkaava esimies on maininnut työpaikkailmoituksessa.

Ansioluettelon taidot-osion muunneltava esimerkki
 • Positiivinen työmoraali
 • Viljelymenetelmien tuntemus
 • Tiimityötaidot
 • Erinomaiset viestintätaidot
 • Maaperän tuntemus
 • Kokemus maatalouskoneista ja -laitteista
Jäljennetty!

Ansioluettelon koulutusosio

Useimpiin maatilan työtehtäviin ei vaadita korkeakoulututkintoa, mutta työnantajat saattavat etsiä työntekijää, jolla on maataloustieteen, agrologin, kasvitieteen tai muu aiheeseen liittyvän alan tutkinto. Luettele tässä osiossa kaikki tutkintosi ja sertifikaattisi. Lisäksi voit mainita suorittamiasi kursseja ja täydennyskoulutuksia.

Ansioluettelon koulutusosion muunneltava esimerkki

Maatalousalan ammattitutkinto, Sedu, Ilmajoki 
Elokuu 2012 — Toukokuu 2014

Jäljennetty!

Ansioluettelon asettelu ja muotoilu

Nyt tiedät, kuinka kirjoittaa ansioluettelo. Viimeinen silaus, joka on olennaisen tärkeä ensivaikutelman luomisessa, on ansioluettelosi ulkoasu. Rekrytoijat ovat kiireisiä ja haluavat löytää henkilötietosi ja viimeisimmän työpaikkasi, työnimikkeesi ja työnantajasi nopeasti. Käytä helppolukuista kirjaintyyppiä, jätä sivulle riittävästi tyhjää tilaa ja muotoile osioiden otsikot niin, että ne erottuvat selkeästi muusta tekstistä.

Tarjoamme käyttöösi ammattilaisten suunnittelemia ansioluettelopohjia, jotka on jaettu neljään eri tyyliluokkaan. Valmiiden ansioluettelopohjien ja verkkopohjaisen ansioluettelotyökalumme käyttö takaa siistin ja edustavan ansioluettelon, jossa ei ole muotoiluvirheitä.

Voit personoida ansioluettelon ulkoasua, kunhan pidät seuraavat ohjeet mielessä:

 • Pieni ripaus väriä riittää kiinnittämään lukijan huomion.
 • Älä kavenna marginaaleja, sillä liian täyttä sivua on vaikea lukea.
 • Käytä helposti luettavia kirjaintyyppejä äläkä pienennä niiden kokoa mallista –varmista hyvä luettavuus.
 • Automaattinen hakijaseurantajärjestelmä (ATS) ei välttämättä pysty skannaamaan otsikoita ja alatunnisteita, joten älä laita niihin tärkeitä tietoja (kuten yhteystietoja tai ammatillisia tietoja). Ainoa poikkeus tähän sääntöön ovat (cvapp.fi-palvelun) ammattilaisten suunnittelemat mallit, jotka välttävät tällaiset tekniset ansat.

Yksi viimeinen asia: tarkista oikeakielisyys ja/tai käytä verkkopohjaista ansioluettelotyökaluamme, joka sisältää oikolukuohjelman (me emme jätä sinua pulaan tässäkään asiassa). Olisi harmi, jos hakemuksesi karsiutuisi kirjoitusvirheiden takia.

Esimerkki maataloustyöntekijän ansioluettelosta, vain teksti

Esimerkki maataloustyöntekijän ansioluettelosta, vain teksti

Profiili

Asiantunteva maatilatyöntekijä, jolla on tarmoa ja kokemusta päivittäisten tehtävien ja pitkäaikaisten hankkeiden toteuttamiseen maatilalla. Taitava käyttämään maatilan laitteita ja koneita ja perehtynyt erilaisiin viljelymenetelmiin. Runsaasti kokemusta maanmuokkauksesta, kastelusta, rikkaruohojen kitkemisestä ja viljelykasvien karsimisesta. Sitoutunut olemaan positiivinen, joustava ja mukautuva tiimin jäsen.


Työhistoria

Maatilatyöntekijä paikassa Lintulan tila, Seinäjoki 
Kesäkuu 2016 - Helmikuu 2019 

 • Suoritin maatilan päivittäisiä toimia, kuten hedelmä- ja vihanneskasvien istutusta, viljelyä ja jalostusta.
 • Huolsin maatalouskoneita ja valmistelin maaperää eri prosesseja varten.
 • Kitkin, harvensin ja karsin viljelykasveja.
 • Osoitin horjumatonta työmoraalia ja sitoutumista tiimityöhön.

 

Maatilatyöntekijä paikassa Mäkelän tila, Seinäjoki 
Lokakuu 2014 - Huhtikuu 2016 

 • Työskentelin viljelijöiden tukena ja suoritin annetut tehtävät.
 • Kommunikoin tiimin jäsenten kanssa ammattimaisesti ja myönteiseen sävyyn.
 • Käytin ja huolsin maatalouskoneita ja suoritin niiden peruskorjauksia.
 • Hoidin lypsyn esivalmistelut ja noudatin turvallisia lypsykäytäntöjä.
 • Noudatin hygieniamenettelyissä puhdistusaineiden valmistajien ohjeita.


Taidot

 • Positiivinen työmoraali
 • Viljelymenetelmien tuntemus
 • Tiimityötaidot
 • Erinomaiset viestintätaidot
 • Maaperän tuntemus
 • Kokemus maatalouskoneista ja -laitteista


Koulutus

Maatalousalan ammattitutkinto, Sedu, Ilmajoki 
Elokuu 2012 — Toukokuu 2014

Jäljennetty!
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo

Näyttävät ansioluettelopohjat

Vakuuta työnantajat ja työhönottajat valitsemalla jokin meidän 25+ tyylikkäästä, ammattimaisesta ansioluettelopohjastamme.
4 / 5
luokitus perustuu 477 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm resume template
Stockholm
8 400 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York resume template
New York
3 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna resume template
Vienna
2 100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney resume template
Sydney
1 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon resume template
London
3 600 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin resume template
Dublin
3 800 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova resume template
Moskova
720 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid resume template
Madrid
1 500 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago resume template
Santiago
1 200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore resume template
Singapore
700 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo resume template
Oslo
570 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town resume template
Cape Town
55 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis resume template
Paris
530 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini resume template
Berliini
1 400 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva resume template
Geneva
32 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver resume template
Vancouver
510 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo resume template
Tokyo
340 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano resume template
Milano
920 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon resume template
Lisbon
220 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona resume template
Barcelona
480 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago resume template
Chicago
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio resume template
Rio
200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome resume template
Rome
190 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston resume template
Boston
110 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRirekisho resume template
Rirekisho
48 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 100 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAthens resume template
Athens
87 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBrussels resume template
Brussels
60 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaPrague resume template
Prague
12 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaShanghai resume template
Shanghai
15 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto resume template
Toronto
1 800 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet