Työnimikkeen Fysioterapeutin työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Fysioterapeutin työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Fysioterapeutin vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Fysioterapeutin työhakemuksen muotoilu

Jotkut työnhakijat pelkäävät saatekirjeen kirjoittamista – tai jopa välttelevät sitä kokonaan – koska heidän mielestään sitä on vaikea muotoilla selkeästi. Sinun ei onneksi tarvitse olla näiden hakijoiden joukossa. Tässä osiossa kerromme, miten hyvä työhakemus kirjoitetaan, ja esittelemme tekniikoita, jotka toimivat kokemustasosta riippumatta. Tämän lisäksi verkkotyökalumme tarjoavat valmiiksi luotua sisältöä ja toimintoja, kuten oikeinkirjoituksen tarkistusohjelman, jotka tekevät työhakemuksen kirjoittamisesta helppoa.

Työhakemus koostuu seuraavista osista:

  • otsikko
  • tervehdys
  • johdanto
  • runko
  • kirjeen päättäminen / kehotus toimintaan
  • loppusanat ja allekirjoitus.

Työhakemuksen otsikko

Työhakemuksen otsikolla on kaksi tärkeää tehtävää. Ensimmäinen on auttaa tunnistamaan asiakirjasi siltä varalta, että se kiertää pöydältä toiselle, kun rekrytoijien ryhmä tarkastelee sitä (yleinen tilanne suurissa sairaaloissa ja hoitolaitoksissa). Otsikko varmistaa, että lukija tietää nimesi ja voi ottaa sinuun helposti yhteyttä, jos hän haluaa sopia haastattelusta. Se takaa myös, että saatekirjeesi jää mieleen ja että se yhdistyy rekrytoijan mielessä juuri sinuun.

Otsikon toinen tarkoitus on saada kirje erottumaan visuaalisesti edukseen muiden kirjeiden joukosta.

Tämän osion tarkoitus: Esittää nimesi, puhelinnumerosi ja yhteystietosi selkeästi, jotta rekrytoija voi ottaa sinuun helposti yhteyttä, ja luoda edustava visuaalinen vaikutelma.

Työhakemuksen tervehdys

Työhakemuksen tervehdys antaa sinulle mahdollisuuden luoda henkilökohtaisen yhteyden ja kunnioittavan sävyn heti kirjeen alussa. On tärkeää tavoittaa tervehdyksessä oikea sävy. Usein käytettävä tervehdys on ”Hyvä Etunimi Sukunimi”. Jos kuitenkin satut tuntemaan työhönottajan henkilökohtaisesti, voit käyttää myös tuttavallisempaa ”Hei Etunimi Sukunimi”. 

Tämän osion tarkoitus: Puhutella kirjeen vastaanottajaa nimeltä henkilökohtaisen yhteyden luomiseksi.

Työhakemuksen johdanto

Yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka paljon huomiota palkkaava johtaja kiinnittää kirjeeseesi, on avauslauseesi kiinnostavuus. Et halua vaikuttaa ylimieliseltä, mutta tylsä esittely ei myöskään anna hyvää vaikutelmaa. Voit herättää lukijan huomion esimerkiksi asiaankuuluvalla anekdootilla tai mielenkiintoisella numerotiedolla. Muista, että avauksen on oltava tiivis ja sen on johdettava luontevasti kirjeen seuraavaan osioon eli runkoon.

Tämän osion tarkoitus: Kiinnittää lukijan huomio jo ensimmäisessä lauseessa mielenkiintoisella tiedolla, joka houkuttelee häntä jatkamaan lukemista.

Työhakemuksen johdannon muunneltava esimerkki.

Hyvä Timo Vuorio

Sen jälkeen kun jalkapallourani katkesi loukkaantumiseen, matkani urheilufysioterapeutiksi on ollut parantava prosessi niin minulle (henkisesti) kuin potilaillenikin. Fysioterapeutin paikka Helsingin Palloseurassa olisi ihanteellinen siirto minulle, sillä olen johtanut Tikkurilan palloseuran urheiluvammahoitajien tiimiä kolme vuotta ja koen olevani valmis siirtymään uusiin tehtäviin. Valmistuin fysioterapeutiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta ja minulla on 3 000 tunnin kokemus potilashoidosta eri urheiluseuroissa. Kun fysioterapeutti luo yhteyden potilaaseen, työ on huomattavasti helpompaa ja palkitsevampaa.

Työhakemuksen runko (keskimmäinen osa)

Vihdoin on aika siirtyä kaikkein tärkeimpään eli taitoihisi ja pätevyyteesi. Runko-osassa voit selventää niitä keskeisiä seikkoja, jotka tekevät sinusta loistavan ehdokkaan. Kirjoitusprosessin helpottamiseksi voit jakaa kirjeen rungon kahteen kappaleeseen.

Ensimmäisessä kappaleessa voit käsitellä saavutuksiasi ja virstanpylväitäsi STAR-menetelmän avulla. Kerro haastavasta tilanteesta (Situation) ja tehtävästä (Task), joista olet joutunut urallasi selviytymään, ja kerro myös ratkaisusta (Action), johon päädyit, ja positiivisesta tuloksesta (Result), jonka saavutit. Käytä työpaikkailmoitusta apuna valitessasi hakemaasi työpaikkaan sopivimpia esimerkkejä. Tätä menetelmää on käytetty myös alla olevassa fysioterapeutin työhakemusmallissa.

Rungon toisessa kappaleessa voit kertoa tarkemmin työpaikan kannalta olennaisista taidoistasi sekä tavoista, joilla voisit mahdollisesti edistää tätä uutta työympäristöä.

Tämän osion tarkoitus: Kuvailla saavutuksiasi ja kokemuksiasi, jotka osoittavat taitosi ja potentiaalisen panoksesi uudessa tehtävässä.

Työhakemuksen rungon muunneltava esimerkki

Olen ollut Suomen Fysioterapeuttien jäsen vuodesta 2012 ja osallistun säännöllisesti seminaareihin ja konferensseihin urheiluterapian ja psykologian aloilla. Fysioterapia ei ole ura, jota voi mitata, mutta haluaisin silti jakaa muutamia numerotietoja, jotka auttavat arvioimaan osaamistani:

  • Olen suorittanut yli 600 diagnostista ja prognostista tutkimusta toimintakyvyn arvioimiseksi.
  • Terapiatiimin treenaus ja henkilökohtainen kehitys. Henkilöstön pysyvyyden kasvu 32 %.
  • Asiakastyytyväisyys 98 %. Voin jakaa yli 150 henkilökohtaista suositusta ja tapaustutkimusta

Fysioterapeutin työhakemuksen loppulause ja allekirjoitus

Nyt kun olet esittänyt parhaat perustelut sinun palkkaamisellesi, on aika päättää kirje ja saada rekrytoija ajattelemaan, että hän haluaa tietää sinusta lisää. Paras tapa on kannustaa lukijaa toimintaan. Ilmaise lyhyesti, kuinka innostunut olet uudesta haasteesta, ja korosta asioita, joiden takia sinut kannattaa kutsua haastatteluun. Mikäli tila antaa periksi, voit vielä toistaa yhteystietosi kirjeen lopussa.

Sitten on aika päättää kirje asianmukaiseen lopputervehdykseen. ”Ystävällisin terveisin”, ”Parhain terveisin” tai jopa tuttavallinen ”Kiittäen” toimivat hyvin.

Loppulauseen ja allekirjoituksen muunneltava esimerkki

Kun laadin pelaajalle fysioterapiasuunnitelman, varmistan että se on räätälöity täysin heidän tarpeisiinsa. Tämä vaatii hyvin henkilökohtaisen ja myötäelävän asenteen ja saa minut tuntemaan itseni osaksi suurempaa joukkuetta, melkein kuin olisin itse taas pelikentällä. Olisin iloinen tilaisuudesta liittyä Helsingin Palloseuran joukkueeseen.

Ystävällisin terveisin 

Kaarlo Tuomainen

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo