1. Esimerkkejä
  2. Juristi
kirjoittanut Karl KahlerKarl Kahler

Työnimikkeen Juristi työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Juristi työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Juristi vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
4.1
Keskimääräinen arvosana
50 ihmistä on jo arvioinut sen
Työnimikkeen Juristi työhakemusesimerkki
Muokkaa tätä työhakemusta

Juristin työhakemuksen muotoilu

Yleisesti ottaen työhakemuksen tulisi mahtua yhdelle sivulle, jolloin se on enintään 400 sanaa, ja sen tulisi olla jäsennelty seuraavasti:

  • otsikko
  • tervehdys
  • johdanto
  • runko
  • loppulause
  • allekirjoitus.

Seuraavassa on juristin työhakemusesimerkki, jonka voit muokata hakemaasi työpaikkaan sopivaksi.

Työhakemuksen muunneltava esimerkki

Hyvä Anders Kaukanen

Pyydän saada esitellä todisteen A: tekijänoikeusjuristi, kolmikielinen (suomi, japani ja englanti), viiden vuoden kokemus kansainvälisten tavaramerkkien ja patenttien suojelusta yrityksissä, kuten Valio ja Ingman, sekä 40 keskisuuren kulutusbrändin oikeuksien suojelusta. Yhteistyö paikallisten juridisten tiimien kanssa on johtanut useaan miljoonaluokan korvaukseen tekijänoikeus- ja patenttirikkomusten alalla.

Jäljennetty!

Työhakemuksen otsikko

Otsikko sisältää nimesi, ammattisi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Otsikko toimii myös silmää miellyttävänä yksityiskohtana, joka voi sisältää sopivasti tyhjää tilaa ja ehkä hieman väriä. Jos haluat tarkastella esimerkkejä hyvistä otsikoista, tutustu ilmaisiin työhakemusmalleihin cvapp.fi-sivustolla.

Työhakemuksen otsikon tarkoitus: Tarjota yhteystietosi visuaalisesti näyttävällä tavalla, joka antaa sinusta huolellisen ja ammattimaisen kuvan.

Työhakemuksen tervehdys

”Hyvä Etunimi Sukunimi” on varma valinta, joka on sävyltään asiallinen ja ystävällinen. Vältä käyttämästä rekrytoijan pelkkää etunimeä, ellet tunne häntä entuudestaan. Juridinen ala on melko muodollinen, joten varo olemasta liian tuttavallinen kirjeen tervehdyksessä tai sen muissa osissa. Kirje saa olla sävyltään henkilökohtainen, mutta ei kuitenkaan liian rento. Pyri aina osoittamaan kirjeesi suoraan sille henkilölle, joka on vastuussa rekrytoinnista yrityksessä, johon olet hakemassa. Jos työpaikkailmoituksessa ei mainita yhteyshenkilön nimeä, kannattaa soittaa yritykseen asian selvittämiseksi. Tämä on osoitus oma-aloitteellisuudesta – olet nähnyt vaivaa selvittääksesi, kenelle kirje on osoitettava. Työhakemuksen tervehdyksen tarkoitus: Aloittaa työhakemus ammattimaisesti luomalla välitön ja suora yhteys yrityksen rekrytoijaan.

Työhakemuksen johdanto

Käytä aloituskappaleessa dynaamista kieltä ja mainitse työpaikka, jota haet. Esittele lisäksi lyhyesti oma pätevyytesi tähän tehtävään. Tämän kappaleen tarkoitus on herättää lukijan kiinnostus ja saada hänet jatkamaan lukemista. Sinun on löydettävä oikea sävy, joka on ammattimainen ja eloisa, mutta ei missään tapauksessa pitkästyttävä. Vältä kuluneita fraaseja, ympäripyöreitä HR-puheita ja merkityksettömiä lauseita. Kuvittele, että johdanto on oikeudenkäynnin avauspuheenvuoro – haluat kuulijoiden höristävän korviaan.

Työhakemuksen johdannon tarkoitus: Saada sinut varmalla kielenkäytöllä ja kiinnostavalla viestillä välittömästi erottumaan muiden työnhakijoiden joukosta. Seuraavassa on juristin työhakemuksen johdannon muunneltava esimerkki: 

Työhakemuksen johdannon muunneltava esimerkki

Hyvä Anders Kaukanen

Pyydän saada esitellä todisteen A: tekijänoikeusjuristi, kolmikielinen (suomi, japani ja englanti), viiden vuoden kokemus kansainvälisten tavaramerkkien ja patenttien suojelusta yrityksissä, kuten Valio ja Ingman, sekä 40 keskisuuren kulutusbrändin oikeuksien suojelusta. Yhteistyö paikallisten juridisten tiimien kanssa on johtanut useaan miljoonaluokan korvaukseen tekijänoikeus- ja patenttirikkomusten alalla.

Jäljennetty!

Työhakemuksen keskimmäinen osa (runko)

Kirjeen rungossa sinun on osoitettava, että olet pätevä tähän tehtävään. Jos sinulla on vuosien kokemus alalta, se kannattaa mainita heti kättelyssä. 

Ansioluettelossasi olet jo maininnut aiemmat työpaikkasi ja korostanut saavutuksiasi näissä työpaikoissa. Työhakemuksessa voit kertoa lisää, esimerkiksi anekdootin merkittävästä työhaasteesta, ja siitä, miten selvisit siitä. Kerro työhön liittyvistä saavutuksistasi tarkasti ja havainnollista niitä mahdollisuuksien mukaan numerotiedoilla.

Jos olet vasta valmistumassa ja sinulla ei ole vielä paljon työkokemusta, mainitse mahdolliset harjoittelupaikkasi tai tekemäsi vapaaehtoistyö oikeudellisissa tehtävissä. Korosta akateemista kokemustasi ja kerro esimerkiksi kiinnostavista oikeudenkäynneistä, joita olet ollut seuraamassa. Kirjeen rungossa voit myös kertoa erityistaidoistasi ja ammatillisista toiveistasi.

Työhakemuksen rungon tarkoitus: Perustella, miksi olet paras hakija juuri tähän työpaikkaan, ja esittää tukevat todisteet asian puolesta.

Seuraavassa on esimerkki juristin työhakemuksen rungosta.

Työhakemuksen rungon muunneltava esimerkki

Avoinna oleva tekijänoikeusjuristin paikka Susi & Ilves -yhtiössä kiinnitti huomioni, koska tiedän että edustatte yhä enenevässä määrin kuluttajabrändien oikeudellisia etuja Kaukoidässä. Tekijänoikeudet ovat varsinainen miinakenttä tällä alueella – ongelman monimuotoisuuden ymmärtäminen vaatii sekä paikallisen kulttuurin tuntemusta että rautaista oikeusalan hallintaa.

Sen jälkeen, kun olin valmistunut Helsingin yliopistosta ja suorittanut asianajajatutkinnon, kiinnostuin juridisesta kirjoittamisesta. Olen julkaissut arvostetuilla juridisilla verkkosivustoilla yli 80 artikkelia, jotka käsittelevät kansainvälistä tekijänoikeussäännöstöä ja tavaramerkkien suojelua, sekä kuusi amicus curiae -kirjelmää erilaisista aiheista. Akateemisen tutkimustyöni ansiosta olen yksi alan johtavia asiantuntijoita ja olen ollut mukana seuraavien juridisten menestysten mahdollistamisessa:

  • Myönteinen päätös 92 prosentissa oikeudenkäynneistä (paras persentiili tuomioalueella).
  • Voitin ennätysmäisen 165 miljoonan dollarin korvauksen, jolla oli merkittävä vaikutus jäätelöteollisuuteen.
  • Keskityin työskentelemään 4–5 asiakkaan kanssa viikossa, asiakastyytyväisyys 95 %.
Jäljennetty!

Juristin työhakemuksen lopetus 

Tämä on loppupuheenvuorosi. Kirjeen viimeisen kappaleen tulisi olla lyhyt, energinen yhteenveto ja optimistinen kehotus toimintaan. Voit ehdottaa soittavasi viikon tai kahden kuluttua kysyäksesi, voitko päästä haastattelun. 

Anna lukijan joka tapauksessa ymmärtää, että odotat innokkaasti vastausta. Istuta lukijan mieleen ajatus, että hänen pitäisi tehdä jotakin tämän kirjeen johdosta eikä vain panna sitä sivuun.

Työhakemuksen loppulauseen tarkoitus: Päättää kirje ja antaa rekrytoijan ymmärtää, että pallo on nyt hänellä.

Seuraavassa on esimerkki juristin työhakemuksen loppulauseesta.

Työhakemuksen loppulauseen muunneltava esimerkki

Olinpa sitten puolustamassa valmistajaa tuotevastuun mukaisessa korvausvelvollisuusasiassa tai taistelemassa tuotemerkkirikkomusta vastaan, saan voimaa sellaisten ihmisten oikeuksien puolustamisesta, jotka ovat tehneet kaikkensa taatakseen brändinsä menestyksen. Opportunististen varkaiden toimet eivät saa uhata brändin olemassaoloa. Nautin siitä, että voin estää tällaiset varkaudet.

Tulisin mielelläni kertomaan lisää työkokemuksestani sekä kuulemaan mahdollisuuksista, joita Susi & Ilves voisi minulle tarjota.

Parhain terveisin

Leena Pikkarainen

Jäljennetty!

Työhakemuksen allekirjoitus 

Kirjoita loppuun ”Ystävällisin terveisin” tai vastaava lopputervehdys ja oma nimesi.

Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Kirjoita työhakemus muutamassa minuutissa
Erotu joukosta ja löydä työtä nopeammin. Hyödynnä asiantuntijoiden suunnittelemia, ammattimaisia työhakemuspohjiamme, joiden avulla saat juuri sinulle sopivan työn.
Kirjoita työhakemus

Ilmaisia ammattilaisten suunnittelemia pohjia

Cvapp.fi-sivustolla on luotu yli 10 miljoonaa ansioluetteloa ja työhakemusta, mikä tekee meistä alan johtavan sivuston, joka auttaa sinua saamaan paikan työhaastatteluun.
4 / 5
luokitus perustuu 481 arvosteluun sivustolla Trustpilot
Käytä tätä ansioluettelopohjaaStockholm cover_letter template
Stockholm
1 400 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaNew York cover_letter template
New York
450 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVienna cover_letter template
Vienna
120 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSydney cover_letter template
Sydney
160 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLondon cover_letter template
London
290 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaDublin cover_letter template
Dublin
250 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMoskova cover_letter template
Moskova
63 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
160 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMadrid cover_letter template
Madrid
150 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSantiago cover_letter template
Santiago
140 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaSingapore cover_letter template
Singapore
53 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaOslo cover_letter template
Oslo
57 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCape Town cover_letter template
Cape Town
7 900 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaParis cover_letter template
Paris
36 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBerliini cover_letter template
Berliini
94 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaGeneva cover_letter template
Geneva
3 400 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaVancouver cover_letter template
Vancouver
46 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaTokyo cover_letter template
Tokyo
62 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaMilano cover_letter template
Milano
51 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaLisbon cover_letter template
Lisbon
30 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBarcelona cover_letter template
Barcelona
29 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
23 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaChicago cover_letter template
Chicago
20 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRio cover_letter template
Rio
29 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaRome cover_letter template
Rome
5 700 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaBoston cover_letter template
Boston
18 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Käytä tätä ansioluettelopohjaaToronto cover_letter template
Toronto
110 000 käyttäjää valitsi tämän ansioluettelopohjan
Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi sekä tietojen keräämiseksi markkinointitarkoituksiin. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt kaikkien evästeiden käytön evästekäytäntömme Evästekäytäntö ja tietosuojaselosteemme Tietosuojaseloste mukaisesti.
Hyväksy evästeet