Työnimikkeen Psykologi ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2024. Voit muokata tästä työnimikkeen Psykologi ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Näin kirjoitat psykologin ansioluettelon

Psykologin ansioluettelosta tulee ilmetä hakijan asiantuntemus ja kyky tarjota ammattimaisia psykologisia palveluja potilaille. Ansioluettelon profiiliosio sisältää tiivistetyssä muodossa tiedot koulutuksestasi ja ammatinharjoittamisoikeudesta ja sisältää lisäksi tietoja taidoista, jotka tukevat psykologin työtä. Kerro, mikä tekee sinusta erityisen ja kuinka sinä voit positiivisesti vaikuttaa potilaidesi elämään. Työkokemuksessa on hyvä mainita tärkeimmät työpaikat painottaen erityisesti työkokemusta psykologian alalla. Annan yksityiskohtaisia tietoja entisistä työtehtävistäsi ja tuo esiin arvokkaita kokemuksia. Emme suosittele sisällyttämään ansioluetteloon työpaikkoja, joilla ei ole mitään tekemistä tai jotka liittyvät vain etäisesti psykologin työhön. Laadi ansioluetteloosi myös taito-osio ja mainitse sekä pehmeitä että kovia taitoja, jotka ovat tärkeitä psykologin työssä.

Esimerkki Profiilista

Sisällytä tähän kohtaan tärkeimmät saavutuksesi ja taitosi. Keskity työpaikkoihin ja saavutuksiin, joista olet ylpeä, ja kiinnitä huomiota vaikuttavimpiin taitoihisi. Katso esimerkkejä seuraavassa.

Esimerkki

Palveluhenkinen psykologi, jolla on laajalti kokemusta potilaiden hoitamisesti psyykkisten ongelmien ratkaisemiseksi. Sitoutunut toimimaan potilaan tukena koko diagnosointi- ja hoitojakson ajan. Hyvä tekemään yhteistyötä muiden tahojen kanssa potilaan kokonaistilanteen kartoittamiseksi ja tukemiseksi. 

Esimerkki työkokemuksen muotoilusta

Luettelo työpaikat, jotka liittyvät läheisimmin psykologin työhön. Muista käyttää dynaamisia verbejä ja mainitse ansiot ja saavutukset, jotka todistavat sinun olevan erinomainen ehdokas tähän työpaikkaan. Katso esimerkkejä seuraavassa.

Esimerkki
  • Suoritin perusteellisia neurologisia arvioita ennen hoidon aloittamista.
  • Tein yhteistyötä moniammatillisen tiimin kanssa mahdollisimman tehokkaan hoidon takaamiseksi.
  • Käytin hoitomenetelmiä, jotka vähensivät mielenterveysongelmia ja edistivät kuntoutusta.
  • Tutkin ihmisen käyttäytymistä ja laadin lyhyen ja pitkän aikavälin hoitosuunnitelmia.
  • Olin työssäni empaattinen ja tarkka.

Esimerkki Koulutuksesta

Luettele tässä kohdassa kaikki suorittamasi tutkinnot. Myös erilaiset kunniamaininnat ja stipendit on hyvä mainita tässä kohtaa. Jos olet suorittanut alempaa korkeakoulututkintoa eli kandidaatin tutkintoa korkeamman tutkinnon, ylioppilastutkintoa ei tarvitse mainita. Katso esimerkkejä seuraavassa.

Esimerkki
  • 2010–2014 Psykologian lisensiaatti, Jyväskylän yliopisto Jyväskylä
  • 2004–2010 Psykologian maisteri, Jyväskylän yliopisto Jyväskylä

Esimerkki Taidoista

Psykologin ansioluettelo sisältää oleellisia taitoja, joita työnantaja tai haastattelija etsii työnhakijassa. Sisällytä ansioluetteloosi sekä pehmeitä että kovia taitoja, jotka ovat tärkeitä psykologin työssä. Katso esimerkkejä seuraavassa.

Esimerkki
  • Neurologiset arviot
  • Kognitiivinen käyttäytymisterapia
  • Tutkimustaidot
  • Psykologian teorian tuntemus

Mitä psykologin toimenkuvaan kuuluu?

Psykologi on asiantuntija, joka ohjaa potilaita tunteisiin ja käyttäytymiseen vaikuttavien kognitiivisten ja emotionaalisten prosessien käsittelyssä. Psykologi voi erikoistua esimerkiksi koulupsykologiaan, kliiniseen psykologiaan tai oikeuspsykologiaan. Monet psykologit toimivat ”keskusteluterapeutteina”, jotka ohjaavat yksilöiden, ryhmien tai pariskuntien terapiakeskusteluja. He tutkivat ja tunnistavat potilaiden käyttäytymis- ja tunnekuvioita ja auttavat näitä tunnistamaan laukaisevia tekijöitä sekä estämään takaumia. He auttavat erilaisten psykologisten menetelmien avulla potilaita elämään mahdollisimman tervettä elämää.

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo