Työnimikkeen Ikean työhakemusesimerkki

Haluatko kirjoittaa Ikeaan työhakemuskirjeen, joka on kuin täydellinen kokoa-se-itse-kaluste – käytännöllinen, tyylikäs ja tilanteeseen sopiva? Opi tuomaan esiin persoonallisuutesi tavalla, joka saa rekrytoijat hymyilemään jo ennen kuin he ovat edes lukeneet kirjeesi loppuun!
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Työhakemuskirje on kuin Ikean huonekalu: hyvin kasattuna se on toimiva, selkeä ja kestävä. Ikeassa arvostetaan käytännöllisyyttä ja kekseliäisyyttä, joten suunnittele työhakemuskirjeesi yhtä hyvin kuin heidän ikoniset kalusteensa. Tämä kirje antaa työhönottajalle ensivaikutelman sinusta työntekijänä ja parhaassa tapauksessa se avaa oven unelmiesi työpaikkaan. Kirjoita kirje, joka erottuu joukosta ja toimii – aivan kuin Ikean tuotteet!

Ikean työhakemusesimerkin koko teksti 

Hyvä Jari Lintula

Oletteko valmiina löytämään asiakaspalvelun supersankarin? Olen nimittäin teidän etsimänne asiakaspalvelun mestari, joka tuo hymyn asiakkaiden kasvoille ja varmistaa, että jokainen asiakaskohtaaminen Ikeassa on unohtumaton kokemus!

Minulla on vankka kokemus jälleenmyynnin parista, sillä on työskennellyt sekä rautakaupassa että huonekaluliikkeessä viimeiset kahdeksan vuotta. Näissä tehtävissä olen oppinut käsittelemään laajaa tuotevalikoimaa, tarjoamaan asiantuntevaa neuvontaa ja ratkaisemaan asiakkaiden tarpeet nopeasti ja tehokkaasti.

Arvostan Ikeaa sen arvojen, innovatiivisuuden ja asiakaslähtöisyyden vuoksi. Ikean kyky yhdistää laadukkaat tuottee, kestävä kehitys ja inspiroivat kodin ratkaisut on jotain, mihin todella haluan olla osallisena. Minäkin uskon vahvasti siihen, että hyvällä suunnittelullla ja toimivilla ratkaisuilla voidaan parantaa ihmisten arkea.

Työkokemukseni rautakaupasta on antanut minulle teknistä tietoa tuotteista ja taitoa ratkaista ongelmia nopeasti ja asiakaslähtöisesti. Huonekaluliikkeessä olen oppinut ymmärtämään asiakkaiden tarpeita ja toiveita sisustukseen liittyen, sekä tarjoamaan heille henkilökohtaista palvelua, joka ylittää odotukset.

Yhteistyötaitoni ja positiivinen asenteeni ovat saaneet paljon kiitosta niin asiakkailta kuin kollegoiltakin. Olen tottunut työskentelemään kiireisissäkin ympäristöissä ja säilyttämään hymyn huulilla myös kiireen keskellä. Tiedän, että asiakaspalvelutyöntekijän tehtävä Ikeassa vaatii juuri näitä ominaisuuksia, ja olen varma, että kokemukseni ja intohimoni asiakaspalvelua kohtaan tekevät minusta erinomaisen lisän teidän tiimiinne.

Odotan innolla mahdollisuutta keskustella lisää siitä, kuinka voin tuoda osaamiseni ja energiani Ikea Vantaalle. Kiitos ajastanne ja mahdollisuudesta hakea tähän tehtävään.

Parhain terveisin

Nanna Paavilainen

0400-5122311

nanna.paavilainen@gmail.com

Ikean työhakemuksen osat

Työhakemuskirje on tärkeä askel matkallasi kohti työpaikkaa Ikeassa. Kirjeen tulee olla selkeä, hyvin jäsennelty ja sen tulee heijastaa Ikean arvoja. Hyvin kirjoitettu hakemus tekee ratkaisevan vaikutuksen työhönottajaan.

Tässä oppaassa annamme ohjeita kirjeen eri osion kirjoittamiseen niin, että lopputuloksena on täydellinen hakemus.

  1. Otsikko. Paras otsikko on yksinkertainen ja toimiva, mikä sopii saumattomasti Ikean linjakkaaseen tyyliin. Otsikon tulisi sisältää nimesi ja yhteystietosi.
     
  2. Tervehdys. Kirjeen tervehdys on kuin ystävällinen vastaanotto Ikean myymälässä. Tervehdi työhönottajaa nimeltä, sillä se tekee hyvän vaikutuksen.
     
  3. Johdanto. Johdanto on kuin Ikean mainos – sen tarkoituksena on herättää työhönottajan kiinnostus. Kerro lyhyesti, kuka olet ja miksi haet tätä työpaikkaa.
     
  4. Runko. Tämä on hakemuksesi ydin, jossa voit esitellä työkokemustasi ja sopivuuttasi tehtävään. Liitä mukaan esimerkkejä, jotka osoittavat, miten olet soveltanut taitojasi käytännössä.
     
  5. Loppukappale. Loppukappaletta voisi verrata Ikean tuotekuvaukseen – sen tarkoitus on korostaa tärkeimpiä tietoja ja herättää kiinnostus. Ilmaise halukkuutesi kertoa lisää haastattelussa.
     
  6. Allekirjoitus. Päätä kirje ystävälliseen ja ammattimaiseen lopputervehdykseen, joka sisältää allekirjoituksen.

Muista, että huolellisesti laadittu hakemus voi olla juuri se ratkaiseva tekijä, jotka erottaa sinut muista hakijoista. Kirjeen jokainen sana on mahdollisuus tuoda esiin ainutlaatuiset vahvuutesi. Ole oma itsesi ja anna persoonallisuutesi loista hakemuksessa. 

Asiantuntijan vinkki

Kaipaatko lisää inspiraatiota? Ehkä löydät ideoita esimerkiksi seuraavien ammattien työhakemusesimerkeistä:

Ikean työhakemuksen johdanto 

Johdanto on tärkeä osa työhakemuskirjettäsi, sillä se on ensimmäinen tilaisuutesi tehdä vaikutus ja herättää lukijan kiinnostus. Voit tehdä hyvän ensivaikutelman kertomalla jotakin henkilökohtaista tai hakemasi työpaikan kannalta kiinnostava anekdootti tai esimerkki. Tämä auttaa sinua erottumaan muista hakijoista ja houkuttelee lukijaa jatkamaan kirjeen lukemista. 

Kirjeen ensimmäisen sanat voivat muodostaa siltoja, jotka sitovat sinut tiiviisti yritykseen ja tehtävään.

Toimi näin

Olen aina nauttinut Ikean kalusteiden kokoamisesta, ja ystäväpiirissäni minut tunnetaan huonekalukokoonpanon mestarina. Kun näin, että Ikealle etsitään asiakaspalvelijaa, tiesin heti, että tämä on minun paikkani. Haluan tuoda innostukseni ja ongelmanratkaisutaitoni asiakaspalvelutiimiinne.

Älä toimi näin

Olen kiinnostunut hakemaan avoinna olevaa asiakaspalvelijan paikkaa Ikeassa. Minulla on asiakaspalvelukokemusta ja uskon, että sovellun tehtävään hyvin. Olen varma, että kokemukseni ja taitoni tukevat Ikean asiakaspalvelutiimiä erinomaisesti.

Ikean työhakemuksen runko

Ikean työhakemuskirjeen rungon tarkoitus on saada työhönottaja vakuuttumaan siitä, että olet pätevä ja sopiva hakemaasi työpaikkaan. Kirjoita runkoon selkeästi jäsenneltyjä kappaleita, jossa esittelet kokemuksesi, taitosi ja motivaatiosi. Havainnollista kertomaasi mahdollisuuksien mukaan konkreettisin esimerkein ja painota, miten omat vahvuutesi sopivat Ikean arvoihin ja työtehtäviin.

Rungon ensimmäinen kappale – soveltuvuutesi tehtävään

Pyri työhakemuskirjeen rungon ensimmäisessä kappaleessa vakuuttamaan työhönottaja sopivuudestasi tehtävään. Herätä työhönottajan mielenkiinto ja osoita, miksi juuri sinä olet täydellinen valinta Ikean tiimiin. 

  1. Esittele itsesi vahvasti ja selkeästi. Kerro, miksi haet tätä työpaikkaa Ikeassa. Esimerkiksi: ”Olen Anna Ahonen, innokas sisustaja ja asiakaspalvelun ammattilainen, ja haluan tuoda osaamiseni ja intohimoni Ikea-perheeseen.”
  2. Korosta olennaista työkokemusta. Mainitse aiempi työkokemuksesi, erityisesti asiakaspalveluun ja myyntiin liittyen. Voit esimerkiksi kertoa: ”Olen työskennellyt vuosia asiakaspalvelualalla, missä olen oppinut arvostamaan asiakaslähtöisyyttä ja nopeaa ongelmanratkaisukykyä. Uskon, että näitä taitoja tarvitaan myös Ikea-tiimissä.”
  3. Korosta taitoja ja ominaisuuksia, jotka sopivat Ikean arvoihin. Painota esimerkiksi tiimityötaitoja, luovuutta ja kykyä työskennellä joustavasti. Voit sanoa esimerkiksi: ” Olen innokas joukkuepelaaja ja nautin haasteista, jotka edellyttävät luovuutta ja nopeaa reagointikykyä.”
  4. Osoita motivaatiosi ja kiinnostus Ikeaan. Ilmaise vilpitön kiinnostuksesi Ikeaa kohtaan ja innostuksesi työskennellä siellä. Esimerkiksi: ”Olen aina ihaillut Ikean innovatiivista lähestymistapaa ja haluan olla osa sitä luomalla inspiroivia asiakaskokemuksia ja edistämällä positiivista ilmapiiriä”.
  5. Kerro, mitä voit tarjota Ikea-tiimille. Esittele lyhyesti, millaisia vahvuuksia voit tuoda mukanasi Ikean asiakaspalvelutiimiin. Esimerkiksi: ”Minulla on vankka kokemus asiakaspalvelusta ja intohimoni on ratkaista asiakkaiden ongelmia tehokkaasti. Uskon, että voin tuoda joukkueeseenne positiivista energiaa ja ratkaisukeskeistä ajattelua”.

Rungon muut kappaleet – räätälöinti organisaatioon 

Ikean työhakemuksen rungon muissa kappaleissa on tärkeää räätälöidä hakemus organisaation tarpeisiin ja osoittaa syvä kiinnostus Ikeaan. Seuraavassa on muutamia vinkkejä:

  • Tutustu Ikeaa perusteellisesti. Mainitse kirjeessä, mitä arvostat heidän brändissään, kulttuurissaan ja tuotteissaan. Esimerkiksi: ”Olen jo pitkään ihaillut Ikean innovatiivista ajattelua ja sitoutumista kestävään kehitykseen, mikä tekee siitä inspiroivan paikan työskennellä.”
  • Korosta taitoja, jotka vastaavat Ikean tarpeita. Esimerkiksi: ”Minulla on hyvät projektinhallintataidot ja kyky työskennellä monikulttuurisessa ympäristössä, jotka ovat uskoakseni olennaisia taitoja Ikea-tiimin menestykselle.”
  • Kerro, miten voit tuoda lisäarvoa Ikea-tiimille. Esimerkiksi: ”Olen innokas innovaatioiden edistäjä ja haluan tuoda mukanani uusia ideoita asiakaskokemuksen parantamiseksi ja operatiivisten prosessien tehostamiseksi.”
  • Ilmaise sitoumuksesi ja motivaatiosi. Kerro, miksi haluat työskennellä juuri Ikeassa. Esimerkiksi: ”Odotan innolla mahdollisuutta oppia ja kasvaa Ikea-ympäristössä sekä vaikuttaa positiivisesti organisaation menestykseen.”

Kehotus toimintaan ja loppusanat 

Loppukappale Ikean työhakemuskirjeessä on ratkaiseva, sillä siinä voit vakuuttaa lukijan ja kutsua hänet toimimaan. Kiitä häntä hänen ajastaan ja ilmaise vielä kerran innostuksesi työskennellä Ikeassa. 

Kutsu lukija toimimaan kirjoittamalla esimerkiksi: ”Odotan innolla mahdollisuutta keskustella kanssanne lisää siitä, miten voisin tuoda lisäarvoa Ikea-tiimille. Olen vakuuttunut siitä, että työskentely Ikeassa tarjoaisi minulle ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittyä ja oppia”. Lisäksi voit mainita, miksi uskot olevasi juuri oikea henkilö tehtävään. 

Kirjoita loppuun ystävällinen lopputervehdys ja sen alle koko nimesi, esimerkiksi ”Ystävällisin terveisin Anna Ahonen”.

Asiantuntijan vinkki

Yhtenäistä ansioluettelosi ja työhakemuskirjeesi tyyli luomalla johdonmukainen ja ammattimainen kokonaisuus. Tämä auttaa vahvistamaan henkilöbrändiäsi ja tekee vaikutuksen rekrytoijaan. Yhdenmukainen tyyli osoittaa huolellisuutta, tarkkuutta ja ammattimaisuutta, mikä on tärkeää Ikean kaltaisessa organisaatiossa. Voit hyödyntää cvapp.fi-palvelusta löytyviä valmiita ansioluettelo- ja työhakemuspohjia, jotka helpottavat ja nopeuttavat muotoilua.

Ikean työhakemuksen kirjoittaminen ilman työkokemusta 

Työhakemuskirjeen kirjoittaminen ilman työkokemusta voi olla haasteellista, mutta seuraavassa on vinkkejä, jotka auttavat korostamaan vahvuuksiasi ja kiinnostustasi Ikeaa kohtaan:

  • Esittele vahvuutesi ja kyvykkyytesi. Korosta koulutusta ja hankkimiasi taitoja, jotka ovat oleellisia Ikean tarpeisiin. Esimerkiksi: ”Olen hiljattain suorittanut liiketalouden perustutkinnon. Opinnoissani opin ratkaisemaan asiakaskysymyksiä tehokkaasti ja luomaan positiivisia asiakaskokemuksia.”
  • Korosta intohimoasi ja sitoutumistasi. Osoita vilpitön kiinnostuksesi Ikea-brändiin ja sen arvoihin. Esimerkiksi: ”Olen pitkään ihaillut Ikean sitoutumista kestävään kehitykseen ja yhteisöllisyyteen. Haluan olla osa organisaatiota, joka edistää näitä arvoja.”
  • Kerro esimerkkejä harrastuksistasi tai vapaaehtoistyöstä. Jos sinulla ei ole varsinaista työkokemusta, tuo esiin harrastuksiasi tai vapaaehtoistyökokemuksia, jotka tuovat esiin kykysi ja soveltuvuutesi tehtävään. Esimerkiksi: ”Olen toiminut vapaaehtoisena paikallisessa ympäristöjärjestössä, missä olen kehittänyt projektinhallintataitojani ja oppinut toimimaan tiimissä.”
  • Ilmaise halukkuutesi oppia ja kehittyä. Painota valmiuttasi oppia uutta ja kehittää itseäsi Ikeassa. Esimerkiksi: ”Olen motivoitunut oppimaan uusia taitoja ja kehittämään itseäni ja uskon, että Ikea tarjoaa minulle erinomaisen mahdollisuuden kasvaa ammatillisesti.”
  • Korosta positiivista asennettasi ja joustavuuttasi. Kerro esimerkkejä, jotka osoittavat positiivista asennettasi ja kykyäsi sopeutua erilaisiin tilanteisiin. Esimerkiksi: ”Olen innostunut työskentelystä monikulttuurisessa ympäristössä ja nautin haasteista, jotka edistävät tiimin yhteistyötä ja tuloksia.”

Tärkeimmät ohjeet

  1. Työhakemuskirje on paras paikka tarjota työhönottajalle lisätietoja taidoistasi ja kokemuksestasi samalla kun näytät hieman persoonallista tyyliäsi.
  2. Varmista työhönottajan huomio esimerkiksi kertomalla anekdootti tai esimerkki kiperästä tilanteesta, josta olet selvinnyt hyvin.
  3. Ikea ylpeilee omaleimaisella brändillään, joten varmista, että kirjeesi sopii ulkoasultaan Ikean tyyliin. Tutustu valmiisiin työhakemuspohjiimme, jos haluat saada ideoita selkeään ja tyylikkääseen asetteluun.

Toivottavasti oppaamme auttaa sinua luomaan vaikuttavan työhakemuskirjeen. Muista tuoda esiin taitosi ja luonteenpiirteesi, jotka sopivat Ikean arvoihin. Lisävinkkejä ja valmiita pohjia löydät cvapp.fi-palvelusta, joka auttaa työnhakijoita työnhakuprosessin eri vaiheissa.

Onnea työnhakuun!

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo