Jälleenmyynti – Työhakemusesimerkki

Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu vuonna 2025 varta vasten sinulle, Jälleenmyynti. Esimerkkilauseita ja ammattilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuskirjeesi valmistuu muutamassa minuutissa – ilman päänvaivaa ja arvailua. Lisäksi voit helposti räätälöidä hakemuksen vastaamaan omia kokemuksiasi ja taitojasi, mikä saa sinut erottumaan muista hakijoista.
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Olipa sitten kyse elintarvikkeiden, vaatteiden tai huonekalujen myynnistä, jälleenmyyntialalla on mahdollisuus vakaisiin tuloihin. Myyjän työt ovat kesätöitä ja osa-aikatöitä etsivien opiskelijoiden suosiossa.

Vaihtuvuus on myyjien keskuudessa suuri. Tämä tarkoittaa, että avoimia työpaikkoja on tarjolla usein. Jos kuitenkin haluat olla varma paikan saamisesta, tarvitset hyvän työhakemuksen.

Jos et ole ennen työskennellyt myyjänä, sinulla ei ehkä ole vielä asiakaspalvelukokemusta. Silloin työhakemuksen merkitys on entistäkin suurempi. Työhakemuksessa voit kertoa itsestäsi, saavutuksistasi ja taidoistasi ja se antaa sinulle mahdollisuuden erottua kokeneempien myyjien joukosta.

Ennen kuin alat kirjoittamaan työhakemusta, tarvitset asianmukaisen ansioluettelon. Cvapp.fi-sivustolla on laaja kokoelma työkaluja ja oppaita juuri tähän tarkoitukseen. Aloita näistä myyntialan ansioluetteloesimerkeistä ja tutustu sen jälkeen ansioluettelopohjiimme sekä yleisiin kirjoitusohjeisiin.

Nyt olet valmis täydentämään hakemustasi hyvällä kirjeellä.

Jälleenmyyntialan työhakemuksen kirjoittaminen

Joskus työnhakijat pelkäävät työhakemuksen kirjoittamista niin, että he hakevat paikkaa pelkästään ansioluettelolla. Sinun ei onneksi tarvitse tehdä tätä virhettä. Tässä osiossa jaottelemme työhakemuksen osiin, jotka toimivat alasta ja työpaikasta riippumatta. Ammattimaisen työhakemuksen kirjoittaminen on taito, joka kannattaa opetella, sillä siitä on iloa koko työurasi ajan.

Työhakemuksen osat ovat:

  • otsikko
  • tervehdys
  • johdanto
  • runko
  • päätelmä
  • allekirjoitus.

Lisätietoja eri osista sekä ilmaisia esimerkkilauseita löytyy tästä kätevästä työhakemuksen kirjoitusoppaasta. Työhakemuspohjiemme avulla työhakemuksen kirjoittaminen käy leikiten.

Työhakemuksen otsikko

Ennen kuin pääset kertomaan taidoistasi ja työkokemuksestasi, sinun täytyy valita hyvä otsikko työhakemuksellesi. Otsikon tarkoituksena on antaa tunniste sekä puhelinnumerosi ja muut yhteystietosi työnhakijalle. Suurissa jälleenmyyntiliikkeissä uusia työntekijöitä valitsemassa saattaa olla kokonainen tiimi ja on tärkeää, että jokainen tiimin jäsen näkee selkeästi kuka kirjeen on lähettänyt ja kuinka lähettäjään voi ottaa yhteyttä.

Tämän osion tarkoitus: Osoittaa, että kirje on sinulta ja varmistaa, että yhteystietosi ovat helposti saatavilla.

Työhakemuksen sisältämä tervehdys

Vain muutaman sanan sisältämä tervehdysosio on tärkeä, sillä sen avulla luodaan kirjeeseen oikea sävy. On tärkeää kuulostaa ammattimaiselta, kohteliaalta ja ystävälliseltä. Yleisesti käytössä oleva tervehdys on ”Hyvä” ja sen jälkeen työhönottajan etunimi ja sukunimi. Joissakin imagoltaan nuorekkaissa yrityksissä ”Hei!” on luontevampi vaihtoehto, etenkin jos lähetät työhakemuksen sähköpostiviestinä.

Tämän osion tarkoitus: Tervehtiä vastaanottajaa asianmukaisesti ja ammattimaisesti yrityksen imagoon sopivalla tavalla.

Työhakemuksen sisältämä johdanto

Johdanto on tärkeä osio, sillä se antaa työhönottajalle ensivaikutelman työhakemuksestasi. Jos johdanto on tylsä ja mitäänsanomaton, lukija saattaa lopettaa lukemisen saman tien. Älä käytä unettavaa ”Kirjoitan teille ilmoittaakseni kiinnostuksesta avoinna olevaa myyjän työpaikkaa kohtaan...” vaan yritä keksiä innostunut ja energinen aloituslause.

Saatekirjeen runko 

Tässä osiossa voit kertoa yksityiskohtaisesti taidoistasi ja saavutuksistasi. Työhakemuksen runkoa voi yksinkertaistaa jakamalla sen kahteen alaosioon.

Ensimmäisessä alaosiossa voit kertoa saavutuksistasi. STAR-menetelmä auttaa muotoilemaan tiiviitä anekdootteja, jotka kertovat osaamisestasi. Tämän menetelmän mukaan esittelet ensin tilanteen (situation) ja tehtävän (task) ja kerrot sen jälkeen mihin ratkaisuun (action) päädyit ja mihin tulokseen (result) toimintasi johti. Toisessa alaosiossa voit kertoa tarkemmin siitä, mitä annettavaa sinulla on työnantajalle perustuen taitoihisi ja persoonallisuuteesi.

Tämän osion tarkoitus: Kertoa taidoistasi ja osaamisestasi lyhyiden anekdoottien avulla, jotka todistavat sinun sopivan tähän yritykseen tai työpaikkaan.

Työhakemuksen päätelmä ja allekirjoitus

On aika lopettaa työhakemus vaikuttavasti. Vakuuta työhönottaja siitä, että sinut kannattaa kutsua haastatteluun. Ilmaise yhdellä tai kahdella lauseella, kuinka innostunut olet uudesta haasteesta, ja korosta asioita, joiden takia sinut kannattaa kutsua haastatteluun. Halutessasi voit toistaan yhteystietosi tässä osiossa. Sen jälkeen on jäljellä enää allekirjoitus. ”Terveisin” ja ”Ystävällisin terveisin” ovat toimivia lopetuksia.

Tämän osion tarkoitus: Positiivinen lopetus, joka innostaa työhönottajaa ottamaan sinuun yhteyttä.

Aiheeseen liittyvä artikkeli
Näin kirjotat työhakemuskirjeen
Seuraavassa on tarkat ohjeet sellaisen työhakemuskirjeen kirjoittamiseen, joka erottuu edukseen muista ja poikii sinulle kutsun haastatteluun.

Muista nämä ohjeet

  • Hyvä työhakemus on ansioluettelon tärkeä täydennys. Maksimoi mahdollisuutesi menestykseen räätälöimällä jokainen kirje juuri sitä työpaikkaa varten, jota olet hakemassa.
  • Työhakemus kannattaa aina lähettää (ellei työpaikkailmoituksessa nimenomaan mainita, että sitä EI pidä lähettää), sillä se tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden esitellä itsesi.
  • Helpota kirjoitusprosessia jakamalla kirje hallittaviin kokonaisuuksiin, joita voidaan soveltaa kaikkien alojen työhakemuksissa.
  • Muista havainnollistaa taitojasi ja saavutuksiasi mitattavissa olevilla tiedoilla.
  • Vältä yleisiä virheitä, kuten kirjoitusvirheitä ja liian yleisluonteisia kirjeitä, ja kiinnitä erityistä huomiota työhakemuksen ulkoasuun. Apuna voit käyttää online-työkaluja.

Cvapp.fi-sivuston työhakemuspohjat ja -työkalut auttavat luomaan täydellisen työhakemuksen muutamassa minuutissa. Ei stressiä, ei ongelmia. Voitto kotiin!

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo