1. Blogi
 2. Ansioluettelo
 3. Google Docs -ansioluettelopohjat
kirjoittanut Susan ShorSusan Shor

Google Docs -ansioluettelopohjat

11 min lue
Google Docs -ansioluettelopohjat
Oletko valmis luomaan ansioluettelon, joka kiinnittää rekrytoijien huomion? Google Docs -ansioluettelopohja voi antaa sinulle etulyöntiaseman. Jatka lukemista, niin autamme sinua päättämään, onko se paras vaihtoehto sinun tielläsi menestykseen.

Olet kokenut Google Docsin käyttäjä ja valmistaudut etsimään uutta työpaikkaa. Käytät mieluiten sinulle ennestään tuttua työkalua. 

Voiko Google tehdä elämästäsi vielä helpompaa? Äkkiseltään voisi luulla, että ei. Kun olet valmis luomaan ansioluettelon, Google Docsin ansioluettelopohjat ovat käytettävissäsi. Sinun tarvitsee vain napsauttaa tiedostovalikkoa, viedä kursori "uusi"-valikon vieressä olevan nuolen päälle ja odottaa Google Docs -pohjien ilmestymistä. Valitse yksi viidestä tarjolla olevasta pohjasta ja voit aloittaa ansioluettelosi laatimisen.

Onko se todella niin yksinkertaista?

Tässä blogissa vastaamme tähän kysymykseen ja lisäksi

 • selitämme, miksi sinun pitäisi käyttää ansioluettelopohjaa
 • käymme läpi ansioluettelon erilaiset muotovaihtoehdot
 • näytämme esimerkkejä Google Docs -ansioluettelopohjista
 • annamme neuvoja Google-pohjien mukauttamiseen
 • tarjoamme ehdotuksia työnhakusi nopeuttamiseksi.

Aloitetaan!

Miksi minun pitäisi käyttää ansioluettelopohjaa?

Mikä on ansioluettelopohjan tarkoitus? Graafisille suunnittelijoille ja ammattimaisille ansioluetteloiden kirjoittajille maksetaan syystä: he ovat asiantuntijoita. Hyvin muotoiltu ja edustava ansioluettelo antaa sinusta ammattimaisen vaikutelman jo ennen kuin rekrytoija edes ehtii aloittaa lukemisen. Verkossa on tarjolla kymmeniä ilmaisia Google Docs -​ansioluettelopohjia.

Ellet ole itse graafinen suunnittelija tai luovan alan ammattilainen, hyvän ansioluettelon muotoilu vaatii paljon aikaa ja vaivaa. Sivun asettelussa on otettava huomioon monia asioita, kuten esimerkiksi:

 • kirjaintyypin ja tekstin koon valitseminen
 • tekstin ja tyhjän tilan välinen tasapaino
 • kappaleiden reunojen tasoitus ja kappaleiden välinen tyhjä tila
 • värien käyttö ja värivalinnat.

Kun käytät valmista pohjaa, ansioluettelon räätälöinti kutakin hakemaasi työpaikkaa varten käy nopeasti ja helposti.

Ansioluettelon muodon valinta

Ei ole kahta samanlaista uraa eikä kahta samanlaista ansioluetteloa; kuitenkin ansioluettelot muistuttavat muodoltaan suuresti toisiaan. Miksi? Koska tavoitteesi on varmistaa, että rekrytoijat löytävät helposti etsimänsä tiedot.

Kuvittele, jos jotkut ruokakaupat järjestäisivät tuotteet hyllyissä aakkosjärjestykseen, kun taas toiset ryhmittelisivät ne kategorioittain tai vaikkapa värin mukaan. Kaupasta olisi vaikea löytää mitään, ellet kävisi aina samassa kaupassa.

Ostajat haluavat selkeät puitteet, jotka auttavat heitä löytämään ostoslistallaan olevat tuotteet helposti ja nopeasti. Samaan tapaan rekrytoijat haluavat löytää tarvitsemansa tiedot ansioluettelosta helposti ja nopeasti. Kannattaa siis jäsennellä teksti seuraavien perinteisten otsikoiden alle: profiili (esittely), taidot, työkokemus ja koulutus. Mahdollisia lisäosioita ovat palkinnot ja tunnustukset, kielitaito, julkaiset ja projektit.

Yleisimmät ansioluettelomuodot ovat:

 • Käänteisesti kronologinen ansioluettelo. Yleensä kannattaa käyttää tätä muotoa. Se kertoo rekrytoijille, mitä olet tehnyt viime aikoina, ja esittelee tärkeimmät taitosi selkeästi.
 • Osaamispohjainen ansioluettelo. Jos työskentelet ammatissa, jossa erikoistuneet taitosi ovat tärkeämpiä kuin kokemuksesi, sinun kannattaa valita tämä muoto.
 • Hybridimuotoinen ansioluettelo. Tässä ansioluettelomallissa on vaikutteita sekä käänteisesti kronologisesta että osaamispohjaisesta ansioluettelosta ja siinä taito-osio sijoitetaan sivun yläreunaan tai sitä korostetaan väreillä.

Nyt kun olet saanut käsityksen eri muotovaihtoehdoista, haluamme esitellä muutaman Google Docs -ansioluettelopohjan.

Google Docs Modern  -ansioluettelopohja

Se, mikä Google Docs -ansioluettelopohja sopii sinulle parhaiten, riippuu toimialastasi ja tavoitteistasi.

Aloitamme tästä Google Docs -pohjasta, koska se on ilmeeltään siisti ja luova, hieman teknisen tyylinen, ja siinä on käytetty käänteisesti kronologista järjestystä, jota cvapp.fi suosittelee useimmille työnhakijoille.

Huomaa, että se ei sisällä profiilitekstiä, mutta se sisältää palkinto-osion. Voit muokata otsikoita ja siirtää niitä korostaaksesi urasi eri näkökohtia. Huomaa kuitenkin, mutta tämä saattaa aiheuttaa ongelmia asettelussa.

Suosittelemme myös taito-osion lisäämistä, sillä se kiinnittää tehokkaasti lukijan huomion. Yksinkertainen luettelo, kuten tässä Google Docs -ansioluettelopohjassa, saattaa jäädä helposti huomaamatta, koska se on vain lista sanoja, jotka on erotettu toisistaan pilkuilla.

Tarkastellaanpa sitten toista Google Docs -ansioluettelopohjaa.

Serif-tyylinen Google Docs -ansioluettelopohja

Tämä Google Docs -ansioluettelopohja on hybridimuotoinen, mikä mahdollistaa sen työkokemuksen ja asiantuntemuksen korostamisen, joka liittyy eniten hakemaasi työpaikkaan. Se korostaa lisäksi taito-osiota eritellen kaikki taitosi, mikä auttaa rekrytoijaa huomaamaan kaikki loistavat ominaisuutesi yhdellä vilkaisulla.

Tämän pohjan toinen etu on, että se mahdollistaa esimerkiksi hyvän kielitaidon painottamisen. Jos työsi on projektimuotoista (suosittelemme kertomaan projekteista lyhyesti ja liittämään sen jälkeen linkin portfolioosi) tai sinulle on monia erilaisia taitoja, tämä on sopiva ansioluettelopohja sinulle.

Jos haluat tehdä asetteluun muutoksia, kuten säätää riviväliä tai marginaalien leveyttä, sinun on tunnettava Google-asiakirjapohjien perustoiminnot.

Google Docs -ansioluettelopohjien personointi

Voit muokata valmista pohjaa mielesi mukaan. Muutosten tekeminen ilmaiseen Google Docs -ansioluettelopohjaan on yhtä intuitiivista kuin muidenkin Google Docs -asiakirjojen käyttö.

Vaikka Coral-ansioluettelopohjassa on käytetty korostevärinä korallinpunaista ja Modern-pohjassa vihreää, sinun ei tarvitse noudattaa näitä ehdotuksia, jos ne eivät sovi ammatilliseen persoonallisuuteesi tai sen yrityksen tyyliin, josta haet töitä. Sama pätee kirjaintyyppiin ja tekstin kokoon. 

Varoituksen sana: Kerroimme tämän blogin alussa, miksi valmiiden pohjien käyttäminen on hyvä idea. Useiden elementtien muuttaminen pohjassa tarkoittaa, että olet suunnitellut sen uudelleen. Varmista lopuksi, että kokonaisuus on edelleen edustava.

Näin käynnistät työnhaun vieläkin nopeammin

Google Docs -ansioluettelopohjien käyttäminen antaa sinulle ilmaisia mahdollisuuksia luoda näyttävä ansioluettelo, mutta siihen liittyy muutamia haasteita. Ellei sinulla ole kokemusta Google Docs -ohjelman käytöstä etkä tunne sen eri toimintoja, muokkaus saattaa tuntua hankalalta. Viimeinen asia, jonka haluat tapahtuvan, on lähettää ansioluettelo, josta teksti on kadonnut, kun muutit sarakkeen leveyttä.

Asiantuntijan vinkki

Oikolue!

On tärkeää lukea ansioluettelo lopuksi huolellisesti ja tarkistaa sen kieliasu oikolukuohjelman avulla ennen lähettämistä. Koska Google Docs -ansioluettelopohjat käyttävät näytetekstiä, nämä vaiheet auttavat sinua välttämään työpaikan menettämistä "lorem ipsum" -tekstillä.

Toinen silmäpari auttaa myös. Pyydä ystävää tai kollegaa antamaan palautetta ansioluettelosi sisällöstä ja ulkoasusta.

Vaikka Google Docs -ansioluettelopohja vaikuttaa ensisilmäyksellä nopealta tavalta lähettää työhakemuksia, cvapp.fi tarjoaa paremman ja helpomman tavan. Google Docs -ansioluettelopohjan käyttäminen vaatii kovaa työtä, kun väistämätön tapahtuu: teksti ei mahdu käytössä olevaan tilaan, osiot eivät sovi sinulle tai siirrät vahingossa tekstilaatikkoa.

Muotoilun muuttaminen luo tilaa virheille, ja pieninkin virhe voi sulkea sinut ulos unelmatyöstäsi. Meidän muunneltavat pohjamme on integroitu ansioluettelotyökaluumme. Syötä yksinkertaisesti omat tietosi, ja työkalu huolehtii lopusta. Yhdellä napsautuksella voit vaihtaa väriä, lisätä osion tai laatia maininnan sosiaalisesta medianäkyvyydestäsi.

Työkalu sisältää myös oikolukutoiminnon ja mahdollistaa tallennuksen PDF-muotoon helposti ilman huolta väärin kohdistetuista sarakkeista tai näytetekstistä.

Näiden kätevien toimintojen lisäksi cvapp.fi tarjoaa laajemman valikoiman vaihtoehtoja.

Vertaa meidän luovan kategoriamme Vienna-pohjaa Google Docs Swiss -ansioluettelopohjaan.

Vienna-pohja tarjoaa mahdollisuuden luetella taitosi selkeästi erottuvassa sivusarakkeessa allekkain ja sen lisäksi voit arvioida myös taitotason. Swiss-pohja sisältää taidot-osion asiakirjan yläosassa, mutta osio ei ole muotoilultaan kovin vaikuttava. Suosittelemme ehdottomasti taitojen merkitsemistä allekkain, sillä se kiinnittää tehokkaasti lukijan huomion.

Viennan lisäksi tarjoamme käyttöösi valikoiman muita luovia ansioluettelopohjia, joista monet sisältävät paikan valokuvalle. Luovien ansioluettelopohjien lisäksi cvapp.fi-palvelun valikoimiin kuuluu asiantuntijoiden suunnittelemia ansioluettelopohjia tyyliluokissa moderni, yksinkertainen, ammattimainen ja luova.

Toisin kuin Google Docs, cvapp.fi tarjoaa sinulle mahdollisuuden luoda helposti erilaisia versioita ansioluettelostasi käyttämällä eri ansioluettelopohjia. Tämä ominaisuus mahdollistaa ansioluettelosi mukauttamisen jokaiseen työpaikkaan ilman, että sinun tarvitsee luoda asiakirjaa uudelleen.

Olitpa luonut ansioluettelosi miten tahansa, muista varmistaa, että tämä tärkeä asiakirja heijastaa tarkasti sinun taitojasi ja ammatillista persoonallisuuttasi.

Tärkeimmät ohjeet

 • Ilmaiset Google Docs -ansioluettelopohjat voivat olla loistava tapa aloittaa hakemuksesi.
 • Rekrytoijat haluavat löytää tarvitsemansa tiedot nopeasti, joten kiinnitä huomiota selkeään asetteluun.
 • Google-pohja on vain lähtökohta. Kun muuntelet sitä, tarkista aina, että kokonaisilme säilyy selkeänä.
 • Tarkista ansioluettelon kieliasu huolellisesti ennen sen lähettämistä.
 • Ansioluettelosi tarjoaa ensimmäisen, ja ehkä ainoan, vaikutelman, jonka potentiaalinen työnantaja saa sinusta. Mieleenpainuva asiakirja, joka esittelee erinomaisuutesi, vaatii huippuluokan työkalut ja pohjat.
 • Jos olet valmis luomaan edustavan ansioluettelon nopeasti ja helposti, cvapp.fi tarjoaa pohjia ja ansioluettelotyökalun, joka auttaa sinua nopeuttamaan työnhakua ja pienentämään virheiden mahdollisuutta.
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo
Jaa tämä artikkeli
Jatka lukemista
Ansioluettelo10 min lue
Näin kirjoitat ansioluettelon profiilitekstin (6 vinkkiä ja esimerkkiä)
Näin kirjoitat ansioluettelon profiilitekstin
Ansioluettelo5 min lue
Yli 100 IT-taitoa ansioluettelossa: mitä mainita ja mitä karsia?
Yli 100 IT-taitoa ansioluettelossa: mitä mainita ja mitä karsia?
Ura13 min lue
Kuinka kirjoittaa kiitosviesti rekrytoijalle (sisältää kopioitavia esimerkkejä)
Kuinka kirjoittaa kiitosviesti rekrytoijalle (sisältää kopioitavia esimerkkejä)
Ura18 min lue
Työnhaku yli 50-vuotiaana ja ikäsyrjinnältä välttyminen
Työnhaku yli 50-vuotiaana ja ikäsyrjinnältä välttyminen
Selaa kaikki
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet