Työnimikkeen Konsultointialan työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Konsultointialan työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Konsultointialan vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Konsultointialan työhakemuksen rakenne

Työhakemuksen otsikko

Konsulttien odotetaan olevan hyviä vaikuttamaan eri päätöksentekotasoilla, joten on tärkeää arvioida tarkasti, kuinka viralliselta työhakemuksen otsikon täytyy kuulostaa.

Varmista, että yhteystietosi ovat selvästi näkyvissä. Sosiaalisen median aikakaudella tämä voi vaikuttaa turhalta, mutta kaikki eivät ole kasvaneet kiinni LinkedIn-profiiliinsa, joten auta lukijaa ilmoittamalla yhteystiedot selvästi.

Toimialasta riippuen joillakin konsulteilla saattaa olla vahva henkilökohtainen brändi ja oma verkkosivusto. Voit liittää yhteystietoihin linkin verkkosivullesi, mutta vain siinä tapauksessa, että tiedät verkkosivustosi sisältävän juuri tämän asiakkaan kannalta olennaisia tietoja.

Työhakemuksen sisältämä tervehdys

On asioita, jotka ovat tärkeitä työnhaussa: älä myöhästy haastattelusta, kirjoita työhönottajan nimi oikein, älä käytä emojeja sähköpostiviesteissä... lista on pitkä ja sisältää suurimmaksi osaksi päivänselviä asioita.

Selvitä, millainen yrityskulttuuri yrityksessä vallitsee ja valitse tervehdys sen mukaan – usein ”Hyvä Etunimi Sukunimi” on paras vaihtoehto, mutta joskus ”Hei Etunimi” voi sopia paremmin. Jos et ole varma, valitse mieluummin hieman turhan virallinen tervehdys kuin liian epävirallinen tervehdys.

Työhakemuksen sisältämä johdanto

Konsultit voivat tuoda monenlaisia etuja asiakkailleen. Heidän projektinsa voivat vaikuttaa suuresti liiketoiminnan eri alueisiin ja heidän työnsä tulokset tuntuvat vielä pitkään senkin jälkeen, kun he ovat siirtyneet seuraavan asiakkaan palvelukseen.

Näin ollen heidän on usein muita vaikeampi keksiä ytimekäs esittelykappale kirjeen alkuun. Heidän arvoaan on vaikea tiivistää iskulauseeksi, mutta on silti tärkeää yrittää kiinnittää asiakkaan huomio heti kirjeen alussa.

Työhakemuksen runko

Normaalisti hakija esittelee työhakemuksen runko-osassa lukijalle työkokemustaan ja vakuuttaa, että heidän persoonallisuutensa sopii työnantajan yrityskulttuuriin. Hän osoittaa myös ymmärtävänsä työtehtävän vaatimukset.

Konsultin työhakemus on hieman erilainen. Koska sinut palkataan suorittamaan jokin tietty tehtävä, työhakemuksessa on hyvä keskittyä lähinnä projekteihin, joita olet suorittanut ja jotka ovat tarjolla olevan toimeksiannon kannalta oleellisia. Voit liittää mukaan tietoja persoonallisuudestasi ja sen sopivuudesta työnantajan yrityskulttuuriin, mutta tämä ei ole yhtä tärkeää kuin se, että osoitat pystyväsi suorittamaan toimeksiannon.

Työhakemuksen päätelmä ja allekirjoitus

Pyri työhakemuksen lopussa esittämään tiivistelmä ajatuksistasi ja jättämään myönteinen vaikutelma. Heitä pallo työnantajalle ilmoittaen toivovasi kutsua haastatteluun tai neuvottelua sopimuksista tai yhteistyömahdollisuuksista. Kuka tahansa konsultti voi ottaa vastaan toimeksiannon, laskuttaa siitä suunnattoman summan ja lähteä tiehensä jättäen jälkeensä kaaoksen. Parhaat konsultit ovat ammattilaisia, joiden tekemä positiivinen vaikutus säilyy vielä senkin jälkeen, kun he ovat siirtyneet seuraavaan paikkaan ja vastaanottovirkailija on jo unohtanut heidän nimensä.

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo