Työnimikkeen Verkkokehittäjän ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2024. Voit muokata tästä työnimikkeen Verkkokehittäjän ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Paras ansioluettelopohja verkkokehittäjälle

Jos verkkokehittäjän urasi on kulkenut lineaarista polkua eri työpaikkojen kautta, yleisimmin käytetty, turvallinen kronologinen ansioluettelomuoto on ihanteellinen. Perinteisen ansioluettelomallin työkokemusosio tarjoaa selkeän katsauksen työkokemukseesi.

Jos kuitenkin askel verkkokehittämisen alalle on sinulle radikaali muutos tai jos olet työskennellyt paljon itsenäisenä konsulttina, sinun kannattaa kenties harkita toisenlaisen rakenteen käyttöä. Toiminnallisessa ansioluettelossa esimerkiksi korostetaan erityisosaamista tai tiettyjä toimialoja. Jotkut verkkokehittäjät saattavat valita hybridimuotoisen ansioluettelon, jossa yhdistyvät sekä kronologiset että toiminnalliset elementit.

Esimerkki ansioluettelon profiilitekstistä: valaise ammatillisen tarinasi kohokohtia

Ansioluettelon profiiliteksti antaa työnantajalle ensivaikutelman sinusta työntekijänä ja henkilönä. Se tarjoaa sinulle tilaisuuden esittäytyä. Kirjoita teksti, joka erottaa sinut muista hakijoista.

Mainitse profiilitekstissä tärkeimpiä saavutuksiasi ja projektejasi. Mainitse taitoja, jotka ovat haettavan työpaikan kannalta olennaisia. Näytä, että olet kokenut ammattilainen. Ole objektiivinen, mutta kehu itseäsi reilusti. Vaatimattomuus on hieno ominaisuus, mutta ammatilliseen ”myyntipuheeseen” se ei sovi.

Ansioluetteloesimerkki: Verkkokehittäjän profiiliteksti

Kokenut verkkokehittäjä, joka hallitsee kaikki uusimman verkkokehityksen vaiheet. Tunnen käyttöliittymä-, testaus- ja virheenkorjausprosessit. Minulla on runsaasti kokemusta verkkojärjestelmien suunnittelusta, asennuksesta, testauksesta ja ylläpidosta. Taitoni ovat monipuoliset ja kehitän niitä jatkuvasti. Olen tottunut käyttämään muun muassa seuraavia ohjelmia: Java, ASP.NET, C#, IIS, Tomcat ja Microsoft SQL Server. Suoriudun erinomaisesti itsenäisistä projekteista, mutta työskentelen mielelläni myös tiimissä.

Esimerkki työkokemusosiosta: tie menestykseen

Ammatillisten virstanpylväiden esittämiseen on olemassa tapa, joka saa sinut näyttämään supersankarilta ilman liioittelua tai puolitotuuksia. Hyvä uutinen: verkkokehityksen ja koodauksen alalla pääsy ei ole koskaan ollut helpompaa. Et enää tarvitse vuosikymmenen kokemusta hakeutuaksesi mahtavaan työpaikkaan. Huomaa, että 20,5 % kehittäjistä oppi koodaamaan alle viisi vuotta sitten ja 45 %:lla on alle 10 vuoden kokemus. On kuitenkin olemassa kultainen sääntö, jota sinun on silti noudatettava kertoessasi työkokemuksestasi ansioluettelossa: anna itsestäsi paras mahdollinen kuva. 

Luettele tärkeimmät ja viimeisimmät työpaikkasi ensin. Monet parhaimpia työpaikkoja metsästävistä hakijoista ovat työskennelleet Googlen, Microsoftin ja vastaavien kaltaisissa yrityksissä. Kuinka voit kilpailla heidän kanssaan?

Seuraavassa on esimerkki verkkokehittäjän ansioluettelon työkokemusosiosta. Voit käyttää sitä apuna oman ansioluettelosi kirjoittamisessa.

Ansioluetteloesimerkki: Työkokemus

Vanhempi verkkokehittäjä, Alta oy, Helsinki
Elokuu 2011 – syyskuu 2019

  • Suunnittelin, kehitin, testasin, otin käyttöön ja ylläpidin verkkosovelluksia.
  • Suoritin verkkosovellusten vianmäärityksiä ja korjasin havaitut viat.
  • Kirjoitin SQL-lausekkeita ja tallensin menettelytapoja.
  • Toimin hyvin sekä itsenäisesti että tiimin jäsenenä.
  • Muunsin tehokkaasti asiakkaan vaatimukset sovellussuunnitelmiksi ja järjestelmävaatimuksiksi.
  • Noudatin aina soveltamismenetelmiin ja laatustandardeihin liittyviä toimintatapoja ja menettelyjä.

Nuorempi verkkosuunnittelija, Sovellus-A, Helsinki
Elokuu 2008 – heinäkuu 2011

  • Olin tuottava ja positiivinen tiimin jäsen ja suunnittelin, koodasin ja testasin toimintoja, määrittelin niiden vikoja ja laadin raportteja.
  • Hallinnoin yrityksen salkkuanalyytikko-, työntekijäseuranta- ja tilinhallintajärjestelmien front-end- ja back-end-kehitystä.
  • Tunnistin, diagnosoin ja korjasin verkkosivuston ongelmia, kuten rikkinäisiä linkkejä, kirjoitusvirheitä ja muotoiluongelmia.
  • Autoin luomaan verkkosivustolle yhtenäisen ulkoasun ja visuaalisen teeman edistämällä yhtenäisten fonttien, muotoilun ja kuvien käyttöä.Suoritin kilpailevien verkkosivustojen sisällön, ulkoasun ja yleisilmeen arviointeja.
  • Perehdyin uusiin standardeihin, teknologioihin ja verkkosivujen kehittämisen suuntauksiin ja loin niistä arvioita.

Verkkokehittäjän koulutusosio: älykkyys ja kasvu

Verkkokehittäjän työtehtäviin ei välttämättä vaadita muodollista koulutusta. On kuitenkin tärkeää luoda ansioluettelossa kuva älykkäästä työntekijästä, joka kehittää itseään jatkuvasti. 

Vuoden 2019 tietojen mukaan 45,3 prosentilla kehittäjistä on kandidaatin tutkintoa vastaava tutkinto ja 22 prosentilla maisterin tutkinto. Yhtä suurella osalla tutkituista asiantuntijoista ei ole kuitenkaan ollenkaan korkeakoulututkintoa. Hämmästyttävät 85,5 % on itse opetellut ainakin yhden ohjelmointikielen käymättä virallista kurssia (näistä 60,1 % prosenttia online-kurssin avulla).

Tarkoittaako tämä, että muodollinen koulutus ei ole tärkeää? Ei varsinaisesti. Jos tarkastelet Googlen tai Applen työpaikkailmoituksia, niissä mitä todennäköisimmin vaaditaan kandidaatin- tai maisterintutkinto. Huomaa kuitenkin, että verkkokehittäjiä pidetään usein oma-aloitteisina tekijöinä, joilla on vahva tahto oppia asioita, joskus ilman ulkopuolista apua. Lisätodistukset, itse hankittu osaaminen ja verkkokurssit eivät siis ole vain valtava etu, vaan jotkut henkilöstöjohtajat melkein odottavat niitä. Esimerkiksi Scrum-sertifikaatti on yksi yleisimmistä sertifikaateista, joita monet yritykset toivovat IT-asiantuntijalta. Varmista, että ansioluettelosi koulutusosio on ulkoasultaan selkeä ja helppolukuinen.

Katso seuraavassa esimerkki verkkokehittäjän koulutusosiosta.

Ansioluetteloesimerkki: Koulutusosio

Tietojenkäsittelytieteen maisteri, Helsingin yliopisto, Helsinki
Elokuu 2008 – toukokuu 2010

Tietojenkäsittelytieteen kandidaatti, Helsingin yliopisto, Helsinki
Elokuu 2004 – elokuu 2008

Esimerkki taito-osiosta: esittele supervoimasi

Taito-osiossa pääset esittelemään arsenaalisi eli tärkeimmät taitosi. Osion tulee sisältää automatisoitujen järjestelmien etsimiä avainsanoja ja antaa työhönottajalle kuva taitavasti verkkokehityksen ammattilaisesta. Osaat jo poimia avainsanat työpaikkailmoituksesta. Taitosi löytyvät näiden termien joukosta. Luettele ne tärkeysjärjestyksessä sen perusteella, mitä työnantaja odottaa tässä työpaikassa työntekijältä. 

Seuraavassa on esimerkki verkkokehittäjän ansioluettelon taito-osiosta.

Ansioluetteloesimerkki: Taito-osio
  • Visuaalinen muotoilu
  • Käyttöliittymien/käyttäjä-kokemuksen hyvä tuntemus
  • Sopeutuvaisuus
  • Tietokantojen hallinta
  • Vahvat johtajuustaidot
  • Ohjelmointi
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo