Työnimikkeen Tietotekniikka työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Tietotekniikka työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Tietotekniikka vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Työhakemus on melko saman muotoinen riippumatta siitä, millaista työpaikkaa haet tietotekniikan alalla. 

Tietotekniikan al an työhakemuksen tulisi sisältää seuraavat osat:

  • otsikko
  • tervehdys
  • johdanto
  • keskimmäiset kappaleet (runko)
  • loppulause ja allekirjoitus.

Jotkut työnhakijat pelkäävät työhakemuksen kirjoittamista, koska he ajattelevat, että kirjeen jäsentely on vaikeaa. Sitä ei kuitenkaan kannata pelätä. Seuraavassa käymme läpi työhakemuksen eri osat yksi kerrallaan. 

Työhakemusesimerkkejä sisältävä kattava työhakemusoppaamme tarjoaa yleisiä ohjeita työhakemuksen kirjoittamiseen, kun taas seuraavassa on erityisiä neuvoja siitä, miten kustakin kirjeen kohdasta ja osiosta saa irti parhaan mahdollisen hyödyn.

Työhakemuksen otsikko

Työhakemuksen otsikolla on kaksi tärkeää tehtävää. Ensinnäkin siitä ilmenee selkeästi, että sinä olet kirjeen lähettäjä. Keskisuurissa ja suurissa yrityksissä työhönotosta vastaa henkilöstöalan asiantuntijoista koostuva tiimi. Tämä tarkoittaa, että työhakemuksesi voi hyvinkin kulkea pöydältä toiselle, kun useat ihmiset tarkastelevat sitä. Työhakemuksen otsikko sisältää yhteystietosi, joita työhönottaja tarvitsee, jos hän päättää kutsua sinut haastatteluun.

Otsikon toinen tarkoitus on parantaa kirjeen luettavuutta ja antaa sille ilmettä huomiota herättävällä ja edustavalla muotoilulla. Koska tämä on osio, joka todennäköisesti kiinnittää lukijan huomion ensimmäisenä, sen muotoiluun kannattaa panostaa.

Työhakemuksen tervehdys

Työhakemuksen tervehdys sisältää kenties vain muutaman sanan, mutta sen avulla voit luoda ystävällisen ja kohteliaan sävyn heti kirjeen alussa. Yleisesti käytössä oleva tervehdys on ”Hyvä” ja sen jälkeen työhönottajan etunimi ja sukunimi. Jos tunnet työhönottajan jo ennestään tai jos yrityksessä vallitsee epävirallinen viestintäkulttuuri, voit valita tervehdykseksi "Hei" tai "Hei" ja etunimi.

Tämän osion tarkoitus: Puhutella kirjeen vastaanottajaa nimeltä henkilökohtaisen yhteyden luomiseksi.

Työhakemuksen johdanto

Rekrytoijat voivat saada kymmeniä (suurissa yrityksissä joskus jopa satoja) hakemuksia mitä tahansa teknisen alan työpaikkaa kohti, ja heillä on vain rajallinen määrä aikaa hakemusten tarkasteluun. Kiinnostava johdantokappale auttaa maksimoimaan mahdollisuudet siihen, että palkkaava johtaja lukee kirjeesi loppuun saakka. Johdannossa ei kannata tavoitella liian erikoista sävyä, mutta mielenkiintoinen anekdootti, haettavan työpaikan kannalta oleellinen numerotieto tai jopa tilastotieto voi auttaa vangitsemaan lukijan huomion ja saada hänet jatkamaan lukemista.

Työhakemuksen johdannon muunneltava malli

Hyvä Lauri Kulmala

Yhdeksän vuoden IT-kokemus farmasian alalla on opettanut minulle, että tieteelliset saavutukset ovat läheisesti sidoksissa uusimman tekniikan (optimaaliseen) toimintaan.

Työhakemuksen keskimmäinen osa (runko)

Työhakemuksen rungossa pääset vihdoin kertomaan tarkemmin mahtavista taidoistasi ja pätevyydestäsi, jotka tekevät sinusta ihanteellisen hakijan tähän työpaikkaan. Tämä on kirjeen laajin osio ja voit helpottaa sen kirjoittamista jakamalla sen kahteen alaosioon.

Ensimmäisessä osiossa voit STAR-menetelmän mukaisesti kertoa jostakin tilanteesta (situation), tehtävästä (task), ratkaisusta (action) ja positiivisesta tuloksesta (result). Valitse anekdootteja, jotka osoittavat hakemasi työpaikan kannalta olennaisimmat taitosi.

Kerro toisessa kappaleessa tärkeimmistä taidoistasi, sekä kovista että pehmeistä, ja kerro, miten voisit käyttää niitä hyödyksesi uudessa tehtävässä.

Työhakemuksen muunneltava esimerkki

Olipa sitten kyseessä uuden logistiikkajärjestelmän käyttöönotto tuotannon poikkeamien vähentämiseksi 28 prosentilla, geenitutkijoiden datatiedemallien parantaminen tuotannon nopeuttamiseksi tai uuden kysynnänsuunniteluohjelmiston käyttöönotto, olen työssäni muuntanut teknisiä mahdollisuuksia käytännön ratkaisuiksi, jotka asettavat potilaan tarpeet kaiken edelle.

Ymmärrän, että olette tuomassa useampia tuotteita markkinoille tänä vuonna ja tarvitsette uuteen varastojärjestelmäänne laadukkaita IT-ratkaisuja. Käyn säännöllisesti biotekniikan alan konferensseissa esittelemässä logistiikkaratkaisuja.

Kiinnostukseni ketterän kehityksen menetelmiin on saanut minut kehittämään ja ottamaan käyttöön pitkän aikavälin IT-strategioita, joilla on ollut suuri vaikutus farmasian alalla:

  • Olen suunnitellut logistiikkaohjelmistoja valvottavien lääkkeiden varaston tarkoituksiin (22 miljoonan euron vuosituotto).
  • Hankin kysynnänsuunnitelutyökalun, jonka ansiosta ennustetarkkuus parani 19 %.
  • Hallinnoin IT-toimintoja lääkevalmistajille, joilla on 50–120 työntekijää.

 

Tutkijat ovat tarkkoja teknisten vaatimusten suhteen ja minä olen hyvä kertomaan sidosryhmille eri ratkaisujen mahdollisuuksista ja rajoituksista. Olen tehnyt yhteistyötä konferensseissa tapaamieni myyjien kanssa luoden ensiluokkaisia käytännön ratkaisuja erilaisiin ongelmiin.

Tietotekniikan alan työhakemuksen lopettaminen (loppulause ja allekirjoitus)

Nyt kun olet esitellyt itsesi mahdollisimman edullisessa valossa, on aika päättää kirje tehokkaaseen loppukappaleeseen. Yksi parhaista menetelmistä on kehottaa kirjeen lukijaa toimintaan. Ilmaise lyhyesti, kuinka innostunut olet uudesta haasteesta, ja korosta asioita, joiden takia sinut kannattaa kutsua haastatteluun. Mikäli tila antaa periksi, voit vielä toistaa yhteystietosi kirjeen lopussa.

Päätä kirje ystävälliseen lopputervehdykseen ja allekirjoitukseen. ”Ystävällisin terveisin”, ”Parhain terveisin” tai jopa tuttavallinen ”Kiittäen” toimivat hyvin.

Loppulauseen ja allekirjoituksen muunneltava malli

Olen kiinnostunut tekniikan vaikutuksesta tieteelliseen tutkimustyöhön ja kertoisin aiheesta mielelläni lisää työhaastattelussa.

Ystävällisin terveisin 

Tuukka Viljanen

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo