Esimerkki ansioluettelon profiilitekstistä: vahva aloitus
Profiiliteksti on yleensä ansioluettelon alussa heti nimesi ja yhteystietojesi jälkeen. Näin ollen se on ensimmäinen osio, jonka sekä automaattisen hakijaseurantajärjestelmän robotti että rekrytointipäällikkö lukevat. Ajattele, että tämä 3–5 lauseen kuvaus itsestäsi on kuin hissipuheesi: kerro lyhyesti vahvimmista ominaisuuksistasi, tärkeimmästä työkokemuksestasi ja hieman koulutustaustastasi.
Intohimoinen ja ammattitaitoinen arkkitehti, jolla on usean vuoden kokemus poikkeuksellisten arkkitehtonisten rakennushankkeiden suunnittelusta, kehittämisestä ja toteuttamisesta. Panostaa työssään laadukkaisiin yksityiskohtiin ja asiakastyytyväisyyteen.
Esimerkki työkokemusosiosta: oikeat rakennuspalikat
Työkokemusosio on enemmän kuin pelkkä luettelo työpaikoista, joissa olet työskennellyt: se on tilaisuus esitellä merkittävimmät taitosi ja saavutuksesi. Luettele työpaikkasi käänteisesti kronologisessa järjestyksessä. Aloita nykyisestä tai viimeisimmästä työpaikastasi ja palaa sen jälkeen ajassa taaksepäin. Jos olet arkkitehtiopiskelija ja vastavalmistunut, jätä ansioluettelosta pois työpaikat, jotka eivät millään tavalla liity arkkitehtuuriin.
Arkkitehti, Ranta-arkkitehdit oy, Helsinki
Heinäkuu 2018 - helmikuu 2021
- Suunnittelin korkeatasoisia asuinrakennuksia ja tarjosin asiakkaille huolellista ja yksilöllistä suunnittelua.
- Tein yhteistyötä suunnittelukonsulttien ja alihankkijoiden kanssa.
- Laadin laskentataulukoita ja hankeaikatauluja.
- Suoritin suunnitteluhankkeet alusta loppuun ammattitaitoisesti ja asiantuntevasti.
- Laadin ja toimitin erittäin yksityiskohtaisia rakennusasiakirjoja.
Nuorempi arkkitehti, Musta koira, Espoo
Marraskuu 2015 - toukokuu 2018
- Koordinoin arkkitehtien ja ulkopuolisten konsulttien tehtäviä.
- Suunnittelin teknisiä yksityiskohtia ja laadin asiakirjoja.
- Valmistelin säännöstö- ja kaavoituskatsauksia.
- Tein yhteistyötä pääarkkitehtien ja muiden projektipäälliköiden kanssa.
- Hyödynsin suunnittelussa taitojani 3D-mallinnusohjelmien käytössä.
Esimerkki taidot-osiosta: urasi perustukset
Taidot ovat arkkitehdin työn selkäranka. Työkokemusosiossa voit esitellä taitojasi ja saavutuksiasi laajemmin, kun taas taidot-osiossa on tarkoitus luetella tärkeimmät taidot lyhyesti.
Jos olet hakemassa usemapia työpaikkoja, voit laatia avuksi niin sanotun pääluettelon. Käytä aikaa kaikkien vahvimpien ominaisuuksiesi kartoittamiseen - voit jopa jaotella ne koviin ja pehmeisiin taitoihin. Kun haluat luoda uuden ansioluettelon, voit valita luettelosta ne taidot, jotka ovat hakemasi työpaikan kannalta oleellisimpia.
Toisin kuin monissa muissa ammateissa, arkkitehtien kovat taidot eivät ole vapaaehtoisia. Sinun täytyy osata luonnostella, laatia malleja ja käyttää suunnitteluohjelmia. Tarvitset myös budjetointiin, lupamenettelyihin ja rakennusmääräyksiin liittyvää asiantuntemusta. Mainitse sellaisten yleisten CAD-suunnitteluohjelmien ja 3D-mallinnusohjelmien nimet, jotka ovat sinulle tuttuja, mutta jätä pois yleiset ohjelmat, kuten Microsoft Word.
Koulutusosion esimerkki: teoriasta käytäntöön
Koulutuksen kannalta arkkitehtuuri on melko muodollinen ala. Useimmilla arkkitehdeillä on vähintään kandidaatin tutkinto arkkitehtuurissa ja opintoihin sisältyy harjoittelujaksoja arkkitehtitoimistoissa. Voit sisällyttää tiedot harjoittelujaksoista joko koulutusosioon tai työkokemusosioon.
Arkkitehtuurin maisteri, Aalto-yliopisto, Espoo
Elokuu 2011 - toukokuu 2014
Arkkitehtuurin kandidaatti, Aalto-yliopisto, Espoo
Elokuu 2009 - toukokuu 2011