Työnimikkeen Juristi työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Juristi työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Juristi vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Juristin työhakemuksen muotoilu

Yleisesti ottaen työhakemuksen tulisi mahtua yhdelle sivulle, jolloin se on enintään 400 sanaa, ja sen tulisi olla jäsennelty seuraavasti:

  • otsikko
  • tervehdys
  • johdanto
  • runko
  • loppulause
  • allekirjoitus.

Seuraavassa on juristin työhakemusesimerkki, jonka voit muokata hakemaasi työpaikkaan sopivaksi.

Työhakemuksen muunneltava esimerkki

Hyvä Anders Kaukanen

Pyydän saada esitellä todisteen A: tekijänoikeusjuristi, kolmikielinen (suomi, japani ja englanti), viiden vuoden kokemus kansainvälisten tavaramerkkien ja patenttien suojelusta yrityksissä, kuten Valio ja Ingman, sekä 40 keskisuuren kulutusbrändin oikeuksien suojelusta. Yhteistyö paikallisten juridisten tiimien kanssa on johtanut useaan miljoonaluokan korvaukseen tekijänoikeus- ja patenttirikkomusten alalla.

Työhakemuksen otsikko

Otsikko sisältää nimesi, ammattisi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Otsikko toimii myös silmää miellyttävänä yksityiskohtana, joka voi sisältää sopivasti tyhjää tilaa ja ehkä hieman väriä. Jos haluat tarkastella esimerkkejä hyvistä otsikoista, tutustu ilmaisiin työhakemusmalleihin cvapp.fi-sivustolla.

Työhakemuksen otsikon tarkoitus: Tarjota yhteystietosi visuaalisesti näyttävällä tavalla, joka antaa sinusta huolellisen ja ammattimaisen kuvan.

Työhakemuksen tervehdys

”Hyvä Etunimi Sukunimi” on varma valinta, joka on sävyltään asiallinen ja ystävällinen. Vältä käyttämästä rekrytoijan pelkkää etunimeä, ellet tunne häntä entuudestaan. Juridinen ala on melko muodollinen, joten varo olemasta liian tuttavallinen kirjeen tervehdyksessä tai sen muissa osissa. Kirje saa olla sävyltään henkilökohtainen, mutta ei kuitenkaan liian rento. Pyri aina osoittamaan kirjeesi suoraan sille henkilölle, joka on vastuussa rekrytoinnista yrityksessä, johon olet hakemassa. Jos työpaikkailmoituksessa ei mainita yhteyshenkilön nimeä, kannattaa soittaa yritykseen asian selvittämiseksi. Tämä on osoitus oma-aloitteellisuudesta – olet nähnyt vaivaa selvittääksesi, kenelle kirje on osoitettava. Työhakemuksen tervehdyksen tarkoitus: Aloittaa työhakemus ammattimaisesti luomalla välitön ja suora yhteys yrityksen rekrytoijaan.

Työhakemuksen johdanto

Käytä aloituskappaleessa dynaamista kieltä ja mainitse työpaikka, jota haet. Esittele lisäksi lyhyesti oma pätevyytesi tähän tehtävään. Tämän kappaleen tarkoitus on herättää lukijan kiinnostus ja saada hänet jatkamaan lukemista. Sinun on löydettävä oikea sävy, joka on ammattimainen ja eloisa, mutta ei missään tapauksessa pitkästyttävä. Vältä kuluneita fraaseja, ympäripyöreitä HR-puheita ja merkityksettömiä lauseita. Kuvittele, että johdanto on oikeudenkäynnin avauspuheenvuoro – haluat kuulijoiden höristävän korviaan.

Työhakemuksen johdannon tarkoitus: Saada sinut varmalla kielenkäytöllä ja kiinnostavalla viestillä välittömästi erottumaan muiden työnhakijoiden joukosta. Seuraavassa on juristin työhakemuksen johdannon muunneltava esimerkki: 

Työhakemuksen johdannon muunneltava esimerkki

Hyvä Anders Kaukanen

Pyydän saada esitellä todisteen A: tekijänoikeusjuristi, kolmikielinen (suomi, japani ja englanti), viiden vuoden kokemus kansainvälisten tavaramerkkien ja patenttien suojelusta yrityksissä, kuten Valio ja Ingman, sekä 40 keskisuuren kulutusbrändin oikeuksien suojelusta. Yhteistyö paikallisten juridisten tiimien kanssa on johtanut useaan miljoonaluokan korvaukseen tekijänoikeus- ja patenttirikkomusten alalla.

Työhakemuksen keskimmäinen osa (runko)

Kirjeen rungossa sinun on osoitettava, että olet pätevä tähän tehtävään. Jos sinulla on vuosien kokemus alalta, se kannattaa mainita heti kättelyssä. 

Ansioluettelossasi olet jo maininnut aiemmat työpaikkasi ja korostanut saavutuksiasi näissä työpaikoissa. Työhakemuksessa voit kertoa lisää, esimerkiksi anekdootin merkittävästä työhaasteesta, ja siitä, miten selvisit siitä. Kerro työhön liittyvistä saavutuksistasi tarkasti ja havainnollista niitä mahdollisuuksien mukaan numerotiedoilla.

Jos olet vasta valmistumassa ja sinulla ei ole vielä paljon työkokemusta, mainitse mahdolliset harjoittelupaikkasi tai tekemäsi vapaaehtoistyö oikeudellisissa tehtävissä. Korosta akateemista kokemustasi ja kerro esimerkiksi kiinnostavista oikeudenkäynneistä, joita olet ollut seuraamassa. Kirjeen rungossa voit myös kertoa erityistaidoistasi ja ammatillisista toiveistasi.

Työhakemuksen rungon tarkoitus: Perustella, miksi olet paras hakija juuri tähän työpaikkaan, ja esittää tukevat todisteet asian puolesta.

Seuraavassa on esimerkki juristin työhakemuksen rungosta.

Työhakemuksen rungon muunneltava esimerkki

Avoinna oleva tekijänoikeusjuristin paikka Susi & Ilves -yhtiössä kiinnitti huomioni, koska tiedän että edustatte yhä enenevässä määrin kuluttajabrändien oikeudellisia etuja Kaukoidässä. Tekijänoikeudet ovat varsinainen miinakenttä tällä alueella – ongelman monimuotoisuuden ymmärtäminen vaatii sekä paikallisen kulttuurin tuntemusta että rautaista oikeusalan hallintaa.

Sen jälkeen, kun olin valmistunut Helsingin yliopistosta ja suorittanut asianajajatutkinnon, kiinnostuin juridisesta kirjoittamisesta. Olen julkaissut arvostetuilla juridisilla verkkosivustoilla yli 80 artikkelia, jotka käsittelevät kansainvälistä tekijänoikeussäännöstöä ja tavaramerkkien suojelua, sekä kuusi amicus curiae -kirjelmää erilaisista aiheista. Akateemisen tutkimustyöni ansiosta olen yksi alan johtavia asiantuntijoita ja olen ollut mukana seuraavien juridisten menestysten mahdollistamisessa:

  • Myönteinen päätös 92 prosentissa oikeudenkäynneistä (paras persentiili tuomioalueella).
  • Voitin ennätysmäisen 165 miljoonan dollarin korvauksen, jolla oli merkittävä vaikutus jäätelöteollisuuteen.
  • Keskityin työskentelemään 4–5 asiakkaan kanssa viikossa, asiakastyytyväisyys 95 %.

Juristin työhakemuksen lopetus 

Tämä on loppupuheenvuorosi. Kirjeen viimeisen kappaleen tulisi olla lyhyt, energinen yhteenveto ja optimistinen kehotus toimintaan. Voit ehdottaa soittavasi viikon tai kahden kuluttua kysyäksesi, voitko päästä haastattelun. 

Anna lukijan joka tapauksessa ymmärtää, että odotat innokkaasti vastausta. Istuta lukijan mieleen ajatus, että hänen pitäisi tehdä jotakin tämän kirjeen johdosta eikä vain panna sitä sivuun.

Työhakemuksen loppulauseen tarkoitus: Päättää kirje ja antaa rekrytoijan ymmärtää, että pallo on nyt hänellä.

Seuraavassa on esimerkki juristin työhakemuksen loppulauseesta.

Työhakemuksen loppulauseen muunneltava esimerkki

Olinpa sitten puolustamassa valmistajaa tuotevastuun mukaisessa korvausvelvollisuusasiassa tai taistelemassa tuotemerkkirikkomusta vastaan, saan voimaa sellaisten ihmisten oikeuksien puolustamisesta, jotka ovat tehneet kaikkensa taatakseen brändinsä menestyksen. Opportunististen varkaiden toimet eivät saa uhata brändin olemassaoloa. Nautin siitä, että voin estää tällaiset varkaudet.

Tulisin mielelläni kertomaan lisää työkokemuksestani sekä kuulemaan mahdollisuuksista, joita Susi & Ilves voisi minulle tarjota.

Parhain terveisin

Leena Pikkarainen

Työhakemuksen allekirjoitus 

Kirjoita loppuun ”Ystävällisin terveisin” tai vastaava lopputervehdys ja oma nimesi.

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo