Työnimikkeen Rakennusinsinöörin työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Rakennusinsinöörin työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Rakennusinsinöörin vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Rakennusinsinöörin työhakemuksen muotoilu

Jos jotain asiaa ei tarvitse selittää rakennusinsinööreille, se on hyvän rakenteen merkitys. Tässä on rakennusinsinöörin työhakemuksen tekninen piirustus:

  • otsikko
  • tervehdys
  • johdanto
  • keskimmäiset kappaleet (runko)
  • loppulause (joka sisältää lukijalle kehotuksen toimintaan).

Ansioluettelosi muodon tulisi kertoa jotain siitä, miten suhtaudut työhösi ja rakentamiseen yleisesti. Työnantajat haluavat myös tietää, miten kommunikoit työtovereiden ja projektin sidosryhmien kanssa.

Kattava työhakemusopas tarjoaa yleiskatsauksen työhakemuksen laatimisesta, mutta seuraavassa on erityisiä neuvoja siitä, miten kustakin kirjeen kohdasta ja osiosta saa eniten irti.

Työhakemuksen otsikko

Usein asiakirjan alussa oleva suuri teksti (otsikko) on haastavin kirjoittaa, mutta tässä tapauksessa se on vain nimesi.

Otsikko, josta käytettiin ennen vanhaan paperikirjeiden aikakaudella nimitystä kirjelomake, on kirjeen yläreunassa oleva tekstiosa, joka sisältää nimesi, ammattisi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. 

Jotkut ihmiset jättävät nykyään postiosoitteensa pois, erityisesti silloin, kun kyseessä on etätyö, jota tehdään sähköisesti. Useimmissa tapauksissa on kuitenkin parasta ilmoittaa postiosoite, ellei sinulla ole hyvää syytä olla sitä ilmoittamatta, tai ainakin paikkakunta, jossa asut. 

Työhakemuksen tervehdys

Joidenkin mielestä tervehdyssana ”hyvä” on hieman vanhanaikainen, mutta se on yleisesti käytössä, asiallinen ja ystävällinen. Sähköpostin aikakaudella puhekielisemmät tervehdykset, kuten ”Tervehdys insinööritiimi” tai ”Hei Matti”, ovat monessa tilanteessa myös hyväksyttyjä. Se, minkä tervehdyksen valitset, riippuu potentiaalisen työnantajan yrityskulttuurista sekä siitä, tunnetko työhönottajan henkilökohtaisesti. Muista, että ”Hyvä Etunimi Sukunimi” on aina varma valinta. Jos satut tuntemaan kirjeen vastaanottajan, voit käyttää tervehdyksessä pelkkää etunimeä. 

Työhakemuksen johdanto

Kirjeesi ensimmäisen kappaleen on kiinnitettävä lukijan huomio heti alusta alkaen, ja siinä on kerrottava, mitä työpaikkaa haet, sekä osoitettava, että olet oikea hakija juuri tähän työpaikkaan. 

On tärkeää löytää oikea sävy, joka ei ole tylsä eikä liian kerskaileva, ja käyttää dynaamista ja eloisaa kieltä. 

Työhakemuksen johdannon muunneltava esimerkki

Hyvä Vesa Aalto

Työskenneltyäni korkean profiilin ohjelmistosuunnitteluprojekteissa kahdessa suuressa insinööritoimistossa toivon voivani nyt siirtyä pienempään konsulttitoimistoon, joka on erikoistunut turvallisiin suunnitteluratkaisuihin liittyvään konsultointiin. Hankesuunnittelukokemukseni vesi-, jätevesi-, tie- ja muista kunnallisista infrastruktuurihankkeista ovat tarjonneet minulle mahdollisuuden tutustua monenlaisiin kaupunkisuunnitteluhankkeisiin, joiden monimutkaisuus, tiimirakenteet ja taloudelliset rajoitteet vaihtelevat. Kannoin näissä hankkeissa vastuun teknisistä eritelmistä – luovuuteni AutoCAD- ja Civil 3D -ohjelmissa mahdollisti useiden sellaisten ratkaisujen luomisen, jotka otettiin myöhemmin käyttöön myös muissa yrityksissä ja suurissa rakennushankkeissa.

Työhakemuksen keskimmäinen osa (runko)

Työhakemuksen rungossa sinun on vakuutettava lukija siitä, että olet oikea hakija hakemaasi työpaikkaan. 

Kokemus on oleellisen tärkeää millä tahansa alalla ja työhakemuksessa sinulla on tilaisuus esittää todisteita työkokemuksesta omalla alallasi. Kerro, missä olet työskennellyt ja kuinka kauan ja esittele lisäksi tärkeimmät saavutuksesi näissä tehtävissä. Havainnollista kertomaasi mahdollisuuksien mukaan numerotiedoin. Lisäksi voit kertoa anekdootteja urallasi kohtaamistasi kiperistä haasteista ja siitä, miten olet ratkaissut ne.

Jos olet vielä opiskelija ja haet ensimmäistä työpaikkaasi tällä alalla, voit aloittaa kirjeen kertomalla opintosuorituksistasi ja mainita sen jälkeen mahdolliset harjoittelupaikat tai muu asiaankuuluvan kokemuksen. Myös silloin, jos olet työskennellyt rakennusinsinöörinä jo vuosia, voit mainita suorittamasi tutkinnon ja mahdolliset täydennyskoulutukset. 

Seuraava rakennusinsinöörin työhakemusmalli sisältää esimerkkejä taidoista ja erikoisaloista.

Suoritettuani rakennustekniikan AMK-tutkinnon Metropoliassa Helsingissä olen suorittanut turvalliseen rakentamiseen liittyviä täydennyskoulutuksia.  Olen ollut myös mukana kehittämässä turvalliseen rakentamiseen ja hätätilanteissa toimimiseen liittyvää oppimateriaalia. Olen ylpeä siitä, että työni liittyy turvallisuuteen. Rakennusturvallisuuteen liittyviä tutkimuksiani on julkaistu rakennusalan ammattilehdissä ja niitä käytetään alan opinnoissa koulutusmateriaalina. Käytännön kokemukseni projektipäällikkönä toisi paljon kaivattua operatiivista osaamista suunnittelutiimeihinne, ja tutkimusaiheeni sopivat yhteen asiakkaillenne tarjoamanne huippuluokan johtajuuden kanssa. Pystyn visualisoimaan ratkaisuja, jotka ovat sekä käytännöllisiä että innovatiivisia. Tieteellisen kunnianhimon on vastattava fyysistä todellisuutta. Olen toiminut puhujana rakennusturvallisuuden innovaatioihin liittyvissä tapahtumissa, ja osallistuisin mielelläni mentorointiin ja koulutukseen, jota yrityksenne suorittaa rakennusalalla. Tietoisuuden lisääminen alallamme voi pelastaa ihmishenkiä.

Rakennusinsinöörin työhakemuksen loppulause ja allekirjoitus

Työhakemuksen viimeisen kappaleen tulisi sisältää lyhyt yhteenveto kirjeen sisällöstä. Lisäksi voit kiittää vastaanottajaa hänen ajastaan ja kannustaa häntä ottamaan yhteyttä. On tärkeää istuttaa lukijan mieleen ajatus, että odotat innokkaasti vastausta, mieluiten haastattelukutsua. Käytä vahvaa lopetusta, joka saa lukijan reagoimaan. 

Päätä kirje yksinkertaiseen lopputervehdykseen ”Ystävällisin terveisin” ja kirjoita sen alle koko nimesi. Jos lähetät kirjeen sähköisesti, voit halutessasi lisätä digitaalisen allekirjoituksen, mutta se ei ole välttämätön.

Loppulauseen ja allekirjoituksen muunneltava esimerkki

Haluaisin mielelläni esitellä teille portfolioni ja keskustella mahdollisessa haastattelussa ajatuksistani rakennusalan turvallisuuden tulevaisuuteen liittyen.

Ystävällisin terveisin

Niila Peltonen

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo