Työnimikkeen Akateeminen ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2024. Voit muokata tästä työnimikkeen Akateeminen ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Esimerkki ansioluettelon otsikosta

Ansioluettelon yläreunassa oleva otsikko sisältää yhteystietosi: nimi, ammatti, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Sen lisäksi, että otsikko kertoo työnantajille, miten sinut tavoittaa, se on myös tärkeä muotoiluelementti, joka antaa ansioluettelollesi ilmettä. Sen ei pitäisi koskaan olla räikeä tai kikkaileva, mutta siinä voi käyttää luovasti fontteja, tyhjää tilaa, kuvioita ja ehkä hieman väriä. 

Otsikon kirjoittaminen käy nopeasti, mutta sen muotoilu voit tuntua haastavalta. Siksi suosittelemme käyttämään ansioluettelopohjaa, jossa on valmiiksi muotoiltu otsikko. Sinun tarvitsee vain syöttää yhteystietosi, painaa nappia ja tadaa – ansioluettelossasi on näyttävä otsikko.

Ansioluettelon otsikon muunneltava esimerkki

Taina Banks
Akateeminen

Esimerkki akateemisen ansioluettelon profiilitekstistä: esittely pähkinänkuoressa

Ansioluettelon profiiliteksti, josta käytetään myös nimeä tiivistelmä, toimii samalla tavalla kuin tieteellisen artikkelin abstrakti. Se tiivistää asiakirjan sisällön muutamaan hyvin muotoiltuun virkkeeseen. 

Mikä on sinun myyntivalttisi? Aina voit löytää jotakin, joka erottaa sinut muista hakijoista – ehkä sinulla on vuosien kokemus opettajana tai olet valmistunut erinomaisia arvosanoin tai kirjoittanut väitöskirjan sammakoiden sukupuolielämästä. Korosta myyntivalttiasi ansioluettelosi profiilitekstissä, jotta lukija saa tietää heti kättelyssä, mikä tekee sinusta erinomaisen työssäsi.

Ansioluettelon profiilitekstin muunneltava esimerkki

Dynaaminen ja työlleen omistautunut suomen kielen yliopistonlehtori, joka on sitoutunut opiskelijoiden kehittämiseen. Taitava luomaan ja toteuttamaan tehokkaita opetussuunnitelmia, jotka on suunniteltu auttamaan opiskelijoita saavuttamaan täyden potentiaalinsa.

Esimerkki työkokemusosiosta: ei ensimmäistä kertaa pappia kyydissä

Jos haet akateemista työpaikkaa, sinulla on todennäköisesti jo jonkin verran työkokemusta. Ehkä et ole toiminut Sorbonnen ranskan kielen laitoksen johtajana mutta sinulla on silti tietty je ne sais quoi. Siitä on hyvä lähteä liikkeelle. 

Jos sinulla on kokemusta akateemisista työpaikoista, luettele ne käänteisessä aikajärjestyksessä ja ilmoita kunkin työnantajan nimi ja paikkakunta sekä työvuodet ja saavutuksesi kussakin työpaikassa. Kerro saavutuksista yksityiskohtaisesti ja havainnollista niitä mahdollisuuksien mukaan numerotiedoin.

Työkokemusosion muunneltava esimerkki

Suomen kielen yliopistonlehtori, Tampereen yliopisto, Tampere
Elokuu 2016 — Maaliskuu 2021

  • Laadin opetussuunnitelmat ensimmäisen vuoden ja ylempien vuosikurssien kirjoituskursseille.
  • Pyrin edistämään kokemuksellista oppimista ja aktiivista osallistumista opetustilanteissa.
  • Tein yhteistyötä laitoksen muiden jäsenten kanssa ohjelma-aloitteiden toteuttamiseksi.
  • Ohjasin englannin pääaineopiskelijoita sekä kaikkia kirjoitusohjelmaan osallistuvia opiskelijoita.
  • Kartoitin opiskelijoiden kanssa heidän kirjoittamiseen liittyviä vahvuuksiaan.
  • Pyrin edistämään ja moderoimaan opiskelijoiden välistä keskustelua.

 

Suomen kielen yliopistonopettaja, Tampereen yliopisto, Tampere
Elokuu 2014 — Elokuu 2016

  • Tarjosin optimaalista tukea englannin kielen laitoksen johtajalle.
  • Suoritin sovitut tutkimukset ja selvitykset.
  • Opetin luovan kirjoittamisen perus- ja jatkokursseja.
  • Osallistuin monialaiseen yhteistyöhön.
  • Olin sitoutunut Tampereen yliopiston englannin kielen laitoksen tarjoaman akateemisen koulutuksen rikastuttamiseen.

Esimerkki akateemisen ansioluettelon koulutusosiosta: vihdoin päästään asiaan

Kun pääset laatimaan akateemisen ansioluettelosi koulutusosiota, tunnet luultavasti olevasi täysin omassa elementissäsi. Jos olet väitellyt tohtoriksi, mainitse se ensin. Jos sinulla on maisterin tutkinto, laita se toiseksi. Jos onnistuit juuri ja juuri valmistumaan yleissivistävien opintojen kandidaatiksi, mutta sinut tunnetaan ennen kaikkea tiedekuntasi juomapelikuninkaana, kannattaa ehkä mainita vain se kandidaatin tutkinto.

Opintomenestyksellä on luonnollisesti merkitystä kaikissa akateemisissa ansioluetteloissa, ja tässä yhteydessä voi olla syytä käsitellä asiaa hieman yksityiskohtaisemmin. Jos valmistuit erinomaisin arvosanoin, toimit aktiivisesti ylioppilaskunnassa tai olit korkeakoulusi opiskelijalehden päätoimittaja, se kannattaa mainita koulutusosiossa.

Koulutusosion muunneltava esimerkki

Filosofian maisteri, Helsingin yliopisto, Helsinki
Elokuu 2012 — Kesäkuu 2014

Humanististen tieteiden kandidaatti, Helsingin yliopisto, Helsinki
Elokuu 2007 — Toukokuu 2011

Esimerkki ansioluettelon taidot-osiosta: oppikirjojen ulkopuolelta

Jokaisen ansioluettelon tulisi sisältää lyhyt mutta huolellisesti valittu luettelo taidoista eli asioista, joissa olet poikkeuksellisen hyvä. Nämä vaihtelevat luonnollisesti alan mukaan. 

Luettelo sisältää yleensä kovia taitoja (koulutuksen ja kokemuksen kautta opitut tekniset taidot) ja pehmeitä taitoja (synnynnäiset "ihmissuhdetaidot", jotka tekevät sinusta hyvän viestijän, kuuntelijan tai johtajan). Korosta taitoja, jotka tekevät sinusta hyvän omalla alallasi.

Taidot-osion muunneltava esimerkki
  • Kirjallisuuden laaja tuntemus
  • Erinomaiset viestintätaidot
  • Akateeminen tutkimus
  • Opetussuunnitelmien laatiminen
  • Rehellisyys ja luotettavuus
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo