Työnimikkeen Projektipäällikkö ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2024. Voit muokata tästä työnimikkeen Projektipäällikkö ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Näin kirjoitat projektipäällikön ansioluettelon

Parhaat projektipäälliköt eivät käytä liikaa aikaa päätösten analysointiin tai eri vaihtoehtojen punnitsemiseen. Heillä ei yksinkertaisesti ole niin paljon aikaa. He luottavat päätöksenteossa kokemukseensa, ihmistuntemukseensa ja vaistoihinsa. Aina jossain voi olla parantamisen varaa, mutta kun on pidettävä niin monta palloa ilmassa yhtä aikaa, välillä joku niistä putoaa. 

Läpäisetkö ATS-testin?

Koska eri projektien vaatimukset ovat erilaisia, projektin/työn kuvaus sisältää avainsanoja, joita etsitään työtä hakevien projektipäälliköiden ansioluetteloista.  Vaikka projektin laajuus ei olisi tarkkaan tiedossa ja vaatimukset olisivat melko yleisluontoisia, avainsanojen käyttö kannattaa, sillä se takaa paremman tuloksen ATS-järjestelmässä. ATS-järjestelmä keskittyy etsimään termejä ansioluettelon profiilitekstistä ja taito-osiosta. 

Profiiliteksti: esittely

Projektipäällikkönä sinun kannattaa profiilitekstissäsi keskittyä kertomaan suorittamiesi projektien laajuudesta sekä omista työskentelytavoistasi. Koska kaikki projektit ovat erilaisia, tulevan työnantajan on tärkeä tietää, kuinka sinä työskentelet. Profiilitekstistä on hyvä käydä ilmi, että olet kokenut ja luotettava.

Ennen kaikkea tuleva esimiehesi haluaa kuulla, että olet projektipäällikkö, joka tekee mahdottoman mahdolliseksi. Ansioluettelon profiilitekstin on annettava ammattimainen kuva hakijasta ja herätettävä luottamusta. Selviät kaikesta, mitä tulevat projektit tuovat eteesi. Älä kuvaile pelkästään mitä teet, vaan kuvaile myös kuinka sen teet. Auta lukijaa kuvittelemaan, miten sinä johdat heidän projektitiimiään.

Esimerkki

Kokenut ja itsemotivoitunut projektipäällikkö, joka on kahdeksan vuoden ajan johtanut menestyksekkäästi projekteja vähittäiskaupan alalla. Minulla on kokemusta kaikilta projektijohtamisen osa-alueilta mukaan lukien suunnittelu, talousarvion hallinnointi sekä projektien eri vaiheiden ja työtehtävien koordinointi. Olen tottunut työskentelemään suoraan asiakkaiden kanssa varmistaen, että projektin kaikki tavoitteet saavutetaan sovitun aikataulun ja talousarvion mukaisesti.

Työkokemus: oikeanlainen kokemus

Kerro ansioluettelossasi äskettäin johtamistasi projekteista, jotka ovat hakemasi työpaikan kannalta olennaisia. Projektit, joita johdit kymmenen vuotta sitten, voivat olla jossakin mielessä olennaisia, mutta kokemuksesi vaikuttaa dynaamisemmalta, kun annat esimerkkejä uudemmista projekteista. Esitä mahdollisimman paljon faktoja ja numerotietoja, sillä useimmissa projekteissa ratkaisevaa on mitattavissa oleva etu liiketoiminnalle. Jos et ilmaise työsi tuloksia numeroina, useimmat työnantajat eivät kiinnostu ansioluettelostasi. Sinun täytyy ymmärtää oma lisäarvosi projektipäällikkönä ja tuoda se selkeästi esiin ansioluettelossasi.

Esimerkki

Projektipäällikkö, Sokos Tampere Kaleva, Tampere
syyskuu 2012- tämäpäivä

  • Tein yhteistyötä poikkitoiminnallisten tiimien kanssa projektitavoitteiden saavuttamiseksi ajallaan ja tehokkaasti.
  • Luotsasin projektit erinomaisten ajanhallinta- ja projektinhallintataitojeni avulla menestyksekkäästi ideointivaiheesta loppuun saakka.
  • Valvoin somistussuunnittelua ja johdin somistuksen suunnittelusta vastaavia tiimejä.
  • Huomioin työtehtävissäni Sokoksen mission ja pyrin tekemään Sokoksen brändiä tunnetuksi.
  • Määritin tärkeitä projektitavoitteita ja tein yhteistyötä tiimien kanssa näiden tavoitteiden saavuttamiseksi.
  • Huolehdin projektien toteutumisesta talousarvion mukaisesti.
     

Apulaisprojektipäällikkö, Kenkämaailma, Helsinki 
syyskuu 2008- elokuu 2012

  • Työskentelin yhdessä vanhemman projektipäällikön kanssa projektitavoitteiden ja aikajanan määrittämiseksi sekä sovittujen tavoitteiden saavuttamiseksi.
  • Kehitin yhdessä muiden tiiminjäsenten kanssa tuoreita brändi-ideoita ja uusia hankkeita.
  • Hallinnoin markkinointisuunnitelmia ja tein markkinoiden kyllästymiseen liittyviä parannusehdotuksia.
  • Valvoin markkinointiosaston työvirran sujumista

Taito-osio: taitotieto

Sinun näkemyksesi projektitiimiesi menestyksestä antaa tärkeitä viitteitä siitä, sovitko sinä potentiaalisen työnantajan yrityskulttuuriin.

Nykyään 360-arviointia käytetään yleisesti ja usein on hyvä pyytää myös muita nimeämään sinun tärkeimmät taitosi. On tärkeää, että olet ansioluetteloa kirjottaessasi uskollinen itsellesi, sillä se auttaa sinua saamaan työpaikan, joka sopii parhaiten juuri sinun työtapaasi. Työhönottajat kiinnittävät huomiota muuhunkin kuin tekstiin varmistaakseen, että sinulla on työtehtävään vaadittavat taidot, joten osoita heille selkeästi, että näin on.

Esimerkki
  • Sisäinen motivaatio
  • Johtajuustaidot
  • Projektinjohtamistaidot
  • Vuorovaikutustaidot
  • Sopeutuvuus
  • Tehokas monisuorittaja

Oikean ansioluettelomallin ja -pohjan valinta

On tärkeää valita projektipäällikön ansioluetteloon sopiva rakenne. Varmista, että kokemuksesi ilmenee ansioluettelosta selvästi.

Cvapp.fi-sivuston ansioluettelomallit on jaettu neljään kategoriaan: yksinkertainen, luova, ammattimainen ja moderni. Meidän ansioluettelopohjamme sisältävät projektipäällikön ansioluetteloon sopivia esitäytettyjä esimerkkilauseita, joita voit muunnella omiin tarpeisiisi.

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo