Työnimikkeen Kirjanpito työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Kirjanpito työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Kirjanpito vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Kirjanpitäjänä loistat laskutaidoillasi – osaat jakaa 43 kolmella päässäsi, hallitse monimutkaisetkin prosenttilaskut ja näet unta Microsoft Excel -taulukoista. Sinulle sopivan työpaikan saamiseksi tarvitset kuitenkin vakuuttavan mainospuheen työhakemuksen ja ansioluettelon muodossa. Niiden kirjoittamiseen tarvitset erilaisia taitoja.

Miksi kirjanpitäjien täytyy kirjoittaa työhakemus?

Työhakemus on sinun henkilökohtainen viestisi työhönottajalle – keskustelunaloitus, joka voi johtaa työpaikan saamiseen. Kirjeen tarkoitus on esitellä työkokemuksesi, taitosi ja koulutuksesi ja maksimoida näin maksimoida mahdollisuutesi työpaikan saamiseen.

Myös ansioluettelon tarkoitus on maksimoida mahdollisuutesi, mutta työhakemukseen verrattuna se on melko persoonaton luettelo työkokemuksestasi ja koulutuksestasi. Työhakemuksessa voit puhutella potentiaalista työnantajaa suoraan ja henkilökohtaisesti. Jotkut työnantajat pyytävät hakijoita nimenomaan olemaan lähettämättä työhakemusta ja joskus online-työhönottojärjestelmään voi ladata ainoastaan ansioluettelon. Siinä tapauksessa sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin noudattaa työnantajan toiveita.

Työhakemuskirje kannattaa lähettää aina, paitsi jos hakijoita nimenomaan pyydetään olemaan tekemättä niin. Työhakemuksesta voi olla haittaa vain siinä tapauksessa, että se on huonosti kirjoitettu tai muotoiltu. Oikein laadittu työhakemus parantaa mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

Vältä näitä virheitä

Seuraavat virheet ovat yleisiä työhakemuksissa:

  1. Copy-paste-taktiikalla luodut mitäänsanomattomat kirjeet, jotka sopivat lähetettäviksi kenelle tahansa. Näytä työhönottajalle, että olet perehtynyt yritykseen, josta haet työpaikkaa, ja että kirjeesi on osoitettu nimenomaan tälle yritykselle.
  2. Kirjoitusvirheet ja muut kieli- tai välimerkkivirheet. Kirjanpitäjän tärkeimpiä ominaisuuksia on tarkkuus ja siksi kaikki kirjoitusvirheet ovat hälytysmerkkejä lukijalle. Sinulla ei yksinkertaisesti ole varaa olla huolimaton. Jos kirjoittaminen ei ole sinun vahvin lajisi, pyydä ammattiapua kirjeen oikolukemiseen ja muotoiluun.
  3. Kehuskelevat, tyhjiä kliseitä vilisevät mainoskirjeet. Oletko kertonut olevasi ”tiimipelaaja” tai ”oma-aloitteinen”? Nämä ilmaukset olivat muodissa vuonna 1985 ja sen jälkeen niitä on toistettu miljoona kertaa. Ole rohkea ja omaperäinen ja vältä latteuksia.
  4. Muotoiluun, kirjasintyyppiin tai tiedostotyyppiin liittyvät virheet. Pahin virhe on lähettää työhakemus sellaisena tiedostona, jotka työhönottaja ei saa edes avattua. Voi käydä myös niin, että työhönottaja saa avattua lähettämäsi tiedoston, mutta hän avaa sen eri ohjelmassa, joka sekoittaa asettelun täysin. Jos haluat välttää tämän virheen, jatka lukemista.

Muista nämä ohjeet

  • Kirjanpitäjien työtilanne on hyvä ja heidän palkkansa on keskimäärin 71 550 dollaria vuodessa. Jos haluat erottua hakijoiden yhä kasvavasta joukosta, tarvitset erinomaisen ansioluettelon ja työhakemuksen.
  • Lähetä ansioluettelon mukana aina työhakemus, ellei työnantaja ole nimenomaan antanut muita ohjeita.
  • Perehdy työhakemuksen rakenteeseen ja eri osioihin ja noudata kunkin osion kirjoittamisesta annettuja ohjeita.
  • Käytä psykologiaa ja oikeaa sävyä lukijan voittamiseksi puolellesi.
  • Vältä kirjoitus- ja muotoiluvirheitä. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi suosittelemme käyttämään cvapp.fi-sivuston ammattimaisia asiakirjapohjia.
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo