Työnimikkeen Uramuutos ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2024. Voit muokata tästä työnimikkeen Uramuutos ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Näin kirjoitat ansioluettelon, jos olet toteuttamassa uramuutosta

Jos olet toteuttamassa uramuutosta, ansioluettelosta on ilmettävä kaikki se osaaminen ja työkokemus, jotka tukevat uutta uraasi.  Korosta ansioluettelossa niitä entisiä työtehtäviä, jotka ovat muokanneet sinusta lupaavan ammattilaisen uudella alalla. Kirjoita ansioluetteloon profiiliteksti, jossa esität lyhyesti taitosi, koulutuksesi ja työkokemuksesi. Kuvaile entiset työtehtävät tarkasti nostaen esiin osaamisesi ja saavutuksesi. Koska olet toteuttamassa uramuutosta, sisällytä ansioluetteloon kaikki merkittävät työpaikat, joita sinulla on ollut. Voit keskittyä korostamaan työpaikkoja, joissa käytettävät taidot vastaavat eniten hakemallasi alalla vaadittavia taitoja. Sisällytä ansioluetteloon myös erillinen taito-osio, johon sisällytät sekä pehmeitä että kovia taitoja. On myös hyvä mainita suosittelijoita, jotka voivat kertoa sinun olevan hyvä ja luotettava työntekijä.

Esimerkki Profiilista

Sisällytä tähän kohtaan tärkeimmät saavutuksesi ja taitosi. Keskity työpaikkoihin ja saavutuksiin, joista olet ylpeä, ja kiinnitä huomiota vaikuttavimpiin taitoihisi. Katso esimerkkejä seuraavassa.

Esimerkki

Itsemotivoitunut ja innostunut työntekijä, jolla on kokemusta hyvin erilaisilta aloilta. Minulla on näyttöä saavutuksista eri aloilla ja minut tunnetaan myönteisenä yhteistyökumppanina. Minulla on terve itseluottamus ja olen valmis tekemään lujasti töitä saavuttaakseni tavoitteeni riippumatta siitä, missä asemassa toimin. Olen luotettava ja sitoutunut löytämään työantajan, joka hyötyy taidoistani ja energisyydestäni.

Esimerkki työkokemuksen muotoilusta

Luettele entisistä työpaikoista tärkeimmät korostaen taitoja, jotka vastaavat eniten hakemallasi alalla vaadittavia taitoja. Muista käyttää dynaamisia verbejä ja mainitse ansiot ja saavutukset, jotka todistavat sinun olevan erinomainen ehdokas tähän työpaikkaan. Katso esimerkkejä seuraavassa.

Esimerkki
  • Toimin toimituksen luotettavana avustajana hallinnollisissa tehtävissä.
  • Hoidin puhelinvaihdetta ja välitin viestejä.
  • Pidin työympäristön siistinä.
  • Hallinnoin konferenssitilojen kalenteria ja sovin kokouksia.
  • Tein matkasuunnitelmia ja sovin tapaamisia.

Esimerkki Koulutuksesta

Luettele tässä kohdassa kaikki suorittamasi tutkinnot. Myös erilaiset kunniamaininnat ja stipendit on hyvä mainita tässä kohtaa. Jos olet suorittanut alempaa korkeakoulututkintoa eli kandidaatin tutkintoa korkeamman tutkinnon, ylioppilastutkintoa ei tarvitse mainita. Katso esimerkkejä seuraavassa.

Esimerkki
  • 2004–2007 Viestinnän kandidaatin tutkinto, Tampereen yliopisto Tampere
  • 2001–2004 Lukion päästötodistus, Tampereen yhteiskoulun lukio Tampere

Esimerkki Taidoista

Uramuutokseen tähtäävä ansioluettelo sisältää oleellisia taitoja, joita työnantaja tai haastattelija etsii työnhakijassa. Sisällytä ansioluetteloon sekä pehmeitä että kovia taitoja, joita vaaditaan työtehtävissä, joista olet kiinnostunut. Katso esimerkki seuraavassa.

Esimerkki
  • Organisaatiokyky
  • Erinomaiset viestintätaidot
  • Johtamistaidot
  • Itsemotivoitunut asenne
  • Hyvät analyyttiset taidot

Kuinka määrität uramuutoksen suunnan?

Jos haluat toteuttaa uramuutoksen, tärkeintä on päättää, millaista työtä haluat tehdä. Jätätkö markkinointimaailman, koska opettaminen kiinnostaa sinua? Oletko vihdoin päättänyt muokata valokuvausharrastuksesta itsellesi työn? Selkeän polun valitseminen on tärkeä askel ja uramuutoksen ehdoton edellytys.

Tutustu eri aloihin perusteellisesti ennen kuin sitoudut uuden uran luomiseen. Toinen tärkeä askel uramuutoksen tiellä on valmistautuminen. Jos sinun täytyy käydä kursseja tai suorittaa opintoja, nyt on oikea hetki tehdä niin. Kun näytät työhönottajille, että olet sitoutunut uuteen uraan, hekin uskaltavat sitoutua sinuun.

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo