Työnimikkeen Sisäinen tehtävä työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Sisäinen tehtävä työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Sisäinen tehtävä vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Kun haet sisäistä tehtävää, et ehkä ajattele tarvitsevasi työhakemusta, koska kaikki tuntevat sinut. Koska kilpailet kuitenkin todennäköisesti ulkoisten hakijoiden kanssa, on hyödyllistä lähettää vertailukelpoinen työhakemuskirje ja ansioluettelo. Sisäinen työhakemuksesi voi olla ylivertainen muihin nähden, mutta sinun on silti esittäydyttävä virallisesti.

Tämä työhakemusesimerkki ja kirjoitusopas käsittelevät sisäisen työhakemuksen kirjoittamisen olennaisia ​​näkökohtia. Mitä sinun pitäisi painottaa, kun kilpailet sekä sisäisten että ulkoisten hakijoiden kanssa? Kirjoita työhakemus niin kuin hakisit mitä tahansa muuta työpaikkaa, mutta hyödynnä kokemustasi ja tietojasi yrityksestä, sillä ne antavat sinulle etulyöntiaseman. Käsittelemme tässä kirjoitusoppaassa seuraavia aiheita:

  • Miten rakentaa sisäinen työhakemus
  • Kuinka muotoilla tarinaasi aloitus, keskiosa ja lopetus
  • Yleisimmät virheet – vältä nämä ansat

Sisäisen työhakemuksen paras rakenne

Sisäisen työhakemuksen ei tulisi muodoltaan poiketa normaalista työhakemuskirjeestä. Et pyydä erityisoikeuksia siksi, että olet sisäinen hakija – haluat vain todistaa olevasi paras henkilö tehtävään. Tyypillinen kirje sisältää seuraavat osat:

  • otsikko
  • tervehdys
  • johdanto
  • keskimmäiset kappaleet (runko)
  • loppukappale.

Älä kerro työhakemuksessasi pelkästään nykyisestä työstäsi, vaan myös aiemmasta työkokemuksestasi, josta voi olla hyötyä uudessa sisäisessä tehtävässäsi. Työnantajasi tietävät nykyisistä saavutuksistasi, mutta aiemmat saavutuksesi saattavat lisätä hakemuksesi arvoa enemmän kuin uskotkaan. Haet uuteen tehtävään, johon voi liittyä uudenlaisia vaatimuksia.

Tutustu kattavaan työhakemusoppaaseemme, joka sisältää yleisiä neuvoja työhakemuksen kirjoittamiseen.

Seuraavat sisäisen haun työhakemusmallit voivat tarjota inspiraatiota.

Työhakemuksen otsikko

Sisäiseen hakuun tarkoitetun työhakemuksen otsikon tulisi olla käytännöllinen ja selkeä. Sinun ei tarvitse tehdä vaikutusta työhönottajiin hienolla muotoilulla tai visuaalisilla tempuilla – he tuntevat sinut. Kirjoita otsikkoon koko nimesi, henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi (ei työsähköpostiosoitetta) ja henkilökohtainen matkapuhelinnumerosi (ei työnumeroa). On tärkeää varmistaa tasa-arvo kaikkien työnhakijoiden välillä, joten suosion tavoittelua tulisi välttää. Olet vain yksi hakija muiden joukossa, mutta sinulla sattuu olemaan valtava määrä asiaankuuluvaa kokemusta. Katso esimerkki sisäiseen hakuun tarkoitetun työhakemuksen otsikosta saadaksesi lisää ideoita.

Työhakemuksen otsikon tavoite: Esittää yhteystietosi selkeästi. Älä kirjoita työhakemukseen työyhteystietojasi.

Työhakemuksen tervehdys

Tämä kohta on sisäiselle hakijalle helppo kirjoittaa. Jotkut hakijat eivät ehkä tiedä rekrytoijan nimeä ja saattavat miettiä, mitä heidän pitäisi kirjoittaa työhakemuksen tervehdykseen, mutta sisäisen haun yhteydessä se on selvää. Varo heittäytymästä liian tuttavalliseksi, vaikka tuntisitkin rekrytoijan hyvin. Työhakemus on muodollinen työasiakirja, joten siinä tulisi säilyttää tietty etäisyys ja kunnioitus. Tutustu tervehdykseen alla olevassa työhakemusesimerkissämme.

Kirjeen tervehdyksen tavoite: Kirjoittaa työhönottajan nimi oikein ja käyttää sukunimeä etunimen sijaan. Haastattelu saattaa olla epämuodollinen, mutta työhakemuksessa on hyvä tavoitella asiallista sävyä.

Muunneltava esimerkki työhakemuksen tervehdyksestä

Hyvä Marja Piironen

Työhakemuksen johdanto

Johdannon tulisi korostaa arvoa, jonka toisit uuteen tehtävääsi. Perustele siirtoa aiempien onnistumistesi perusteella. Uusi tehtävä toisi todennäköisesti mukanaan uudenlaisia vastuualueita, joten osoita, että olet kartuttanut taitojasi myös aiemmissa työpaikoissa ja projekteissa. Yllätä työhönottajalla kertomalla itsestäsi asioita, joita hän ei sinusta vielä tiennyt. Perustele motivaatiosi siirtoon huolellisesti, sillä uuden tehtävän aloittaminen ei ole helppoa ja vaatii merkittäviä ponnisteluja. Katso johdannon malli seuraavassa työhakemuskirjeen esimerkissämme.

Työhakemuksen johdannon tavoite: Kertoa, miksi sovit tehtävään.

Muunneltava esimerkki työhakemuksen johdannosta

Haluaisin hakea sisäistä osastopäällikön paikkaa Kotivinkin uudessa Espoon toimipisteessä. Olen työskennellyt Helsingin myymälässä viimeiset viisi vuotta (kaksi vuotta kodintekniikkaosaston johtajana), ja olen kiinnostunut uudesta myymälästä, koska se on 50 minuuttia lähempänä kotiani.

Työhakemuksen keskimmäiset kappaleet (runko)

Sisäistä hakua varten kirjoitettavan työhakemuksen keskimmäisessä osassa, eli rungossa, sinulla on tilaisuus jakaa hakemasi työpaikan kannalta oleellisia esimerkkejä. Ei ole väliä, liittyvätkö kokemukset nykyiseen työtehtävääsi vai aiempiin tehtäviisi – sinun on yksinkertaisesti osoitettava olevasi paras hakija. Voit vihjata, että sinulla on sisäpiiritietoa ja siihen liittyviä etuja, mutta älä luota pelkästään tähän.

Kerro jotakin persoonallisuudestasi rekrytoijalle, joka ei ehkä tunne sinua niin hyvin. Muista myös mainita nimeltä yksi tai kaksi ihmistä, jotka tuntevat sinut hyvin ja voivat antaa hyvän suosituksen. Rekrytoijat pyrkivät aina minimoimaan riskejä, joten jos he voivat keskustella sellaisen henkilön kanssa, joka tuntee sinut hyvin, se voi parantaa mahdollisuuksiasi. Seuraavassa on esimerkki työhakemuksen keskiosasta.

Työhakemuksen keskiosan tavoite: Näyttää, kuinka saumattomasti sopisit joukkoon, jakaa aiempia kokemuksiasi, joita työhönottaja ei ehkä tunne, ja tarjota tietoja persoonallisuudestasi.

Muunneltava esimerkki työhakemuksen keskiosasta:

Nauttisin mahdollisuudesta auttaa uuden myymälän perustamisessa ja tutustua uuteen johtoryhmään. Petteri Haarala kehotti minua kirjoittamaan kirjeen, jossa ilmaisen kiinnostukseni sisäiseen siirtoon, ja minulla on myös nykyisen esimieheni Heli Anderssonin hyväksyntä. Minulla on kokemusta työntekijöiden kehittämisestä ja kouluttamisesta kaikilla osastoilla, ja ymmärrän, että kun 75 prosenttia työntekijöistä on uusia, tämä on olennaisen tärkeää. Onnistumisen kannalta on ratkaisevan tärkeää, että osastonjohtajilla on ydinjoukko, jolla on kokemusta yrityksestä.

Osastopäällikön tehtävän täyttäminen sisäisesti helpottaisi myös paikallismyymälöiden välistä yhteistyötä. Tunnen alueelliset johtoryhmät hyvin, ja olisi mukavaa, jos voisin hyödyntää monipuolista asiantuntemustani eri puolilta yritystä. Näin suuressa myymälässä on otettava huomioon erilaisia myyntityöhön liittyviä haasteita, ja koska kausituotteet kuuluvat kodintekniikkaosastolle, minulla on erityisiä ajatuksia siitä, miten voisimme toteuttaa myynninedistämistoimia. Osastoni kesän kausimyyntini oli koko yrityksen paras viime vuonna.

Työhakemuksen loppukappale (johtopäätös ja lopetus)

Työhakemuksen lopussa työnhakija tavallisesti ilmoittaa tulevansa mielellään haastatteluun. Sisäisen haun tapauksessa on luontevampaa toivoa lisää tietoja hakumenettelyn etenemisestä. Kirjeen viimeisessä kappaleessa on myös loistava tilaisuus mainita nimeltä vielä yksi henkilö, joka varmasti antaa sinusta loistavan suosituksen. Alla on esimerkki työhakemuskirjeen lopetuksesta.

Loppukappaleen tavoite: Päättää kirje myönteiseen sävyyn ja ilmoittaa odottavasi seuraavia vaiheita. Muista kysyä suosittelijoilta lupa ennen kuin mainitset heidän nimensä työhakemuksessa.

Muunneltava esimerkki työhakemuksen johtopäätöksestä ja lopetuksesta:

Olisin iloinen mahdollisuudesta tavata uusi johtoryhmä, ja käsittääkseni Heli Andersson on jo laatinut suosituskirjeen.

Ystävällisin terveisin

Tarja Paavolainen

Vältettävät virheet sisäiseen hakuun tarkoitetussa työhakemuksessa

Vaikka työhakemuksesi sisältö osoittaisi, että olet oikea henkilö tehtävään, on virheitä, jotka voivat heikentää hakemustasi. Ne ovat kaikki melko perusasioita, mutta ne on hyvä tarkistaa. Kahteen kertaan.

Oikeakielisyys- ja oikeinkirjoitusvirheet: Oikeakielisyys on helppo tarkistaa modernien verkkotyökalujen avulla. Huolellisuus on useimmissa työtehtävissä tärkeää, joten ei kannata kiirehtiä tai hutiloida eikä etenkään olettaa, että työpaikka on ilman muuta sinun.

Pyri mahdollisuuksien mukaan käyttämään yrityksen omaa tyyliä: Vaikka saatat kirjoittaa muita työhakemuksia muuhun sävyyn, käytä sisäisen hakemuksen kirjoittamiseen sävyä, jota käytät muutenkin sisäisessä kirjeenvaihdossa. Sinun ei tarvitse "vaikuttaa" perheenjäseneltä, olet perheenjäsen.

Ole asiallinen: Vaikka sisäinen sähköpostikirjeenvaihto saattaakin olla tyyliltään epämuodollista, työhakemus voi päätyä yrityksen ylimmän johdon luettavaksi, joten säilytä rekisteri muodollisena. Sinun kielenkäyttöäsi verrataan ulkoisten hakijoiden kielenkäyttöön.

Tärkeimmät opit

  • Hae sisäistä tehtävää kuin mitä tahansa muuta työpaikkaa.
  • Sisällytä kirjeeseen hakemasi tehtävän kannalta oleellisia tietoja myös aiemmista työpaikoistasi.
  • Puhu yrityksesi kieltä, mutta säilytä se muodollisena.
  • Mainitse nimeltä ihmisiä, jotka ovat valmiita antamaan sinusta hyvän suosituksen.
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo