Työnimikkeen Opettaja työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Opettaja työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Opettaja vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Jos olet valmis sukeltamaan opetusmaailmaan, työskentely luokka-avustajana voi olla hyvä ensimmäinen askel. Luokka-avustaja auttaa luokanopettajia eri luokka-asteilla ja saattaa erikoistua tiettyihin aineisiin, erityisopetukseen tai S2-opetukseen.  

Luokka-avustajat ovat tärkeitä sekä opettajille että oppilaille, sillä he antavat oppilailla henkilökohtaista huomiota tuntien aikana sekä auttavat tehtävien korjaamisessa ja opetusmateriaalien järjestämisessä. Lisäksi luokka-avustajat saavat arvokasta käytännön kokemusta toimiessaan kokeneiden opettajien työparina.

Valitettavasti opetusmäärärahojen leikkaaminen johtaa usein säästöihin luokka-avustajien palkkaamisessa. Tämä tarkoittaa, että luokka-avustajille on vähemmän töitä, ja näin ollen tarvitset erityisen hyvän työhakemuksen paikan saamiseksi.

Työharjoittelupaikan saamiseksi kirjoitettavan hakemuksen rakenne on yleensä samanlainen riippumatta ammatista tai avoinna olevasta harjoittelupaikasta. Saatekirjeen (toinen nimi työhakemukselle) sisältää yleensä aina seuraavat osiot:

  1. otsikko
  2. tervehdys
  3. johdanto
  4. kirjeen runko
  5. päätelmä
  6. allekirjoitus.

Työhakemuksen otsikko

Työharjoitteluhakemuksen otsikolla on kaksi tehtävää: sen tärkein tehtävä on antaa kaikki yhteys-/henkilötiedot, joita työnantaja tarvitsee. Jos lähetät työhakemuksen online-työhönottojärjestelmän kautta, kirjoita vain lyhyt otsikko äläkä paisuta tekstiä turhaan.  

Työhakemuksen tervehdys

Tervehdyksen tulee olla sävyltään kohtelias, sillä työharjoittelija on aloitteleva työntekijä. Se, kuinka virallinen tervehdyksen tulee olla, riippuu organisaatiosta.  Tämän osion tarkoitus on tervehtiä kirjeen vastaanottajaa ja luoda oikeansävyinen yhteys. Jos tiedät vastaanottajan nimen, käytä sitä. Kaikki ihmiset ilahtuvat lukiessaan oman nimensä.

Työhakemuksen esittelyosio

Tämä on yksi kirjeen tärkeimmistä osista, sillä se sisältää aloituslauseen, jonka on tarkoitus antaa paras mahdollinen ensivaikutelma. Vältä latteuksia, mutta varo olemasta liian eksentrinen. Työharjoittelijan on hyvä antaa itsestään kunnioittava, energinen ja ahkera kuva.

Tämän osion tarkoitus on luoda emotionaalinen yhteys. Älä jaarittele vaan esittele itsesi yhdellä tehokkaalla, ystävällisellä ja ammattimaisella lauseella. Tässä osiossa kannattaa kertoa yhdestä tai kahdesta tärkeästä saavutuksestasi / mitattavissa olevasta tuloksesta / taidostasi.

Työhakemuksen runko

Tämä on kirjeen pääkappale. Tässä kappaleessa voit tarkentaa esittelyosiossa esittämääsi ajatusta. Selitä MIKSI sinä olet sopiva juuri tähän tehtävään ja kerro, mitkä ominaisuudet ja saavutukset todistavat sinun olevan tehokas työntekijä. STAR-menetelmä (situation/tilanne, task/tehtävä, action/ratkaisu, result/tulos) on hyvä tapa esitellä ammatillisia saavutuksiasi).

Päätelmä ja allekirjoitus

Monille ihmisille päätelmän kirjoittaminen tuntuu vaikealta. Niillekin, joille esittelyn ja rungon kirjoittaminen ei tuota vaikeuksia. On tärkeää kuulostaa määrätietoiselta antamatta kuitenkaan ylimielistä vaikutelmaa. Ei kannata antaa sellaista kuvaa, että paikka on jo sinun, mutta toisaalta ei ole myöskään hyvä osoittaa epäilevänsä omia mahdollisuuksiaan. Osoita, että olet valmis keskustelemaan siitä, mitä voisit merkitä yritykselle, mutta älä tee mitään oletuksia.

Tämän osion tarkoitus on saada työhönottaja toimimaan (ilmaise olevasi innostunut tulemaan haastatteluun). Päätä kirje innostuneesti ja ystävällisesti. Älä esitä kirjeessä vaatimuksia!

Aiheeseen liittyvä artikkeli
Näin kirjotat työhakemuskirjeen
Seuraavassa on tarkat ohjeet sellaisen työhakemuskirjeen kirjoittamiseen, joka erottuu edukseen muista ja poikii sinulle kutsun haastatteluun.

Muista nämä ohjeet

  1. Luokka-avustajan työpaikat riippuvat koulun budjetista ja kilpailu paikoista voi olla kovaa. Erinomainen ansioluettelo on paras tae työpaikan saamiselle.
  2. Ryhmänhallinta on luokka-avustajan työssä tärkeää ja tätä taitoa kannattaa korostaa ansioluettelossa.
  3. Opetukseen liittyvä työkokemus on tärkeää ja ansioluettelossa kannattaa mainita mitattavia saavutuksia.
  4. Pidä ansioluettelon koulutusosio lyhyenä, mutta muista mainita tutkinnot ja sertifikaatit.
  5. Siisti ja ammattimainen ulkoasu viestii ammattitaidosta ja auttaa työpaikan saamisessa.

On tullut aika siirtyä tietokoneen äärestä luokan eteen. Kokeile testattuja ansioluettelopohjiamme ja ansioluettelotyökaluamme, joka auttaa sinua luomaan täydellisen ansioluettelon ja takaa, että pääset aloittamaan työt pian!

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo