Työnimikkeen Insinööri ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2024. Voit muokata tästä työnimikkeen Insinööri ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Insinöörin ansioluettelon kirjoittaminen

Projektia ei voi aloittaa tietämättä, mistä osista se koostuu. Menestyksekäs ansioluettelo sisältää seuraavat osat: 

  • Otsikko
  • Profiiliteksti (tunnetaan myös nimellä tiivistelmä)
  • Työkokemusosio
  • Taidot-osio
  • Koulutusosio

Ansioluettelosi on keino myydä taitosi potentiaaliselle työnantajalle. Sinun tehtäväsi on selittää potentiaaliselle työnantajalle, millaisia ratkaisuja aiot kehittää heidän ongelmiinsa. Ennen ratkaisujen kehittämistä sinun on kuitenkin tiedettävä, millaisia ongelmia työnantajalla on, ja lisäksi sinulla on oltava käsitys yrityksen työtavoista ja kulttuurista. Sinun on siis tutustuttava yritykseen, jotta voit käyttää yritykselle sopivaa sävyä ja kohdistaa viestisi suoraan tulevan esimiehesi kipupisteisiin.

Paras ansioluettelopohja insinöörille

Ansioluettelossa kannattaa yleensä käyttää käänteisesti kronologista rakennetta. Erityistapauksissa insinööri voi käyttää osaamispohjaista ansioluetteloa. Tämä rakenne soveltuu teknisen alan ammattilaisille ja asiantuntijoille (sekä mahdollisesti tutkijoille), koska se sisältää tavallista laajemman taidot-osion, jossa on mahdollista korostaa erityisosaamista, sekä tavallista suppeamman työkokemusosion. Taidot-osiossa voit esitellä osaamistasi yksityiskohtaisesti. 

Esimerkki ansioluettelon profiilitekstistä: mallinna urakehityksesi

Insinöörin ansioluettelon profiiliteksti tiivistää urasi kolmeen tai neljään riviin, jotka kertovat, kuka olet insinöörinä. Tämä osio on muodoltaan vapaampi kuin ansioluettelon muut osiot, mutta halutessasi voit käyttää apuna seuraavaa perusrakennetta:

  • yksi tai kaksi virkettä, joissa kerrot urasaavutuksistasi
  • yksi virke, jossa kerrot, miksi haluat tämän työpaikan
  • yksi virke, jossa esittelet jonkin erityistaitosi ja kuvailet lyhyesti, millainen insinööri sinä olet.

Profiilitekstin (joka tunnetaan myös nimellä tiivistelmä) tarkoituksena on vahvistaa ansioluettelosi muita osioita toistamatta kuitenkaan niiden sisältöä. Tarjoa rekrytoijalle syötti, johon hän voi tarttua haastattelussa. Kokeile esimerkiksi seuraavaa: "Rakkauteni autojen korjaamiseen antaa minulle ainutlaatuisen näkökulman sähköinsinöörien usein kohtaamien ongelmien ratkaisemiseen." Tämä virke kertoo jotain sinusta ja osoittaa, että olet ylpeä taidostasi ajatella luovasti.

Seuraavassa on esimerkki ansioluettelon profiilitekstistä.

Esimerkki ansioluettelon profiilitekstistä

Intohimoinen insinööri, jolla on yli 5 vuoden kokemus korkeatasoisen teknisen ohjauksen antamisesta ja teknisten suunnitelmien laatimisesta. Osaa valvoa kaikkia projektinhallinnan osa-alueita, mukaan lukien teknisten suunnitelmien laatiminen, toteutus, todentaminen ja validointi.

Esimerkki työkokemusosiosta: urakarttasi

Useimmille työtä hakeville insinööreille tämä osio on ansioluettelon laajin, mutta sen pitäisi sisältää enemmän kuin pelkkä luettelo työtehtävistäsi. Aloita viimeisimmästä työpaikastasi ja palaa sitten ajassa taaksepäin, kunnes olet antanut viimeisten kymmenen vuoden tiedot.

Kirjoita kunkin tehtävänimikkeen alapuolelle luettelokohtia, jotka alkavat dynaamisella verbillä ja kuvaavat tarkasti työtehtäviäsi ja saavutuksiasi. Oikeastaan ansioluettelossa ei kannata keskittyä itseensä, vaan mielessä on koko ajan pidettävä potentiaalinen tuleva työnantaja. Pyri välittämään viesti: ”Minä ymmärrän ongelmianne ja tässä on muutama esimerkki siitä, miten olen ratkaissut vastaavia ongelmia. Voin tehdä saman ja enemmänkin teille!"

Seuraavassa on ansioluettelon työkokemusosion muunneltava esimerkki.

Esimerkki ansioluettelon työkokemusosiosta

Vanhempi projekti-insinööri, Valkolan tekniikka oy, Tampere
Marraskuu 2016 – heinäkuu 2021

  • Johdin tehokkaasti teknisten hankkeiden kehittämistä ja autoin ohjaamaan ja kehittämään ohjelmaprosesseja.
  • Laadin ja toteutin minulta tilatut tekniset suunnitelmat tarkasti.
  • Työskentelin ohjelmapäälliköiden kanssa asianmukaisen ja riittävän teknisen henkilöstön varmistamiseksi.
  • Noudatin töiden suunnittelussa ja toteutuksessa kaikkia teknisen suunnittelun standardeja.
  • Ratkaisin tekniset ongelmat viipymättä.
  • Laadin hankeaikatauluja ja valvoin niiden toteutumista.
  • Tarkkailin valvontajärjestelmiä ja säädin niitä tarvittaessa.

 

Projektipäällikkö, Inforakennus, Tampere
Heinäkuu 2014 – elokuu 2015

  • Hyödynsin liiketoimintaymmärrystäni, johtamiskokemustani ja teknisiä taitojani tulosten aikaansaamiseksi.
  • Valvoin kaikkia hankkeen budjetoinnin, suunnittelun ja toteutuksen alueita.
  • Arvioin projektien etenemistä ja tiedotin niiden tilasta ja mahdollisista riskeistä useille eri tiimeille.
  • Suunnittelin ja järjestin viikoittaisia kokouksia sisäisten tiimien sekä ulkoisten toimittajien ja alihankkijoiden kanssa.
  • Ehdotin parannusstrategioita, joiden tavoitteena oli korkeampi käyttöaste.

Esimerkki ansioluettelon taidot-osiosta: urasi koordinaatit

Ansioluettelon taidot-osio antaa käsityksen ominaisuuksistasi ja taidoistasi yhdellä silmäyksellä. Tämä osio kannattaa räätälöidä kunkin työpaikan vaatimusten mukaan (se auttaa sinua samalla pääsemään läpi automaattisen hakijaseurantajärjestelmän suorittamasta karsinnasta).

Tämän osion päätarkoituksena on antaa rekrytoijille nopeasti käsitys siitä, onko sinulla heidän etsimänsä ominaisuudet ja tärkeimmät työssä vaadittavat taidot.

Valitse 4–7 tärkeintä taitoasi ja muista, että teknisten taitojesi lisäksi myös tunneälysi on tärkeä ominaisuus. Tämä voi tarkoittaa muun muassa kehitys- ja ongelmanratkaisukykyä, sosiaalisia taitoja ja vaikuttamistaitoa, kuten ilmenee Tampereen yliopiston opiskelijoiden tekemästä selvityksestä.

Seuraavassa on insinöörin ansioluettelomallin taidot-osio.

Taidot-osio insinöörin ansioluettelossa
  • Sertifioitu projektijohtaja (IPMA)
  • Microsoft Project
  • MS Dynamics AX
  • Erinomaiset analyyttiset taidot
  • Laitteistosuunnittelu

Esimerkki insinöörin ansioluettelon koulutusosiosta

Koulutusosio on insinöörin ansioluettelon osioista nopein laatia. Riittää, että kirjoitat luettelon tutkinnoistasi ja todistuksistasi ja muotoilet niiden tiedot oikein. 

Insinööreiltä vaaditaan vähintään kandidaatin tutkinto. Jos olet suorittanut tätä korkeamman tutkinnon, voit jättää ylioppilastutkinnon mainitsematta. Tässä osiossa voit mainita myös mahdolliset tunnustukset, joita sinulle on myönnetty. Jos sinulla on paljon erilaisia sertifikaatteja, voit harkita erillisen osion laatimista niiden esittelyyn.

Tutustu seuraavassa insinöörin ansioluettelomallin koulutusosioon.

Koulutuksen esittäminen insinöörin ansioluettelossa

Diplomi-insinööri, tietotekniikka, Tampereen yliopisto, Tampere
Syyskuu 2014 – toukokuu 2016

 

Tekniikan kandidaatti, tietotekniikka, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampere
Syyskuu 2009 – toukokuu 2013

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo