Työnimikkeen Psykologin työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Psykologin työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Psykologin vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Psykologin työhakemuksen muotoilu

Psykologit ovat taitavia auttamaan muita työstämään tarinoitaan, mutta kun on kyse omasta uratarinasta, sen jäsentäminen voi tuntua vaikealta. Aivan kuten terapiaistunnoissa, hyvä rakenne takaa tyydyttävän lopputuloksen. Osoita tulevalle esimiehellesi, että osaat jäsentää tarinasi kiinnostavasti ja tarkoituksenmukaisesti – sinun ei tarvitse poiketa kauas tavanomaisesta työhakemuksen muodosta:

  • otsikko
  • tervehdys
  • johdanto
  • keskimmäiset kappaleet (runko)
  • loppulause (joka sisältää lukijalle kehotuksen toimintaan).

Työhakemuksen otsikko

Psykologin työhakemuksen otsikon pitäisi olla kuin toimiston tai terapiatilan – edustava, mutta ei liian huomiota herättävä. Sen tulisi sisältää hakemuksen olennaiset tiedot – koko nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero – herättämättä kuitenkaan turhaa huomiota räikeillä väreillä tai silmäänpistävällä muotoilulla. 

Monet psykologit haluavat antaa myös tietoja sosiaalisesta mediastaan – tiedon jakaminen verkossa on yhä suositumpaa, ja se on hyvä tapa esitellä ammatillista brändiäsi.

Työhakemuksen tervehdys

Psykologin työhakemuksen tervehdykseksi sopii asiallisen ystävällinen ”Hyvä Etunimi Sukunimi”. Varmista, että kirjoitat vastaanottajan nimen oikein. Psykologin työssä on tärkeää kiinnittää huomiota yksityiskohtiin ja voit tehdä hyvän vaikutuksen tarkistamalla mahdollisesti epäselvät tiedot lyhyesti puhelimitse.

Persoonaton tervehdys ilman vastaanottajan nimeä ei anna sinusta hyvää kuvaa. Selvittämällä vastaanottajan nimen osoitat, että sinulle ei ole samantekevää, kuka kirjeen lukee. 

Työhakemuksen johdanto

Johdannossa on hyvä keskittyä niihin työtehtäviin, joita sinun odotetaan suorittavan hakemassasi tehtävässä. Millaisten asiakkaiden kanssa tulet työskentelemään? Kerro aiemmista kokemuksistasi ja anna myös taustatietoja ja tietoja tehtävissä saavuttamistasi tuloksista. Mitä työnkuvauksen vaatimuksia muiden työnhakijoiden on vaikea täyttää? Mikä erottaa sinut joukosta?

Jos hakemuksesi pari ensimmäistä riviä ovat mitäänsanomattomia, menetät rekrytoijan huomion hetkessä. He eivät päästä sinua tutkimaan potilaidensa päitä, jos et pysty osoittamaan, että omassa päässäsi on kiinnostavia ja järkeviä ajatuksia. Kerro työhakemuksesi johdannossa, miten sinä olet auttanut potilaitasi.

Tämä muunneltava psykologin työhakemus tarjoaa yhden ratkaisun:

Työhakemuksen johdannon muunneltava esimerkki

Valmistuttuani lastenpsykologian maisteriksi aloitin heti erikoispsykologikoulutuksen erikoisalanani lapset ja nuoret. Tavoitteenani on voida edistää kouluyhteisön hyvinvointia pääkaupunkiseudulla. Opettamalla lasta olemaan tietoinen ajatuksistaan ja tunteistaan valmistamme häntä tasapainoiseen ja tiedostavaan elämään. Viimeisten neljän vuoden aikana olen toiminut koulupiirin kliinisten psykologien tiimissä, jonka jäsenet työskentelevät erityisen tuen tarpeessa ja epäedullisessa asemassa olevien oppilaiden kanssa, enimmäkseen kahdenkeskisesti. Olen ollut mukana luomassa puitteita mielenterveyden ongelmien ja riippuvuusongelmien käsittelemiseksi kouluissa. Loppuvuoden kyselytutkimuksen mukaan 84 prosenttia lapsista koki, että heidän välitön asenteensa ja tulevaisuudennäkymänsä olivat parantuneet merkittävästi.

Työhakemuksen keskimmäinen osa (runko)

Työpaikkailmoitusta lukiessasi mieleesi nousi mahdollisesti aiempia potilastapauksia. Sinulla on luonnollisesti vaitiolovelvollisuus, mutta kertomalla kokemuksestasi jotain paljastamatta potilaiden henkilöllisyyttä voit osoittaa, että sinulla on kokemusta vastaavista tilanteista. Työhakemuksen rungossa eli keskimmäisessä osassa sinulla on mahdollisuus kertoa tarkemmin työkokemuksestasi. Psykologiassa ei tarvitse joka kerta keksiä pyörää uudelleen, vaan on nimenomaan tärkeää osata hyödyntää omia ja muiden kokemuksia.

Psykologin työhakemuksen keskimmäisen osan tulisi myös kertoa hieman persoonallisuudestasi. Jokaisella psykologilla on oma tapansa suhtautua potilaisiin ja siksi on tärkeää, että kerrot jotakin omasta persoonallisuudestasi psykologina. 

Miten aiot kehittää hoito-ohjelmia, tehdä kokeita, valvoa hoitoja ja asettaa tavoitteita potilaillesi? Psykologin työ on uskomattoman monipuolista, joten valitse tehtävästä vain ne osa-alueet, jotka koet erityisen haastaviksi. Tutustu työhakemusmalliimme:

Yleensä psykologit kuuntelevat asiakkaidensa tarinoita, mutta työhakemuksessa heidän on tärkeää kertoa lyhyesti oma tarinansa. Apuna voit käyttää esimerkiksi STAR-menetelmää. Kerro haastavasta tilanteesta (Situation) ja tehtävästä (Task), joista olet joutunut urallasi selviytymään, ja kerro myös ratkaisusta (Action), johon päädyit, ja positiivisesta tuloksesta (Result), jonka saavutit. Älä lavertele liikaa – haastattelussa saat tilaisuuden kertoa aiheesta tarkemmin.

Työhakemuksen rungon muunneltava esimerkki

Olen psykologiliiton aktiivinen jäsen, sillä haluan osaltani olla varmistamassa, että opiskeluhuollon psykologi on lasten ja nuorten käytettävissä kouluissa.  Saan lasten vanhemmilta paljon positiivista palautetta koskien käytännöllistä ja joustavaa lähestymistapaani. Kliinisen osaamisen mittaamiseksi olen kehittänyt kirjanpito- ja mittausjärjestelmän, joka toimi työmme validointina.  Lapset luottivat työtapaamme, koska pystyimme osoittamaan, että se oli parantanut muiden lasten hyvinvointia. Kirjanpitomme oli digitaalista ja yhteydenpidossa riskialttiiden oppilaiden kanssa käytimme hyväksi uusinta mobiiliteknologiaa. Näin he tunsivat, että joku oli heidän tukenaan.

Psykologin työhakemuksen loppulause ja allekirjoitus

Jokainen psykologi tietää, miten tärkeää on toistaa tärkeä viesti aina keskustelun lopussa. Sama pätee työhakemukseen. Kerro lopuksi vielä yksi vaikuttava tarina ja lopeta sitten kannustamalla lukijaa toimintaan eli ilmoittamalla selkeästi, että olet kiinnostunut saamaan lisää tietoa tehtävästä. Ilmaisemalla selkeästi, että odotat innostuneena mahdollista haastattelua, osoitat energisyyttä, jota jokainen psykologi tarvitsee henkisesti vaativassa työssä.

Seuraavassa on esimerkki psykologin työhakemuksen loppulauseesta:

Työhakemuksen loppukappaleen muunneltava esimerkki

Ymmärrän, että koulupiirinne on merkittävän haasteen edessä, ja uskon voisin asiantuntemuksellani edistää heikossa asemassa olevien oppilaidenne tilannetta. Lähetän liitteenä 17 henkilökohtaista suositusta, ja tulen mielelläni kertomaan lisää siitä, miten voisin olla hyödyksi teidän organisaatiossanne.

Ystävällisin terveisin 

Marja Helin

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo