1. Esimerkkejä
  2. Vastavalmistuneen
kirjoittanut Anna MuckermanAnna Muckerman

Työnimikkeen Vastavalmistuneen työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Vastavalmistuneen työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Vastavalmistuneen vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
4.7
Keskimääräinen arvosana
57 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen Vastavalmistuneen työhakemusesimerkki
Muokkaa tätä työhakemusta

Miltä vastavalmistuneen työhakemus näyttää?

Työhakemuksen otsikko

Usko tai älä, mutta hakemuksen otsikko voi vastavalmistuneesta tuntua kaikkein vaikeimmalta kirjoittaa. On ehkä vaikea päättää, mitä tietoja otsikkoon on valittava. Jos lähetät työhakemuksen postitse, otsikon tulee sisältää yrityksen nimi ja osoite sekä työhakemuksen kirjoittamisen päivämäärä. Mitä enemmän tietoja otsikko sisältää, sitä vähemmän tilaa sinulla on työnantajan vakuuttamiseen myöhemmin kirjeessä. Muista, että online-hakemuksessa otsikon tärkein tehtävä on tunnistaa asiakirja ja varmistaa, että yhteystietosi ovat helposti käytettävissä. Aiemmin otsikkoon kirjoitettiin työnhakijan ja yrityksen osoitteet. Nykyään kannattaa mieluummin antaa sähköpostiosoite, puhelinnumero tai vaikka linkki LinkedIn-profiiliisi.

Työhakemuksen sisältämä tervehdys

Kuten useimmat vastavalmistuneet, aloitat luultavasti urasi aloitteleville työntekijöille suunnatuista tehtävistä, joista voit ajan myötä edetä ylöspäin. Tämän vuoksi sinun on hyvä käyttää kohteliasta tervehdystä, josta ilmenee kunnioitus yrityksen sisäistä hierarkiaa kohtaan. On kuitenkin olemassa joitakin poikkeuksia. Nuorekkaat brändit ja startup-yritykset suosivat usein rennompaa tyyliä sekä yrityksen sisäisessä että ulkoisessa viestinnässä. Näissä erityisolosuhteissa voit käyttää työhakemuksessa tervehdystä ”Hei” yhdistettynä etunimeen perinteisemmän ”Hyvä etunimi sukunimi” -tervehdyksen sijaan. Sähköpostitse lähetettävän työhakemuksen sävy on yleensä tuttavallisempi kuin postitse lähetettävän työhakemuksen. 

Esimerkki

Hyvä Riikka Lastula,

Jäljennetty!

Työhakemuksen sisältämä johdanto

Henkilökohtaisen anekdootin, tunteisiin vetoavan virkkeen tai huomiota herättävän väitteen avulla luot reilusti etumatkaa niihin hakijoihin, jotka aloittavat kirjeensä tyyliin ”Kirjoitan teille tiedustellakseni...”. Ymmärrät varmaan, mitä tarkoitamme – mikäli et sattunut jo nukahtamaan. Yrityksille suurin etu vastavalmistuneiden palkkaamisessa on nuorten aivojen luovuus ja kyky innovoida. Älä siis tyri hyviä mahdollisuuksiasi käyttämällä tylsää, kulunutta aloitusta. Näytä jotakin persoonallisuudestasi, rohkeudestasi ja ainutlaatuisista ominaisuuksistasi, mutta kuitenkin ammattimaisuuden rajoissa. 

Esimerkki

Olen äskettäin valmistunut biotekniikan diplomi-insinööriksi Turun yliopistosta ja erittäin kiinnostunut työskentelemään Geenimaailma oy:ssä. Yliopistolla suorittamani biotekniikan projektit liittyivät kaikki elintarviketeollisuuteen ja uskon vahvasti, että tarvitsemme biotekniikkaa maailman ruokkimiseen tulevaisuudessa.

Jäljennetty!

Vastavalmistuneen työhakemuksen runko 

Työhakemuksen runkoa voi verrata lihaan ja perunoihin. Sen pitää sisältää riittävästi yksityiskohtia, jotta työhönottaja tuntee olonsa kylläiseksi sen luettuaan, mutta samalla sen pitää herättää hänessä kiinnostus, joka saa hänet ottamaan yhteyttä keskustelun jatkamiseksi. Se, mitä päätät korostaa työhakemuksen runko-osassa, riippuu siitä, mitä taitoja ja kokemuksia alallasi arvostetaan eniten. Hyvin toimiva ratkaisu menestyksistä ja työkokemuksesta kertomiseen on STAR/CAR-menetelmä (situation/tilanne, task/tehtävä, action/ratkaisu, result/tulos). Keskity ammatillisesti kaikkein tärkeimpiin tehtäviin ja vastuualueisiin korostaen sitä, että taitosi ovat siirrettävissä myös muihin tehtäviin. 

Esimerkki

Suoritettuani Tampereen ammattikorkeakoulussa tekniikan kandidaatin tutkinnon, jossa suuntauduin teolliseen biotekniikkaan, jatkoin opintojani Turun yliopiston biotekniikan maisteriohjelmassa. Opintoihini kuuluvan tutkimusyhteistyön puitteissa työskentelin viidessä paikallisessa maatalousteknologian alan yrityksessä. Molekyylidiagnostiikka kiehtoo minua erityisesti ja toimin osa-aikaisesti projektissa, jonka tavoitteena oli sadon parantaminen Keniassa. Olen vaikuttunut teidän yrityksenne kansainvälisestä painotuksesta, sillä uskon että maailmanlaajuinen yhteistyö on yhä tärkeämpää.

Nuoremman tutkijan rooli yrityksessänne olisi ihanteellinen aloituspaikka uralleni. Teillä on hyvä maine loistavien nuorten tutkijoiden kehittäjänä ja minulle olisi kunnia kulkea teidän palkittujen tutkijoidenne jalanjälkiä.

Koulutukseni ja työkokemukseni ansiosta tunnen alan laboratoriomenetelmät ja parhaat käytännöt perin pohjin. Olen työskennellyt myös kasvihuoneissa ja osaan käsitellä ja huoltaa tutkimuslaitteita sekä kemikaalien annostelulaitteita. Yhden työnantajan palveluksessa säästin yli 240 000 euroa laatimalla yhtenäisen käyttöohjeen kaikille työntekijöille.

Olen perehtynyt vuosikausia genomitutkimuksen teoriaan ja odotan innolla sitä, että pääsen vihdoin soveltamaan oppimiani asioita käytäntöön. Ohessa lähetän portfolion, joka sisältää tekemäni akateemiset tutkimukset, ja lisäksi minulla on 20 suosituskirjettä tutkijoilta, joita olen avustanut.

Jäljennetty!

Vastavalmistuneen työhakemuksen päättäminen 

Työhakemuksen viimeinen kappale voi olla vaikeampi kirjoittaa kuin ensin tulee ajatelleeksi. Käy läpi työhakemuksen runko ja mieti, kuinka voit saattaa käsittelemäsi teemat yhteen tavalla, jolla teet työhönottajaan positiivisen vaikutuksen. Lopuksi on tärkeää ilmaista, että toivot työhönottajan ottavan yhteyttä eli kutsua hänet jatkamaan keskustelua. Käytä kohteliasta ja kunnioittavaa sävyä, mutta ole helposti lähestyttävä ja ystävällinen. Työhakemuksen viimeisen kappaleen on oltava luonteva jatke sitä edeltäville kappaleille. Lopputervehdykseksi sopii ”Ystävällisin terveisin” tai ”Parhain terveisin”. 

Esimerkki

Kuulisin mielelläni potentiaalisista projekteista, joita voisin tukea omalla osaamisellani, ja toivon luonnollisesti kutsua haastatteluun, jossa voisimme keskustella yhteistyön mahdollisuuksista.

Ystävällisin terveisin, 

Pia Manninen

Jäljennetty!
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Erotu joukosta ja löydä työtä nopeammin. Hyödynnä asiantuntijoiden suunnittelemia, ammattimaisia työhakemuspohjiamme, joiden avulla saat juuri sinulle sopivan työn.
Kirjoita työhakemus
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Erotu joukosta ja löydä työtä nopeammin. Hyödynnä asiantuntijoiden suunnittelemia, ammattimaisia työhakemuspohjiamme, joiden avulla saat juuri sinulle sopivan työn.
Kirjoita työhakemus

Ilmaisia ammattilaisten suunnittelemia pohjia

Cvapp.fi-sivustolla on luotu yli 10 miljoonaa ansioluetteloa ja työhakemusta, mikä tekee meistä alan johtavan sivuston, joka auttaa sinua saamaan paikan työhaastatteluun.
4 / 5
luokitus perustuu 477 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm cover_letter template
Stockholm
1 300 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York cover_letter template
New York
410 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna cover_letter template
Vienna
110 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney cover_letter template
Sydney
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon cover_letter template
London
250 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin cover_letter template
Dublin
220 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova cover_letter template
Moskova
57 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
140 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid cover_letter template
Madrid
140 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago cover_letter template
Santiago
130 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore cover_letter template
Singapore
48 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo cover_letter template
Oslo
52 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town cover_letter template
Cape Town
7 200 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis cover_letter template
Paris
33 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini cover_letter template
Berliini
87 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva cover_letter template
Geneva
3 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver cover_letter template
Vancouver
42 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo cover_letter template
Tokyo
57 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano cover_letter template
Milano
48 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon cover_letter template
Lisbon
27 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona cover_letter template
Barcelona
27 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
21 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago cover_letter template
Chicago
18 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio cover_letter template
Rio
27 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome cover_letter template
Rome
5 100 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston cover_letter template
Boston
16 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto cover_letter template
Toronto
95 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet