1. Ansioluetteloesimerkit
 2. maatilatyöntekijä
kirjoittanut Susan ShorSusan Shor

Työnimikkeen maatilatyöntekijä ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2024. Voit muokata tästä työnimikkeen maatilatyöntekijä ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
4.4
Keskimääräinen arvosana
21 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen maatilatyöntekijä ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Työskentely maatilalla voi olla fyysisesti vaativaa, mutta samalla hyvin palkitsevaa. Työtehtävät vaihtelevat suuresti maatilan tyypin mukaan. Vuodenaikojen vaihtelu ja sääolosuhteet vaikuttavat työolosuhteisiin ja voivat muuttaa aikatauluasi. Tämä vaihtelevuus voi tehdä työstäsi mielenkiintoisempaa, mutta se tarkoittaa myös, että tarvitset monenlaisia taitoja.

Olet valmis uuteen haasteeseen, ja cvapp.fi auttaa sinut alkuun! Tarjoamme käyttöösi verkkopohjaisen ansioluettelotyökalun, asiantuntijoiden suunnittelemia ansioluettelopohjia sekä tämän kirjoitusoppaan.

Ladattavat ansioluetteloesimerkit

Jos kaipaat inspiraatiota kirjoittamiseen, voit tutustua myös eri ammattien ansioluetteloesimerkkeihin. Niiden sisältämien esimuotoiltujen lauseiden avulla luot voittoisan maatilatyöntekijän ansioluettelon 15 minuutissa!

Maatilatyöntekijän ansioluettelon kirjoittaminen

Ennen kuin alat kirjoittaa maatilatyöntekijän ansioluetteloasi, pysähdy hetkeksi miettimään sen rakennetta. Ansioluettelossa tulee olla seuraavat osiot:

 • Otsikko
 • Profiiliteksti (tunnetaan myös nimellä esittelyteksti)
 • Työkokemusosio
 • Taidot-osio
 • Koulutusosio

Maatilatyöntekijän ansioluettelon kirjoittaminen voi vaihdella hieman riippuen hakijan työkokemuksesta, koulutuksesta ja erityistaidoista. Tärkeintä on kuvata osaamistasi niin kattavasti, että työhönottaja ei voi muuta kuin hämmästellä. Kerro rohkeasti, missä olet hyvä, ja anna ymmärtää, että olet valmis käärimään hihat ja tarttumaan hommiin. Kerro osaamisestasi ja työkokemuksestasi, mutta anna työhönottajalle myös käsitys persoonallisuudestasi. Maatilalla työskentely voi sisältää hyvin monenlaisia tehtäviä, joihin tarvitaan erilaisia taitoja ja ominaisuuksia. Persoonallisuus ja luonteenpiirteet, kuten itsenäisyys, joustavuus ja innovatiivisuus, voivat olla arvokkaita työssä, joka vaatii kykyä sopeutua erilaisiin tilanteisiin ja ratkaista monenlaisia ongelmia. Persoonallisuus vaikuttaa myös siihen, miten hyvin hakija sopii työyhteisöön sekä millaisia vuorovaikutustaitoja ja työskentelytapoja hän tuo mukanaan maatilan arkeen.

Maatilatyöntekijän ansioluettelon rakenne

Yleensä suosittelemme käyttämään ansioluettelossa käänteisesti kronologista rakennetta, joka korostaa työkokemusta. Käänteisesti kronologiseen ansioluetteloon nykyinen tai viimeisin työpaikka merkitään ensimmäiseksi ja sen jälkeen sitä edeltäneet työpaikat (enintään 10 vuoden ajalta).

Jos olet työskennellyt aiemmin jollakin muulla alalla tai jos sinulla on runsaasti erilaista työkokemusta, voit harkita osaamispohjaisen ansioluettelon käyttöä.

Yhteystietojen ilmoittaminen 

Ilmoita ansioluettelon otsikossa selvästi nimesi, ammattinimikkeesi ja yhteystietosi. On tärkeää, että työhönottaja saa otettua sinuun helposti yhteyttä, jos hän haluaa kutsua sinut työhaastatteluun. Voit luoda otsikkoon ilmettä käyttämällä väriä tai erilaista kirjaintyyppiä, kunhan sen sisältämä teksti erottuu selkeästi ja on helppo lukea. Voit mainita otsikossa seuraavat tiedot:

 • Etunimi ja sukunimi
 • Ammattinimike: Ilmoita ammattinimikkeeksi työpaikkailmoituksessa annettu ammattinimike.
 • Sähköpostiosoite: Käytä yksityistä sähköpostiosoitetta, joka näyttää siistiltä ja ammattimaiselta, esimerkiksi [email protected].
 • Osoite: Jos olet valmis muuttamaan työn perässä, ilmoita tämä selvästi. Muussa tapauksessa riittää, että mainitset asuinpaikkakuntasi.
 • Sosiaalinen media: Jos LinkedIn-profiilisi tai muu sosiaalisen median kanava kertoo sinusta maatilatyöntekijänä, voit liittää linkin ansioluetteloon.

Ansioluettelon profiiliteksti

Profiilitekstin on tarkoitus ilmaista napakasti, kuka olet ja mitä osaat. Onnistunut profiiliteksti saa työnantajan kiljahtamaan: ”Tuo tyyppi täytyy palkata!” tai saa hänet ainakin jatkamaan lukemista. Se on kuin tilan parhaan lehmän esittely: napakka, selkeä ja vakuuttava!

Kerro yksi tai kaksi kohokohtaa uraltasi, esimerkiksi maatilalla tekemistäsi parannuksista ja niiden tuloksista tai lypsyprosessin tehostamisesta. Kuvaile lisäksi filosofiaasi eläintenhoidosta, kasvien viljelemisestä/korjuusta ja kerro, miten tulet toimeen muiden maatilan työntekijöiden ja esimiehesi kanssa. Jos rakastat työskennellä eläinten parissa ja sinulla on kokemusta eläinten hoidosta, muista mainita se profiilitekstissä. Jos taas lahjakkuutesi liittyy maatalouskoneiden turvalliseen käyttöön, kannattaa keskittyä kertomaan siitä. Voit korostaa myös olevasi luotettava tiimipelaaja, joka on tottunut työskentelemään itsenäisesti ja vastuullisesti.

Osoita motivaatiosi kertomalla lyhyesti, miksi haluat työskennellä tällä tilalla ja miksi juuri sinut tulisi valita tehtävään. Voit esimerkiksi mainita intohimosi maataloutta kohtaan tai halusi oppia lisää alasta. 

Ansioluettelon profiilitekstin tulisi olla 4–5 lausetta (100–200 sanaa). Jos olet vasta aloittamassa uraasi ja sinulla on vain vähän työkokemusta, voit kirjoittaa lyhyemmin. Jos sinulla taas on enemmän sanottavaa, kannattaa säästää osa siitä hakemuskirjeeseen.

Ansioluettelon profiilitekstin muunneltava esimerkki

Asiantunteva maatilatyöntekijä, jolla on tarmoa ja kokemusta päivittäisten tehtävien ja pitkäaikaisten hankkeiden toteuttamiseen maatilalla. Taitava käyttämään maatilan laitteita ja koneita ja perehtynyt erilaisiin viljelymenetelmiin. Runsaasti kokemusta maanmuokkauksesta, kastelusta, rikkaruohojen kitkemisestä ja viljelykasvien karsimisesta. Sitoutunut olemaan positiivinen, joustava ja mukautuva tiimin jäsen.

Jäljennetty!

Ansioluettelon työkokemusosio

Luettele työkokemusosiossa kaikki työnimikkeesi ja entiset työnantajasi, ja muista kertoa kuvauksissasi enemmän kuin pelkät tehtävät tai vastuualueet. Pyri muotoilemaan jokaisesta luettelokohdasta pieni menestystarina.

Jos olet työskennellyt maitotilalla ja auttanut lisäämään maidontuotantoa, kerro miten teit sen ja havainnollista kerrontaa numerotiedoin. Jos olet taitava korjaamaan maatilan rakennuksia tai koneita, anna esimerkki saavutuksistasi.

On olemassa kaksi avainta loistavan työkokemusosion luomiseen:

 1. Älä toista samoja tehtäviä eri työpaikkojen kohdalla, vaan esittele taitojasi monipuolisesti ja pyri osoittamaan, että olet kehittynyt urallasi.
 2. Räätälöi ansioluettelosi eli keskity kertomaan hakemasi työpaikan kannalta oleellisista taidoista. Tutki työpaikkailmoitus tarkkaan ja poimi siitä avainsanoja ja -lauseita ansioluetteloosi. Osoita esimerkein, että sinulla on kokemusta työpaikkailmoituksessa mainituista tehtävistä. Näin saat rekrytoijat vakuuttumaan, että sinulla on tarvittavat taidot työn tekemiseen. Lisäksi se auttaa sinua läpäisemään automaattisen hakijaseurantajärjestelmän (ATS) suorittaman karsinnan.
Ansioluettelon työkokemusosion muunneltava esimerkki

Maatilatyöntekijä paikassa Lintulan tila, Seinäjoki 
Kesäkuu 2016 - Helmikuu 2019 

 • Suoritin maatilan päivittäisiä toimia, kuten hedelmä- ja vihanneskasvien istutusta, viljelyä ja jalostusta.
 • Huolsin maatalouskoneita ja valmistelin maaperää eri prosesseja varten.
 • Kitkin, harvensin ja karsin viljelykasveja.
 • Osoitin horjumatonta työmoraalia ja sitoutumista tiimityöhön.

 

Maatilatyöntekijä paikassa Mäkelän tila, Seinäjoki 
Lokakuu 2014 - Huhtikuu 2016 

 • Työskentelin viljelijöiden tukena ja suoritin annetut tehtävät.
 • Kommunikoin tiimin jäsenten kanssa ammattimaisesti ja myönteiseen sävyyn.
 • Käytin ja huolsin maatalouskoneita ja suoritin niiden peruskorjauksia.
 • Hoidin lypsyn esivalmistelut ja noudatin turvallisia lypsykäytäntöjä.
 • Noudatin hygieniamenettelyissä puhdistusaineiden valmistajien ohjeita.
Jäljennetty!

Maatilatyöntekijän työkokemusosion kirjoittaminen ilman työkokemusta

Vaikka sinulla ei olisi suoraa alan työkokemusta, voit silti osoittaa kiinnostuksesi ja motivaatiosi maataloutta kohtaan sekä korostaa muita hakemasi työpaikan kannalta olennaisia taitoja ja kokemuksia. Jos olet osallistunut maatilan työtehtäviin vapaaehtoistyön tai harrastuksen kautta tai jos suorittanut opintojesi aikana maatalouteen liittyviä projekteja, kerro näistä kokemuksista. Korosta yleisiä taitoja ja kokemuksia, jotka voivat olla hyödyllisiä maatilatyössä, kuten fyysinen kunto, kyky oppia nopeasti uusia tehtäviä ja tiimityöskentelytaidot.

Maatilatyöntekijän ansioluettelon taidot-osio

Tämä nopeasti luettava osio tarjoaa sinulle mahdollisuuden esitellä tietämystäsi maatilan prosesseista, sadonkorjuumenettelyistä sekä maatilan laitteiden ja koneiden tuntemusta. Nämä ovat kovia taitoja, joita olet oppinut työskentelemällä maatilalla. Muista mainita myös pehmeitä taitoja eli luonteenpiirteitä, jotka tekevät sinusta hyvän maatilatyöntekijän. Muista mainita myös kykysi kuunnella ja hankkia uusia taitoja, koska esimiehen ohjeiden noudattaminen on tärkeä osa työtä maatilalla. 

Räätälöi tämä osio jokaista työpaikkaa varten valitsemalla mukaan taitoja, joita palkkaava esimies on maininnut työpaikkailmoituksessa.

Esimerkkejä maatilatyöntekijän taidoista
 • tiimityöskentely ja itsenäinen työskentely
 • fyysinen kunto
 • sitoutuminen ja työmoraali
 • maatalouden perustaidot
 • viestintätaidot
 • eläintenhoito
 • traktorin ja työkoneiden käyttö
 • huolto- ja korjaustyöt
 • huolellisuus
 • joustavuus ja sopeutumiskyky
Jäljennetty!

Ansioluettelon koulutusosio

Useimpiin maatilan työtehtäviin ei vaadita korkeakoulututkintoa, mutta työnantajat saattavat etsiä työntekijää, jolla on maataloustieteen, agrologin, kasvitieteen tai muu aiheeseen liittyvän alan tutkinto. Koulutuksen avulla voit osoittaa, että sinulla on tarvittavat perustiedot ja -taidot maatilalla työskentelyyn. Koulutuksessa opitut turvallisuusasiat ja -käytännöt ovat tärkeitä maatilatyössä. Koulutus voi toimia myös todisteena siitä, että olet sitoutunut alaan ja haluat kehittää ammattitaitoasi. 

Luettele tässä osiossa kaikki tutkintosi ja sertifikaattisi. Lisäksi voit mainita suorittamiasi kursseja ja täydennyskoulutuksia. Esimerkiksi ajokortti ja ensiaputaidot ovat tärkeitä maatilatyössä, joten ne kannattaa ehdottomasti mainita. Pyri esittämään koulutustietosi selkeästi ja jäsennellysti, jotta työnantaja saa nopeasti käsityksen koulutustaustasi ja soveltuvuudestasi tehtävään.

Ansioluettelon koulutusosion muunneltava esimerkki

Maatalousalan ammattitutkinto, Sedu, Ilmajoki 
Elokuu 2012 — Toukokuu 2014

Jäljennetty!

Ansioluettelon asettelu ja muotoilu

Kun ansioluettelosi sisältö on valmis, on aika viimeistellä sen ulkoasu. Käytä helppolukuista kirjaintyyppiä, jätä sivulle riittävästi tyhjää tilaa ja muotoile osioiden otsikot niin, että ne erottuvat selkeästi muusta tekstistä.

Valmiiden ansioluettelopohjien ja verkkopohjaisen ansioluettelotyökalumme käyttö takaa siistin ja edustavan ansioluettelon, jossa ei ole muotoiluvirheitä.

Voit personoida ansioluettelon ulkoasua, kunhan pidät seuraavat ohjeet mielessä:

 • Pieni ripaus väriä riittää kiinnittämään lukijan huomion.
 • Jätä sivulle riittävästi tyhjää tilaa, sillä se helpottaa lukemista.
 • Käytä helposti luettavaa ja riittävän suurta kirjaintyyppiä.

Maatilatyöntekijän aansioluettelon tekstistä

Esimerkki maataloustyöntekijän ansioluettelosta, tekstistä

Profiili

Asiantunteva maatilatyöntekijä, jolla on tarmoa ja kokemusta päivittäisten tehtävien ja pitkäaikaisten hankkeiden toteuttamiseen maatilalla. Taitava käyttämään maatilan laitteita ja koneita ja perehtynyt erilaisiin viljelymenetelmiin. Runsaasti kokemusta maanmuokkauksesta, kastelusta, rikkaruohojen kitkemisestä ja viljelykasvien karsimisesta. Sitoutunut olemaan positiivinen, joustava ja mukautuva tiimin jäsen.


Työhistoria

Maatilatyöntekijä paikassa Lintulan tila, Seinäjoki 
Kesäkuu 2016 - Helmikuu 2019 

 • Suoritin maatilan päivittäisiä toimia, kuten hedelmä- ja vihanneskasvien istutusta, viljelyä ja jalostusta.
 • Huolsin maatalouskoneita ja valmistelin maaperää eri prosesseja varten.
 • Kitkin, harvensin ja karsin viljelykasveja.
 • Osoitin horjumatonta työmoraalia ja sitoutumista tiimityöhön.

 

Maatilatyöntekijä paikassa Mäkelän tila, Seinäjoki 
Lokakuu 2014 - Huhtikuu 2016 

 • Työskentelin viljelijöiden tukena ja suoritin annetut tehtävät.
 • Kommunikoin tiimin jäsenten kanssa ammattimaisesti ja myönteiseen sävyyn.
 • Käytin ja huolsin maatalouskoneita ja suoritin niiden peruskorjauksia.
 • Hoidin lypsyn esivalmistelut ja noudatin turvallisia lypsykäytäntöjä.
 • Noudatin hygieniamenettelyissä puhdistusaineiden valmistajien ohjeita.


Taidot

 • Positiivinen työmoraali
 • Viljelymenetelmien tuntemus
 • Tiimityötaidot
 • Erinomaiset viestintätaidot
 • Maaperän tuntemus
 • Kokemus maatalouskoneista ja -laitteista


Koulutus

Maatalousalan ammattitutkinto, Sedu, Ilmajoki 
Elokuu 2012 — Toukokuu 2014

Jäljennetty!

Lopuksi vielä yksi tärkeä asia: tarkista oikeakielisyys ja/tai käytä verkkopohjaista ansioluettelotyökaluamme, joka sisältää oikolukuohjelman (me emme jätä sinua pulaan tässäkään asiassa). Olisi harmi, jos hakemuksesi karsiutuisi kirjoitusvirheiden takia.

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo

Näyttävät ansioluettelopohjat

Vakuuta työnantajat ja työhönottajat valitsemalla jokin meidän 25+ tyylikkäästä, ammattimaisesta ansioluettelopohjastamme.
4 / 5
luokitus perustuu 481 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm resume template
Stockholm
8 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York resume template
New York
4 100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna resume template
Vienna
2 300 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney resume template
Sydney
1 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon resume template
London
3 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin resume template
Dublin
4 100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova resume template
Moskova
750 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam resume template
Amsterdam
1 800 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid resume template
Madrid
1 600 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago resume template
Santiago
1 300 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore resume template
Singapore
740 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo resume template
Oslo
600 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town resume template
Cape Town
60 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis resume template
Paris
570 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini resume template
Berliini
1 500 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva resume template
Geneva
35 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver resume template
Vancouver
520 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo resume template
Tokyo
360 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano resume template
Milano
940 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon resume template
Lisbon
240 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona resume template
Barcelona
500 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago resume template
Chicago
160 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio resume template
Rio
210 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome resume template
Rome
210 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston resume template
Boston
120 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRirekisho resume template
Rirekisho
61 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4 500 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAthens resume template
Athens
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBrussels resume template
Brussels
82 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaPrague resume template
Prague
28 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaShanghai resume template
Shanghai
51 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto resume template
Toronto
2 100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet