Työnimikkeen Akateemisen työhakemusesimerkki

Käytä tätä työnimikkeen Akateemisen työhakemusesimerkkiä apuna oman työhakemuksesi kirjoittamisessa – ei päänvaivaa, ei arvailu. Tämä työhakemusesimerkki on suunniteltu varta vasten työnimikkeelle Akateemisen vuonna 2024. Esimerkkilauseita ja ammatilaisten ohjeita hyödyntämällä työhakemuksesi valmistuu muutamassa minuutissa.
Muokkaa tätä ansioluetteloa


Akateemisen työhakemuksen muotoilu

Akateemisen työhakemuksen muotoilussa on kiinnitettävä huomiota sen rakenteeseen, muotoiluun ja asetteluun. Työhakemuksen pituus on hyvä rajoittaa yhteen sivuun ja sen tulee sisältää seuraavat kohdat:

  • Otsikko
  • Tervehdys
  • Johdanto
  • Runko
  • Lopetus
  • Lopputervehdys ja allekirjoitus

Työhakemuksen otsikko: miten sinuun voi ottaa yhteyttä

Työhakemuksen otsikko on sivun yläreunassa sijaitseva näyttävästi muotoiltu osio, joka sisältää nimesi, ammattisi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Jos sinulla on LinkedIn-profiili tai verkkosivusto, joka sisältää lisätietoja akateemisista tai ammatillisista saavutuksistasi, voit lisätä sen osoitteen. 

Voit muuttaa työhakemuksesi ilmettä käyttämällä otsikossa tyylikästä kirjaintyyppiä ja esimerkiksi korostusväriä. Kiinnitä huomiota kirjeesi ulkoasuun, sillä edustava kirje tekee positiivisen vaikutelman heti, kun se avataan, eli jo ennen kuin vastaanottaja on edes aloittanut sen lukemista. Tutustu työhakemusesimerkkiimme, josta voit saada lisää ideoita vaikuttavan otsikon luomiseen.

Työhakemuksen tervehdys: pyri aina yksilöllistämään

Selvitä, kuka käsittelee hakemukset, jotta osaat osoittaa kirjeen oikealle henkilölle. Käytä vastaanottajan nimeä tervehdyksessä, esimerkiksi muodossa ”Hyvä Hanna Hakulinen”. Jos tunnet vastaanottajan hyvin, voit käyttää tervehdyksessä pelkkää etunimeä.

Jos hakemusten käsittelijän nimeä ei ole ilmoitettu työpaikkailmoituksessa, näe vaivaa asian selvittämiseksi. Jos et löydä nimeä yrityksen verkkosivustolta, selvitä se soittamalla työnantajalle. Ihmiset lukevat mielellään oman nimensä ja on todennäköisempää, että saat vastauksen kirjeeseesi, jos osoitat sen yksittäiselle henkilölle sen sijaan, että osoittaisit sen yritykselle yleisesti.

Työhakemuksen tervehdyksen muunneltava esimerkki

Hyvä Harri Vinttinen,

Työhakemuksen johdanto: vahva aloitus

Työhakemuksen johdanto luo ensivaikutelman sinusta työnhakijana, joten se kannattaa muotoilla harkiten. Kerro, mitä työpaikkaa haet, ja aloita hakemuksesi kertomalla vakuuttavasti, miksi olet erityisen hyvä omalla alallasi. 

Työhakemuksessa mainitaan usein aluksi, kuinka monta vuotta työkokemusta hakijalla on. Akateemisessa työhakemuksessa on hyvä mainita myös, minkä tutkinnon olet suorittanut ja missä olet sen suorittanut. Korosta vahvuuksiasi ja yritä kertoa jotakin sellaista, joka kiinnittää rekrytoijan huomion. 

Seuraavassa on esimerkki akateemisen työhakemuksen johdannosta.

Työhakemuksen johdannon muunneltava esimerkki

Osa-aikaisen lehtorin paikka Turun yliopiston Executive MBA -ohjelmassa sopisi suunnitelmiini erinomaisesti, sillä olen palaamassa Suomeen toimittuani 4 vuotta lehtorina Alankomaissa Groningenin yliopiston Executive MBA -ohjelmassa.

Työhakemuksen keskimmäinen osio (runko): tee asiasi selväksi

Työhakemuksen rungossa sinun on vakuutettava lukija siitä, että olet oikea hakija juuri tähän työpaikkaan. Kerro tarkemmin työkokemuksestasi ja akateemisista ansioistasi. 

Kerro tarkkaan, mitä olet saavuttanut aiemmissa työpaikoissasi, ja muista mainita opintojesi aikana saamasi tunnustukset. Havainnollista kokemuksiasi mahdollisuuksien mukaan numerotiedoin. Voit myös kertoa anekdootin haasteesta, jonka olet kohdannut urallasi, ja siitä, miten selvisit tästä haasteesta.

On myös hyvä mainita sen laitoksen nimi, johon olet hakemassa, ja kertoa, miksi haluat työskennellä siellä. Älä kirjoita ”yhden koon” työhakemusta, jolla voisi hakea mitä tahansa työpaikkaa, vaan räätälöi kirjeesi varta vasten tätä työnantajaa silmällä pitäen.

Seuraavassa on akateemisen työhakemuksen rungon muunneltava esimerkki:

Työhakemuksen rungon muunneltava esimerkki

Opetin Groningenissa taloustieteeseen liittyviä aineita ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoille. Tohtorintutkinnon suorittamisen jälkeen olen jatkanut uraani tutkijana ja toiminut lisäksi tietoasiantuntijana eri tiedekirjastoissa. Tietojen siirtäminen seuraavalle yrittäjäsukupolvelle on minusta yhtä nautinnollista kuin minkä tahansa uuden tuotteen tai palvelun kehittäminen.

Erikoisalaani ovat toimitusketjuun ja hankintatoimiin liittyvät aiheet, mutta olen opettanut myös tulosjohtamiseen, yritysostostrategioihin ja rahoitussuunnitteluun liittyviä kursseja. Olen julkaissut kaksi kirjaa ja yli kolmekymmentä whitepaper-raporttia tekoälystä liikkeenjohdossa, ja olen aloittamassa kolmannen kirjani kirjoittamista. Haluaisin työskennellä oppilaitoksessa, jossa opiskelijat voivat minun kanssani tutkia tätä nopeasti kasvavaa alaa.

Liitteenä on näyte julkaistuista teoksistani ja joitakin arvosteluja kirjoistani.

Suunnittelen luentoni käytännön esimerkkien pohjalta ja vuosittain kerron alan viimeisimmästä kehityksestä myös yli 25 konferenssissa.

Kertoisin haastattelussa mielelläni siitä, mitä tarjottavaa minulla on juuri teidän organisaatiollenne.

Työhakemuksen lopetus ja allekirjoitus

Työhakemuksen viimeinen kappale toimii yhteenvetona ja se voi sisältää kiitoksen, mutta sen pitäisi myös innostaa vastaanottajaa vastaamaan. Voit kertoa olevasi aina tavoitettavissa antamiesi puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen kautta, voit kertoa odottavasi vastausta ja tulevasi mielelläsi haastatteluun. Istuta lukijan päähän ajatus siitä, että hänen pitäisi ryhtyä toimiin kirjeesi lukemisen jälkeen.

Päätä kirje lopputervehdykseen, joka voi olla ”Ystävällisin terveisin” tai vastaava. Jätä tervehdyksen jälkeen tyhjää tilaa ja kirjoita sitten oma nimesi, kuten seuraavassa akateemisen työhakemuksen esimerkissä. (Sähköisessä kirjeenvaihdossa kirjettä ei tarvitse allekirjoittaa, mutta voit halutessasi lisätä siihen digitaalisen allekirjoituksen.) Seuraavassa on esimerkki akateemisen työhakemuksen lopetuksesta.

Lopetuksen ja allekirjoituksen muunneltava esimerkki

Kertoisin haastattelussa mielelläni siitä, mitä tarjottavaa minulla on juuri teidän organisaatiollenne.

Ystävällisin terveisin Jaana Parkkonen

Muista nämä ohjeet

Hyvä akateeminen työhakemus sisältää ystävällisen johdannon, vastaanottajan nimen sisältävän tervehdyksen ja runko-osan, jossa korostat saavutuksiasi.

Muista havainnollistaa saavutuksiasi numerotiedoin ja keskittyä kertomaan työhakemuksessa akateemisesta urastasi.

Tutustu akateemisen työhakemuksen muunneltavaan esimerkkiin, josta voit saada lisää ideoita vaikuttavan otsikon luomiseen.

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo