1. Ansioluetteloesimerkit
 2. Front end -kehittäjä
kirjoittanut Susan ShorSusan Shor

Työnimikkeen Front end -kehittäjä ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2024. Voit muokata tästä työnimikkeen Front end -kehittäjä ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
4.3
Keskimääräinen arvosana
32 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen Front end -kehittäjä ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Front end -kehittäjänä olet tottunut esittelemään työsi maailmalle. Sinulla on etumatkaa työnhaussa, koska tiedät, miten luoda erinomaisia käyttäjäkokemuksia. Tämä front end -kehittäjän ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusopas tarjoavat ideoita siihen, miten saat ansioluettelosi erottumaan joukosta.

Hyvä ansioluettelo on helppolukuinen ja saa lukijan vakuuttumaan siitä, että sinä olet juuri oikea henkilö hakemaasi työpaikkaan. Ansioluettelon muotoilussa on pyrittävä lopputulokseen, joka on kiinnostava ja näyttävä, mutta samalla kuitenkin asiallisen hillitty – on tärkeää, että ulkomuoto ei hukuta alleen sisältöä. Kuinka itsevarmalta saa kuulostaa antamatta itsestään ylimielistä kuvaa? Asiantuntijoiden neuvot ja heidän suunnittelemansa työkalut auttavat edustavan ansioluettelon laatimisessa. Kannattaa selvittää, mikä tekee myönteisen vaikutuksen työhönottajiin, sillä se tuottaa enemmän vastauksia. Tavoitteena on luonnollisesti saada kutsu haastatteluun. Cvapp.fi tarjoaa runsaasti resursseja, mukaan lukien ansioluetteloesimerkkejä, jotka auttavat sinut alkuun.

Tämä kirjoitusopas ja front end -kehittäjän ansioluetteloesimerkki sisältävät tietoa seuraavista aiheista:

 • Mitä front end -kehittäjä tekee?
 • Front end -kehittäjän ansioluettelon rakenne sekä vinkkejä kirjoittamiseen
 • Paras ansioluettelopohja front end -kehittäjälle
 • Ohjeita profiilitekstin, työkokemusosion, koulutusosion ja taidot-osion kirjoittamiseen
 • Ideoita muotoiluun ja ammattimaisen ulkoasun luomiseen

Mitä front end -kehittäjä tekee?

Front end -kehittäjät koodaavat kaikki verkkosivustojen, verkkosovellusten ja mobiilisovellusten käyttöliittymien elementit. He tulkitsevat yrityksen ja sen asiakkaiden tarpeita ja luovat helppokäyttöisiä, vuorovaikutteisia verkkosovelluksia. Front end -kehittäjien on hallittava sekä ohjelmointikielet että suunnittelutekniikat.

Front end -kehittäjät käyttävät yleisesti HTML-, CSS- ja JavaScript-kieliä. He luovat navigoinnin, ulkoasun ja painikkeet, joiden avulla käyttäjät voivat liikkua sovelluksissa. He myös varmistavat, että käyttöliittymät toimivat oikein. Jotkut front end -kehittäjät keskittyvät verkkosovellusten asiakaspuolen logiikkaan JavaScriptin tai TypeScriptin ja Reactin tai Vuen kaltaisten kehysten avulla.

Front end -kehittäjän työmarkkinat ja tulvaisuudennäkymät

Koodausleirien ja muiden lyhytkestoisten ohjelmistokoulutusten yleistyminen on lisännyt front end -kehittäjien määrää työmarkkinoilla, mutta ei huolta: hyville front end -kehittäjille on tarjolla runsaasti työpaikkoja.

Front end -kehittäjän ansioluettelon kirjoittaminen

Ansioluettelon sisältämillä sanoilla on painoarvoa – etenkin, koska niiden määrä on rajallinen. Mutta ennen kuin aloitat kirjoittamisen, sinun on hyvä tietää hieman ansioluettelon rakenteesta.

Ansioluettelosi tulisi sisältää seuraavat osiot:

 • Otsikko
 • Profiiliteksti (tunnetaan myös nimellä esittelyteksti)
 • Työkokemusosio
 • Taidot-osio
 • Koulutusosio
Asiantuntijan vinkki

Huomioi algoritmit

Front end -kehittäjänä tiedät, että rakenne on pelkkä perusta. Vaikka saattaa tuntua siltä, että on vaikea luoda jotain ainutlaatuista tai tavallisesta poikkeavaa, se ei pidä paikkaansa. Itse asiassa rekrytoijat tunnistavat yleispätevän ansioluettelon melko nopeasti. Tämä tarkoittaa, että sinun on räätälöitävä ansioluettelosi erikseen jokaista työhakemusta varten niin, että se on kyseessä olevan työnantajan kannalta kiinnostava ja relevantti.

Algoritmit hallitsevat verkkomaailmaa, eivätkä työhakemukset muodosta poikkeusta. Monissa yrityksissä automaattinen hakijaseurantajärjestelmä (ATS) skannaa ja lajittelee ansioluettelot osittain työpaikkailmoituksessa esiintyvien avainsanojen ja lauseiden perusteella. Lisää mahdollisuuksiasi käyttämällä ansioluettelossasi juuri niitä ilmaisuja ja taitoja, joita tiedät työnantajan etsivän. Alalle tyypillisten termien ja ilmaisujen käyttäminen osoittaa samalla työhönottajalle, että sinä tunnet alaa ja sen vaatimuksia.

Paras rakenne front end -kehittäjän ansioluetteloon

Mitä eroa on front end -kehittäjän ansioluettelon rakenteen ja muodon välillä? Rakenne koostuu osiosta ja muoto on tapa, jolla esität asiat osioiden sisällä. Useimmissa ansioluetteloissa käytetään käänteisesti kronologista rakennetta. Se johtuu siitä, että työhönottajia kiinnostaa eniten se, mitä olet tehnyt viime aikoina. Suosittelemme tätä rakennetta useimmissa tapauksissa, mutta on olemassa myös poikkeuksia. Jos sinusta tuntuu, ettet pysty esittelemään kaikkia teknisiä taitojasi käänteisesti kronologisessa ansioluettelossa, voit käyttää sen sijaan toiminnallista ansioluetteloa, jossa taidot-osio on laajempi ja työkokemusosio vastaavasti suppeampi. Jos olet vastavalmistunut kehittäjä, voit harkita hybridimuodon käyttämistä.

Siirrytään seuraavaksi tarkastelemaan front end -kehittäjän ansioluettelon sisältöä.

Esimerkki ansioluettelon profiilitekstistä

Ansioluettelon profiiliteksti on työnhakijan lyhyt (noin 100 sana pituinen) ammatillinen esittely. Korosta profiilitekstissä kokemustasi ja mainitse urasi ammatillisia kohokohtia. Lisäksi voit kertoa jotakin suunnittelufilosofiastasi.

Tämä on ansioluettelon ainoa osa, joka kirjoitetaan käyttäen kokonaisia virkkeitä, mutta varo tuhlaamasta sanoja. Alla on esimerkkejä siitä, kuinka voit tiivistää tietoa ansioluetteloissa:

Hyvä Parempi
Minulla on yli 10 vuoden kokemus JavaScriptin käytöstä. 10 vuoden JavaScript-kokemuksen aikana olen parantanut kymmeniä sovelluksia.
Ohjelmointifilosofiani on, että rivien vähentäminen parantaa koodia. Koodin virtaviivaistaminen luo ketterämpiä sovelluksia.

Osoittaaksesi, että todella haluat tämän työpaikan, voit kertoa lyhyesti, miksi haet yritykseen ja mitä annettavaa sinulla on yritykselle.

Jos kaipaat lisää inspiraatiota, voit tutustua muihin IT-alan ansioluettelomalleihimme, kuten verkkokehittäjän, ohjelmistokehittäjän, ohjelmoijan, ohjelmistosuunnittelijan ja Full Stack - kehittäjän ansioluetteloihin.

Profiilitekstin muokattava esimerkki

Erittäin taitava ja käyttäjäkeskeinen front end -kehittäjä, joka osaa tehdä yhteistyötä UX- ja suunnittelutiimien kanssa suunnitellakseen verkkosivustojen ja sovellusten teknisen kirjoittamisen ja toiminnallisten eritelmien toteutuksen. Kokemusta monialustasivustojen rakentamisesta responsiivisen verkkosuunnittelun/RWD:n avulla.

Jäljennetty!

Työkokemusosion esimerkki

Ansioluettelon työkokemusosio on enemmän kuin luettelo vastuualueistasi. Pyri osoittamaan, että olet oppinut ja kasvanut työssäsi ja että olet saavuttanut urallasi merkittäviä asioita.

Toimiva koodi syntyy ilman turhia rivejä ja toimivassa ansioluettelossa jokainen sana on tärkeä. Työkokemusosio kirjoitetaan luettelon muotoon ja jokaisen luettelokohdan tulisi kertoa jotakin niistä saavutuksistasi ja taidoistasi, jotka ovat potentiaalisen työnantajan kannalta kiinnostavia. Aloita luettelokohdat dynaamisella verbillä ja kerro toimintasi tuloksista mahdollisimman konkreettisesti.

Työkokemusosion muokattava esimerkki

Vanhempi front end -kehittäjä paikassa JJ-ratkaisut, Lahti 
Elokuu 2017 

 • Suunnittelen, kehitän, testaan ja otan käyttöön suunnitteluominaisuuksia sovitun aikataulun mukaisesti.
 • Työskentelen jatkuvasti sen eteen, että suunnitteluvalinnat määräytyvät käyttäjäkokemuksen perusteella.
 • Pyrin saavuttamaan tasapainon toiminnallisen ja esteettisen suunnittelun välillä.
 • Säilytän brändin yhtenäisyyden koko suunnitteluprosessin ajan.
 • Sovellan parhaita teknisiä käytäntöjä.
 • Työskentelen monimutkaisten haasteiden ratkaisemiseksi hyödyntämällä nykyaikaisia verkkosovelluskehitysprosesseja ja standardimenetelmiä.
 • Luon rautalankamalleja sovellusten kehittyneiden ratkaisujen havainnollistamiseksi.

 

Front end -kehittäjä paikassa Saami oy, Tampere 
Lokakuu 2012 - Heinäkuu 2017 

 • Toimin sivuston optimointia johtavassa tiimissä.
 • Työskentelin tiimien kanssa ongelmien ratkaisemiseksi sekä tehokkuusetujen löytämiseksi ja toteuttamiseksi.
 • Tein yhteistyötä tuotepäälliköiden kanssa huippuluokan ominaisuuksien suunnittelussa.
 • Työskentelin sellaisten työkalujen luomiseksi, jotka parantavat käyttäjän vuorovaikutusta missä tahansa selaimessa.
 • Varmistin, että toteutettu teknologia edisti tehokkuutta, nopeutta ja sujuvaa toimintaa.
 • Testasin jatkuvasti sivuston käytettävyyttä ja korjasin samalla mahdolliset virheet.
Jäljennetty!

Taidot-osion esimerkki

Hyvässä front end -kehittäjän ansioluettelossa taidot-osio kiinnittää rekrytoijan huomion työn edellyttämiin loistaviin ominaisuuksiin, joita sinulla on. Osio sisältää yleensä 4–7 ominaisuutta, jotka ovat hakemasi työpaikan kannalta oleellisia.

Jos käytät ansioluettelossasi toiminnallista rakennetta, voit laajentaa tätä osiota sisältämään kaiken teknisen tiedon, joka vastaa työn vaatimuksia. Koska työsi on osaamispainotteista, voit mainita taitojesi lisäksi myös osaamistasosi. ATS-vinkki: Kirjoita ensin taitoja kuvaava termi kokonaan ja laita sitten lyhenne sulkeisiin, jotta algoritmi tunnistaa taitosi varmasti.

Taidot-osion muokattava esimerkki
 • Käyttöliittymien/käyttäjäkokemuksen tuntemus
 • Parhaat SEO-käytännöt
 • Javascript
 • CSS ja JS Frameworks
 • CSS Preprocessors
 • Angular JS
 • Monimutkaisten ongelmien ratkaisu
Jäljennetty!

Front end -kehittäjän ansioluettelon koulutusosa

Sinulta saatetaan vaatia tietotekniikan kandidaatin tutkinto, ellei sinulla ole huippuluokan portfoliota. Front end -kehittäjän ansioluettelon koulutusosassa voit luetella kaikki opintosi. Mainitse tähän osioon lisäksi kaikki IT-sertifikaatit, jotka olet suorittanut.

Jos sinulla on maisterin tutkinto tai sitä korkeampi tutkinto, ylioppilastutkintoa ei tarvitse mainita koulutusosiossa. 

Asiantuntijan vinkki

Pysy ajan tasalla

Ohjelmat, kehykset ja kielet kehittyvät nopeasti, joten pidä pätevyytesi ajan tasalla esimerkiksi täydennyskoulutusten avulla.

Geeks for Geeks -sivuston mukaan seuraavat kymmenen taitoa ovat tällä hetkellä tärkeimpiä vaatimuksia alalla:

 1. HTML, CSS ja Javascript
 2. Front-end-kehikot kuten React, Angular ja Vue.js
 3. Reagointikyky
 4. Versionhallintajärjestelmät
 5. CSS-esikäsittelyt
 6. Komentorivikäyttöliittymä
 7. Testaus ja virheenkorjaus
 8. Verkkosivujen suorituskyvyn optimointi
 9. DOM-manipulointi
 10. RESTful API -toteutukset
Koulutusosion muokattava esimerkki

Tietojenkäsittelytieteen kandidaatti, Helsingin yliopisto, Helsinki 
Elokuu 2008 - Toukokuu 2012

Jäljennetty!

Ansioluettelon asettelu ja muotoilu

Tässä kohtaa käyttäjäystävällisyyteen liittyvästä asiantuntemuksestasi on sinulle hyötyä. Front end -kehittäjän ansioluettelon päätavoitteena on kiinnittää rekrytoijien huomio ja luoda sujuva visuaalinen polku asiakirjan läpi.

Muista, että ansioluettelon tulisi antaa sinusta ammattimainen vaikutelma, joten vältä liikaa koristelua ja värien käyttöä, sillä se voi viedä huomiota sisällöstä (vaikka tämänhän sinä jo tiesitkin – se on sinun työtäsi!).

Muista ansioluetteloa laatiessasi seuraavat asiat:

 • Pidä osioiden nimet yksinkertaisina, jotta rekrytoijat löytävät tarvitsemansa helposti.
 • Jos päätät koristella otsikkoa, varmista, että nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja tehtävänimikkeesi näkyvät selvästi.
 • Muista, että parhaat verkkofontit eivät välttämättä ole parhaita painofontteja.
 • Linkitä esimerkiksi Cvapp.fi-palvelun ansioluettelotyökalun avulla ansioluettelosi suoraan portfolioosi.

Tärkeimmät ohjeet front end -kehittäjän ansioluettelon laatimiseen

 1. Kokeneet ja ajan tasalla olevat front end -kehittäjät ovat kysyttyjä IT-maailmassa.
 2. Kokemuksesi erinomaisten käyttäjäkokemusten luomisesta auttaa sinua laatimaan erinomaisen ansioluettelon.
 3. Jos sinulla on asiantuntemusta useista ohjelmointikielistä tai muuta erittäin teknisistä osaamista, toiminnallinen ansioluettelomuoto voi sopia sinulle parhaiten.
 4. Jos et halua koodata enää raskaan työpäivän jälkeen, hyödynnä asiantuntijoiden suunnittelemia ansioluettelopohjia, jotka antavat työnhaullesi piristysruiskeen.
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo

Näyttävät ansioluettelopohjat

Vakuuta työnantajat ja työhönottajat valitsemalla jokin meidän 25+ tyylikkäästä, ammattimaisesta ansioluettelopohjastamme.
4 / 5
luokitus perustuu 477 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm resume template
Stockholm
8 400 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York resume template
New York
3 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna resume template
Vienna
2 100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney resume template
Sydney
1 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon resume template
London
3 600 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin resume template
Dublin
3 800 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova resume template
Moskova
720 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid resume template
Madrid
1 500 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago resume template
Santiago
1 200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore resume template
Singapore
700 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo resume template
Oslo
570 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town resume template
Cape Town
55 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis resume template
Paris
530 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini resume template
Berliini
1 400 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva resume template
Geneva
32 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver resume template
Vancouver
510 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo resume template
Tokyo
340 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano resume template
Milano
920 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon resume template
Lisbon
220 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona resume template
Barcelona
480 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago resume template
Chicago
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio resume template
Rio
200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome resume template
Rome
190 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston resume template
Boston
110 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRirekisho resume template
Rirekisho
48 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 100 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAthens resume template
Athens
87 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBrussels resume template
Brussels
60 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaPrague resume template
Prague
12 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaShanghai resume template
Shanghai
15 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto resume template
Toronto
1 800 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet