1. Ansioluetteloesimerkit
 2. Full Stack -kehittäjä
kirjoittanut Susan ShorSusan Shor

Työnimikkeen Full Stack -kehittäjä ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2024. Voit muokata tästä työnimikkeen Full Stack -kehittäjä ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
4.6
Keskimääräinen arvosana
73 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen Full Stack -kehittäjä ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Olet alasi monitaituri, mutta kuinka näytät sen työpaikkaa hakiessasi? Hyvä Full Stack -kehittäjän ansioluettelo heijastaa kattavaa osaamistasi ja saa työhönottajien huomion kiinnittymään taitoihisi.

Totuus on, että vaikka Full Stack -kehittäjille näyttää olevan paljon työpaikkoja tarjolla, et halua mitä tahansa paikkaa, vaan juuri sen oikean paikan. Erinomainen ansioluettelo auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Tämä kirjoitusopas ja siihen liittyvät ansioluetteloesimerkit auttavat sinua luomaan ansioluettelon, joka antaa sinusta ammattimaisen kuvan ja korostaa ainutlaatuisia saavutuksiasi.

Käsittelemme muun muassa seuraavia aiheita:

 • Mitä Full Stack -kehittäjä tekee?
 • Full Stack -kehittäjän ansioluettelon kirjoittaminen (vinkkejä ja niksejä)
 • Paras ansioluettelopohja Full Stack -kehittäjälle
 • Ohjeita ansioluettelon osioiden (profiiliteksti, työkokemus, koulutus, taidot) kirjoittamiseen
 • Ansioluettelon ammattimainen asettelu ja muotoilu

Mitä Full Stack -kehittäjä tekee?

Full Stack -kehittäjä on hybridiosaaja, joka hallitsee sekä front end- että back end-kehityksen. Hänen asiantuntemuksensa ulottuu monista koodausalakohteista ja tietokannoista UI/UX-hallintaan ja graafiseen suunnitteluun.

Full Stack -kehittäjät työskentelevät sekä asiakas- että palvelinpuolella toimien sillanrakentajina näiden välillä. Heidän tavoitteenaan on luoda skaalautuvia verkkosovelluksia kirjoittamalla ja testaamalla koodia, rakentamalla tietokantoja ja palvelimia sekä luomalla API:ta ja muita palveluita. Heidän on tunnettava kaikki ohjelmistokehityksen osa-alueet ja oltava vähintään yhden osa-alueen asiantuntija.

Full Stack -kehittäjän työmarkkinat ja tulevaisuudennäkymät

Kokeneille Full Stack -kehittäjille työmarkkinatilanne on edelleen erittäin hyvä. Marbles.fi-rekrytointipalvelun mukaan Full Stack -kehittäjällä eli Full Stack -devaajalla on yleensä tietojenkäsittelytieteen kandidaatintutkinto, mutta alalla on myös paljon työssään oppineita. Full Stack -kehittäjät ovat haluttuja osaajia pienemmissä yrityksissä, sillä he voivat vastata yksin sivuston pyörittämisestä ja kehittämisestä. 

Marbles.fi-sivuston tietojen perusteella Full Stack -kehittäjän palkkataso on 5 000–6 000 euroa kuukaudessa.

Tilastotietoja

Rekrytoijien toivelistalla kolme tärkeintä taitoa ovat:

 1. Verkkokehitys
 2. DevOps
 3. AI/oppimiskoneet

Kolme tärkeintä kieltä ovat:

 1. JavaScript
 2. Java
 3. Python

Lähde: Tech Hiring Survey 2022

Full Stack -kehittäjän ansioluettelon kirjoittaminen

Ansioluettelon rakenne on ratkaisevan tärkeä. Jotta rekrytoijat löytävät hakemansa tiedot helposti, ansioluettelo kannattaa jakaa seuraaviin osioihin:

 • Otsikko
 • Profiiliteksti (tunnetaan myös nimellä esittelyteksti)
 • Työkokemus
 • Taidot
 • Koulutus

Tutustu tulevaan työnantajaan niin hyvin, että osaat mukauttaa ansioluettelosi sävyn yrityksen kulttuuriin ja imagoon.

Paras rakenne Full Stack -kehittäjän ansioluetteloon

Yleensä suosittelemme käyttämään ansioluettelossa käänteisesti kronologista rakennetta, sillä se auttaa rekrytoijia löytämään tarvitsemansa tiedot nopeasti. Full Stack -kehittäjänä sinä muodostat kuitenkin poikkeuksen ja suosittelemme sinua käyttämään toiminnallista ansioluetteloa, koska sinulla on erittäin teknisiä ja monipuolisia taitoja.

Toiminnallisessa ansioluettelossa taidot-osuutta voidaan laajentaa käsittämään yksityiskohtaisesti kaikki työnhakijan tekninen asiantuntemus. Vastaavasti voit lyhentää työkokemusosiota. Vain sinä voit päättää, mikä kuvastaa kokemustasi parhaiten.

Suosittelemme suhtautumaan kirjoittamiseen joustavasti: Ansioluettelo on elävä asiakirja, joka räätälöidään erikseen jokaista työpaikkaa varten, ja voit aina muuttaa sen muotoa työhakemukseesi sopivaksi.

Asiantuntijan vinkki

ATS-algoritmit

Meidän ei tarvitse kertoa sinulle, miten algoritmit toimivat, mutta haluamme muistuttaa, että ansioluettelosi on läpäistävä automaattisen hakijaseurantajärjestelmän (ATS) seula ennen kuin se päätyy ihmisen luettavaksi. Käytä ansioluettelossa työpaikkailmoituksen sisältämiä avainsanoja ja lauseita, sillä se parantaa mahdollisuuksiasi päästä läpi ATS-karsinnasta.

Ansioluettelon otsikko

Ennen kuin siirrymme käsittelemään Full Stack -kehittäjän ansioluettelon sisältöä, puhutaan hetki otsikosta. Otsikko on tietenkin osa sisältöä, mutta se on myös ansioluettelosi tärkein graafinen elementti. Vaikka ansioluettelon sisältö on ratkaisevan tärkeää, visuaalinen ilme voi antaa sille voimaa ja saada sen erottumaan joukosta. Edustavan ansioluettelon nähdessään työhönottaja ymmärtää, että olet harvinainen löytö.

Osoita muotoilijan taitosi liikaa kikkailematta ja varmista, että yhteystietosi ovat selvästi näkyvissä.

Ansioluettelon profiiliteksti: urasi frontti

Profiiliteksti sijaitsee aitiopaikalla ansioluettelon yläreunassa. Vaikka se ei ehkä ole ensimmäinen asia, johon rekrytoijat kiinnittävät huomionsa, sen rooli on ratkaisevan tärkeä.

Otsikossa pääset esittelemään muotoilutaitojasi, kun taas profiilitekstissä voit kertoa urasi suurimmasta saavutuksesta. Profiilitekstissä, josta käytetään myös nimeä esittelyteksti, saat tilaisuuden hieman kehua itseäsi (mutta vain hieman, ethän halua kuulostaa ylimieliseltä).

Sinulla on 3–4 lausetta tilaa antaa yleiskatsaus urastasi, työtyylistäsi ja lisäarvosta, jonka tuot mahdolliselle työnantajallesi. Jos tämä kuulostaa ylivoimaiselta, seuraavista kysymyksistä voi olla apua:

 • Kuinka kollegani kuvaavat ammatillista tyyliäni?
 • Mikä on tärkein taitoni?
 • Mikä saavutuksistani kuvastaa parhaiten sitä, mitä tämä työnantaja etsii?
 • Miksi haluan tämän työpaikan?

Näihin kysymyksiin vastaaminen voi auttaa tämän vapaamuotoisen kappaleen jäsentelyssä.

Profiilitekstin muunneltava esimerkki

Full Stack -kehittäjä, joka osaa työskennellä sekä front end- että back end-kehitysprosesseissa. Taitava ohjelmoinnin suunnittelussa ja kehittämisessä sekä toiminnallisten spesifikaatioiden toteuttamisessa.

Jäljennetty!

Työkokemusosio: suurimmat saavutuksesi

Full Stack -kehittäjät ovat varsinaisia monitaitureita ja heidän kannattaa merkitä ansioluettelon työkokemusosioon sellaiset työpaikat, jotka antavat työhönottajalle käsityksen heidän laajasta taitovalikoimastaan. Saavutuksia on hyvä havainnollistaa mahdollisuuksien mukaan numerotiedoin.

Vältä hukkaamasta tilaa tarpeettomilla lauseilla kuten "Olin vastuussa" ja "Tässä roolissa minä." Käytä sen sijaan luettelomuotoa ja aloita kukin luettelokohta dynaamisella verbillä, joka kuvaa mitä teit. Lisää kuvaukseen saavutus, johon toimintasi johti.

Kerro kaikkein yksityiskohtaisimmin viimeisimmästä työpaikastasi. Ensimmäistä työpaikkaa ei tarvitse mainita, jos olet edennyt urallasi ja sinulla on suurempia saavutuksia korostettavanasi.

Työkokemusosion muunneltava esimerkki

Full Stack -kehittäjä paikassa Excel-tekniikka, Helsinki 
Syyskuu 2018 - Syyskuu 2022 

 • Suoritin koodaus-, virheenkorjaus- ja yksikkötestaustehtäviä projektien tueksi.
 • Huolehdin sovellusten ja järjestelmien jatkuvasta ylläpidosta.
 • Sovelsin nykyisiä ohjelmointistandardeja ja -menetelmiä kaikkiin asiaankuuluviin hankkeisiin ja toimiin.
 • Päivitin ja ylläpidin sekä back end- että front end-järjestelmiä.
 • Varmistin yhteistyössä web-kehittäjien, markkinointitiimien ja insinöörien kanssa oikean ulkoasun ja elintärkeiden ominaisuuksien toteutumisen.
 • Päivitin jatkuvasti tietojani pysyäkseni ajan tasalla alani kehityksessä.
 • Kehitin skaalautuvia verkkopohjaisia käyttöliittymiä ja komponentteja käyttäen Angularia, C5:tä ja .NET corea.
 • Paransin tietokannan ylläpidon tehokkuutta 20 prosentilla.

 

Full Stack -kehittäjä paikassa Socca oy, Helsinki 
Huhtikuu 2014 - Syyskuu 2018 

 • Tein yhteistyötä insinöörien, kehittäjien ja analyytikoiden tiimin kanssa johtavien rekrytointiohjelmistojen suunnittelemiseksi ja luomiseksi.
 • Kehitin ja suunnittelin front end web -arkkitehtuurin, jonka avulla sovellukset reagoivat nopeasti.
 • Tein yhteistyötä muiden osastojen kanssa parannusten, sisäisten työkalujen ja täytäntöönpanokysymysten käsittelemiseksi.
 • Sovelsin johdonmukaisesti parhaita käytäntöjä puhtaan, turvallisen, luettavan ja skaalautuvan koodin kirjoittamiseen.
 • Osallistuin merkityksellisiin ja perusteellisiin koodikatselmuksiin.
 • Koulutin ja johdin menestyksekästä kahdeksan Full Stack -kehittäjän tiimiä.
 • Autoin kasvattamaan yrityksen liikevaihtoa 40 prosentilla vuosina 2014–2018.
Jäljennetty!

Esimerkki Full Stack -kehittäjän ansioluettelon taidot-osiosta

Monipuoliset taitosi ovat suurin myyntivalttisi, joten harkitse joko edellä mainitun toiminnallisen ansioluettelorakenteen käyttöä tai panosta erityisen paljon näyttävään esitykseen. Helpota rekrytoijien elämää järjestämällä taitosi helposti hahmotettaviin kategorioihin, kuten esimerkiksi front end, back end, suunnittelu ja pehmeät taidot. Katso seuraavassa esimerkki taidot-osiosta.

Asiantuntijan vinkki

Seuraavat taidot ovat Springboardin mukaan välttämättömiä Full Stack -kehittäjälle, joten ne kannattaa mahdollisuuksien mukaan lisätä ansioluetteloon.

Frontend Backend Muut Pehmeät taidot
HTML Node.js Verkkorakenne Tarkkuus
CSS Ruby on Rails Git and GitHub Järjestelmällisyys
ReactJS Python HTTP ja REST Priorisointi
AJAX SQL Tietokannan varastointi Viestintä
jQuery Flask Suunnittelun perusteet  
    NPM  

Työpaikkailmoituksen analysointi voi auttaa valitsemaan haettavan työpaikan kannalta oleellisia taitoja ansioluetteloon.

Taidot-osion muunneltava esimerkki
 • Ohjelmistokehitys
 • Monimutkaisten ongelmien ratkaisu
 • API:iden suunnittelu ja kehittäminen
 • Palvelittoman arkkitehtuurin kehittäminen
 • Viestintätaidot
 • SQL, React.js, Node.js
Jäljennetty!

Esimerkki Full Stack -kehittäjän ansioluettelon koulutusosiosta

Saavutuksesi Full Stack -kehittäjänä merkitsevät enemmän kuin koulutuksesi – ellet ole vasta aloittamassa uraasi. Koulutusosioon riittää yksinkertainen luettelo korkeakoulututkinnoistasi.

Monilla Full Stack -kehittäjillä ei ole tietojenkäsittelytieteen tutkintoa, ja riippuu työnantajasta, vaaditaanko työhön IT-alan tutkinto. Jos olet suorittanut kandidaatin tutkintoa korkeamman tutkinnon, voit jättää ylioppilastutkinnon pois tästä osiosta.

Asiantuntijan vinkki

Lisäosiot

Jos sinulla on enemmän kuin muutama sertifikaatti tai alan palkinto, voit lisätä ansioluetteloon osion niiden esittelyyn. Online-ansioluettelotyökalumme lisäosion luominen onnistuu muutamalla napsautuksella.

Koulutusosion muunneltava esimerkki

Tietojenkäsittelytieteen maisteri, Helsingin yliopisto, Helsinki 
Syyskuu 2012 - Toukokuu 2014


Tietojenkäsittelytieteen kandidaatti, Helsingin yliopisto, Helsinki 
Elokuu 2009 - Toukokuu 2012

Jäljennetty!

Ansioluettelon asettelu ja muotoilu: panosta muunneltavuuteen

Full Stack -kehittäjänä sinulla on tietoa UX-suunnittelusta, joten sovella näitä periaatteita ansioluettelosi ulkoasuun. Keskity sisältöön ja suunnittele ulkoasu niin, että työhönottajat saavat sinusta haluamasi kuvan.

Kerrataan vielä tärkeimmät ohjeet. Ja muistathan, että kaikkein helpommalla pääset valitsemalla Cvapp.fi-palvelusta valmiin ansioluettelopohjan.

 • Luo tilan tuntua reiluilla marginaaleilla, eripituisilla riveillä ja jättämällä tyhjää tilaa osioiden väliin.
 • Valitse helposti luettavia kirjaintyyppejä ja käytä enintään kahta tyyppiä: yhtä otsikoissa ja yhtä leipätekstissä.
 • Varmista, että otsikot erottuvat selvästi ja niiden nimet ovat tavallisia, jotta työhönottaja ei joudu arvailemaan, mitä ne tarkoittavat.
 • Liitä linkki portfolioosi, jos sinulla on sellainen, sen sijaan, että lisäisit grafiikkaa ansioluetteloon.

Tärkeimmät ohjeet Full Stack -kehittäjän ansioluettelon laatimiseen

 1. Full Stack -kehittäjät ovat monitaitureita, ja hyvä ansioluettelo näyttää sen.
 2. Kysyntä (ja palkka) on korkea niille, joilla on oikea tietoa ja kokemusta.
 3. Jos sinulla on monenlaisia taitoja, harkitse toiminnallisen ansioluettelon käyttämistä.
 4. Hyödynnä Cvapp.fi-palvelun asiantuntijoiden luomia kirjoitusoppaita, ansioluetteloesimerkkejä ja -pohjia.
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo

Näyttävät ansioluettelopohjat

Vakuuta työnantajat ja työhönottajat valitsemalla jokin meidän 25+ tyylikkäästä, ammattimaisesta ansioluettelopohjastamme.
4 / 5
luokitus perustuu 480 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm resume template
Stockholm
8 600 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York resume template
New York
4 000 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna resume template
Vienna
2 200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney resume template
Sydney
1 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon resume template
London
3 700 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin resume template
Dublin
3 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova resume template
Moskova
730 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid resume template
Madrid
1 500 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago resume template
Santiago
1 300 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore resume template
Singapore
720 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo resume template
Oslo
580 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town resume template
Cape Town
57 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis resume template
Paris
550 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini resume template
Berliini
1 500 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva resume template
Geneva
33 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver resume template
Vancouver
510 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo resume template
Tokyo
350 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano resume template
Milano
930 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon resume template
Lisbon
230 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona resume template
Barcelona
490 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago resume template
Chicago
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio resume template
Rio
200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome resume template
Rome
200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston resume template
Boston
120 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRirekisho resume template
Rirekisho
52 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 400 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAthens resume template
Athens
110 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBrussels resume template
Brussels
69 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaPrague resume template
Prague
18 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaShanghai resume template
Shanghai
29 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto resume template
Toronto
1 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet