1. Ansioluetteloesimerkit
 2. Nuoret
kirjoittanut Susan ShorSusan Shor

Työnimikkeen Nuoret ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2024. Voit muokata tästä työnimikkeen Nuoret ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
4.2
Keskimääräinen arvosana
29 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen Nuoret ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Onnittelut! Olet päättänyt ottaa ensimmäisen askelen kohti työelämää. Tämä on todennäköisesti ensimmäinen ansioluettelosi. Et ehkä ole vielä tullut ajatelleeksi asiaa, mutta sinulla on nyt jo saavutuksia ja ansioita, jotka saavat ansioluettelosi loistamaan. Tässä kirjoitusoppaassa kerromme sinulle, kuinka voit hyödyntää kokemustasi, taitojasi ja tietämystäsi, vaikka et olisi vielä koskaan tehnyt "oikeita" töitä!

Ensimmäisen työpaikan hakeminen voi tuntua pelottavalta, mutta Cvapp.fi-palvelu auttaa sinut alkuun. Vaikka olet vasta aloittelemassa uraasi, kokoelmamme yli 300 ansioluetteloesimerkkiä ja kirjoitusopasta (kuten tämä, jota juuri luet), ammattimaiset ansioluettelopohjamme, ansioluettelotyökalumme ja asiantuntijoidemme neuvot auttavat sinua luomaan täydellisen ansioluettelon helposti ja nopeasti.

Tämä kirjoitusopas sisältää seuraavat aiheet:

 • Nuorten työllistymisnäkymät
 • Näin kirjoitat vakuuttavan ansioluettelon, joka tekee vaikutuksen työhönottajaan
 • Näin läpäiset monissa suurissa yrityksissä käytössä olevien automaattisten hakijaseurantajärjestelmien suorittaman karsinnan
 • Ansioluettelon rakenne
 • Ansioluettelon eri osioiden (otsikko, profiiliteksti, koulutus, taidot ja työkokemus) kirjoittaminen. Autamme sinua muun muassa:
  • kuvaamaan opintojasi tavalla, joka nostaa esiin oikeat taidot ensimmäisen työpaikan saamiseksi
  • korostamaan niitä luonteenpiirteitäsi, jotka erottavat sinut joukosta
  • keskittymään työpaikkoihin, jotka voivat edistää mahdollisuuksiasi tulevaisuudessa.
 • Edustavan ansioluettelon luominen käyttäen ansioluettelopohjaa, joka kuvastaa persoonallisuuttasi ja ymmärrystäsi tehtävästä.

Ei muuta kuin aloitetaan!

Nuorten työllistymisnäkymät

Monet nuoret pohtivat: "Kuinka saan työpaikan ilman työkokemusta?" Arvaa mitä: Kaikki ihmiset ovat saaneet ensimmäisen työpaikkansa ilman työkokemusta. Jokaisen on aloitettava jostain. Ensimmäisen työpaikan löytäminen vaatii kenties hieman aikaa ja perehtymistä, mutta se kannattaa, sillä työstä saat rahaa ja samalla kehität arvokkaita taitoja, joista on hyötyä myöhemmin työelämässä!

Olet jo päättänyt etsiä töitä. Cvapp.fi-palvelun resurssit ovat käytettävissäsi ja me opastamme sinua urasi ensiaskeleissa. Aluksi tärkeintä on saada jalkaa ovenväliin.

Ensimmäisen kesätyöpaikan löytäminen voi tuntua haastavalta, mutta kannattaa olla sinnikäs. Usein esimerkiksi kaupungit, kunnat ja seurakunnat palkkaavat kesätyöntekijöitä, myös alaikäisiä. Kannattaa tarkastaa lisäksi erilaisten järjestöjen ja kesäleirien työpaikat. Myös yritykset palkkaavat kesätyöntekijöitä. Lisäksi kannattaa kertoa tutuille ja esimerkiksi somessa, että etsit kesätöitä. Moni löytää ensimmäisen kesätyöpaikan tutun kautta. 

Saitko koulusta kesätyösetelin? Noin 350–450 euron arvoinen kesäseteli helpottaa alaikäisten kesätyönhakua, sillä kaupunki korvaa työnantajalle palkasta setelin arvon verran. Kesätyösetelistä hyötyvät molemmat osapuolet: nuori saa helpommin kenties ensimmäisen työpaikkansa ja oppii työelämän taitoja ja työnantaja taas saa uutta osaamista ja hyvän mielen siitä, että on saanut olla osana auttamassa nuorta työelämään. Lisätietoja kesäseteleistä löydät duunitori.fi-palvelusta.

Tilastotietoja

Tilastokeskuksen julkaisemien tietojen mukaan työllisyys kasvaa kesää kohti, kun nuoret siirtyvät kesätyömarkkinoille. Vuoden 2022 kesäkuussa työllisiä oli lähes 140 000 enemmän kuin huhtikuussa. Duunitorin mukaan työnantajat etsivät kesätyöntekijöitä jo ennen joulua. Eniten varhaisia kesätyöpaikkoja oli tieteellisellä alalla, teollisuudessa ja teknologiassa, rakennusalalla, terveydenhuoltoalalla sekä sosiaali- ja hoiva-alalla.

Hienot ensimmäiset työpaikat

Kysyntä tarkoittaa, että sinulla on valinnanvaraa. Ensimmäinen työsi ei todennäköisesti ole unelmiesi työpaikka, mutta voit valita työn, joka vie sinua oikeaan suuntaan tulevaisuuttasi ajatellen. Tämä pätee melkein mihin tahansa työhön, joihin nuoria yleensä palkataan.

Duunitori.fi selvitti, millä aloilla on eniten avoimia kesätyöpaikkoja ja mitkä alat ovat suosituimpia nuorten keskuudessa. Eniten kesätyöpaikkoja tarjoavat julkinen sektori ja järjestöt, sillä kunnat työllistävät merkittävän määrän kesätyöntekijöitä. Kymmenen yleisintä alaa ovat:

 • Julkinen sektori ja järjestöt
 • Terveydenhuoltoala
 • Myynnin ja kaupan ala
 • Ravintola- ja matkailuala
 • Asennus, huolto ja puhtaanapito
 • Sosiaali- ja hoiva-ala
 • Teollisuus ja teknologia
 • Rakennusala
 • Kuljetus, logistiikka ja liikenne
 • Hyvinvointi- ja henkilöpalvelut

Duunitori.fi selvittää vuosittain nuorten ajatuksia ja kokemuksia kesätöistä. Vuoden 2023 kesätyökyselyssä nuorilta kysyttiin, minkä alan kesätyön he haluaisivat mieluiten. Suosituimpia vastauksia olivat kaupan ala ja asiakaspalvelutyöt. Opiskelijat olivat luonnollisesti kiinnostuneita oman alan kesätyöpaikoista. Lue lisää kesätyökyselyn tuloksista. 

Nuorten ansioluettelon kirjoittaminen

Työkokemuksen puute ei estä luomasta vaikuttavaa ansioluetteloa! Ansioluettelon tulisi sisältää seuraavat osat:

 • Otsikko
 • Profiiliteksti (tunnetaan myös nimellä esittelyteksti)
 • Koulutusosio
 • Työkokemusosio (tai kokemusosio)
 • Taidot-osio

Tarkastelemme tarkemmin ansioluettelon eri osioita sen jälkeen, kun olemme käsitelleet joitakin yleisiä näkökohtia.

Automaattiset hakijaseurantajärjestelmät

Sinun on hyvä tietää, että useimmat työnantajat käyttävät automaattisia hakijaseurantajärjestelmiä (ATS). Työnantajat voivat saada jopa satoja ansioluetteloita jokaista avointa työpaikkaa kohti. Heillä ei ole aikaa käydä niitä kaikkia läpi, joten he käyttävät ATS-ohjelmistoa alustavaan lajitteluun.

Tämä tarkoittaa, että sinun on tiedettävä, miten nämä algoritmiin perustuvat järjestelmät toimivat ja kuinka saat ansioluettelosi läpi digitaalisen suodattimen. Työnantajat ohjelmoivat ohjelmiston seulomaan hakijoita tiettyjen taitojen ja piirteiden perusteella, jotka ilmaistaan avainsanojen ja lauseiden muodossa. ATS pisteyttää ja luokittelee ansioluettelot sen perusteella, kuinka paljon avainsanoja ne sisältävät. Vain ATS-karsinnan läpäisseet ansioluettelot pääsevät työhönottajan tarkasteltaviksi.

Paras rakenne nuorten ansioluetteloon

Jos sinulla ei ole jo vielä juurikaan työkokemusta, yleisesti käytetty käänteisesti kronologinen aikajärjestys ei ehkä sovellu ansioluettelosi rakenteeksi. Käänteisesti kronologisessa ansioluettelon työkokemusosiossa työpaikat esitetään järjestyksessä uusimmasta vanhimpaan.

Koululaisten, opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden, joilla on vain vähän tai ei lainkaan perinteistä työkokemusta, kannattaa harkita toisenlaisen rakenteen käyttöä. Valitse rakenne, joka auttaa sinua esittäytymään ihanteellisena hakijana.

Jos jokin erityisosaaminen, taito tai harrastus on merkityksellinen potentiaalisen työnantajan kannalta, toiminnallinen ansioluettelo saattaa olla paras vaihtoehto. Se mahdollistaa tärkeimpien vahvuuksiesi esittämisen ansioluettelon alkuun sijoitetussa osiossa, jonka otsikko on "Kokemus".

Hybridimuotoinen ansioluettelo on vieläkin joustavampi, sillä siinä voit yhdistää käänteisesti kronologisen rakenteen ja toiminnallisen rakenteen elementtejä tavalla, joka sopii parhaiten sinun tilanteeseesi. Voit esimerkiksi sijoittaa koulutusosion sivun alkuun korostaaksesi koulunkäyntiin ja opintoihin liittyviä saavutuksia.

Ansioluettelon otsikko

Näyttävä otsikko erottaa ansioluettelosi muiden hakijoiden ansioluetteloista. Silmää miellyttävä ulkoasu tekee ansioluettelosta houkuttelevan lukea. Hyvin muotoillusta ansioluettelosta käy myös helposti ilmi, kenen ansioluettelo on kyseessä ja miten sinuun voi ottaa yhteyttä haastattelua varten.

Varmista, että sinulla on ammattimaiselta kuulostava sähköpostiosoite. Työnantajat eivät arvosta huvittavilta kuulostavia osoitteita, kuten [email protected]. Parasta on noudattaa perinteistä muotoa, joka sisältää etunimen (tai etunimen alkukirjaimen) ja sukunimen: [email protected] tai [email protected]. Työnantajat saattavat myös tarkistaa sosiaalisen median tilisi, joten pidä sisältö ystävällisenä, kunnioittavana ja tulevan pomon silmille sopivana.

Nuorten ansioluettelon profiiliteksti: tärkeintä on persoonallisuus

Itsensä kuvaaminen voi tuntua vaikealta, mutta anna mennä vaan. Sinulla on monia ominaisuuksia, joita työnantajat arvostavat. Tässä osiossa voit antaa persoonallisuutesi loistaa. Pari kolme virkettä käsittävä profiiliteksti (joka tunnetaan myös nimellä esittelyteksti) on ansioluettelon ensimmäinen osio, ja se sijaitsee heti yhteystietojesi alla. Se tarjoaa sinulle tilaisuuden esitellä hieman persoonallisuuttasi samalla kun kerrot, mitkä ominaisuudet tekevät sinusta loistavan työntekijän.

Seuraavat kysymykset voivat auttaa profiilitekstin kirjoittamisessa:

 • Mikä tekee minusta hyvän oppijan, ystävän, joukkuekaverin, perheenjäsenen?
 • Mitkä taitoni tai luonteenpiirteeni ovat auttaneet minua koulussa? Olenko järjestelmällinen, luova, vastuullinen?
 • Mitä harrastukset, projektit tai kiinnostuksen kohteet osoittavat minulla olevan työssä vaadittavia taitoja?

Seuraavassa on esimerkki ansioluettelon profiilitekstistä, jota voit muokata omiin tarpeisiisi.

Profiilitekstin mukautettava esimerkki

Innostunut ja omistautunut lukiolainen, jolla on erinomaiset analyyttiset taidot. Toiminut asiakaspalvelutehtävissä ja saanut runsaasti hyvää palautetta positiivisesta asenteesta. Todistanut koulussa ja harrastusyhdistyksissä olevansa hyvä suunnittelemaan ja järjestämään tapahtumia. Monipuolinen ja energinen joukkuepelaaja, joka on sitoutunut jatkamaan opintojaan korkeakoulutasolla.

Jäljennetty!

Ansioluettelon taidot-osio: taidot, joita työnantajat etsivät

Työnantajat, jotka ovat valmiita palkkaamaan kokemattomia työntekijöitä, etsivät ansioluettelossa merkkejä vastuullisuudesta, aloitteellisuudesta ja oppimishalusta. Tarvitset ennen kaikkea pehmeitä taitoja, joita kutsutaan myös sosiaalisiksi taidoiksi tai vuorovaikutustaidoiksi. Esimerkkejä näistä ovat viestintä – mukaan lukien kuuntelu, kohteliaisuus ja kyky ottaa vastaan ohjeita – sekä luotettavuus, täsmällisyys ja hyvä organisointikyky.

Kovilla taidoilla on tietenkin myös paikkansa ansioluettelossa. Ne ovat käytännöllisiä taitoja, joita tarvitaan tai jotka ovat arvokkaita tietyissä töissä tai tietyillä aloilla tai tiettyjen välineiden tai ohjelmien käytössä. Nuorten kovia taitoja voivat olla esimerkiksi ohjelmointiin tai lastenhoitoon liittyvät taidot.

Koska automaattinen hakijaseurantajärjestelmä suorittaa luultavasti ansioluetteloiden ensimmäisen karsinnan (ellei työnantaja ole yksityishenkilö tai pieni yritys), sinun on tiedettävä, mitkä avainsanat auttavat saamaan ansioluettelosi alkukarsinnan läpi työhönottajan luettavaksi. Yhdysvaltalaisen henkilöstöhallintoa tutkivan Society for Human Resource Management -seuran kyselyyn vastanneet asiantuntijat pitivät seuraavia taitoja tärkeimpinä aloittelevilla työnhakijoilla:

 • Luotettavuus (tulee ajoissa töihin ja pitää lupauksensa) – peräti 97 % vastaajista piti luotettavuutta välttämättömänä
 • Rehellisyys – 87 %
 • Kunnioittava käytös (asiakkaita ja työkavereita kohtaan) – 84 %
 • Tiimityö – 83 %

Sinulla on todennäköisesti kaikkia näitä taitoja jossain määrin. Muista mainita ne ansioluettelossasi.

Tilastotietoja

Society for Human Resource Management -seuran tutkimuksen mukaan 78 % henkilöstöalan asiantuntijoista piti asiakaskeskeisyyttä erittäin tärkeänä ominaisuutena aloittelevalla työnhakijalla.

Nuorten ansioluettelon koulutusosio: koulu on kokemuksesi

Ajattele asia näin: nykyinen "urasi" on kokemuksesi koululaisena tai opiskelijana. Työpaikan saamisen kannalta se on todennäköisesti tärkeämpää kuin aiemmat työpaikkasi, joten kiinnitä erityistä huomiota ansioluettelon koulutusosion laatimiseen. Siirrä osio ylemmäksi sivulla ja kirjoita siihen enemmän kuin pelkät päivämäärät ja lukiosi nimi.

Kerro "urasi" saavutuksista ja painopistealueista ja muista mainita kurssit, jotka ovat hakemasi työpaikan kannalta olennaisia. Haluatko työskennellä matkailuneuvonnassa? Kerro kielitaidostasi.

Mainitse saamasi palkinnot ja stipendit tai jopa keskiarvosi, jos se on erityisen hyvä. Voit myös kertoa projekteista tai ryhmätöistä, joista olet ylpeä. Pyri kertomaan, miten ne heijastavat taitojasi.

Asiantuntijan vinkki

Sinun ei tarvitse järjestää ansioluettelosi osioita samaan järjestykseen kuin meidän esimerkissämme. Sijoita ensimmäiseksi se osio, joka on mielestäsi tärkein ja vaikuttavin, ja jatka siitä. Muista kuitenkin, että profiilitekstin on oltava ylimpänä.

Koulutusosion mukautettava esimerkki

Järvenpään lukio, Järvenpää 
Syyskuu 2019 

 • Sain kesäkuussa 2021 stipendin tunnustuksena hyvästä menestyksestä ratsastusharrastuksessa.
 • Toimin lukuvuonna 2021–2022 koulun opiskelijakunnan hallituksen sihteerinä.
Jäljennetty!

Nuorten ansioluettelon työkokemusosio: vahva pohja

Kun ala kirjoittaa työkokemusosiota, muista, että opintosi sisältävät paljon mahdollisuuksia ammentaa kokemusta. Anna itsellesi tunnustusta suorittamistasi opintokokonaisuuksista ja hoitamistasi luottamustehtävistä. Kaikki vastuulliset tehtävät lasketaan! Työkokemusosioon kuuluvat tietysti myös aiemmat työpaikat, jos sinulla sellaisia on.

Työpaikat, jotka kannattaa merkitä ansioluetteloon

Monenlaiset toimet, kuten vaikka vapaaehtoistyö, rippikoulun isosena toimiminen, naapureiden ruohon leikkaaminen tai blogien kirjoittaminen sopivat ansioluettelon (työ)kokemusosioon. Merkitse ne työpaikkojen tapaan päinvastaisessa aikajärjestyksessä. Tämä tarkoittaa, että aloitat nykyisestä tai viimeisimmästä kokemuksesta ja kirjoitat vanhimman kokemuksen luettelossa viimeiseksi.

Asiantuntijan vinkki

Jos tunnet jonkun, joka työskentelee työpaikassa, josta olet kiinnostunut, pyydä tältä henkilöltä suositusta. Jotkut yritykset palkitsevat työntekijöitä, joiden suosittelema henkilö palkataan. Työnantajat pitävät suosituksista, sillä ne helpottavat valintaprosessia. Harvat suosittelisivat henkilöä, jonka eivät uskoisi selviytyvän työstä.

Seuraavassa on esimerkki nuoren henkilön työkokemusosiosta.

Mukautettava ansioluettelon työhistoriaesimerkki

Myyjä paikassa Musti ja Mirri, Järvenpää 
Syyskuu 2018 

 • Ruokin eläimiä ja varmistan, että niillä oli aina saatavilla raikasta vettä.
 • Vastaan asiakkaiden kysymyksiin ja ilmoitan ongelmista henkilökohtaisesti tai puhelimitse.
 • Autan asiakkaita valitsemaan heidän lemmikkiensä tarpeisiin parhaiten sopivat tuotteet.
 • Pidän myymälän lattian puhtaana ja tuotehyllyt siistissä järjestyksessä.
 • Merkitsen suorittamani tehtävät tarkasti työpäiväkirjaan.
 • Olen saanut kehuja luotettavuudestani ja siitä, että minulla ei ole poissaoloja.
Jäljennetty!

Harrastukset: piilevät vahvuutesi

Tämä osio nuorten ansioluettelossa on valinnainen, mutta mahdollisesti erittäin hyödyllinen. Saatat panostaa paljon harrastuksiin, mikä on merkki aktiivisuudesta ja sitoutumisesta. Harrastukset ovat erityisen tärkeitä, jos ne sivuavat jollain tavalla alaa, jolle haet töihin.

Laadi ensin luettelo kaikista harrastuksistasi. Se auttaa sinua valitsemaan taidot ja luonteenpiirteet, joita voit korostaa ansioluettelon muissa osioissa. Se voi myös auttaa sinua hahmottamaan, millaisesta työstä olet kiinnostunut ja ohjata sinua hakemaan töitä alalta, joka vastaa kiinnostuksen kohteitasi.

Milloin ansioluetteloon kannattaa lisätä harrastusosio

Jos sinulla on paljon harrastuksia tai jos olet menestynyt harrastuksissasi hyvin, voit harkita erillisen harrastusosion lisäämistä ansioluetteloon. Harrastukset kertovat työhönottajalle, että sinulla on erityisiä taitoja, olet määrätietoinen ja energinen ja osaa suunnitella ajankäyttöäsi. Harrastukset kertovat myös persoonallisuudestasi.

Harrastusosion mukautettava esimerkki
 • Ratsastus
 • Matkustaminen
Jäljennetty!
Toimi näin

Lisää tämä osio ansioluetteloosi, jos toimit aktiivisesti esimerkiksi urheiluseurassa tai musiikkiryhmässä. Tämä on erityisen tärkeää, jos olet saavuttanut hyviä tuloksia tai osoittanut johtajuutta.

Älä toimi näin

Älä lisää tätä osiota täyttääksesi liian niukalta näyttävää ansioluetteloasi. Yritä sen sijaan laajentaa muita osioita.

Ansioluettelon asettelu ja muotoilu: yksinkertaisuus on valttia

Tekeekö mielesi esitellä luovuuttasi ansioluettelon muotoilussa? Saattaa tuntua houkuttelevalta yrittää erottua joukosta näyttävän värikkäällä ansioluettelolla. Ansioluettelon ulkoasu on kuitenkin parasta pitää tyylikkään yksinkertaisena, ellet ole hakemassa graafisen suunnittelun työtä tai muuta luovan alan tehtävää. Parhaan ensivaikutelman antaa ansioluettelo, joka on selkeän tyylikäs ja helppolukuinen. Yksinkertainen muotoilu ei kuitenkaan sulje pois luovia valintoja ansioluettelon ulkoasun, suunnittelun ja muotoilun suhteen.

Miksi käyttää ansioluettelopohjaa?

Ellet ole jo kehittänyt graafisessa suunnittelussa tarvittavaa hyvää silmää ja tietokonetaitoja, valmis ansioluettelopohja on luultavasti paras vaihtoehto luoda silmää miellyttävä ansioluettelo ilman suuria vaikeuksia.

Cvapp.fi tarjoaa laajan valikoiman ansioluettelopohjia, jotka on jaettu neljään tyyliluokkaan: yksinkertainen, ammattimainen, moderni tai luova. Valitse ensin tyyli, jota haluat käyttää, ja sen jälkeen kyseisestä tyyliluokasta sinua miellyttävä asiakirjapohja.

Ansioluettelopohjaa käyttämällä vältät muotoiluvirheet, jotka tekevät ansioluettelostasi sotkuisen tai keskeneräisen näköisen. Cvapp.fi-palvelun ansioluettelotyökalun käyttö tekee ansioluettelon luomisesta helppoa ja nopeaa.

Asiantuntijan vinkki

Jos leikkaat ja liität ansioluettelosi tietokoneohjelmaan, tallenna se ensin tekstitiedostona poistaaksesi oudot muotoilumerkit.

Personointi

Kuten aiemmin jo mainitsimme, ansioluettelon asettelussa ja muotoilussa tärkeintä on selkeä ja siisti yleisvaikutelma. Käyttämällä meidän ansioluettelotyökaluamme ja valmiita pohjiamme saat nopeasti laadittua edustavan ja ammattimaisen ansioluettelon, joka vastaa työhönottajan vaatimuksia ja on silti tyylikkäästi persoonallinen.

Toisin kuin monet luulevat, Times New Roman ei ole ainoa ammattimaisen näköinen fontti, joka toimii ansioluettelossa hyvin. Kokeile vaihteeksi vaikka Garamondia, Georgiaa, Helveticaa, Cambriaa tai Calibria.

Jos valitsemasi ansioluettelopohja sisältää värillisen elementin, voit muuttaa väriä mielesi mukaan. Vastusta kuitenkin houkutusta lisätä enemmän väriä. Pieni ripaus riittää. Käytä tekstiin mustaa väriä. Huolehdi, että ansioluettelon yleisilme on siisti ja selkeä.

Vältä näitä yleisiä virheitä

Koska tämä saattaa olla ensimmäinen ansioluettelosi, varmista, että muokkaat ja tarkistat sen sisällön huolellisesti. Pyydä myös vanhempia, opettajaa tai ystävää tarkistamaan se. Toinen henkilö huomaa usein virheitä, jotka ovat jääneet itseltä huomaamatta. Tarkista seuraavat seikat:

 • Puuttuvat tai väärät sanat
 • Toisto
 • Oikeinkirjoitusvirheet
 • Kieliopilliset tai välimerkkivirheet
 • Epäjohdonmukainen tai väärä aikamuoto
  • Jos teet tällä hetkellä jotain, käytä preesensiä
  • Jos teit jotain menneisyydessä, käytä imperfektiä tai perfektiä.

Tärkeimmät ohjeet nuorten ansioluettelon laatimiseen

 1. Hyvä ansioluettelo helpottaa ensimmäisen työpaikan löytämistä huomattavasti.
 2. Työnantajat ymmärtävät kokemuksen puutteen ja ovat sen sijaan kiinnostuneita pehmeistä taidoista, joita sinulla todennäköisesti on.
 3. Korosta ansioluettelon profiilitekstissä näitä pehmeitä taitoja yhdessä mahdollisten kovien (käytännöllisten) taitojesi kanssa.
 4. Käytä avainsanoja, joita automaattinen hakijaseurantajärjestelmä todennäköisesti skannaa ja pisteyttää.
 5. Ansioluettelon työkokemusosioon voi merkitä muutakin kuin työpaikkoja.
 6. Tähän mennessä "urasi" on koostunut opinnoista, joten korosta koulutusosiota ansioluettelossasi.
 7. Käytä ansioluettelotyökaluamme ja valitse sinulle sopiva ansioluettelopohja, jonka voit muokata itsellesi sopivaksi.
 8. Varmista, että ansioluettelosi teksti on virheetöntä ja ansioluettelon ulkoasu näyttää edustavalta ja ammattimaiselta.
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo

Näyttävät ansioluettelopohjat

Vakuuta työnantajat ja työhönottajat valitsemalla jokin meidän 25+ tyylikkäästä, ammattimaisesta ansioluettelopohjastamme.
4 / 5
luokitus perustuu 480 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm resume template
Stockholm
8 600 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York resume template
New York
4 000 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna resume template
Vienna
2 200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney resume template
Sydney
1 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon resume template
London
3 700 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin resume template
Dublin
3 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova resume template
Moskova
730 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid resume template
Madrid
1 500 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago resume template
Santiago
1 300 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore resume template
Singapore
720 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo resume template
Oslo
580 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town resume template
Cape Town
57 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis resume template
Paris
550 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini resume template
Berliini
1 500 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva resume template
Geneva
33 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver resume template
Vancouver
510 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo resume template
Tokyo
350 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano resume template
Milano
930 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon resume template
Lisbon
230 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona resume template
Barcelona
490 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago resume template
Chicago
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio resume template
Rio
200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome resume template
Rome
200 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston resume template
Boston
120 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRirekisho resume template
Rirekisho
52 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 400 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAthens resume template
Athens
110 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBrussels resume template
Brussels
69 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaPrague resume template
Prague
18 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaShanghai resume template
Shanghai
29 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto resume template
Toronto
1 900 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet