Työnimikkeen Vartija ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2024. Voit muokata tästä työnimikkeen Vartija ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Vartijan ansioluettelon kirjoittaminen

Vartijan ansioluettelon runko on sama kuin muiden ammattien ansioluetteloille. Ansioluettelon oleelliset osio ovat:

  • Otsikko
  • Profiiliteksti
  • Työkokemus
  • Koulutus/sertifikaatit
  • Taidot

Tarkastelemme kutakin näistä osioista tarkemmin ja annamme neuvoja, joiden avulla voit erottautua muista työnhakijoista.

Ansioluettelon otsikko

Omaperäinen otsikko on tehokas tapa saada ansioluettelosi erottumaan muiden työnhakijoiden ansioluetteloista. Silmää miellyttävän otsikon vaikutus korostuu, jos ansioluettelo ja työhakemus ovat ulkoasultaan yhtenäisiä.  

Ansioluettelon otsikko on kuitenkin enemmän kuin pelkkä koriste. Otsikon sisältämät tunnistetiedot (nimesi, ammattinimikkeesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) kiinnittävät heti lukijan huomion ja löytyvät helposti, jos rekrytoijat haluavat kutsua sinut haastatteluun.

Harrastelijamainen sähköpostiosoite voi joskus olla syy työhakemuksen hylkäämiseen. Jos sähköpostiosoitteesi on luolat-ja-lohikäärmeet@halpameili.fi, kannattaa hankkia uusi osoite työnhakua varten. Pyri osoittamaan ansioluettelon eri osioiden sisällössä ja muotoilussa, että olet ammattitaitoinen, osaava ja tarkka.

Muotoile yhteystietosi yhtä huolellisesti kuin ansioluettelon muutkin kohdat.

Esimerkki vartijan ansioluettelon profiilitekstistä: palveluksessanne

Useimmat henkilöstöpäälliköt tarkastelevat ansioluetteloa vain muutaman sekunnin ajan, ja ensimmäinen asia, jonka he näkevät, on profiilitekstisi. On tärkeää, että ensivaikutelma osuu kohdalleen. Profiilitekstissä, josta käytetään myös nimeä tiivistelmä, sinulla on tilaisuus esitellä itsesi potentiaaliselle työnantajalle omin sanoin ja kertoa lyhyesti, miksi sinä olet ihanteellinen henkilö kyseiseen tehtävään. 

Työkokemus- ja koulutusosioiden sisältöön et voi suuresti vaikuttaa, mutta profiilitekstissä voit korostaa ominaisuuksia, joita työnantaja etsii työnhakijassa. Pyri kuulostamaan varmalta olematta ylimielinen tai kerskaileva. Asetu työnantajan asemaan ja kuvaile, millaista ehdokasta hän etsii. 

Tässä osiossa kannattaa käyttää ilmaisuvoimaisia adjektiiveja, kuten luotettava, vastuuntuntoinen, tarkka, kohtelias, yhteistyökykyinen jne. Sinun ei tarvitse välttämättä kirjoittaa kokonaisia lauseita eli voit jättää pois sanat "olen" tai "minulla on" – lukija tietää kyllä, että puhut itsestäsi. 

Oikeinkirjoitus on ehdottoman tärkeää jokaisessa ansioluettelossa. Palkkaavat johtajat mainitsevat kirjoitusvirheet tärkeimpänä syynä ansioluettelon hylkäämiseen. Muista, että ansioluettelot eivät ole kiveen hakattuja, eikä täsmälleen samanlaista ansioluetteloa kannata lähettää jokaiselle mahdolliselle työnantajalle. Tutustu yritykseen tai organisaatioon, johon olet hakemassa. Ota selvää, mikä heille on tärkeää, ja räätälöi ansioluettelosi kohderyhmän mukaan.

Esimerkki työkokemusosiosta: osoitus saavutuksistasi

Uudet tulokkaat törmäävät alasta riippumatta hankalaan tilanteeseen: Työpaikkaa ei saa ilman kokemusta ja kokemusta ei saa ilman työpaikkaa. Tällaisessa tilanteessa on hyvä muistaa, että kaikki alalla työskentelevät ovat joskus saaneet ensimmäisen työpaikkansa. Jos sinulla on kokemusta turvallisuusalan töistä, työpaikat kannattaa luetella käänteisesti kronologisessa järjestyksessä, kuten edellä mainittiin (viimeinen työpaikka ensimmäisenä, ensimmäinen työpaikka viimeisenä). 

Seuraavassa on esimerkki siitä, miten työkokemusosioon voi merkitä selkeästi eri työpaikoissa suoritetut työtehtävät.

Työkokemusosion muunneltava esimerkki

Tehdasvartija paikassa Trainar, Helsinki
Kesäkuu 2015 — Syyskuu 2019

  • Tervehdin työntekijöitä ja vierailijoita ystävällisesti ja annoin heille tarvittaessa kulkuohjeita.
  • Vartioin koko tehdasaluetta ja tutkin epäilyttävältä vaikuttavia tapahtumia.
  • Tarkistin vierailijoiden henkilöllisyyden ennen heidän päästämistään tuotantotiloihin.
  • Estin asiattomien vierailijoiden pääsyn tuotantoalueelle turvallisuuden varmistamiseksi.
  • Raportoin asiattomaan oleskeluun ja omaisuusvahinkoihin liittyvistä tapahtumista.
  • Tarkkailin aluetta vaaratilanteiden, kuten tulipalojen, murtautumisten, avoimien ovien ja ikkunoiden varalta, ja autoin ratkaisemaan ilmenneet ongelmat.
  • Autoin uusien vartijoiden perehdytyksessä.

 

Turvallisuuspäällikkö paikassa Kauppakeskus Jumbo, Vantaa
Marraskuu 2011 — Toukokuu 2015

  • Tervehdin kauppakeskuksessa liikkuvia ihmisiä ystävällisesti ja annoin heille tarvittaessa kulkuohjeita.
  • Valvoin järjestystä ja varmistin ennen työvuoroni päättymistä, että kauppakeskuksen kaikki alueet olivat rauhallisia.
  • Annoin kävijöille turvallisuuteen liittyviä ohjeita ja vastasin heidän kysymyksiinsä.
  • Raportoin vaaratilanteista ja ongelmista esimiehelleni.
  • Tarkkailin kauppakeskuksen tapahtumia valvontakamerojen avulla ja hälytin apua tarvittaessa.
  • Puutuin alaikäisten alkoholin hallussapitoon ja käyttöön lain puitteissa.
  • Selitin uusille vartijoille yrityksen menettelytavat.

Esimerkki taidot-osiosta: näin loistat

Viime kädessä useimmat yksityisen turvallisuusalan työnantajat eivät etsi rikosoikeuden alan korkeakoulututkintoa, vaan henkilöä, jolla on työhön vaadittavat taidot. Siksi taidot-osio on niin tärkeä ansioluettelossa. Hyvän vartijan ehkä tärkein ominaisuus on moitteeton moraali. Useimmat yksityisen turvallisuusalan yritykset ovat tietoisia siitä, että ala houkuttelee myös epäilyttäviä henkilöitä, joten voi olla hyvä käyttää ansioluettelossa esimerkiksi sanoja "korkea moraali", "eettiset periaatteet" tai "lainkuuliainen".

Seuraavassa on esimerkki vartijan ansioluettelon taidot-osiosta:

Taidot-osion muunneltava esimerkki
  • Kriittinen ajattelu
  • Luotettavuus
  • Ensiaputaidot
  • Lain tuntemus
Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo