Työnimikkeen Hoitaja ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2024. Voit muokata tästä työnimikkeen Hoitaja ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Hoitajat työskentelevät lähimpänä asiakasta tai potilasta huolehtien tämän hyvinvoinnissa. He voivat työskennellä eri työnimikkeillä ja erilaisissa työympäristöissä. Lähihoitaja avustaa ja hoitaa potilaita sairaaloiden ja terveyskeskusten eri osastoilla, vanhainkodeissa, kotisairaanhoidossa ja hoitolaitoksissa tai asiakkaan kotona. Lisäksi Suomessa on yli miljoona omaishoitajaa, joista hoitavat läheistään ilman virallista omaishoitajastatusta. Noin 700 000 suomalaista huolehtii omaisestaan ansiotyön ohessa. Virallisesti tunnistettuja omaishoitosuhteita arvioidaan Suomessa olevan noin 350 000.  

Työssään hoitajat osallistuvat hoitotoimenpiteisiin ja auttavat asiakkaita muun muassa ruokailussa, peseytymisessä, pukeutumisessa ja liikkumisessa. Jos haluat päästä työskentelemään kasvavalla ja monipuolisella hoitoalla, ensimmäinen askel on laatia ammattimainen ja edustava ansioluettelo, joka saa sinut erottumaan edukseen muista hakijoista. Cvapp.fi-palvelun kirjoitusoppaat ja yli 350 ansioluetteloesimerkkiä auttavat sinut alkuun.

Tässä ansioluettelo-oppaassa käsittelemme seuraavia aiheita:

  • Mitä hoitaja tekee?
  • Kuinka kirjoittaa hoitajan ansioluettelo (ohjeet ja parhaat vinkit)
  • Hoitajan ansioluettelon rakenne
  • Ansioluettelon eri osien (profiiliteksti, työkokemus, koulutus, taidot) kirjoittaminen
  • Ansioluettelon ammattimainen asettelu ja muotoilu
Tilastotietoja

Hoitajia kutsutaan joskus myös henkilökohtaisiksi avustajiksi, ja työmahdollisuudet tällä alalla kasvavat hämmästyttävää vauhtia. Esimerkiksi Invalidiliiton tytäryhtiöllä Validialla on yleensä runsaasti avoimia työpaikkoja henkilökohtaisille avustajille.

Mitä hoitaja tekee?

Hoitaja voi toimia asiakkaan kotona tai laitoksessa, kuten hoivakodissa, vammaisten asuinyksikössä tai saattohoitokodissa. Hän hoitaa vanhuksia, sairaita tai vammaisia ja asiakkaan kotona hänen tehtäviinsä voi kuulua muun muassa ruoanlaitto, siivoaminen, kuljettaminen ja erilaiset hoitotoimenpiteet. Laitoksissa hoitajat siirtävät ja pesevät potilaita, vaihtavat vaippoja ja avustavat ruokailussa sekä potilaan omissa rutiineissa. He myös viettävät aikaa potilaiden kanssa auttaen heitä elämään mahdollisimman sosiaalista ja täyttä elämää.

Kuinka kirjoittaa hoitajan ansioluettelo

Ennen kuin alat kirjoittaa ansioluetteloasi, sinun on hyvä perehtyä sen rakenteeseen hieman tarkemmin. Ansioluettelosi tulee sisältää seuraavat osat:

  • Otsikko
  • Profiiliteksti (toiselta nimeltään esittelyteksti)
  • Työkokemusosio
  • Taidot-osio
  • Koulutusosio

Kerro ansioluettelossasi, kuinka olet valmistautunut hoitoalan haasteisiin. Hoitajana sinulla on mahdollisuus luoda läheinen yhteys hyvin erilaisiin ihmisiin ja toimia liikuntarajoitteisen potilaan luottohenkilönä, mutta sinun on myös siedettävä oikuttelevia ja sairaita potilaita ja kestettävä pitkiä työpäiviä ja fyysisesti raskasta nostelua. Työn haastavan luonteen vuoksi vaihtuvuus hoitolaitoksissa on suuri. Uusien työntekijöiden rekrytointi ja perehdytys maksaa laitokselle aikaa ja rahaa. Vaikka korkea vaihtuvuus on työnantajien kannalta harmillista, sinun eduksesi työpaikkoja vapautuu usein. Työnantajat odottavat siis innostuneina hyviä ansioluetteloita ja hakemuksia. Kuinka kirjoitat ansioluettelon, joka vakuuttaa työhönottajan kyvyistäsi? Seuraavassa syvennymme tarkemmin ansioluettelon eri osioihin.

Hoitajan ansioluettelon rakenne

Hoitajana sinulla on muutamia vaihtoehtoja ansioluettelon rakenteen suhteen. Jos sinulla on jo jonkin verran työkokemusta, perinteinen käänteisesti kronologinen ansioluettelo on todennäköisesti paras vaihtoehto. Perinteisesti käänteisen ansioluettelon työkokemusosiossa luetteloon merkitään ensimmäiseksi nykyinen tai viimeisin työpaikka ja sen jälkeen sitä edeltäneet työpaikat noin viimeisten 10 vuoden ajalta.

Jos olet vasta aloittelemassa uraasi hoitajana tai sinulla on vain epävirallista kokemusta perheenjäsenten tai muiden läheisten hoitamisesta, voit harkita osaamispohjaisen tai hybridimuotoisen ansioluettelon käyttöä. Cvapp.fi-sivustolta löydät lisätietoja näistä ansioluettelomalleista, jotka korostavat taitojasi työkokemuksesi sijaan.

Asiantuntijan vinkki

Jos kaipaat lisää inspiraatiota, tutustu myös lastenhoitajan, sosiaalityöntekijän ja henkilökohtaisen avustajan ansioluetteloesimerkkeihin.

Hoitajan ansioluettelon profiiliteksti

Profiilitekstin tulisi antaa sinusta lämmin ja huolehtivainen kuva, sillä nämä luonteenpiirteet tekevät sinusta hyvän hoitajan. Lisäksi profiilitekstissä on tärkeää kertoa jotakin työn kannalta olennaisesta kokemuksestasi, koulutuksestasi ja taidoistasi. Mieti, miten erotut hoitajana. Ehkä sinulla on monta vuotta kokemusta tai vaikkapa sairaanhoitajan koulutus. Ehkä potilaat todella pitävät sinusta ja toivovat juuri sinua hoitajakseen, koska sinulla on kyky rauhoittaa ja lohduttaa ihmisiä. Ehkä olet jopa voittanut palkinnon työstäsi. Mieti, miten sinä erotut joukosta, ja tuo valttikorttisi rohkeasti esiin profiilitekstissäsi. Seuraavassa on profiilitekstin muunneltava esimerkki.

Ansioluettelon profiilitekstin muunneltava esimerkki

Kokenut ja luotettava hoitaja, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus vammaisten lasten hoitamisesta lasten kotona. Tarjoan optimaalista hoitoa lapselle ja tuen perhettä päivittäisissä toimissa. Minulla on useita erittäin tyytyväisiä asiakkaita, jotka ovat valmiita suosittelemaan palveluitani. Olen valmis tekemään kevyitä kotitöitä hoitotyön ohessa.

Hoitajan työkokemusosio

Kun haet hoitajaksi esimerkiksi vanhainkotiin tai palvelutaloon, osoita ansioluettelosi työkokemusosiossa, että sinulla on juuri tämän työpaikan kannalta oleellista työkokemusta. Jos sinulla on ollut kolme vähintään 6 kuukauden työsuhdetta hoitajana, voit jättää mainitsematta kaikki sellaiset tehtävät, jotka eivät ole hakemasi työn kannalta oleellisia. Jätä siinä tapauksessa pois myös hyvin lyhyet työsuhteet, jotka saattavat saada tulevan työnantajan ihmettelemään, miksi et viihtynyt työssä pidempään.

Jos et ole koskaan työskennellyt hoitajana, mainitse kaikki palvelualan työkokemus. Korosta näissä tehtävissä käyttämiäsi taitoja, jotka ovat siirrettävissä hoitajan tehtäviin. Räätälöi ansioluettelosi sen mukaan, mistä haet hoitajan paikkaa. Jos haet työtä vanhainkodista, tehtäviisi ei todennäköisesti kuulu ruokaostosten tekeminen tai imurointi. Jos asiakasta hoidetaan kotona, nämä voivat kuulua hoitajan tehtäviin. Korosta työkokemusosiossa erityisesti niitä tehtäviä, jotka on mainittu työpaikkailmoituksessa. Tutustu seuraavassa ansioluetteloesimerkkiimme.

Ansioluettelon työkokemusosion muunneltava esimerkki

Hoitaja paikassa Hoitajarinki, Tampere 
Syyskuu 2015 - Syyskuu 2019 

  • Toimin kokopäiväisenä hoitajana perheessä, jossa oli 3-vuotias vaikeavammainen lapsi.
  • Avustin lasta päivittäisissä toimissa ja kuljetin häntä kaksi kertaa viikossa musiikkileikkikouluun.
  • Tein sovittuja kotitöitä.
  • Valmistin arkisin lämpimän aterian perheelle.

 

Hoitaja paikassa Aurinko ja kuu, Tampere 
Huhtikuu 2007 - Elokuu 2015 

  • Toimin lastenhoitajana yli 10 perheessä.
  • Työskentelin kolmessa perheessä osa-aikaisena hoitajana yli 8 vuotta ja muodostin perheisiin läheisen ja lämpimän suhteen.
  • Hoidin lapsia, autoin heitä läksyjen tekemisessä, valmistin aterioita, pesin pyykkiä ja kuljetin lapsia harrastuksiin.

Ansioluettelon taidot-osio

Taidot ovat hoitajan työn perusta. Käytät taitojasi päivittäin potilaiden hyvinvoinnista huolehtimiseen. Ansioluettelossa mainittavat taidot voidaan jakaa kahteen kategoriaan: koviin ja pehmeisiin taitoihin. Pehmeät taidot ovat persoonallisuuden piirteitä ja synnynnäisiä ominaisuuksia, kuten päätöksentekotaito, myötätunto, hyvät viestintätaidot ja tarkkuus, jotka tekevät sinusta hyvän hoitajan. Kovat taidot ovat hoitoalaan liittyviä opittuja taitoja ja tietoja. Lähihoitaja voi joutua suorittamaan yksinkertaisia hoitotehtäviä, kotitöitä ja/tai pesemään, pukemaan ja kuljettamaan potilaita. Seuraavassa on ansioluettelon taidot-osion muunneltava esimerkki.

Ansioluettelon taidot-osion muunneltava esimerkki
  • Luotettavuus
  • Erinomaiset viestintätaidot
  • Myötätuntoisuus
  • Organisointitaidot
  • Tehokas monisuorittaja

Hoitajan ansioluettelon koulutusosio

Hoitotyö sopii erinomaisesti uraansa aloittelevalle, koska se mahdollistaa kokoaikaisen työn ja mielekkään vuorovaikutuksen asiakkaiden kanssa, eikä siihen vaadita pitkää koulutusta. Lähihoitajan tutkinnon suorittaminen kestää tavallisesti 2–3 vuotta. Henkilökohtaiselta avustajalta ei vaadita muodollista koulutusta, mutta lähihoitajan tutkinto antaa hyvät valmiudet myös henkilökohtaisen avustajan tehtäviin. Vanhustyön ja kotihoidon koulutukset taas antavat erinomaiset valmiudet toimia ikääntyvien ihmisten parissa. Hoitotyön kokemus ja lääketieteen tuntemus ovat plussaa, sillä silloin hoitaja voi suorittaa yksinkertaisia hoitotehtäviä, eli esimerkiksi antaa pistoksia, vaihtaa siteitä ja valvoa lääkkeiden ottamista.

Jos sinulla ei ole alan työkokemusta, kaikki työn kannalta oleelliset opinnot ja kurssit on hyvä mainita koulutusosiossa. Kerro suorittamasi tutkinnon tai kurssin nimi, oppilaitos, paikkakunta ja opintojen/kurssin suorittamisen ajankohta. Seuraavassa on esimerkki ansioluettelon koulutusosiosta.:

Ansioluettelon koulutusosion muunneltava esimerkki

Lähihoitaja, Tampereen seudun ammattiopisto, Tampere 
Elokuu 2012 - Toukokuu 2014 


Ylioppilastutkinto, Tampereen lyseon lukio, Tampere 
Elokuu 2007 - Kesäkuu 2011

Ansioluettelon asettelu ja muotoilu

Työkokemuksesi, taitosi ja koulutuksesi jäävät työhönottajalta huomaamatta, jos hän ei saa ansioluettelostasi mitään selvää. On tärkeää kiinnittää huomiota ansioluettelon siistiin ja edustavaan ulkonäköön. Yksi kirjoitusprosessin tärkeimmistä vaiheista on kieliasun tarkistaminen. Toinen avaintekijä on tekstiosioiden asettelu sivulle. Siisti ja selkeä ansioluettelo antaa sinusta kuvan ammattimaisena hoitajana. Vältä räikeiden värien ja kuvien käyttöä – anna kokemuksesi puhua puolestaan.

On tärkeää, että ansioluettelosi muotoilu ei muutu matkalla. PDF on paras tiedostomuoto ansioluettelolle, sillä se näkyy kaikilla tietokoneilla samanlaisena. Cvapp.fi-palvelun ammattitaitoisesti suunnitellut ansioluettelomallit on helppo tallentaa PDF-muotoon muutamalla klikkauksella.

Esimerkki omaishoitajan ansioluettelosta, vain teksti

Esimerkki omaishoitajan ansioluettelosta, vain teksti

Profiili

Kokenut ja luotettava hoitaja, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus vammaisten lasten hoitamisesta lasten kotona. Tarjoan optimaalista hoitoa lapselle ja tuen perhettä päivittäisissä toimissa. Minulla on useita erittäin tyytyväisiä asiakkaita, jotka ovat valmiita suosittelemaan palveluitani. Olen valmis tekemään kevyitä kotitöitä hoitotyön ohessa.


Työhistoria

Hoitaja paikassa Hoitajarinki, Tampere 
Syyskuu 2015 - Syyskuu 2019 

  • Toimin kokopäiväisenä hoitajana perheessä, jossa oli 3-vuotias vaikeavammainen lapsi.
  • Avustin lasta päivittäisissä toimissa ja kuljetin häntä kaksi kertaa viikossa musiikkileikkikouluun.
  • Tein sovittuja kotitöitä.
  • Valmistin arkisin lämpimän aterian perheelle.

 

Hoitaja paikassa Aurinko ja kuu, Tampere 
Huhtikuu 2007 - Elokuu 2015 

  • Toimin lastenhoitajana yli 10 perheessä.
  • Työskentelin kolmessa perheessä osa-aikaisena hoitajana yli 8 vuotta ja muodostin perheisiin läheisen ja lämpimän suhteen.
  • Hoidin lapsia, autoin heitä läksyjen tekemisessä, valmistin aterioita, pesin pyykkiä ja kuljetin lapsia harrastuksiin.


Taidot

  • Luotettavuus
  • Erinomaiset viestintätaidot
  • Myötätuntoisuus
  • Organisointitaidot
  • Tehokas monisuorittaja


Koulutus

Lähihoitaja, Tampereen seudun ammattiopisto, Tampere 
Elokuu 2012 - Toukokuu 2014 


Ylioppilastutkinto, Tampereen lyseon lukio, Tampere 
Elokuu 2007 - Kesäkuu 2011

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo